Försenat flyg Få betalt! Chainlink & Etherisc decentraliserad flygförsäkringsprototyp

Chainlink Etherisc

Huruvida Chainlink-projektet har en välsignelse för ett år 2020 som det gjorde 2019 beror på om den decentraliserade orakelleverantörens byggare kan hålla takten uppe.

Med 10 procent av det nya året redan avslutat är den goda nyheten för förespråkare att Chainlink har bibehållit sin framsteg hittills.

Den senaste pannautvecklingen kring oracle middleware-ansträngningen var avslöjade den 6 februari, när Chainlink och Ethereum-baserade försäkringsprojekt Etherisc avslöjade att de hade slutfört en proof-of-concept decentraliserad flygförsäkringsprodukt.

Det är minst sagt en intressant ny rynka, särskilt eftersom försäkringslösningar är en av de äldsta planerade användningsfall för Ethereum och eftersom Etherisc är ett av de mest erfarna decentraliserade försäkringsinitiativen i ekosystemet.

Tillsammans med @etherisc, Vi är stolta över att meddela att vi har en fungerande decentraliserad flygförsäkring POC live på Ethereum testnet. Designen innehåller tillförlitlig flygstatusdata (fördröjd eller i tid) levererad av Chainlink’s decentraliserade orakelnätverk. https://t.co/saU3smevkn

– Chainlink – Officiell kanal (@chainlink) 6 februari 2020

Försäkring Drivs av Chainlink

Den traditionella flygförsäkringssektorn är pappersintensiv och saknar transparens, för att inte tala om att försäkringsbolagens är tredje parts skiljemän som, liksom alla centraliserade saker, är ineffektiva.

Men vad händer om dessa företag och deras kunder kan dra nytta av en ny väg framåt? Det är där Chainlink och Etherisc samarbetet kommer in.

Med en prototyp som redan finns på Ethereums Rinkeby-testnät har Etherisc visat hur det är möjligt att utnyttja Chainlink-oraklar för att pinga flygdata för att aktualisera förtroendeminimerade försäkringsprodukter som inte är föremål för infall av mänskliga eller byråkratiska fel. I sitt tillkännagivande av meldet förklarade Etherisc-teamet:

”I vår POC hämtar flera Chainlink-orakler data om huruvida flygningen har försenats med en extern adapter [via ett API] eller inte. De enskilda nodsvaren kan sedan sammanställas till en enda datapunkt. Detta möjliggör decentralisering av dataleverans, vilket skyddar mot oracle-driftstopp och ett enda orakel är en misslyckande punkt. ”

Systemet är inte utformat för att täcka flygförsäkringsbolag från resebranschen helt och hållet, utan snarare för att erbjuda dessa företag och flygblad en mer effektiv lösning. Det finns faktiskt ett nytt sätt och med tiden kan det bli det bästa sättet.

“Försäkringsbolag står för att spara pengar på backend genom att skära överhörda för behandling av anspråk, samt förbättrad varumärkesigenkänning tack vare flyttning av politisk skiljedom till ett neutralt tredjepartsprotokoll,” tillade Etherisc.

Dessutom är flygförsäkring utan tvekan bara en smak av vad som kommer – både Chainlink- och Etherisc-teamet har bett andra försäkringsprojekt att nå ut om de är intresserade av att samarbeta om relaterade lösningar.

Decentraliserat försäkringsprotokoll som kollektivt bygger försäkringsprodukter.Decentraliserat försäkringsprotokoll för att kollektivt bygga försäkringsprodukter.

Keeping the Pace

Chainlink har inte visat några tecken på att sakta ner hittills 2020.

Just förra veckan lanserade Oracle Middleware-projektet sin första våg av nya prisreferenser – 25, för att vara exakt – för Ethereums decentraliserade finansarena. Det betyder att DeFi-byggare nu lätt kan lita på Chainlink oracle-nätverk för att förse sina decentraliserade appar med användbara off-chain prisdata.

“Chainlink’s Oracle-nätverk för prisreferensdata utökar avsevärt mängden säkra och pålitliga data som är tillgängliga för Ethereum Dapps, vilket påskyndar hastigheten med vilken nya DeFi-produkter framgångsrikt kan lanseras”, sa Chainlink vid den tiden.

Strax före det tappade Mainnet-arbetsgruppen i Enterprise Ethereum Alliance (EEA) Chainlinks orakelexperter för att gå med i kroppens nya EMINENT-arbetsgrupp, som står för “Ethereum Mainnet Integration for Enterprises.”

Därför kommer Chainlink att hjälpa den nya arbetsgruppsforskningen och skapa nya standarder för företagsregistrering på Ethereum de kommande månaderna.

Naturligtvis finns det fortfarande mycket arbete kvar att slutföra, men Chainlink går djupare in i det nya året på mer produktiv grund än många projekt inom kryptoekonomin. Chainlinks tidiga framsteg är ett bevis på dess byggare och den växande efterfrågan på orakellösningar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me