Ethereum Gas Prices Boom när DeFi drar krypto till en tjurmarknad

Ethereum

Varje Ethereum-transaktion kräver en summa ETH, denominerad i “gwei” och kallad en gasbetalning, för att kunna behandlas. Och eftersom Ethereums decentraliserade finanssektor för närvarande tar fart, har efterfrågan på att använda den smarta kontraktsplattformens infrastruktur exploderat.

I sin tur har den växande konkurrensen om Ethereum-blockområdet nyligen pressat gaspriserna till smärtsamma höjder. Bara förra månaden stönade användare av blockchain som till synes gick in i 100 gwei-eran, mitt i vilka under-100 gwei-priser verkade orealistiska framöver.

Faktum är att ett bensinpris på 100 gwei ungefär motsvarar 0,8 dollar just nu, och många Ethereum-aktiviteter består av buntade transaktioner, så att avgiften verkligen kan lägga till även för en enda aktivitet.

Snabbspolning fram till den här veckan, och blockpace-frenesin har bara intensifierats. Vid tidpunkten för detta inläggs skrivande onsdagen den 12 augusti var det genomsnittliga Ethereum-gaspriset hela 287 gwei enligt ETH bensinstation. Det är ungefär $ 2,30 per transaktion!

Så vad händer?

I makrokänsla har den allmänna användningen av Ethereum ökat trendigt hela året eftersom olika ETH-centrerade sektorer som DeFi, NFT och sociala pengar har tagit upp allvarligt sent på sistone.

Till exempel har Ethereums 30-dagars glidande medelvärde av transaktionsavgifter överträffat Bitcoins 30DMA för att ha gått nästan två månader i rad.

Ethereums 30DMA avgifter har varit högre än Bitcoins i 53 dagar nu. Ethereums 30DMA-avgifter är för närvarande cirka 40% högre än Bitcoins. pic.twitter.com/h8CXjp3u2H

– Larry Cermak (@lawmaster) 11 augusti 2020

En stor del av den senaste ökningen av transaktioner har varit ankomsten av “avkastningslantbruk” -vurm i DeFi, där projekt belönar användare med styrningstoken för att använda sina protokoll.

Och det vi har sett på senare tid som avkastningslantbruk har tagit fart är att användare tenderar att flytta från en jordbrukskampanj med varm avkastning till nästa när de släpps. Resultatet har varit massiva akuta migreringar av kapital till dagens moderna projekt. Den här veckan var projektet Yam Finance och dess YAM-symbol.

YAMblers, oss alla!

Först offentliggjordes måndagen den 10 augusti och sedan lanserades oreviderad en dag senare, Yam Finance är det senaste protokollet för att ta DeFi med storm.

“YAM är i grunden en elastisk kryptovaluta, som expanderar och kontrakterar leverans som svar på marknadsförhållanden, inledningsvis inriktad på 1 USD per YAM”, säger teamet förklarade i sin introduktionspost.

För att åstadkomma denna modell tog Yams byggare en Frankenstein-liknande inställning och blandade viktiga delar från andra DeFi-protokoll. Några av de viktigaste inspirationerna inkluderade Ampleforths elastiska utbud, Synthetix Mintr-satsningssystem och Compounds styrningsmodul. Den efterföljande skapelsen är ett pengarexperiment som belönar sina tidiga användare med YAM-tokens.

En sådan smältning var tillräcklig för att fånga uppmärksamheten hos avkastningsbönder över hela världen, eftersom projektet redan hade samlat 560 miljoner dollar i sina insättningskontrakt inom 30 timmar efter lanseringen.

Men eftersom hundratals användare har stigit in i projektet på en gång har trycket på Ethereums gasavgifter bara försämrats. Som sådan är kostnaderna för att börja satsa på Yam eller dra ut YAM-belöningar omöjliga för mer än några få.

Alla tecken pekar mot tjur?

Det är ingen tvekan om att bensinpriserna i 300 gwei-serien akut hindrar icke-valanvändare från att använda Ethereum dApps.

Men baksidan av denna dynamik är att sådana priser visar att Ethereum håller på att bli ett nytt aktivitetscentrum i den bredare kryptoekonomin där en betydande mängd användare är villiga att betala extrema bensinpriser bara för privilegiet att använda Ethereums blockrymd..

På denna alltmer hausseartade marknad kan sådana avgifter i slutändan visa sig obetydliga jämfört med avkastningen som möjliggörs genom exempelvis avkastningslantbruk, vilket i sin tur kan leda till mer köppress kring kryptotillgångar i allmänhet.

Jag är lite förvirrad över klagomål över $ 20 Ethereum-transaktionsavgifter som är ett direkt resultat av frenetisk efterfrågan och användning av protokoll som leder till en galen tjurmarknad och massiva vinster.

– Mike Dudas (@mdudas) 12 augusti 2020

Den goda nyheten är att Ethereums skalande ekosystem för lager-två ligger på gränsen till ett breakout, men det breakout är fortfarande några månader borta. Under tiden verkar gasvärk vara beredd att fortsätta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me