Ethereum for DeFi, DeFi for Ethereum: Protokolbrugere flytter tilbage til Gitcoin-tilskud

Ethereum

Ethereum er kommet til sin ret i 2020, og den nylige hurtige blomstring af den regerende smarte kontraktplatforms hit sektorer – DeFi, DAO’er, NFT’er, tokeniseret bitcoin, sociale penge osv. – er et bevis på projektets stadig mere dominerende tilstedeværelse i kryptoøkonomi.

Men Rom blev ikke bygget på en dag, og heller ikke det vrimlende Ethereum-økosystem, vi ser i dag. De fremskridt og momentum, Ethereum nyder nu, kommer med tilladelse til mange års infrastrukturarbejde fra nogle af blockchain-arenaens mest talentfulde bygherrer.

Ethereum er imidlertid et open source-projekt for offentlige goder, og tilstrækkelig finansiering af open source-arbejde omkring en sådan indsats har været et langvarigt problem i det bredere softwarefællesskab. Sådan slid kan helt sikkert være utaknemmelig og lavt betalt til tider.

Alligevel er Ethereums finansieringsengel allerede her i form af Gitcoin, et samarbejdsmiljøhub for open source-projekter. Og to overskrifter fra DeFi i denne uge antyder, at ligesom Ethereum, Gitcoin også kommer til sin ret som en reel tour-force for at bakke Ethereums vigtigste infrastrukturprojekter. Tillad mig at forklare.

Parasitisk protokolproblem

Ethereum er blevet deFi-hjemmet for DeFi i kryptoøkonomien. Faktisk driver platformen i øjeblikket alle de største og mest populære DeFi-apps, som Aave, Maker, Curve, yEarn, Synthetix, Compound, Balancer, Uniswap osv..

Når det er sagt, før DeFi har været igennem sin ungdomsvækst, har dens protokoller ført frem free-rider problem. Som Ethereum-analytiker Anthony Sassano tidligere har forklaret i The Daily Gwei:

”Dette skyldes, at de” frit “kører oven på platformen – den eneste vejafgift, de (og deres brugere) betaler, er i form af gasafgifter, der går direkte til minearbejdere. Dette gebyr vaskes effektivt frem og tilbage mellem deltagere på netværket: bruger køber ETH > bruger betaler gebyr > minearbejder tager gebyr > minearbejder kan sælge gebyret (ETH) tilbage på markedet > cyklus begynder igen. ”

I en senere indlæg, Sassano forklarede yderligere:

“De bruger muligvis ETH som en del af deres app (som en form for sikkerhed eller som penge), men disse apps har normalt deres egne oprindelige tokens, der har tendens til at samle den værdi, der genereres af deres respektive protokoller.”

Takeaway? Ethereum er nyttigt og kan drive mange gode ting, f.eks. alle de fantastiske fremskridt omkring DeFi. Alligevel har det ikke altid været tilfældet, at Ethereum og ETH direkte har draget fordel af de mange succeshistorier, de i øjeblikket driver. Her er hvor Gitcoin kan hjælpe på en stor måde.

Gitcoin: Finansiering af offentlige varer fra Ethereum er god

Gitcoin er mange ting og tilbyder mange produkter og tjenester, men projektet er måske bedst kendt for Gitcoin Grants.

Dette tilskudssystem bruges til at finansiere Ethereums offentlige goder som klienter eller apps til privatlivets fred på en decentral, demokratisk og ærligt optimeret måde.

Hvorfor optimeret? Gitcoin Grants bruger “kvadratisk finansiering” til at matche donationer fra græsrodsfællesskabet med midler fra store matchende puljer, f.eks. $ 250.000 i ETH til Ethereum Tech-kategorien. Med tilstrækkelig distribueret deltagelse giver dette unikke system en bruger mulighed for at få + $ 100 i at matche midler til et projekt af deres donation til en donation helt ned til $ 1.

Hidtil har vi set disse matchende puljer fyldt op med donationer fra samfundsmænd som Ethereum Foundation. Men intet forhindrer andre projekter eller organisationer i at yde deres egne betydelige bidrag til Gitcoins matchende puljer. Og det er her to hidtil usete DeFi-overskrifter fra denne uge kommer ind.

YAM Genfødsel

Yam Finance startede ud af ingenting tidligere i denne måned og tog i kort tid DeFis udbyttelandbrugsarena med storm med sin YAM-distributionsplan.

Men ting gik surt for det ureviderede projekt, så snart det oprindeligt steg, da der inden for få timer efter dets lancering blev opdaget en regeringsfejl, der bragte protokollen i fare. Yams pop-up-samfund samlede stemmer sammen for at forsøge at afværge bugten, men indsatsen var i sidste ende utilstrækkelig, og nogle 750.000 dollars i aktiver blev permanent fast i protokollens skatkammer.

Men samfundets indsats gav anledning til en Yam-migreringsplan, hvor et midlertidigt V2-system ville blive implementeret, mens der blev udført revisioner på en ny V3-protokol. For at hjælpe med at nå denne køreplan oprettede Yam-teamet en Gitcoin-side til revisionsdonationer, og bidrag begyndte straks at strømme ind. Når alt var sagt og gjort, blev mere end 115.000 $ rejst gennem Gitcoin for at hjælpe Yam med at rejse sig fra asken. Så noget karma var i orden …

Et beskedent forslag

Gitcoin hjalp med at give Yam nyt liv. Til gengæld indsendte Gitcoin CEO Kevin Owocki en Forslag til Yam Governance tyder på, at 1% af fremtidige YAM-pengestrømme omdirigeres til Gitcoin Grants-tegnebogen, hvilket igen vil hjælpe med at finansiere Ethereum-offentlige goder via Tech-tilpasningspuljen.

Og hvorfor skulle Yam-samfundet være enig i dette? Owocki sagde, at et sådant skridt ville bringe goodwill og omtale:

”Vi kan flytte fortællingen omkring YAM’er, der er et ‘degen’ -projekt, til at have nogle ‘regen’ -effekter til økosystemet, som at finansiere det grundlag, det afhænger af. Dette vil gøre YAM til en del af den bredere samtale omkring regnbuefarvede penge i Ethereum-økosystemet og finansiering af offentlige goder i informationsalderen. ”

På tidspunktet for denne artikels skrivning er forslaget indstillet til at bestå med 82% “ja” stemmer. Og det inspirerede endnu et stort DeFi-projekt til at følge trop.

yEarn’s In

yEarn er et udbytteaggregatorprojekt, der er helt i brand i DeFi lige nu. Så hoveder vendte rundt i rummet, da et nyt yEarn-fællesskabsforslag også overvældende vippede mod at sende en del af protokollens indtjening til Gitcoyns tekniske tilskud.

Bare rolig @owocki over kl @iearnfinance det er ikke et spørgsmål om vil det blive inkluderet, det er et spørgsmål om hvor meget der vil blive inkluderet, stemme rungende positivt indtil videre;https://t.co/D2RP2Ats8U https://t.co/1HviaRZdYt pic.twitter.com/RCKjl7CbU6

– Andre Cronje (@AndreCronjeTech) 26. august 2020

YEarn-protokollen har været en pengeautomater i de seneste uger, så vedtagelsen af ​​dette garnforslag er ikke noget mindre. Kombiner yearns allokeringer med tilstrømningen af ​​YAM-statskassen, og Gitcoin har nu nye indtægtsstrømme, der kan vokse over tid og hjælpe med at finansiere Ethereums vigtigste offentlige goder i de kommende år. Og dette er bare starten på, hvad der skal komme.

Lad os være klare

Mange mennesker i Ethereum, meget mindre den bredere kryptoøkonomi, er fortrolige med Gitcoin og hvordan det fungerer. Så da de ovennævnte Yam- og yEarn-forslag begyndte at få trækkraft, hånede nogle brugere det, de så som unødvendig “velgørenhed”. Men Gitcoyns Owocki tog til Twitter for at fjerne den vildledte forestilling en gang for alle.

Sidste 24 timer siden @iearnfinance @YamFinance forslag fik fart, jeg har set øget FUD.

Lad mig være klar, Open Source-finansiering

– er * ikke * social retfærdighed

– er * ikke * velgørenhed

Open Source-finansiering er infrastrukturfinansiering.

Finansiering af infrastruktur er en rationel økonomisk handling! pic.twitter.com/SQoDMCRNWs

– ΞWoki; Ξeksplorer af&# 127752; Kvadratiske lande &# 127752; (@owocki) 27. august 2020

Pointen? Finansiering af offentlige goder til Ethereum er godt for os alle.

Et nyt paradigme for DeFi

Gitcoin har eksisteret i et stykke tid nu, men disse forslag markerede de første gange, vi har set forestillingen om protokoller, der direkte fordeler dele af deres indtjening til Gitcoin Grants, kommer i forgrunden.

Disse forslag vil dog bestemt ikke være de sidste, og så kommer muligvis en fuldstændig tendens til DeFi. I en ikke så fjern fremtid kan man let forestille sig, at det er almindeligt for DeFi-protokoller at hjælpe med at finansiere Gitcoin-matchende puljer for at tjene respekt, omdømme og tillid.

I sidste ende er det, der er godt for Ethereum, godt for DeFi, så denne nye protokoldrevne open source-finansieringsvej kan i stigende grad vokse til en gamechanger for Gitcoin og Ethereum-økosystemet. Hvis “betal dine afgifter” bliver navnet på spillet, kan der opstå en positiv feedback-loop, dvs. mere vækst fører til mere finansiering, hvilket fører til mere tech, og gentag derefter igen og igen og igen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me