Surveying Poolz: een L3-swappingprotocol voor het stimuleren van liquiditeitsopties in DeFi

Poolz

De stijgende crypto-economie, en Ethereum in het bijzonder de laatste tijd, laat zien hoe activa in de toekomst digitaal zullen zijn, en in het verlengde daarvan extreem liquide.

Dienovereenkomstig is het redelijk om te zeggen dat hoewel we al meer en meer innovaties en mijlpalen zien rond liquiditeit in crypo dan ooit tevoren, we collectief pas net begonnen zijn aan de oppervlakte te komen met hoe we liquiditeit kunnen benaderen in deze steeds meer tokenized wereld..

In het belang van als het ware dieper krabben, het nieuwe Poolz project is op de plaat gestapt.

Voer Poolz in

Eenvoudige initiële muntenaanbiedingen, of ICO’s, stierven jaren geleden.

Maar in 2020 hebben we een reeks opkomende DeFi-projecten gezien die nieuwe soorten liquiditeitsdistributie-evenementen uitproberen, zoals Initial DeFi-aanbiedingen. Bedenk hoe het UMA-protocol van het synthetische activa-project bijvoorbeeld in het voorjaar een “Initial Uniswap Listing” uitvoerde voor zijn UMA-governance-token.

Maar ondanks al zijn verdiensten zijn Uniswap en andere traditionele handelsprotocollen in DeFi niet op maat gemaakt om liquiditeitsdistributies en veilingen te vergemakkelijken – Poolz heeft.

Dus wat is Poolz precies?

Poolz is een Layer-3 swapping-protocol, waarbij L3 hier verwijst naar het feit dat Poolz zowel boven de basis- als de applicatielaag van Ethereum werkt. Het is ook gedecentraliseerd en betrouwbaar, wat betekent dat het niet wordt beheerd door centrale partijen en direct kan worden gebruikt zonder de hulp van tussenpersonen.

Wat Poolz het ruilen voor faciliteert, dat zouden vroege tokens zijn van vroege DeFi-projecten, legt de litepaper van het protocol uit:

“Poolz is een … manier om vroege blockchain-cryptocurrency-innovators en investeerders met elkaar te verbinden. Dankzij de uniforme interface kunnen projecteigenaren liquiditeitsveilingen lanceren en beheren die gemakkelijk door investeerders op het platform kunnen worden ontdekt. ​​” 

Dus er is de elevator pitch. Poolz helpt startende DeFi-ondernemingen en -ondernemers om contact te maken met investeerders in een vroeg stadium en liquiditeit op te starten via gebruiksvriendelijke tokenveilingen. Aan de andere kant kunnen deze investeerders Poolz gebruiken om gemakkelijk veelbelovende nieuwe projecten voor de lange termijn te identificeren.

Een groeiende behoefte aan deFi aanpakken

Simpel gezegd, DeFi is momenteel enorm in opkomst.

Er bestaat bijvoorbeeld nu meer dan $ 20 miljard aan stablecoins en het totale maandelijkse DEX-volume is vorige maand voorbij $ 23,5 miljard gestegen. De activiteit in de sector is over de hele linie gestegen en zowel bullish traders als geïnspireerde bouwers komen in een stroomversnelling. 

Dat gezegd hebbende, zien we de omstandigheden acuut rijpen om projecten op de markt te brengen, maar DeFi-startups zijn nog steeds aan het experimenteren en proberen innovatieve manieren te bedenken om hun tokens te verdelen en liquiditeit te brengen. Dat is de grote kans die Poolz wil aanpakken.

Hoe Poolz wordt ontworpen en gebruikt

Poolz heeft een aantal opvallende kenmerken en ontwerppunten, waaronder de volgende:

  • Het protocol is niet-bewarend, wat betekent dat gebruikers te allen tijde de controle over hun activa behouden. 
  • Zich baserend op het beste van wat de React JavaScript-bibliotheek te bieden heeft, is de gebruikersinterface van Poolz intuïtief en vertrouwd. 
  • Poolz vertrouwt ook op homomorfe codering om gedecentraliseerde handel met minimale risico’s te garanderen. 

Dienovereenkomstig leent het algehele ontwerp van het protocol zich voor een verscheidenheid aan gebruiksscenario’s, zoals:

  • Liquidity bootstrapping (uw token efficiënt in handen krijgen van een wereldwijde gemeenschap).
  • Over-the-counter (OTC) -handel.
  • Opbrengstlandbouw (investeerders kunnen liquiditeit verschaffen aan tokenveilingpools).
  • Veilingen met niet-vervangbare token (NFT). 

De zwembaden van Poolz

Poolz-tokenveilingen worden ondersteund door liquiditeitspools.

Met het protocol kunnen gebruikers “aangemaakte pools” maken, die alleen toegankelijk zijn voor houders van POZ, het native token van Poolz. In het verlengde daarvan zijn er “Open pools” die, zoals hun naam suggereert, toegankelijk zijn voor elke Poolz-gebruiker. De eerste brengt een vergoeding van 0,15% in rekening over de totale opgehaalde liquiditeit, terwijl de laatste een vergoeding van 0,2% in rekening brengt.

DeFi-projecten die graag hun tokens via Poolz veilen, gaan nog een stap verder en kunnen gebruikmaken van een van de twee specifieke poolformaten: Direct Sales Pools (DSP) of Time-Locked Pools (TLP).

Met het DSP-formaat kunnen beleggers veilingtokens ontvangen onmiddellijk nadat ze erin hebben gewisseld. Omgekeerd stelt het TLP-formaat beleggers in staat om hun veilingtokens alleen te ontvangen na het voltooien van een lock-in-periode. Op dit punt voegt de whitepaper van het project toe:

“Het slimme contract van Poolz stelt poolmakers ook in staat om aangepaste lock-in-periodes te definiëren, waardoor de geruilde activa stapsgewijs worden vrijgegeven. Stel bijvoorbeeld dat 40% van de geruilde tokens onmiddellijk wordt uitbetaald en, na bijvoorbeeld 1 maand, de resterende 60% in 6 gelijke maandelijkse verwerving. “

Cross-chain infrastructuur

Een ander een van de interessantere aspecten van Poolz is dat het van plan is om een ​​cross-chain (of zoals sommigen zouden zeggen, multi-chain) toekomst te hebben.

Inderdaad, terwijl het L3-swappingprotocol begrijpelijkerwijs zijn reis is begonnen bovenop Ethereum, zijn de bouwers van het project van plan om hun technologie gestaag te integreren met andere top blockchains, zodat het Poolz-ecosysteem niet opgesloten zit, maar verspreid en interoperabel is over delen van de crypto-economie..

Poolz liquiditeit verschaffen

Stel dat u geïnteresseerd bent in het verstrekken van liquiditeit op Poolz. Hoe zou het werken?

Aangezien Poolz is ontworpen als een marktplaats, navigeert u eerst naar de gebruikersinterface en bladert u door het platform voor opmerkelijke kansen. Zodra u er een heeft gevonden die uw interesse wekt, is de volgende stap net zo eenvoudig als het drukken op de knop ‘Deelnemen’ op het dashboard. Stel de gewenste parameters in en bevestig waar nodig, en u bent binnen. Het is vermeldenswaard dat de liquiditeitsaanbieders van Poolz pro-rata swapping-beloningen verdienen, die elke vier uur worden uitbetaald, voor hun diensten..

In het POZ-token

POZ, dat een totale voorraad van 5 miljoen zal hebben, is de token in het hart van het Poolz-project. Eerst en vooral kan het token door houders worden gebruikt om gezamenlijk het Poolz-protocol op een gedecentraliseerde manier te beheren.

“Het Poolz-platform zal een regulier Proof of Stake (PoS) consensusmechanisme implementeren, waardoor POZ-houders stemrecht kunnen krijgen door hun tokens uit te zetten als portemonnees,” hebben de bouwers van het project eerder uitgelegd.. 

Deze dynamiek maakt de weg vrij voor de belanghebbenden van Poolz die voor zichzelf beslissen over de belangrijkste parameters van het project, bijv. vergoedingen. Maar afgezien van het bestuur, zal Poolz ook een apart staking-systeem gebruiken waar gebruikers Poolz LP-tokens kunnen inzetten om POZ-beloningen te verdienen. Er zijn 1,75 miljoen POZ’s gereserveerd voor de levensduur van deze inzetbeloningen.

De NFT-hoek

Achter DeFi is een van de populairste sectoren in de cryptoconomie op dit moment de NFT-arena waar we zien dat lego-mediaprojecten tot leven komen als nooit tevoren.

Dat is de reden waarom een ​​van de meer intrigerende elementen van Poolz is hoe het protocol NFT’s omarmt, zoals via de ERC-721-standaard, en dit opent allerlei veelbelovende kansen voor NFT-gebruikers, zoals dynamische verhoudingsveilingen en meer..

We zullen natuurlijk moeten afwachten wat makers en innovators met dit systeem bedenken, maar als Poolz vanaf hier echt kan groeien, verwacht dan dat er creatievere NFT-uitstapjes mogelijk worden gemaakt door het protocol.

De routekaart van Poolz

Q4 2020 draait om brengen Poolz in de schijnwerpers met zaken als pre-listing POZ- en DEX-listings. Deze periode getuigt ook van het ontstaan ​​van de eerste pools en swaps op Poolz.

In het eerste kwartaal van 2021 verdubbelt het project de uitbreiding van het Poolz-ecosysteem door cross-chain swaps, ERC-721-tokens, biedingsveilingen en meer te integreren. We zullen in deze periode ook de lancering van Poolz-governance en POZ-staking zien.

In de tussentijd zal het interessant zijn om te zien waar Poolz vanaf hier naartoe gaat. Het project heeft de ingrediënten van een veelbelovend nieuw DeFi-protocol, maar alleen de tijd zal uitwijzen of de Poolz-visie volledig zal uitkomen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me