DeFi Project Synthetix Demos L2 Ethereum Exchange Drivs av optimistiska samlingar

Syntetik

Optimism PBC presenterade Optimistic Virtual Machine (OVM), en lovande lager-två-skalningsteknik för Ethereum som drivs av optimistiska samlingar (ORU), redan i februari.

Då går det snabbt, eftersom OVM nu blir “stridstestning”Med tillstånd av det bästa decentraliserade finansprojektet Synthetix. Meldningen sätter scenen för fler DeFi-projekt som följer med sina egna effektivitetsinriktade omfamningar de kommande månaderna.

För sammanhang kan ORU: er skapa extremt skalbara sidokedjor som kan utöka kapaciteten i Ethereums mainnet massivt. Följaktligen har Optimisims OVM varit en tidig hit eftersom det är en lager-två, ORU-kompatibel virtuell maskin som kan köras inuti “världsdatorn”, Ethereum Virtual Machine (EVM).

Framtiden för smarta kontrakt kan redan ha kommit, som sådan. Och det senaste framtidsexemplet på den framtiden är en ny, OVM-driven demoversion av Synthetix decentraliserade börs utan förvar., Synthetix.Exchange.

Ethereums senaste L2 Exchange-experiment

På tisdagen den 5 maj projektar Synthetix och Optimism meddelas lanseringen av en L2-demo av Synthetix.Exchange.

”Denna integration visar OVM: s kraft att leverera höghastighets Ethereum-transaktioner för att överbelasta Synthetix-handelsupplevelsen,” sade Synthetix-teamet.

Samarbetet är ett framträdande test av OVM: s stil. Synthetix – ett handelsprotokoll för syntetiska tillgångar – är för närvarande det näst största DeFi-projektet per värde som är låst inom sina smarta kontrakt. Den nya L2-demo kommer och har redan fått nya ögon för vad ORU kan hjälpa Ethereum-projekt att uppnå.

Och vad är optimeringarna till hands? Enligt Optimism-teamet kan OVM ge Synthetix och andra DeFi-projekt stora fördelar som “att lindra problem med höga gaskostnader, långsamma transaktioner och dyra oracle-uppdateringar.”

Handelskonkurrens följer

För att fira och visa upp vad den nya OVM-drivna demobörsen kan göra, lanserade Synthetix en handelstävling med ett första pris på 15 000 SNX.

Det högsta priset, värt mer än 12 000 dollar i aktuella priser, kommer att gå till den mest produktiva näringsidkaren av OVM-sUSD-token mellan 5 maj och 19 maj. (Obs: sUSD är Synthetix bosatta stablecoin.)

Handlarna på 2: a och 3: e plats vinner 10 000 respektive 5 000 SNX, medan alla andra som placeras i topp 20 vinner 1 200 SNX vardera.

”Vår handelstävling kommer att visa förbättrad handelsupplevelse genom OVM. Den kommer att pågå i två veckor – för att komma igång kan vem som helst begära 100 000 OVM sUSD via Twitter, ”sa Synthetix.

Tävlingens mest uppmärksammade deltagare hittills har varit Ethereum-skaparen Vitalik Buterin, som signalerade sin avsikt att delta i kampanjen på Twitter timmarna efter tillkännagivandet Synthetix och Optimism.

Hallå @ synthetixl2demo det är 0x630a5689A5DD8Ac0707090C53F438EDc98E8E695, låt mig gå in i L2 testnet trading konkurrens! @optimismPBC @synthetix_io https://t.co/EhE6BeVUeS

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 5 maj 2020

Om Buterin är inne, tror du bäst att demo är intressant, lovande, värt att överväga, och också är ett tecken på ytterligare experiment som kommer.

Inte optimismens första Rodeo

Den nya L2 Synthetix.Exchange-demo är inte den första OVM-meldingen i DEX-arenan. Den första var Uniswaps “Unipig” -utbyte förra året även om det hade sina omogna begränsningar vid den tiden, sade Optimism:

”I oktober 2019 skapade vi Unipig.exchange, det första helhetsimplementeringen av Optimistic Rollup i samarbete med Uniswap. Unipig bevisade vad som var möjligt, men det var inte praktiskt … Det krävde en anpassad backend & även anpassade kontrakt. Det var väldigt lite vi kunde återanvända från den befintliga Uniswap-kodbasen. ”

Tyvärr, den stopppunkten är där den nya Synthetix.Exchange-demo kommer in. Det nya initiativet kommer med tillstånd av förbättrad teknik och förståelse och är mycket mer representativt för DeFi-ekosystemet som kommer, sade Optimism:

“Den här gången byggde vi inte ett anpassat system för Synthetix – vi byggde det för Ethereum … Nästa steg är att kombinera den optimistiska Rollup-backend byggd för Uniswap med OVM-noden byggd för Synthetix, och förverkliga drömmen om ett helt Ethereum-kompatibelt lager 2-protokollet. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me