Ex-Goldman Sachs Exec ziet belofte in het DeFi-ecosysteem van Ethereum

Ethereum

Terwijl Ethereum’s use-case voor een groot deel van 2017 en 2018 een platform was voor het lanceren van initiële muntenaanbiedingen, is de op een na grootste blockchain, de tweede na Bitcoin, begonnen met het ontwikkelen van een mogelijk zogenaamde ‘killer use case’: gedecentraliseerde financiering, beter bekend bij de cryptocurrency-gemeenschap als DeFi.

Voor degenen die het niet weten: DeFi is een gedecentraliseerd ecosysteem dat bestaat uit on-blockchain-applicaties die financiële taken aankunnen – van het verstrekken van leningen, het beheren van investeringen, het verdienen van inkomsten uit onroerend goed, enzovoort, enzovoort..

Hoewel DeFi niet beperkt is tot Ethereum – Bitcoin heeft zijn eigen DeFi-ecosysteem in het Lightning Network, net als andere blockchains – is financiering op blockchain een integraal onderdeel geworden van het ecosysteem en merk van Ethereum.

Voorbeeld: er zit nu $ 1 miljard aan waarde (Ether, stablecoins, ERC-20-tokens, enz.) Opgesloten in op Ethereum gebaseerde slimme contracten.

En gelukkig voor DeFi-optimisten trekt dit cijfer al de aandacht.

Ex-Goldman Sachs Exec geeft Ethereum & DeFi zijn duimen omhoog

Raoul Pal, een voormalig hoofd van aandelen en aandelenderivaten bij Goldman Sachs, was een van de eerste institutionele handelaren die zich verdiepten in Bitcoin en over Bitcoin schreef en er al in 2013 in investeerde..

Hoewel Pal het langst grotendeels gefocust was op BTC, breidt hij zijn horizon uit.

In de januari-editie van het Global Macro Investor-rapport schreef Pal dat hij ‘steeds optimistischer wordt over Ethereum’, eraan toevoegend dat het actief ‘zilver is voor het goud van Bitcoin’.

De prominente investeerder noemde specifiek de adoptie van DeFi, die hij als volgt definieerde:

DeFi omvat digitale activa, protocollen, slimme contracten en DApps die op een blockchain zijn gebouwd. Deze use-cases maken gebruik van de flexibiliteit en concentratie van ontwikkeling van Ethereum, gericht op het helpen creëren van deze open financiële ecosystemen.

het gevoel bij het lezen @RaoulGMI‘s 114 pagina’s tellende januaristukje en je ziet je gezelschap in de menchies. pic.twitter.com/oaERdC7eby

– Payom Dousti (@PayomDousti) 5 februari 2020

Pal heeft in een aantal commentaren en interviews uitgelegd dat hij in de toekomst een wereld ziet waarin alles gebaseerd is op blockchain-technologieën, waar cryptocurrencies zoals Ethereum en Bitcoin in een aantal capaciteiten worden gebruikt..

DeFi op Ethereum zou een groot deel van deze nieuwe wereld kunnen zijn, waardoor er ruimte is voor dramatische voordelen, wat Pal zei in het rapport.

Nog meer geïnteresseerd in Bitcoin

Hoewel Pal enthousiast is over DeFi en Ethereum, is Bitcoin de investering waar hij het meest enthousiast over is. Sterker nog, hij voerde onlangs aan dat Bitcoin zijn eerste en belangrijkste keuze zou zijn als hij de komende 10 jaar maar één actief zou kunnen bezitten..

In een to-the-point Twitter-opmerking die eind vorige maand werd gepost, Pal zei dat hij denkt dat Bitcoin de perfecte troef is voor hem om het komende decennium vast te houden, omdat het “alle grotere macro-visies omvat”, verwijzend naar eerdere verklaringen die hij deed suggereren dat de wereld zich zal wenden tot een alternatief financieel systeem dat digitaal zal zijn. (Eerder zei de Real Vision-manager dat Bitcoin in feite een optie is voor de toekomst van financiën.)

Als ik de komende 10 jaar maar één asset zou kunnen bezitten, zou het bitcoin zijn $ BTC Het omvat al mijn grotere macro-weergaven en voelt aan als het punt aan de verre horizon waar we naartoe gaan, in een of andere vorm. Ja, zoals ook goud en vele andere dingen, maar BTC-risico / beloning overtreft alles.

– Raoul Pal (@RaoulGMI) 31 januari 2020

Hij voegde eraan toe dat vanuit een puur risico-beloningsanalyse-perspectief, Bitcoin “alles verslaat”.

De voormalige directeur van Goldman Sachs vertelde eerder aan de prominente podcaster Stephan Livera dat alle populaire beleggingscategorieën extreem duur zijn, behalve Bitcoin en cryptocurrency..

Aandelen, zo legde hij uit, bevinden zich ruwweg op recordhoogte en pushen extreme waarderingen voor relatief weinig winst en potentieel.

Obligaties zijn niet veel beter, meent Pal, en vestigt de aandacht op de ‘vrijwel nulrentende opbrengsten’ – en in sommige gevallen negatieve opbrengsten – die veilig geachte schulden opleveren..

Zelfs onroerend goed is niet aantrekkelijk, aangezien de prominente belegger deze beleggingscategorie ‘onbetaalbaar’ noemt, en eraan toevoegt dat het nog minder zinvol is om huizen te kopen omdat ze worden verhandeld tegen recordhoogtes.

Vandaar Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me