Söker du Yield Farm på Ethereum? Här är de bästa resurserna för att komma igång

Avkastningsodling

Ethereums decentraliserade finanssektor, eller DeFi, har haft en explosiv tillväxt de senaste månaderna. Och en av de viktigaste dynamikerna för den senaste tillväxten har varit ökningen av det som kallas avkastningsodling.

Så vad är det? Avkastningsodling centrerar kring styrningstoken, som Compounds COMP eller Curves CRV, som används av DeFi-projekt för att hantera sina respektive protokoll. I avkastningskampanjer belönas styrningstoken till användare som levererar och använder dessa protokoll.

Syntetiska tillgångar-projekt Synthetix var ett av de första projekten som experimenterade med denna typ av kampanj redan i mars 2020, då teamet belönade sUSD-likviditetsleverantörer på Curve och en tidigare återgivning av yEarn med Synthetix SNX-tokens.

Men Compounds lansering av sina COMP-belöningar tidigt på sommaren katalyserade verkligen fenomenet och banade väg för andra projekt att följa efter. Sedan dess har avkastningsodling tagit DeFi-arenan med storm, med styrningstoken som YFI, CRV, BAL, MTA och mer som startar ur portarna med dessa kampanjer live och för mycket ado.

Med detta sagt är avkastningsodling fortfarande mycket ung och chansen är att vi kommer att se projekt som experimenterar med denna kryptonativa bootstrapping-metod i många år framöver. Det är knappast för sent att lära sig om och delta i avkastningens jordbruksmöjligheter, men du vill gå in i dina neo-jordbruksarbeten med bästa möjliga verktyg. För detta ändamål är här en lista med bra resurser som jag rekommenderar till alla nykomlingar inom jordbruket.

yieldfarming.info

Skapad av utvecklaren weeb som ett arbete av kärleksprojekt, yieldfarming.info är en nakna webbplats som du kan ansluta din Ethereum-adress till för att enkelt hämta statistik om dina pågående jordbruksaktiviteter.

Webbplatsen spårar några av arenans största belöningsmöjligheter, som Curve sUSD-poolen som tilldelar likviditetsleverantörer med både SNX och CRV. Resursen har också en FUN ZONE, där data kan hämtas om mer riskfyllda och mer uttryckligen experimentella avkastningsprojekt, t.ex. Yam Finance nu avskaffade YAMv1 och Tendies (TEND).

DeFi pappa

DeFi pappa, värd för Ethereal podcast och skapare av YouTube DeFi tutorials-videor, är en fantastisk person att följa om du är intresserad av avkastningsodling.

Varför? Han har en förmåga att förklara DeFi och avkastningslantbruksprocesser på ett enkelt steg för steg-sätt, och han är också alltid i förväg om riskerna. Han är en rakskjutare som verkligen är intresserad av att hjälpa nykomlingar att lära sig repen av Ethereums hetaste projekt, så han kan definitivt föra dig i fart i bra form.

Även om jag väntar på @YamFinance för att åtgärda problemet med decimaler $ YAM token använder, när de har fixat det, här är allt jag ska göra för att migrera min lilla skörd av $ YAM v1 till v2:

1⃣Gå till https://t.co/esq5QZmBWf

2⃣Anslut plånbok

3⃣Godkänn V2-migrering

4⃣Bekräfta vad den andra txn är https://t.co/t1pMCvbFGY pic.twitter.com/O9vLew5jAu

– ⟠ DeFi Dad ⟠ defidad.eth (@DeFi_Dad) 19 augusti 2020

Zapper

Zapper, resultatet av en sammanslagning mellan DeFiZap- och DeFiSnap-teamen i maj 2020 har snabbt blivit den viktigaste DeFi-instrumentbrädan för Ethereums första våg av avkastningsodlare.

Det som är bra med Zapper är att det inte bara är en utmärkt portföljspårare. Instrumentpanelen hjälper dig att “zappa” in i likviditetspooler och ge jordbruksmöjligheter med i princip ett klickupplevelse, eftersom den effektivt tar hand om alla nödvändiga transaktioner under huven.

Om jag inte hade det @zapper_fi för att hjälpa mig medan jag har skött jordbruk de senaste veckorna skulle jag förmodligen ha blivit galen

– Anthony Sassano | sassal.eth &# 128104; ‍&# 127806; &# 127988; (@ sassal0x) 21 augusti 2020

Anmärkningsvärt har webbplatsen också en sektion som är särskilt avsedd för att spåra avkastningsodlingsvinster i realtid.

CoinGecko

Intresserad av Ethereum- och DeFi-projekt men använder fortfarande CoinMarketCap som din webbplats för kryptomarknader? Välkommen till ljuset min vän, som är CoinGecko.

CoinGecko gör allt som CMC gör, men teamet är mycket smidigare och har en djupare kunskap om kryptoekonomin. Om du är en avkastningsbonde är CoinGecko en utmärkt webbplats för att studera viktiga marknadsdata kring de projekt du är intresserad av jordbruk och för att hitta bra affärer via sina handelsparslistor.

Dessutom, med avkastningskampanjer som nu växer fram kring sociala pengar-projekt som $ ALEX, är CoinGecko en av de första och bästa platserna för att spåra statistik över sociala pengar. Det är verkligen en resurs att ha på din radar. 

.@coingecko har helt ersatt CMC för mig. det tog lång tid (gamla vanor dör hårt) men äntligen lyckades något göra det

– Hasu (@hasufl) 21 augusti 2020

Uniswap

Decentraliserade börser, eller DEXer, är kung 2020, och Uniswap är kung över DEXerna. Lär dig mer om det nu och bli bekväm med protokollet, för det är här för att stanna och det kommer att bli en turné framöver.

Anledningen till att jag nämner Uniswap när det gäller avkastningsjordbruk är att du ibland måste handla med tillgångar för att sätta dessa tillgångar för jordbruk. För detta ändamål är Uniswap i slutändan din bästa satsning. Den har den bästa likviditeten och den övergripande handelsupplevelsen på hela DEX-arenan.

ETH bensinstation

Under den senaste månaden såg Ethereum att bensinpriserna – kostnaden för att hantera en Ethereum-transaktion – blev bonkers. Vid ett tillfälle nådde dessa priser 400 gwei, vilket i lekmän betyder helt enkelt att transaktioner blev atypiskt dyra.

Den goda nyheten är att efterfrågan på att använda Ethereum är hög, och dessutom är skalningslösningar precis runt hörnet, men under tiden kommer höga gaspriser att vara smärtsamma för de flesta avkastningsodlare. Du kan dra nytta av att hålla reda på aktuell gasstatistik och för det ETH bensinstation är ett utmärkt verktyg.

learningyearn.finance

YEarn-projektet har tagit DeFi med storm i år. Varför? Eftersom protokollet gör ett utmärkt jobb med att ge användarna möjlighet att automatiskt generera avkastning kring Ethereums hetaste projekt.

Men även om yEarn gör DeFi att ge jordbruk enkelt är det inte nödvändigtvis det enklaste projektet att börja linda. För det, learningyearn.finance är en gräsrotsresurs som gör ett bra jobb med att bryta ner de olika kritiska dynamikerna i yEarn-projektet.

DeFi Pulse Farmer

Ibland krävs det någon som har ett sätt med ord för att verkligen hjälpa dig att förstå komplicerade saker för första gången. Cooper Turley, en författare för DeFi Pulse Farmer nyhetsbrev bland andra satsningar, är exakt den personen när det gäller att ge jordbruk.

DeFi Pulse-webbplatsen är en utmärkt källa i allmänhet för Ethereum-användare, men Turley går djupt in i avkastningsodling med Farmer-nyhetsbrevet, och om du vill komma in på scenen är prenumerationen en bra start.

Zerion

Zerion är som Zapper, det är en annan fantastisk instrumentpanel för DeFi-användare. Vissa föredrar kanske Zapper, och andra föredrar Zerion, men den senare är också en bra instrumentpanel och du kommer inte vara säker på vilken du gillar förrän du försöker båda.

Som sagt, ett område där Zerion är mer smidig för tillfället är sociala penningpengar, t.ex. ALEX och vidare, eftersom det redan har lagt till stöd för de större. Och det är nyckeln för vissa användare i en tid då avkastningsjordbruksverksamheten börjar växa upp runt dessa persontoken också.

TokenTax

Eftersom DeFi-aktiviteter är så nya kan det vara en huvudvärk att hantera skatter relaterade till DeFi. Avkastningen är knappast ett undantag här.

Ändå är vissa skatteresurser bättre än andra när det gäller att tillgodose behoven hos DeFi-användare och i avkastning bönder. TokenTax är ett sådant verktyg. Byggarna av lösningen använder DeFi-appar själva, så att de först känner till de behov och behov som DeFi-användare har som vill spåra alla sina affärer effektivt.

Slutsats

Den senaste ökningen av DeFi och avkastningsodling har dragit kryptoekonomin mot en tjurmarknad. Men bortom hype, risker är det säkert i överflöd.

För att skära igenom dessa risker och ge jordbruk så säkert som möjligt måste du använda de bästa resurserna runt. Var smart och var försiktig och använd bästa tillgängliga information för att fatta välgrundade beslut för dina affärer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me