Hvorfor Ethereums Curve Stablecoin Exchange er en af ​​2020’s store vindere

DeFi

Ethereums decentraliserede børser eller DEX’er blomstrer i øjeblikket som aldrig før. Månedlige DEX-diskenheder nåede et nyt rekordhøjt niveau over $ 4 mia. Dollar i juli 2020, og i måneden blev der også opnået et nyt rekord DEX-til-centraliseret udvekslingsvolumenforhold på ~ 4% opnået.

Når det er sagt, har DEX’er et breakout-år, og æraen med deres fremtrædende plads er faktisk begyndt. I dette fremskridt fremad er DEX-projekter som den almindelige token-handelsprotokol Uniswap blevet nogle af Ethereums lyseste tidlige stjerner.

Alligevel kan der også være specialiserede DEX’er. Den mest spændende indsats på den arena lige nu er Kurve, en DEX likviditetspuljeprotokol, der giver mulighed for ekstrem effektiv handel med stablecoins som USDC, USDT, Dai og videre.

Desuden er Curve ikke kun et af de mest spændende projekter i Ethereum-økosystemet, men brikkerne falder på plads for Curve til også at afslutte 2020 på en meget stærk måde. Lad os i dagens indlæg undersøge væksten i denne stablecoin DEX, hvordan den fungerer, og hvor den er på vej herfra.

Rise of Curve

Curves skabere begyndte at arbejde på udvekslingen sidste efterår og udsendte en indledende frigivelse i december 2019. En måned senere ramte DEX rampelyset i Ethereums decentraliserede finanssektor, og projektet har været stigende lige siden.

For eksempel havde Curve i starten af ​​februar 2020 aktiver på omkring 1 million dollars i forvaltning og lette ~ 10 millioner dollars i ugentlig volumen. Spol frem kun fem måneder senere, og Curve kan nu prale af aktiver under forvaltning på 255 millioner dollars og en ugentlig volumen op til 400 millioner dollars.

Det er eksplosiv vækst på meget kort tid. Alligevel er det kommet, fordi Curve er fremragende til sit brød og smør: ekstremt effektiv, lav glidning og lav gebyrhandel.

Hvordan det virker

Curve anvender en automatiseret market maker (AMM) model. Dette betyder i modsætning til et ordrebogsystem, hvor købere og sælgere ordrer matches, Curve bruger en on-chain likviditetspulje, der sikrer, at handler forudfinansieres.

Derudover betyder Curves AMM-model, at børsen er afhængig af likviditetsudbydere (LP’er) for at skabe likviditetspuljer til sine handelspar. LP’er tjener en del af Curves handelsgebyrer for deres service, og da Curve også leverer puljer ‘underliggende tokens til Compound-protokollen, tjener Curve LP’er også et fald i den interesse, der genereres via Compound.

Årsfaktoren

Yield aggregator-projekt yEarn er hurtigt blevet et af de største hits i Ethereums DeFi-sektor i år. Relateret var en af ​​de mest frugtbare DeFi-melds i de seneste måneder yEarn-holdets oprettelse af Curves signatur Y-pool, der består af likviditet fra fire forskellige stablecoins.

Forholdet er stærkt gensidigt. yEarn gør rutinemæssigt Curves handelsgebyrer til en integreret del af dens rentestrategier på den ene side, mens Curve bruger yEarn’s infrastruktur til at trække og lette volumen på den anden.

Det er selvfølgelig fuldt ud muligt, at henholdsvis garn og kurve udvikler sig og omfavner hinanden i fremtidige udvidelser, og det ville utvivlsomt være godt for DeFi-rummet generelt.

CurveDAO og CRV introduceret

Tilbage i maj annoncerede Curve-teamet først, at de arbejdede på at decentralisere sit ejerskab gennem et Curve-styringstoken. ” Efter frigivelsen tildeles dette token, kaldet CRV, med tilbagevirkende kraft og pro-rata til alle, der har fungeret som en Curve LP siden januar 2020.

Ting begyndte at tage fart i løbet af sommeren, da Curve-holdet offentliggjorde sine foreløbige planer til CRV-token og en Aragon-baseret CurveDAO-styringsgruppe. DAO vil styre Curve-projektet fremadrettet og bruger tidsvægtet afstemning, så mangeårige CRV-vælgere vil have mere indflydelse end førstegangsvalgere.

Den maksimale forsyning af CRV er indstillet til at være 3,03 milliarder, når udstedelsen er sagt og gjort, men den oprindelige levering vil være omkring 1 milliard tokens. Navnlig planlægger Curve-teamet at opkræve protokollens transaktionsgebyrer og sende dem til CurveDAO, som bruger indtægterne til at købe og brænde CRV-tokens som en værdipåfyldningsmekanisme.

For nu er det ikke offentligt kendt, hvornår CRV-tokens vil blive lanceret og distribueret, men den generelle mening er, at de kunne frigives enhver dag nu fra begyndelsen af ​​august 2020.

Næste store ting i DeFi?

Det er muligvis ikke klart endnu, hvornår CRV ankommer, men det betyder ikke, at DeFi-forhandlere ikke allerede forbereder tokens frigivelse.

Her betyder prepping enten 1) at afsætte midler til at købe CRV, når det rammer det åbne marked, eller 2) fungerer som likviditetsudbyder på Curve for at samle CRV-belønninger med tilbagevirkende kraft og løbende, når de er live.

okay så $ COMP dybest set sparkede defi i gear og formåede at fange opmærksomheden fra resten af ​​rummet

jeg tror $ CRV vil sprænge defi i overdrive og skabe sindssyge overskrifter i MSM og sparke resten af ​​markedet til et ordentligt tyremarked

pump mig til pensionering, tæver

– 찌 G 跻 じ ⚡️ &# 128273; (@DegenSpartan) 6. august 2020

Vi har set et par DeFi-dille i år, som det, der er udsat for udgivelserne og efterfølgende afkastmuligheder omkring tokens som Compounds $ COMP, Balancer’s $ BAL, UMA’s $ UMA, mStable’s $ MTA, yEarn’s YFI og så videre. Nu er CRV det nyeste store DeFi-token på blokken, og det stadig mere bullish økosystem (i det mindste for sent) er klar til at gå i vanvid ved lanceringen.

Primet for gensidighed

Vi har allerede nævnt tidligere, hvordan Curve og yEarn har været gensidigt fordelagtige for hver, men dette er kun en interessant og frugtbar DeFi-tandem.

Curves nyttige og åbne protokol har allerede foretaget integrationer med andre store DeFi-projekt, som f.eks. DYdX-udveksling og Synthetix sUSD-token. Disse integrationer er også kun begyndelsen. Curve er ikke engang en et år gammel platform, så fremtiden er vidåben med hensyn til yderligere samarbejde og melds i fremtiden. Stablecoin-udvekslingen er godt placeret midt i DeFi lige nu, og selvom denne centrering skete hurtigt, kunne det hjælpe projektet med at få flere og flere netværkseffekter fremover.

Nye slags aktiver kommer?

I en interview med defiprime tidligere på året sagde Curve-skaberen Michael Egorov, at projektet i sidste ende vil se på at omfavne andre former for aktiver ud over blot stablecoins, som udenlandske valutaer:

”[Vi] ønsker at udforske andre typer aktiver, som forskellige kryptovalutaer, fremmed valuta, indsatte aktiver osv. Uanset hvad vi formår at optimere algoritmer til i en ånd, der ligner vores stablecoin AMM, med andre ord. ”

Så selvom det er sandt, at Curve tidligt har gjort sig til et navn som en førende stablecoin-udveksling, betyder det ikke, at Curve altid vil være så snævert fokuseret som den er nu.

Kan konkurrencen indhente?

Da kryptoøkonomien og DeFi generelt er unge, er der meget mere plads til markedsmætning over hele linjen, og DEX’er som Curve er ingen undtagelse her. Kort sagt, forvent konkurrence ofte og rutinemæssigt for nu.

Curve får en smag af det nu, da de nyankomne rejser sig for at prøve at tage kappen på rummets regerende, effektive stablecoin-udveksling. F.eks. Blev BlackHoleSwap-projektet for nylig annonceret, som er en ny stablecoin-børs, der sigter mod at tilbyde “næsten uendelig likviditet med den laveste prisglidning, hvilket maksimerer kapitaludnyttelsen.”

Kort fortalt, BlackHoleSwap forsøger at bevæge sig ind i Curves område, og dette er kryptoøkonomien, så lad den bedste protokol vinde. Selvom det, Curve har opnået hidtil i år, er intet mindre end utroligt, og alle konkurrenter vil have en betydelig mængde at indhente, før de endda kan komme i slående afstand af Curve.

Dette betyder ikke, at Curve altid vil være kongen af ​​sin bakke, selvom det bestemt er kongen for nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me