Crypto Exchange Gemini: ondersteuning van de DeFi Rise van GUSD Stablecoin

Gemini-app

Gemini, gemaakt en beheerd door de gebroeders Winklevoss, is een van de beste cryptocurrency-uitwisselingen in de VS..

De in New York gevestigde beurs heeft tot nu toe naam gemaakt door te dienen als een gebruiksvriendelijke en zeer veilige fiat-to-crypto-ramp. Met name is de uitwisseling echter ook dieper gegaan waar veel van zijn gecentraliseerde uitwisselingsgenoten dat nog niet hebben gedaan: het gedecentraliseerde financiële ecosysteem (DeFi) van Ethereum.

Er is een permanent debat in de crypteconomie over de vraag of gedecentraliseerde uitwisselingen zoals Uniswap op de lange termijn gecentraliseerde uitwisselingen zoals Gemini volledig zullen domineren. Wat er onderweg ook gebeurt, de DeFi – CeFi-relatie hoeft nauwelijks een nulsom te zijn als recente ontwikkelingen rond Gemini een indicatie zijn..

GUSD groeit in DeFi

Gemini Dollar (GUSD), gelanceerd in september 2018 en uitgegeven op de Ethereum-blockchain als een ERC-20-token, is de native stablecoin van Gemini.

Voor GUSD is het grote voordeel om een ​​Ethereum-token te zijn, dat het activum direct in gebruik kan worden genomen in DeFi, en dat is precies wat we steeds vaker in de sector hebben zien gebeuren..

Die dynamiek was deze week bijvoorbeeld volledig zichtbaar toen Gemini-mede-oprichter Cameron Winklevoss benadrukte hoe de GUSD / ETH handelspaar op de gedecentraliseerde beurs Uniswap had zijn eerste $ 1 miljoen aan liquiditeit bereikt. (Opmerking: Uniswap vertrouwt op 50/50-gewogen liquiditeitspools, die liquiditeitsverschaffers (LP’s) liquiditeit kunnen bieden om handelsvergoedingen te verdienen).

De @UniswapProtocol zwembad voor de $ GUSD$ ETH handelspaar heeft nu $ 1 mm aan liquiditeit en groeit! #DeFi is de toekomst.https://t.co/8ylk9SRm0V

– Cameron Winklevoss (@cameron) 18 november 2020

Dit is natuurlijk relatief gezien nog een kleine hoeveelheid liquiditeit. Maar het is niet slecht voor GUSD, dat momenteel goed is voor ongeveer 0,05%, of $ 12,8 miljoen, van de marktkapitalisatie van $ 23,8 miljard van de bredere stablecoin-economie..

En afgezien van cijfers betekent de opkomst van GUSD in DeFi dat Gemini zich met name positioneert als een voorloper.

“Het is echt geweldig om te zien dat gecentraliseerde handels- en bewaarplatforms zoals Gemini de gedecentraliseerde financiële beweging beginnen te omarmen”, aldus Uniswap-maker Hayden Adams zei als reactie op de schreeuw van Winklevoss.

Bescheiden DeFi-voorstellen

GUSD krijgt niet alleen aandacht als het om Uniswap gaat.

In de afgelopen maanden hebben de gebroeders Winklevoss prioriteit gegeven aan het onboarding van Gemini’s stablecoin als een ondersteund activa- en onderpandtype in DeFi’s bloeiende leen- en uitleenprotocollen. Deze projecten zijn dit jaar enorm gestegen omdat ze het gebruikers gemakkelijk maken om hun crypto aan het werk te zetten, bijv. opbrengst verdienen door Dai te lenen of meer ETH te kopen door te lenen tegen ETH-onderpand.

Dat gezegd hebbende, heeft het aan boord gaan van deze protocollen geleid tot een ‘who’s who’-situatie in DeFi waarin activa in de loop van de tijd aanzienlijk meer aandacht en acceptatie zullen krijgen als ze worden geaccepteerd in de topprotocollen, die nieuwe activa omarmen per community governance-stemmen.

Dat is de reden waarom we onlangs hebben gezien dat het leiderschap van Gemini persoonlijk GUSD-voorstellen voor onboarding heeft ingediend bij de bestuurssystemen van de heersende kredietprotocollen van DeFi, waaronder Maker, Compound en Aave. De belangrijkste pitch was dat GUSD zou kunnen helpen bij het diversifiëren van de risicoprofielen van deze projecten door een andere onafhankelijke stablecoin-optie toe te voegen aan hun reeds geaccepteerde activa..

DeFi is een van de meest opwindende grenzen in crypto. Zie een voorstel om ondersteuning voor Gemini-dollar (GUSD) toe te voegen @AaveAave https://t.co/pDkr7GiCjK

– Tyler Winklevoss (@tyler) 31 augustus 2020

Bovendien stelde Gemini eerder dit jaar voor dat gedecentraliseerde stablecoin Curve een GUSD-pool zou moeten creëren, die het project heeft sinds gedaan.

Wat het lot van GUSD betreft met de bovengenoemde kredietprotocollen, ziet het er veelbelovend uit. Vorige maand kondigde de Aave-gemeenschap haar aan algemene ondersteuning voor het onboarding van GUSD in een community sentiment poll, terwijl de Maker-community dat is momenteel stemmen om de toevoeging van GUSD aan zijn kenmerkende Multi-Collateral Dai (MCD) -systeem af te ronden.

Alles bij elkaar genomen, zal de groeiende omhelzing van GUSD in DeFi de positie van Gemini versterken als een gecentraliseerde centrale exchange als het gaat om het experimenteren met gedecentraliseerde services om hun eigen services te verbeteren. Terwijl Gemini hier blijft baanbrekend, zoek dan naar andere gecentraliseerde uitwisselingen om te beginnen te onderzoeken hoe ze hun eigen directe toegang tot DeFi kunnen maken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me