Nieuw in Chainlink: meer DeFi-prijsfeeds, Gitcoin-ondersteuning, nieuwe integraties en meer

Kettingschakel

Gedecentraliseerd orakelproject Chainlink zelfs terloops volgen? Dan weet je dat de bouwers en de gemeenschap snel bewegen en bezig blijven, dus het bijhouden van alle gebeurtenissen rond het Chainlink-ecosysteem is geen sinecure.

Maar maak je geen zorgen: in de post van vandaag zullen we je meteen bijpraten door de grootste hoogtepunten van Chainlink van de afgelopen twee weken te bespreken. Laten we het eerst hebben over het brood en de boter van het project, d.w.z. prijsfeeds.

Nieuwe prijsfeeds

De orakels van Chainlink helpen slimme contracten in de keten te verbeteren door te dienen als betrouwbare bruggen waarmee ze toegang hebben tot off-chain gegevens. De meest dominante van Chainlink’s ‘bruggen’ zijn die van vandaag prijsfeeds, die gedecentraliseerde financiële (DeFi) -apps bedienen met nauwkeurige, realtime prijsinformatie.

Dienovereenkomstig zijn Chainlink’s groeiende reeks prijsfeeds al buitengewoon nuttig gebleken rond DeFi, en het project voegt al die tijd meer feeds toe. Recente belangrijke toevoegingen zijn onder meer:

Aave’s LEND, yEarn’s YFI en Ethereum’s opkomende tokenized bitcoin-projecten zijn enkele van de meest populaire tokens in de DeFi-sector van Ethereum, dus deze nieuwe Chainlink-prijsfeeds zullen zeker geen tekort aan gebruik zien in de komende maanden en daarna.

Nieuwe L1 & L2-integraties

Uiteindelijk is Chainlink blockchain-agnostisch. De opkomst is grotendeels bovenop Ethereum gebouwd, maar het is in staat om gedecentraliseerde Oracle-netwerken te bieden voor laag-één slimme contractplatforms in het algemeen. Chainlink’s recente vorderingen in L1-integraties omvatten het werken met projecten zoals Blockstack en Reef.

Inderdaad, op woensdag 30 september, gedecentraliseerd apps netwerkproject Blockstack bekend gemaakt het werkte samen met het Chainlink-team om Chainlink te integreren als de geprefereerde Oracle-oplossing voor Blockstack’s Clarity slimme contracttaal.

“Gezien onze bekendheid met en kennis van het indrukwekkende team en de technologie van Chainlink, zijn we ervan overtuigd dat deze samenwerking en de resulterende Chainlink-orakels ons gedeelde ecosysteem zullen bevorderen”, zei Blockstack mede-oprichter Muneeb Ali op het nieuws..

Bovendien, Rif, een cross-chain slim activabeheerplatform gebouwd op Polkadot, heeft ook net onthuld dat het de prijsfeeds van Chainlink integreerde om toegang te krijgen tot DeFi-prijzen ‘uitgedrukt in zowel ETH als DOT.’

Het gedecentraliseerde orakelproject is de laatste tijd ook betrokken geweest bij opmerkelijke schaalvergroting op twee niveaus. Het synthetix-protocol voor synthetische activa, dat afhankelijk is van de orakels van Chainlink, is nu live op de L2 Optimistisch Ethereum Testnet. Bovendien, L2 schaalplatform Matic-netwerk werkt momenteel aan het integreren van de technologie van Chainlink in zijn mainnet.

Meer gaming-integraties

Naast Chainlink’s vlaggenschip Oracle-technologie, is de Chainlink VRF-oplossing – die producten helpt om verifieerbaar willekeurige resultaten in de keten te genereren – een hit geworden in de bloeiende blockchain-gamingarena.

Deze week nog, Aave’s opkomende Aavegotchi NFT-gameproject bekend gemaakt de mechanica zou “volledig gebruik maken van Chainlink VRF”, en voegt toe:

“Elke opgeroepen Aavegotchi moet willekeurig worden gegenereerd met een enorme verscheidenheid aan intrinsieke kwaliteiten, waaronder visuele kenmerken, wearables en collaterals. Deze unieke Aavegotchi kunnen vervolgens Chainlink VRF opnieuw inschakelen voor veel van onze minigames en AavegotchiDAO-ervaringen. “

Een ander NFT-gamingproject dat all-in gaat op Chainlink is Planetarium, die op dinsdag 29 september onthulde dat het de technologie van Chainlink integreerde om ‘cross-game Metaverse-communicatie, in-game commodity-prijzen en veilige handel in in-game-items mogelijk te maken’.

Chainlink maakt Grant Moves

Gitcoin Grants is een gerespecteerd ecosysteemproject dat bijpassende fondsen levert (en dus grassroots-donaties stimuleert) aan open-sourceprojecten rond Ethereum. En nu springt Chainlink in om de financiering te helpen.

Dat is per aankondiging vorige week dat het project een instroom van financiering zou opleveren om het lopende te ondersteunen Gitcoin-subsidies 7 campagne.

Eerder deze maand onthulde Chainlink ook dat het een subsidie ​​gaf aan het blockchain-infrastructuurproject SimplyVC. Het doel van de financiering is om het bedrijf te helpen “zijn PANIC-bewakings- en waarschuwingssysteem voor het Chainlink-netwerk op te bouwen, zodat het kan worden gebruikt door Chainlink-knooppunten.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me