Chainlink-updates: Meta Oracles & LINK omarmd door Swipe-app voor veilige prijsgegevens

Chainlink Vegen

Chainlink heeft tot nu toe een hete hand in 2020. De laatste in een reeks recente ontwikkelingen voor het gedecentraliseerde Oracle-project kwam op 12 februari toen Swipe, een digitale valuta-app, onthuld het had de technologie van Chainlink geïntegreerd in zijn betalingsnetwerk.

In een bijbehorende uitlegpost zei Swipe’s marketinghoofd Nicole Del Rosario dat Swipe, dat eenvoudige crypto-naar-fiat-conversies mogelijk maakt en vice versa, specifiek gebruik zou maken van Chainlink’s recent onthulde gedecentraliseerde prijsfeed-orakels; Bovendien zou het Chainlink-team ook een aangepaste SPX-USD-prijsfeed maken voor het volgen van Swipe’s SXP-app-token.

Welkom @swipewallet naar het Chainlink-ecosysteem! Het crypto-betalingsplatform van Swipe gebruikt Chainlink’s orakels voor veilige prijsconversies op transacties op het verkooppunt. Ze zullen gebruikmaken van het ETH / USD-prijsreferentiecontract & een op maat gemaakte SXP / USD-feed. https://t.co/6R1wP6CQAf

– Chainlink – Officieel kanaal (@chainlink) 12 februari 2020

“ Met de Oracle-oplossing van Chainlink kan Swipe een stabiele, maar gedecentraliseerde brug creëren tussen betrouwbare off-chain prijzen en Swipe’s on-chain transacties ”, voegt Del Rosario toe..

De decentraliserende meld heeft alles te maken met het nauwkeurig en veilig maken van de prijzen van de betalingsapp, zoals Joselito Lizarondo, CEO van Swipe, opmerkte:

“Ik geloof dat deze relatie van vitaal belang is voor Swipe-gebruikers die toegang nodig hebben tot Chainlink’s vertrouwde Oracle-services. Door samen te werken met Chainlink, zal Swipe effectief de beveiligingsproblemen aanpakken voor off-chain verbindingen die momenteel bestaan ​​voor gebruikers van de Swipe Network Wallet-Contacts. “

Ooit in beweging

In het afgelopen jaar heeft het Chainlink-project bewezen bedreven te zijn in het blijven in de krantenkoppen met een golf van back-to-back ontwikkelingen. De afgelopen maand is geen uitzondering gebleken.

Vorige week werd bekend dat Chainlink en het meest gerespecteerde verzekeringsproject van het Ethereum-ecosysteem, Etherisc, hadden samengewerkt aan een proof-of-concept-prototype voor een gedecentraliseerd vluchtverzekeringsproduct. Mogelijk gemaakt door Chainlink’s orakels, zou de resulterende infrastructuur kunnen leiden tot een grote use case voor Ethereum.

“Verzekeringsmaatschappijen kunnen geld besparen op de backend door minder af te luisteren voor het verwerken van claims, en door een betere merkherkenning dankzij de verschuiving van polisarbitrage naar een neutraal protocol van derden,” zei Etherisc over het prototype.

Bovendien heeft Chainlink een week voorafgaand aan het Etherisc-nieuws zijn orakelnetwerken met prijsreferentiegegevens uitgerold, d.w.z. prijsfeeds voor handelsparen zoals ETH / USD en BTC / USD die gedecentraliseerde financieringsprojecten nu zonder toestemming naar believen kunnen gebruiken.

“[Onze] oracle-netwerken breiden de hoeveelheid veilige en betrouwbare gegevens die toegankelijk zijn voor Ethereum Dapps enorm uit, waardoor de snelheid waarmee nieuwe DeFi-producten met succes kunnen worden gelanceerd aanzienlijk wordt versneld”, zei Chainlink’s leiderschap destijds..

Meta Oracles on the Horizon

Terwijl de respectievelijke capaciteiten van Chainlink en DeFi blijven groeien, bloeien ook de bijbehorende mogelijkheden.

Een nieuwere rimpel rond de Chainlink, het project dat onlangs in de belangstelling is gekomen vanwege de ongekende mogelijkheden die het kan realiseren, is het zogenaamde meta oracle functionaliteit.

Simpel gezegd, deze meta-orakels breiden de mogelijkheden van Chainlink uit tot het samenvoegen van en reageren op alle on-chain data, zoals het projectteam eerder dit jaar in een blog opmerkte:

Met deze meta-oracle-functionaliteit kunnen gebruikers alle on-chain-waarden combineren met Chainlink’s eigen hoogwaardige off-chain-gegevensbronnen, terwijl belangrijke voorwaarden worden gesteld over hoe een smart contract deze grotere gecombineerde dataset zou moeten ontvangen, erop reageren en erop vertrouwen. Ons doel met de meta-oracle-mogelijkheden van Chainlink is om slimme contractontwikkelaars meer keuze te geven bij het beslissen welke gegevensbronnen zullen worden gebruikt om hun DeFi slimme contracten op te bouwen en te verbeteren. “

Gebruikers kunnen deze meta-orakelcapaciteiten dus toepassen om te voorkomen dat ze bijvoorbeeld aan de verkeerde kant van prijsinefficiënties vallen. Als een meta-orakel een grote kloof vindt tussen on-chain en off-chain prijzen, kunnen gebruikers geld besparen op een transactie door te wachten tot de markten stabiliseren.

Keer terug naar All-Time High?

De stijgende koopdruk is ogenschijnlijk weer teruggekeerd naar de crypto-economie, een realiteit die de prijs van het LINK-token op het moment van de pers naar meer dan $ 4 heeft geduwd, een punt dat net achterblijft bij de recordhoogte van $ 4,36 die afgelopen zomer werd bereikt.

Als een crypto-bullmarkt echt net begint, zou koopdruk de LINK-prijs eerder dan later naar nieuwe hoogtepunten kunnen duwen. Alleen de tijd zal het uitwijzen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me