Inuti MANTRA DAO: Ecosystem of DeFi Services Powered by Polkadot Tech

MantraDAO

Ethereums decentraliserade finansarena har börjat med framgångsrika framgångar 2020, men med ökningen av DeFi kommer utsikterna att andra kommande smarta kontraktsplattformar och kedjor och dApps som de driver kommer att kunna dra av sig själva i sektorn.

För att vara säker är Ethereums ledning här beslutsam för tillfället. Men det betyder inte att det inte finns några konkurrenter som redan planterar plantorna för sina egna DeFi-trädgårdar. En av dessa konkurrenter är Polkadot.

Polkadot är ett nätverk med flera kedjor, vilket i huvudsak betyder att det är en blockchain av blockkedjor, där interoperabilitet mellan dessa kedjor, som kallas parachains, gör dem öppna och sammankopplade snarare än silade. För detta ändamål utvecklade Polkadot-teamet Substrate, ett ramverk för att enkelt skapa nya kryptovalutor och blockchains.

Naturligtvis är Polkadot ett ungt projekt eftersom den ursprungliga versionen just lanserades i maj 2020. Men nätverkets Substrate-teknik banar redan vägen till DeFi-tjänster i Polkadot-ekosystemet. Ett utmärkt exempel på denna dynamik är uppkomsten av Substrate-baserade MANTRA DAO.

En DeFi-plattform för Polkadot

Enkelt uttryckt är MANTRA DAO en samhällsstyrd decentraliserad applikation, eller dApp, byggd på Rio Chain, en blockkedja som stöds av Polkadots infrastruktur för substrat. I sin kärna har MANTRA-plattformen tre pelare som är utlåning, staking och styrning.

Som sådan, MANTRA’s viktiga erbjudanden centrerar kring kryptonativa intjänningsmöjligheter som decentraliserad utlåning och spartjänster, liksom icke-frihetsberövande kryptostaking. Dessutom ger projektets styrningssystem och uppmuntrar intressenter att hantera MANTRA till en väl avstämd och effektiv plattform.

Ett nav för att placera Polkadot-tillgångar

Eftersom Polkadot är strukturerat kring fallskärmens driftskompatibilitet, är det självklart att projekt med tiden kommer att spridas ovanpå. Följaktligen positionerar MANTRA DAO sig för att bli ett icke-förvaringsintag för Polkadot-baserade tillgångar och bortom.

Faktiskt, utanför porten kommer MANTRA att stödja insatser för Polkadots DOT-token och KSM, den ursprungliga token till Kusama, Polkadots community-forskningsnätverk. OM, styrningstoken för MANTRA DAO, kommer också att stödjas av gruppens insatsplattform.

Ändå har MANTRA också blickat bortom Polkadot. Till exempel har DAO också för avsikt att tillhandahålla icke-frihetsberövande insättningstjänster för en rad allmänna delegerade Proof-of-Stake-tillgångar (DPoS), inklusive ADA, BAND, ELA, EOS, TRX och XTZ. Dessutom planerar DAO att stödja satsningen på raka Proof-of-Stake (PoS) -tillgångar som ETH 2.0 och DASH också.

NyckelfunktionerNyckelfunktioner

Observera att plattformen initialt inte kommer att ta ut avgiftsbelagda serviceavgifter för Polkadot-baserade tillgångar, men det kommer att krävas för DPoS-tillgångar. Denna dynamik kan leda till att MANTRA DAO blir ett främsta nav för tidig insats i Polkadots ekosystem.

Ändå har plattformen en annan insatscentrerad tjänst på gång, som kallas MANTRA POOL. Denna pool kommer att fungera som ett kryptobesparingsspel: tjänsten väljer slumpmässigt vinnare för att få veckovisa nedskärningar av de insatsbelöningar som genereras av MANTRA DAO Foundation, en separat juridisk enhet med fokus på att främja MANTRA-ekosystemet.

En fjärdedel av de insatsbelopp som ackumulerats av stiftelsen kommer att öronmärkas för sparspelet och dessa belöningar kommer att delas ut när de kommer, det vill säga en korg med tillgångar som DOT, OM, KSM och så vidare. För att gå med i spelet måste användarna antingen bränna en OM per inträdesbiljett, eller så kan de kvalificera sig för automatiska inmatningar om de gör tillräckligt högt i MANTRA DAO: s reputaitonprotokoll, KARMA.

Cross-Chain utlåningsbroar

Utlåning har varit det hetaste urvalet av Ethereums DeFi-stigning i år, och MANTRA DAO vill utnyttja den värmen.

Det beror på att ett tidigt fokus för plattformen kommer att bygga “kedjebryggor till befintliga DeFi-utlåningsprotokoll med öppen källkod, till exempel Compound, för att erbjuda våra användare tillgång till utlåningsränta för Ethereum-baserade tillgångar.”

Det är ett smart, om du inte kan slå dem gå med dem, vilket ger Polkadot-användare möjlighet att få tillgång till det bästa som Ethereums utlåningssektor har att erbjuda. Men detta är bara början på MANTRA DAO: s utlåningsplaner.

Så småningom innebär plattformens färdplan att den omfattar tredje parts utlåningstjänstleverantörer “över flera blockkedjor” men med fördelarna med allt detta blandas till ett enkelt användargränssnitt.

Ännu längre ner på vägen planerar projektet att bygga sin egen utlåningsalgoritm och stablecoin, som a la MakerDAO har gjort i Ethereum-ekosystemet. Skillnaden är att MakerDAO-lån endast kan säkerställas med Ethereum-baserade tokens, medan MANTRA DAO tillåter mer smidigt tillgångar med säkerheter över flera kedjor. Detta innebär att användare kommer att kunna ta upp lån denominerade i MANTRA DAO: s USDOM-stablecoin med tillgångar från hela kryptoekonomin.

DeFi för gemenskapen, av gemenskapen

Styrning har varit ett av de hetaste ämnena i kryptoekonomin i år. MANTRA DAO gör det till hjärtat i sitt projekt med sin OM-token, som användare kommer att lita på för att bestämma parametrarna för DAO: s DeFi-erbjudanden. Projektets byggare förklarade i en kort delad med Blockonomi:

”För att kunna lägga fram ett förslag och rösta inom MANTRA DAO-ekosystemet måste en medlem först hålla och placera OM. Varje satsad OM representerar 1 röst inom MANTRA DAO-systemet. För att föreslå ett ämne för omröstning måste användarna sätta in 100 USD i OM som säkerhet. Om förslaget skulle misslyckas kommer de att förlora OM, men om förslaget klarar utvärderingen från rådet fortsätter omröstningen. Om förslaget får enkel majoritet (51%) av rösterna från de giltiga väljarna (staking OM), kommer insättaren att få tillbaka sin OM samt en extra mängd KARMA för att hjälpa ekosystemet. ”

Denna röstningsprocess äger rum under en månad, varav en vecka ägnas åt 1) förslag, 2) utvärdering av förslag, 3) rösta om förslag, och 4) förslag implementeringar.

Dessutom kommer MANTRA-väljare var 24: e månad att delta i medlemmarna i ett MANTRA DAO-råd, en slags verkställande gren av den decentraliserade organisationen. Organet kommer att börja vid fem medlemmar och begränsas till 9, med udda numrerat medlemskap som alltid används för att förhindra band under rådets omröstningar. Rådets medlemmar kommer också att ha en tidsperiod på fem år.

Denna strukturering kommer dessutom att möjliggöra skapandet av underråd inom MANTRA DAO, även om dessa mindre råden kommer att vara föremål för vetorätten från huvudrådet.

Att bygga upp gemenskapen

MANTRA DAOs ekosystem bygger inte upp sig själv. För detta ändamål kan bidrag hjälpa till att främja och locka begåvade byggare runt plattformens infrastruktur.

Därför inrättar MANTRA DAO Foundation faktiskt ett stipendieprogram som kommer att öka insatserna för att skapa nya applikationer och använda fall kring MANTRAs tekniska och OM-tokens. Följaktligen kommer dessa bidrag att vara denominerade i OM eller USDOM stablecoin, och kommer att vara mellan $ 5000 och $ 100.000 i värde.

Slutsats

Om det någonsin fanns en tid för icke-Ethereum-plattformar att kasta ner handsken och försöka få marknadsandelar på DeFi-arenan, så är det nu. Sektorn har tagit eld just nu och den bästa tiden att gå vidare med den verkligheten var igår. MANTRA DAO, som en substratbaserad blockchain på Polkadot, är verkligen en av dessa handskar.

För närvarande är det omöjligt att säga om projekt som detta kommer att kunna fånga Ethereums DeFi-vallgrav på allvar, men MANTRA DAO ger det en chans och det har en verklig möjlighet att bli ett tidigt DeFi-nav i Polkadot-ekosystemet. Om DeFi så småningom blir flerkedjigt kommer denna DAO att vara väl positionerad därefter.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me