Automatiserad DeFi för alla: Gelato släpper Alpha “Personal Ethereum Bot”

Gelato

Automation är en stor sak i Ethereums ekosystem. Varför? Blockchains decentraliserade appar förlitar sig på automatiserade bots för att pinga smarta kontrakt under vissa förhållanden, en dynamik som gör att dessa dApps fungerar smidigt för användare.

Ändå behöver dessa bots inte vara avskilt från dApps och experters domän, och det är där Gelato Finance projektet kommer in – för att hjälpa individer, även icke-utvecklare, att enkelt skapa och köra sina egna personliga Ethereum-bots.

Gelato-projektet släpptes förra hösten och släppte alfaversionen av deras gelato-verktyg, som är utformat för att “automatisera … Ethereums uppgifter dygnet runt” den 4 februari. Tjänsten är avsedd att ge vem som helst bättre kontroll över sina Ethereum-aktiviteter, som dess byggare förklarade i deras tisdagstillkännagivande:

”Kort sagt, med hjälp av gelato får du tillgång till din egen personliga Ethereum-bot som kommer att utföra transaktioner för dina räkning, i princip så att du kan automatisera dina interaktioner med varje decentraliserad app. Och här är det snygga stället: du behöver inte skriva en enda kodrad eller vara värd för någon programvara, och trogen mot DeFi-andan har du fortfarande full vårdnad över alla dina medel. ”

Ung men ändå kraftfull

Eftersom gelato fortfarande är i alfa och ännu inte har granskats, lanserade Gelato Finance-teamet verktyget med preliminära utgiftsbegränsningar och funktionsbegränsningar som inte kommer att finnas i senare versioner.

Ändå är de tidiga möjligheterna intressanta. En gelato “personlig bot” kan redan användas för en mängd decentraliserade finansaktiviteter, inklusive schemaläggning av överföringar, schemaläggningsorder på decentraliserade börser som Kyber och öppnande av hävstångspositioner på Fulcrum dApp.

Vi lanserade just gelato “din personliga Ethereum-bot” i alfa.

Ta reda på hur din egen bot &# 129302; burk

&# 127846; skicka tokens till dig

&# 127846; byt vidare @KyberNetwork

&# 127846; öppna hävstångspositioner på Fulcrum @bzxHQ

Läs vår alfa-utgivningsartikel: https://t.co/yNC1h6l7AD

Och besök https://t.co/ecLprGEEou

– Gelato &# 127846; (@gelatofinance) 4 februari 2020

Dessutom är dessa alternativ bara början, gelatos byggare har sagt:

”De listade användningsfallen är bara toppen av isberget. Det finns många appar som gelato planerar att integrera nästa. Om du tänker på några häftiga fall med automatiseringsanvändning, kan du helst studsa bort dem från gelato-teamet när som helst. ”

Automation Infra Rising

Det har skett massor av intressanta rörelser på automatiseringsfronten i Ethereum-communityn de senaste månaderna.

Tänk på Set Protocol, som driver skapandet av uppsättningar – portföljtoken “smart basket” som rutinmässigt kan balansera om sina underliggande tillgångar per en given strategi. Nyligen lanserade Set’s builders Set Social Trading-tjänsten, vilket gjorde det möjligt för investerare att tokenisera handelsstrategier så att andra medlemmar i samhället kan följa sina favorithandlare.

För detta ändamål är Set Social Trading ett intressant exempel på hur automatisering kan hjälpa till att förbättra de mänskliga, eller snarare sociala aspekterna av kryptoekonomin.

Beyond Gelato and Set Protocol kommer ett annat intressant automatiseringsspel på arenan via Staked-projektets Robo-Advisor for Yield (RAY) -tjänst. Tillkännagavs i september förra året använder RAY en serie smarta kontrakt för att “automatiskt tilldela kryptotillgångar till de mest möjliga avkastningen.”

Dessa projekt kan vara några av de första på scenen, men förväntar sig att fler likasinnade ansträngningar kommer att uppstå under de kommande åren.

En stor, enastående fördel

Deutsche Bank, en av de 20 största bankerna som finns, har gett ut en ny krypteringscentrerad rapport där institutionen uppskattade att det kan finnas cirka 200 miljoner kryptoanvändare till år 2030.

Deutsche Banks rapport förutspår att krypto kommer att träffa 200 miljoner användare 2030

S-kurvtillväxt som internet, men inte så uttalad

Jag tror att vi kunde slå 200 meter på halva tiden

Internet krävde hårdvaruinfrastruktur

Crypto är endast programvara

Tillväxt * kan * ske snabbare pic.twitter.com/wPzD1FSmcZ

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 4 februari 2020

En del av anledningen till att storbanken tror att krypto-antagande kan växa under det kommande decenniet är att blockchain-tillgångar är programmerbara och kan automatiseras, som uppsättningar, och att funktionaliteten utgör en stor fördel jämfört med mer traditionella alternativ som helt enkelt är mindre flexibla:

“För investerare har kryptotillgångar många fördelar jämfört med traditionella tillgångar, vilket kan leda till att fler och fler använder kryptovalutor … en kryptovaluta kan göra det möjligt att sammanställa enskilda tillgångar till en sammansatt tillgång för bättre avkastningsprofiler, som ett” komponerbart token ” eller SET-protokollet. ”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me