Litecoins Charlie Lee kaster tvivl om Ethereum-baseret DeFi efter nylig “Attack”

DeFi

Hvis du overhovedet har fulgt Ethereums udvikling i løbet af de sidste par måneder, har du sandsynligvis hørt om (og potentielt oplevet) væksten i blockchains decentrale økonomi (DeFi) økosystem.

Decentral finansiering, som faktisk er migration af finansielle tjenester, der tilbydes af banker til et blockchain-baseret økosystem (decentral udlån, decentral margenhandel osv.), Er hyldet som Ethereums “killer use case”, for det har potentialet til at trække i et kolossalt antal brugere.

En Coinbase-produktchef sagde for eksempel, at DeFi sandsynligvis vil være den afgørende del af kryptokurrency- og blockchain-økosystemerne fremad:

”DeFi, eller decentraliseret finansiering, er en væsentlig del af et åbent finansielt system. DeFi-værktøjer er censurresistente, upartiske, programmerbare og tilgængelige for alle med en smartphone. Til denne hackathon fokuserer vi på at bringe DeFi til verden. ”

DeFi eller decentraliseret finansiering er en væsentlig del af et åbent finansielt system. DeFi-værktøjer er censurresistente, upartiske, programmerbare og tilgængelige for alle med en smartphone. Til denne hackathon fokuserer vi på at bringe DeFi til verden. (Kostumer kræves ikke.) pic.twitter.com/6zhnd8gCXa

– Coinbase (@coinbase) 9. december 2019

Desværre er ikke alle kryptoteknikere enige om, at finansielle tjenester på Ethereum og andre blockchains virkelig er fremtiden.

En decentraliseret finansdebakel

Denne weekend afslørede rapporter på Twitter, at en DeFi-protokol baseret på Ethereum navngivet bZx lidt, hvad nogle kaldte et “hack” eller “angreb”.

Per a opdeling af begivenheden ved DeFi Pulse, en dataudbyder, der sporer DeFi-økosystemet på Bitcoin og Ethereum og andre blockchains:

  • Angrebet fik en bruger til at tage et 10.000 ETH “flash-lån” fra en DeFi-platform og deponerede midler i andre protokoller.
  • 5.000 ETH blev deponeret i forbindelse med et 112 møntlån, der skulle trækkes tilbage af Wrapped Bitcoin (en stor del af udbuddet), som er Ethereum-baserede repræsentanter for BTC.
  • Resten af ​​mønterne blev brugt til at kortslutte WBTC på Fulcrum. WBTC blev derefter solgt på Uniswap for at skubbe prisen på mønten lavere, skrev DeFi Pulse, for at muliggøre dækning af den korte med fortjeneste.
  • DeFi Pulse foreslog, at denne “situation” gjorde det muligt for transaktoren at klare sig med en stor fortjeneste på over $ 300.000.

Litecoin Creator Charlie Lee er ikke overbevist om DeFi’s løfte

Da denne situation involverede en stor mængde kapital, blev den hurtigt offentliggjort på Twitter. Og som sådan bemærkede nogle fremtrædende personer i kryptovalutaindustrien.

Charlie Lee, skaberen af ​​Litecoin og en tidligere holdleder hos Coinbase, sagde, at denne situation er “hvorfor jeg ikke tror på DeFi,” og bemærkede, at det faktum, at bZx formåede at låse sine kontrakter i kølvandet på situationen, er et tegn at udtrykket “DeFi” bare er en misvisende betegnelse.

Lee afsluttede sin tanke om situationen ved at stille spørgsmålstegn ved, om DeFi virkelig er bedre end det, der findes i økonomi i dag.

Dette er grunden til, at jeg ikke tror på DeFi. Det er det værste af begge verdener. De fleste DeFi kan lukkes af en central fest, så det er bare decentraliseringsteater. Og alligevel kan ingen fortryde et hack eller udnytte, medmindre vi tilføjer mere centralisering.

Så hvordan er dette bedre end hvad vi har nu? https://t.co/F1HMSeqb6q

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 16. februar 2020

Lees skepsis til DeFi er blevet gentaget af en række andre førende branchekommentatorer.

Mens der er alle disse kritikker som reaktion på bZx-situationen, har nogle sagt, at flytningen med WBTC var mere en funktion end en fejl eller et angreb. Nogle har sagt, at det bare var et tilfælde af smart arbitrage.

Ethereum DeFi vokser i et hurtigt klip

Mens der har været et par angreb og potentielle sårbarheder på DeFi-protokoller som nævnt, har mængden af ​​værdi, der er låst i dette mest Ethereum-baserede økosystem, været i en stærk stigning i løbet af det sidste år eller to.

Faktisk netop i sidste uge overgik værdien, der var låst i decentrale finansieringsprotokoller, 1 milliard dollars for første gang nogensinde og eksploderede højere, da prisen på Bitcoin er kommet sig over de sidste par uger.

Væksten er primært set på MakerDAO, en decentral udlåns- og stablecoin-platform. Maker’s delegerede blev for nylig enige om at hæve renten (reserve) på DAI, protokollens oprindelige stablecoin, som muligvis har ansporet væksten i kapital i protokollen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me