Varför Ethereums Curve Stablecoin Exchange är en av 2020: s stora vinnare

DeFi

Ethereums decentraliserade börser, eller DEX, blomstrar för närvarande som aldrig förr. Månatliga DEX-volymer nådde en ny rekordhög nivå över 4 miljarder dollar i juli 2020, och månaden uppnådde också ett nytt rekord DEX-till-centraliserat växelvolymförhållande på ~ 4% uppnått.

Som sagt, DEX har ett breakout-år och eran med deras framträdande har faktiskt börjat. I det här förskottet framåt har DEX-projekt som det allmänna användningsprotokollet Uniswap blivit några av Ethereums ljusaste tidiga stjärnor.

Ändå kan det finnas specialiserade DEX-enheter också. Det mest spännande ansträngningen på den arenan just nu är Kurva, ett DEX-likviditetspoolprotokoll som möjliggör extremt effektiv handel med stablecoins som USDC, USDT, Dai och därefter.

Dessutom är inte bara Curve ett av de mest spännande projekten i Ethereum-ekosystemet, utan bitarna faller på plats för Curve att avsluta 2020 också på ett mycket starkt sätt. Låt oss i dagens inlägg utforska tillväxten av denna stablecoin DEX, hur den fungerar och vart den är på väg härifrån.

Rise of Curve

Curves skapare började arbeta på utbytet förra hösten, släppte en inledande release i december 2019. En månad senare slog DEX rampljuset för Ethereums decentraliserade finanssektor och projektet har ökat sedan dess.

I början av februari 2020 hade Curve till exempel tillgångar som förvaltades runt 1 miljon dollar och underlättade ~ 10 miljoner dollar i veckovolym. Snabbspolning framåt bara fem månader senare, och Curve har nu 255 miljoner dollar i tillgångar under förvaltning och en veckovolym uppåt på 400 miljoner dollar.

Det är explosiv tillväxt på mycket kort tid. Ändå har det kommit för att Curve är utmärkt på sitt bröd och smör: extremt effektiv, låg glidning och låg avgiftshandel.

Hur det fungerar

Curve använder en AMM-modell (automated market maker). Detta innebär i motsats till ett orderbokssystem där köpares och säljares beställningar matchas, Curve använder en likviditetspool på kedjan som säkerställer att affärer förfinansieras.

Dessutom innebär Curves AMM-modell att börsen är beroende av likviditetsleverantörer (LP) för att skapa likviditetspooler för sina handelspar. LP-skivor tjänar en del av Curves handelsavgifter för sin tjänst, och eftersom Curve också levererar poolers underliggande tokens till Compound-protokollet, tjänar Curve LPs också en minskning av det intresse som genereras via Compound.

YEarn Factor

Yield aggregator-projektet yEarn har snabbt blivit en av de största hits i Ethereums DeFi-sektor i år. Relaterat var en av de mest fruktbara DeFi-meldingarna de senaste månaderna yEarn-teamets skapande av Curves signatur Y-pool, som består av likviditet från fyra olika stallmynt.

Förhållandet är ett starkt ömsesidigt förhållande. yEarn gör Curves handelsavgifter rutinmässigt till en integrerad del av avkastningsstrategierna å ena sidan, medan Curve använder yEarns infrastruktur för att dra in och underlätta volym å andra sidan.

Naturligtvis är det fullt möjligt att yEarn respektive Curve utvecklas och omfamnar varandra i framtida förlängningar, och det skulle utan tvekan vara bra för DeFi-rymden i allmänhet.

CurveDAO och CRV introducerad

Redan i maj meddelade Curve-teamet först att de arbetade med att decentralisera sitt ägande genom en Curve-styrningstoken. ” Vid släppningen skulle denna token, kallad CRV, tilldelas retroaktivt och proportionellt till alla som har fungerat som Curve LP sedan januari 2020.

Saker började ta fart under sommaren när Curve-teamet publicerade sina preliminära planer för CRV-token och en Aragon-baserad CurveDAO-styrningsgrupp. DAO kommer att styra Curve-projektet framöver och använder tidsvägd omröstning, så långvariga CRV-väljare kommer att ha mer att säga än förstagångsväljare.

Det maximala utbudet av CRV är inställt på 3,03 miljarder när emissionen är sagt och klar, men den ursprungliga leveransen kommer att vara cirka 1 miljard token. I synnerhet planerar Curve-teamet att samla in protokollets transaktionsavgifter och skicka dem till CurveDAO, som kommer att använda intäkterna för att köpa och bränna CRV-tokens som en värdetillväxtmekanism.

För tillfället är det inte offentligt känt när CRV-tokens kommer att lanseras och distribueras, men den allmänna känslan är att de kan släppas när som helst nu i början av augusti 2020.

Nästa Big Thing i DeFi?

Det kanske inte är klart än när CRV anländer, men det betyder inte att DeFi-handlare inte redan förbereder sig för att token släpps.

Här betyder prepping antingen 1) avsätta medel för att köpa CRV när det träffar den öppna marknaden, eller 2) fungerar som en likviditetsleverantör på Curve för att samla in CRV-avkastningar retroaktivt och fortlöpande när de är live.

okej så $ COMP sparkade i princip defi i redskap och lyckades fånga uppmärksamheten hos resten av utrymmet

Jag tror $ CRV kommer att spränga defi till overdrive och göra vansinniga rubriker i MSM och sparka resten av marknaden till en ordentlig tjurmarknad

pumpa mig till pension, tikar

– 찌 G 跻 じ ⚡️ &# 128273; (@DegenSpartan) 6 augusti 2020

Vi har sett några DeFi-galor i år, så som det som släpps och de efterföljande avkastningsmöjligheterna kring tokens som Compounds $ COMP, Balancer’s $ BAL, UMA’s $ UMA, mStable’s $ MTA, yEarn’s YFI och så vidare. Nu är CRV det nyaste större DeFi-tokenet på blocket, och det alltmer hausseartade ekosystemet (åtminstone för sent) är beredd att gå i galenskap efter lanseringen.

Primad för ömsesidighet

Vi har redan nämnt tidigare hur Curve och yEarn har varit ömsesidigt fördelaktiga för var och en, men det här är bara en intressant och fruktbar DeFi-tandem.

Curves användbara och öppna protokoll har redan genomfört integrationer med andra större DeFi-projekt, som dYdX-utbytet och Synthetix sUSD-token. Dessa integrationer är också bara början. Curve är inte ens en ettårig plattform, så framtiden är vidöppen när det gäller ytterligare samarbeten och meldingar i framtiden. Stablecoin-utbytet är väl positionerat mitt i DeFi just nu, och även om den centreringen skedde snabbt, kan det hjälpa projektet att få fler och fler nätverkseffekter framöver.

Nya typer av tillgångar kommer?

I en intervju med defiprime tidigare i år sa Curve-skaparen Michael Egorov att projektet så småningom kommer att se till att omfamna andra typer av tillgångar utöver bara stablecoins, som utländska valutor:

”[Vi] vill utforska andra typer av tillgångar, som olika kryptovalutor, utländska valutor, insatta tillgångar och så vidare. Oavsett vad vi lyckas optimera algoritmer för i en anda som liknar vår stabila AMM, med andra ord. ”

Så även om det är sant att Curve har gjort sig ett namn som ett främst stabilt utbyte tidigt, betyder det inte att Curve alltid kommer att vara så snävt fokuserat som det är nu.

Kan tävlingen komma ikapp?

Eftersom kryptoekonomin och DeFi i allmänhet är unga, finns det mycket mer utrymme för marknadsmättnad över hela linjen, och DEXer som Curve är inget undantag här. Kort sagt, förvänta dig konkurrens ofta och rutinmässigt för nu.

Curve får en smak av det nu när nya kommer upp för att försöka ta upp manteln i rymdets regerande, effektiva stablecoin-utbyte. Till exempel tillkännagavs nyligen BlackHoleSwap-projektet, som är ett nytt stabilt valutabörs som syftar till att erbjuda “nästan oändlig likviditet med lägsta prisavvikelse, vilket maximerar kapitalutnyttjandet.”

Enkelt uttryckt, BlackHoleSwap försöker flytta in i Curves territorium, och detta är kryptoekonomin, så låt det bästa protokollet vinna. Ändå, vad Curve har åstadkommit hittills i år är inget annat än otroligt, och alla konkurrenter kommer att ha en betydande mängd ikapp att göra innan de ens kan komma in i slående avstånd från Curve.

Detta betyder inte att Curve alltid kommer att vara kungen på sin kulle, men det är verkligen kungen för tillfället.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me