Kom godt i gang med AAVE: Tjen, lån og mere med denne DeFi-platform

AAVE

Leder du efter en måde at tjene renter på dine kryptobesparelser eller låne mod dine aktiver? Det er det, der er baseret på Ethereum AAVE platform handler om.

I denne artikel vil vi lave en kort oversigt over AAVE, og hvad du kan gøre med det. Vi vil også gennemgå, hvordan du kommer i gang med at bruge det. Endelig vil vi gennemgå nogle af de tekniske detaljer på platformen bag kulisserne, herunder de risici, du skal overveje, inden du tilmelder dig.

Hvad er AAVE?

AAVE er en open source DeFi-platform, der giver brugerne mulighed for at tjene renter på indskud og låne imod dem. Der er ingen KYC-kontrol, geografiske begrænsninger eller andre begrænsninger for, hvem der kan deltage. I øjeblikket kan platformen prale af at have over 3 milliarder dollars i indskud.

En vigtig forskel med AAVE og andre konkurrenter er, at denne platform ikke er frihedsberøvende. Kort sagt betyder det, at dine indskud altid er under din kontrol. Dette er godt, fordi det betyder, at ingen enkeltpersoner eller virksomheder kan begrænse din adgang til dine indskud.

AAVE: open source og ikke-frihedsberøvende likviditetsprotokolAAVE: open source og ikke-frihedsberøvende likviditetsprotokol

Hvis det schweiziske firma bag AAVE forsvandt i morgen, ville dine midler stadig være tilgængelige. Ikke-frihedsberøvende platforme har dog nogle ulemper. Hvis dine midler af en eller anden grund går tabt, kan AAVE ikke hjælpe dig med at inddrive dem. Hvis der er et vellykket hack, og midler stjæles, har ikke-frihedsberøvende platforme typisk ikke forsikring. AAVE tilbyder faktisk en slags pseudoforsikring, som vi kommer til senere.

AAVE er bygget på Ethereum. Det betyder, at det er baseret på et af de mest kampbeviserede kryptonetværk derude. Imidlertid understøtter platformen i øjeblikket kun en håndfuld ERC-20-tokens til at tjene renter og låne mod.

Det betyder, at populære ikke-Ethereum-aktiver som Litecoin og XMR ikke understøttes. AAVE understøtter de fleste ERC-20 stablecoins (USDT, USDC, TUSD, DAI for at nævne nogle få) samt flere andre populære Ethereum-baserede tokens som Basic Attention Token eller BAT, 0x Coin eller ZRX og Maker eller MKR. Platformen understøtter endda indirekte bitcoin via den Ethereum-baserede Wrapped Bitcoin eller WBTC.

Foretag dit første indskud med AAVE

Kom godt i gang med AAVE er ret simpelt, men det kan være lidt skræmmende, hvis du er ny i crypto-apps. For at begynde skal du besøge AAVEs officielle hjemmeside – AAVE.com. Klik derefter på Enter app, som fører dig til en skærm til valg af version. Medmindre du har grund til det, skal du vælge den nyeste version. På udgivelsestidspunktet er den seneste version 2.

Derefter kan du beslutte, om du vil tilknytte en tegnebog, så du kan indbetale og hæve dem gennem den, eller du kan fortsætte uden at tilknytte en bestemt tegnebog. I øjeblikket understøtter AAVE browser-tegnebøger som MetaMask, hardware-tegnebøger som Ledger og endda populære depotbøger som Coinbase. Under normale omstændigheder og med en korrekt sikkerhedsopsætning udsætter du ikke for meget direkte risiko for at låse op for en tegnebog med AAVE.

Tilslut din tegnebogTilslut din tegnebog

Når du er logget ind, er det næste trin at foretage din første indbetaling, så du enten kan begynde at tjene renter eller indstille sikkerhedsstillelsen til at optage et lån. I topmenuen kan du vælge indskudsfanen. Dette fører dig til indskudsskærmen, der viser dig, hvad de aktuelle renter er i årligt procentrente eller APY.

Renterne ændrer sig hele tiden, men under vores undersøgelse fandt vi, at stablecoins havde langt de højeste renter. For eksempel svævede USDC og TUSD begge omkring 12%. ETH var derimod bagud på lige under 1%. Nogle aktiver havde endda 0% renter. Sammenlignet med andre DeFi-tjenester er 12% interesse for stablecoins meget konkurrencedygtig.

AktivindbetalingAktivindbetaling

Rentesatserne for lån var også utroligt forskellige. Under vores undersøgelse fandt vi rentesatser på 0,16% for UNI helt op til 25,44% for USDC, variabel APR. Ligesom ved indskud vil disse renter ændre sig hele tiden afhængigt af markedsforholdene. AAVE giver også brugeren mulighed for at vælge (og skifte frem og tilbage mellem) variable og stabile APR’er. I øjeblikket var de stabile APR-optioner endnu højere, hvor USDC kom ind på hele 30,44%. Ikke alle aktiver havde en stabil APR-mulighed.

AAVE forklarer forskellen mellem stabile og variable rater på deres officiel hjemmeside med følgende:

Den stabile rente, som navnet antyder, vil forblive temmelig stabil, og det er den bedste mulighed for at planlægge, hvor meget renter du skal betale. Den variable rente vil ændre sig over tid og kan være den optimale rente afhængigt af markedsforholdene. Du kan til enhver tid skifte mellem den stabile og variable hastighed gennem dit dashboard.

Uanset om dette er et kryptolån eller et traditionelt lån, er en rente på 25,44% til 30,44% ret høj. Faktisk er det på niveau med de fleste højrentekreditkort og kortfristede traditionelle finansieringslån. Det er dog vigtigt at huske, at kryptoøkonomien i øjeblikket oplever et tyremarked på pressetidspunktet. Dette vil helt sikkert påvirke renterne både på låne- og udlånssiden. Desværre ser det ikke ud til, at AAVE udfylder nogen data under afsnittet om historiske priser, som vi kan sammenligne med tidligere tidsperioder.

En sidste ting at huske, når man låner hos AAVE, er at virksomheden bag det opkræver et oprindelsesgebyr for hvert lån. Konkret rådgiver grupperne, at “en 0,00001% af lånebeløbet opkræves ved lånets oprindelse”.

AAVE Token og staking belønninger

En anden måde at tjene med AAVE er ved at eje og placere platformens oprindelige aktiv. Ejere af AAVE-aktivet kan deponere dem i det, platformen kalder deres “sikkerhedsmodul”. Sikkerhedsmodulet bruges “som et afbødningsværktøj i tilfælde af en manglende hændelse”. Enkelt sagt, hvis der sker noget dårligt på markedet, hvor indskydere kan miste nogle eller alle deres indskud, kan indholdet af sikkerhedsmodulet bruges til at tilbagebetale indskydere.

Som kompensation for at påtage sig risikoen vil indskud i sikkerhedsmodulet tjene et regelmæssigt afkast kaldet et ”sikkerhedsincitament”. Ifølge stakingrewards.com er sikkerhedsincitamentet 4,51% ved pressetid. Til aktuelle priser vil det betyde $ 0,75 pr. Måned indkomst pr. AAVE indsat.

Indsæt dine AAVE-tokensIndsæt dine AAVE-tokens

AAVE-aktivet har oplevet skarpe prisstigninger, siden det blev introduceret fra $ 20 i november 2020 til den nuværende pris på over $ 180 i januar 2021.

Avancerede funktioner i AAVE

En ting, som AAVE tilbyder, som nogle andre DeFi-platforme ikke gør, er muligheden for at tokenize og handle eller sælge din rentetjenende indbetaling direkte. Dette fungerer gennem en proces kaldet tokenisering.

Ifølge hvidt papir, indskud konverteres til et “tilsvarende beløb af afledte tokens”, som “kortlægger 1: 1 [til] de underliggende aktiver”. Disse afledte tokens kaldes aTokens. Indskydere kan vælge enten at indløse deres rentetjenende a-tokens for deres oprindelige aktiv plus renter, eller de kan direkte sælge eller handle med en token på ethvert marked, der understøtter dem.

En anden funktion, der vil interessere udviklere, er, hvad gruppen kalder Flash Loans. Dette er mikrolån, der kun varer længden af ​​en enkelt Ethereum-blok. De tillader smarte kontrakter at optage lån uden at stille sikkerhed, så længe lånet returneres med vinduet med et blok. Du kan læse mere om Flash-lån her.

At afbalancere risiciene versus belønningerne

AAVE har mange funktioner at tilbyde både dem, der søger lån og renteindtægter. Platformen er også åben for alle og har nul begrænsninger for, hvem der kan deltage. Som med alle DeFi-platforme og -apps er deltagelse i AAVE imidlertid ikke risikofrit. De største potentielle risici ved brug af AAVE er, at midler kan gå tabt på grund af et hack, en større sort svane markedsbegivenhed eller en teknisk fejl, der stammer fra smarte kontrakter..

Indtil videre synes ingen af ​​disse at være sket. Hvad mere er, platformen har det sikkerhedsmodulprogram, der opfordrer enkeltpersoner til i det væsentlige at forsikre mindst nogle aktiver mod tab. I sidste ende bliver du nødt til nøje at afveje både mulighederne og risiciene selv.

Er AAVE en solid måde at tjene og låne på, eller er det for risikabelt? Fortæl os dine tanker i kommentarerne nedenfor.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me