yEarn Protocol’s yETH Vault is een gigant in de maak voor Ethereum DeFi

Gecentreerd rond de waarden eerlijkheid, transparantie, bruikbaarheid en snelle ontwikkeling, verlangen, een geautomatiseerd aggregatorprotocol, is in 2020 een van de populairste attracties en meest veelbelovende pijlers van Ethereum geworden.

Momenteel het op vier na grootste protocol in DeFi, yEarn biedt gemakkelijk toegang tot geautomatiseerde opbrengststrategieën. Tot de kenmerkende cryptonatieve producten van het project behoren de kluizen, waarin gebruikers een actief kunnen deponeren en, via verschillende speciaal ontworpen DeFi-manoeuvres, het rendement van dat actief kunnen maximaliseren..

Dat gezegd hebbende, keerden de hoofden zich om in het Ethereum-ecosysteem vorige week toen yEarn zijn langverwachte yETH Vault lanceerde, de eerste blockbuster ETH-centric yield farming service in DeFi.

Hoe de yETH Vault werkt

yEarn’s yETH Vault is zeker een staaltje van slimme contractengineering, maar het is gemakkelijk te begrijpen hoe het systeem in het algemeen rondgaat. Een yETH-positie werkt als volgt (en let wel, dit wordt allemaal bereikt door een paar eenvoudige klikken op yearn.finance

  • Een gewenste hoeveelheid ETH wordt naar een yWETH-kluis gestuurd
  • De ETH wordt gestort in het uitleenprotocol MakerDAO
  • Dit onderpand wordt gebruikt om een ​​automatische Dai-lening via Maker te ondersteunen 
  • De Dai wordt in Curve gedeponeerd om deel te nemen aan de CRV-landbouwcampagne van het protocol
  • De winst van CRV wordt verkocht voor ETH

Het idee hier is dus dat gebruikers nu gemakkelijk hun ETH kunnen gebruiken om gestaag meer ETH te produceren. Als je een visueel idee wilt hebben van hoe dit proces werkt, heeft communitylid DeFinn onlangs een uitstekende primer-graphic gepubliceerd.

Je hebt gestemd, ik heb geluisterd. Hier is het de "Begrip @natuurlijk ‘s gloednieuwe yETH Delegated Vault".

Speciale dank aan @schaatsennl voor waardevolle feedback om dit nog begrijpelijker te maken pic.twitter.com/CAsh135rrM

– DeFinn (@DeFinnTheFarmer) 2 september 2020

Inzicht in de risico’s

De yETH Vault maakt gebruik van een op schulden gebaseerd rendementslandbouwmodel, dat wil zeggen dat het wordt ondersteund door door ETH gesteunde Dai-leningen, dus het product is inherent riskant. Het heeft ook verschillende risiconiveaus.

– Slechte code in yVault

– Slechte code in MakerDAO

– Slechte code in Curve

– Enorme ETH-prijscrash

– Massive Curve-ondersteunde stablecoin-prijscrash

– StevenSwap (@Dogetoshi) 2 september 2020

Zoals hoofdonderzoeker van The Block, Steven Zheng, deze week op Twitter opmerkte, was de yETH Vault kwetsbaar voor mogelijke codefouten in drie projecten en voor vluchtigheid in de crypto-economie..

Toch is het juist vanwege de risico’s dat veel beleggers zich onthouden van deelname, en daarom kan de yETH Vault APY-opbrengsten behalen die ver boven de + 60% kunnen liggen.

Het doet het tot nu toe goed

De yETH Vault is nog niet eens een week ingezet, maar de service heeft al een explosieve toestroom van interesse en ETH aangetrokken.

Inderdaad, binnen 48 uur na de lancering stroomde bijna 400.000 ETH – of ~ 0,35% van de totale ETH-voorraad – naar het nieuwe systeem toen gebruikers stroomden om te profiteren van de ongekende ETH-landbouwkans.

De nieuwe @Brandweer_NL yETH-kluis heeft 378k ETH geabsorbeerd sinds de lancering 2 dagen geleden

Het heeft ook gewoon met succes het risico beheerd tijdens een crash van 25%

In het afgelopen uur werden 3 rebalances gecalld, wat leidde tot 2,7 miljoen DAI die werd terugbetaald aan de CDP

Coole validatie voor het product pic.twitter.com/x32At0P8tq

– Andrew Kang (@Rewkang) 4 september 2020

Bovendien kwam in diezelfde periode de yETH Vault tot +70 miljoen Dai, of meer dan 10% van alle Dai die momenteel bestaan. In het proces werd de kluis ook de grootste open positie in het MakerDAO-ecosysteem en hielp de Dai-prijs naar $ 1 te dalen, nadat de stablecoin de afgelopen weken boven dat merk handelde..

De yETH kluis door @natuurlijk is nu de GROOTSTE kluis in @MakerDAO

215.000 ETH – $ 95 miljoen

46,7 miljoen Dai

&# 128305; ETH.MKR.YFI pic.twitter.com/6tY8rO1R4I

– mariano.eth (@nanexcool) 3 september 2020

De lancering van yETH Vault was zo populair dat stortingen op het systeem tijdelijk werden onderbroken om een ​​al te snelle groei te ontmoedigen.

https://t.co/hHZTAKGK2d bijwerken;

Stortingen op yETH zijn onderbroken. ~ 70m DAI geslagen. Opnames worden niet beïnvloed. We zullen in de toekomst weer stortingen toestaan. Voorlopig is dit een limiet die hoog genoeg is om een ​​evenwicht te vinden tussen de beste winsten en de beste risico-aanpassing. pic.twitter.com/te0Z2g6z7G

– yearn.finance (@iearnfinance) 3 september 2020

Een nieuwe grote kracht op ETH

De stijging van de yETH Vault kan in de toekomst aanzienlijke druk uitoefenen op de ETH-prijs.

Dat wil zeggen dat de service consequent ETH van de open markt zal kopen, en deze koopdruk – die ongetwijfeld zal toenemen naarmate yEarn en DeFi groeien – is ongekend. Na verloop van tijd is het dan mogelijk dat de yETH Vault een belangrijke fundamentele waarde-driver wordt voor ETH.

Oh mijn..

Yeth kluis zal liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde voor eth veroorzaken, net als wat er in 2017 gebeurde met ICO’s

weinigen begrijpen het.. pic.twitter.com/QSoFjnn095

– Mad Yorkie (@ noBS111) 29 augustus 2020

Bovendien is het mogelijk om de positieve druk van YETH op de ETH-prijs te beschouwen als een voorloper van hoe de uitrol van Ethereum 2.0 die eind 2020 of begin 2021 begint, op dezelfde manier kan leiden tot een feedbacklus van ETH-koopdruk..

Op 3 september schreven investeerder, strateeg en professor Adam Cochran bijvoorbeeld een Twitter-thread waarin hij uitlegde hoe dit exacte soort feedback waarschijnlijk komt dankzij ETH2.0.

1/25

In april schreef ik een discussie over de economische theorie over hoe ETH2.0 de prijzen zal sturen.

Enkele maximalisten & economen van fauteuils klaagden dat er geen duidelijke correlatie was.

Dankzij het werk van $ YFI‘s yETH gewelven, hebben we nu een momentopname van het gedrag van wat we kunnen verwachten: pic.twitter.com/TmZzWNEa66

– Adam Cochran (@AdamScochran) 3 september 2020

“Als deze risicovolle lening, op schulden gebaseerde kluis, die in bèta is en wordt getest in productie, binnen een paar dagen $ 150 miljoen aan investeringen kan overtuigen, stel je dan de instroom voor die vroege ETH2.0 zal hebben,” zei Cochran.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me