10 förutsägelser för Ethereum, DeFi & Beyond 2021

Ethereum

I år var en explosiv för kryptoekonomin, och stjärnan i showen hittills har lätt varit Ethereum och dess blommande DeFi- och NFT-arenor.

Det är intressant, med tanke på hur människor 2019 inte hade brist på DeFi-förutsägelser för 2020, men det verkar nu i efterhand nästan alla underskattade hur långt Ethereum-ekosystemet och dess sektorer skulle utvecklas i år.

Med detta sagt, nu är det dags att börja kalibrera våra förutsägelser för det kommande året med den nya information som vi nu har tillgänglig för oss från de senaste månaderna (som verkar ganska som år, eller hur?). Så, som en Ethereum-analytiker, här är mina 2021-förutsägelser, det vill säga 10 milstolpar. Jag tror att Ethereum-samhället har stora chanser att skära nästa år.

Uniswap träffar $ 10 miljarder

Som Ethereums främsta decentraliserade utbyte var Uniswap rätt i hjärtat av mycket av 2020: s DeFi-svällning. Det drev handelsprotokollet till att bli DeFi: s största dApp just nu med ett totalt värde låst (TVL) på + 2,6 miljarder USD.

Jag säger Uniswaps överlägsna service och position fortsätter att driva sin tillväxt till den punkt som projektets TVL växer fyra gånger härifrån och överstiger lätt 10 miljarder dollar 2021. Vid presstiden var TVL för hela DeFi-ekosystemet 11 miljarder dollar, så om Uniswap uppnår en sådan tillväxt så snabbt blir det verkligen en show.

Rai = Allvarlig Dai-konkurrent

Ledande decentraliserat utlåningsprotokoll MakerDAO brukade bara understödja sitt Dai stablecoin med ETH som säkerhet. Eftersom projektet sedan omfamnade andra tokens som säkerhetstyper har nya typer av risker som har införts som har stängt av vissa användare.

Det som är attraktivt för mer än några få personer i DeFi är alltså idén om en mer konservativ Dai-konkurrent. Och det är där det nystartade Rai-projektet kommer in. I synnerhet är Rai beroende av reflexobligationer (som liknar en mer stabil version av ETH) för säkerheter och har en minimerad styrningsstruktur. Denna modell gör Rai redo att få en seriös adoption 2021 (och därefter).

Gruvarbetare kommer att avvecklas officiellt

Ethereum blockchain har startats av PoW-gruvdrift. Men denna gruvdrift kommer inte att vara här mycket längre.

Jag lade in tidsramen @trent_vanepps .

Låt oss ta den här saken på vägen. # eth2 pic.twitter.com/JzzLtA4aiT

– wolfofethereum.eth&# 128044; (@LUKACACIC) 29 oktober 2020

Det beror på att Ethereum startar sin “ETH2” Serenity-uppgradering i slutet av 2020 med lanseringen av Serenitys fas 0. Detta sätter Ethereum i takt för att nå fas 1.5 i slutet av 2021, där ETH1-blockkedjan kommer att förevigas som en enda skärva på ETH2s Beacon Kedja. Vid denna tidpunkt kommer Ethereum-gruvdriften äntligen att vara över.

Naturligtvis är Ethereum-samhället inte främmande för utvecklingsförseningar, så det är helt möjligt att fas 1.5 pressas tillbaka till 2022. Men jag ska fortsätta och kalla det: Ethereum-gruvdrift dör nästa år.

BTC på Ethereum-träffar 5%

WBTC, renBTC, tBTC, HBTC, etc. – välj din smak, eftersom tokeniserade bitcoinprojekt ovanpå Ethereum är officiellt på modet.

Faktum är att detta år strömmade användare till ERC-20 BTC-implementeringar för att använda sin bitcoin för att använda intjäningsavkastning i DeFi som aldrig tidigare. Tillströmningen av nya användare har gjort det så att ungefär ~ 1% av det totala BTC-utbudet nu existerar som Ethereum-tokens.

Det här fenomenet har dock precis börjat. Jag tror att tokeniserade bitcoinprojekt kommer att fortsätta se explosiv antagande som leder till 5% av den BTC-leverans som finns på Ethereum någon gång under 2021.

Styrningsprojekt fördubblar försvaret

Styrelsestecken har kommit fram i DeFi i år. Dessa tillgångar tillåter innehavare att gemensamt besluta om protokollbeslut på ett decentraliserat sätt, så de har blivit allt mer omfamnade i ekosystemet de senaste månaderna.

Faran här är alltså om valväljarna skadligt röstar med enorma symbolinnehav. Insatserna är högre nu vid introduktionen av Flash-lån tidigare i år, som låter handlare låna så många poletter som de vill om de kan låna och betala tillbaka skulden i en enda transaktion..

Den här veckan fick MakerDAO utlåningsprotokoll en omröstning om styrning påverkas av ett flashlån för första gången någonsin. Som sagt, jag förväntar mig att protokoll runt DeFi börjar härda mot denna typ av attackvektor 2021.

Flerkedjig trend ökar

Ethereum är det dominerande finansiella systemet i kryptoekonomin och kommer att vara under överskådlig framtid. Med det sagt börjar vi också se saker och ting går mot en framtid med flera kedjor där projekt använder hybridinfrastrukturer.

Till exempel Ethereums musikstreamingsapp Audius just meddelat att det för vissa delar av sin stack kommer att börja använda Solana blockchain. Naturligtvis håller Audius fortfarande sin grundinfrastruktur grundad på Ethereum, så det här är den typen av hybridmodell som jag tror att vi kommer att se mycket mer av framöver. En annan låghängande frukt ser projekt gå serverlösa 2021 genom att utnyttja både Ethereum och Filecoin i kombination.

Ethereum Staking genererar stor aktivitet

Staking har redan kommit in i kryptoekonomin, men när Ethereum börjar sin svängning till bevis på andelar i ETH2 i slutet av 2020 kommer vi att se rymdens insatsindustri verkligen starta som aldrig tidigare. Denna trend kommer bara att generera ström under 2021 också.

Nya företag kommer att stiga. Nya användare kommer. Nya innovationer kommer att tillgodose antalet nya spelare. Du kan lita på det.

DeFi-hackare kommer att förbättras

DeFi har sett sin andel av sofistikerade attacker i år. Men ekosystemet är fortfarande tidigt och blackhats har bara börjat svepa sina huvuden kring hur man utnyttjar dApps därefter.

Missförstå mig inte heller. Jag förväntar mig helt att vi kommer se dApps fortsätta att härda och bli mycket mer försvarbara mot angripare. Men det beror på att de måste. Och det kommer att finnas några projekt som blir byte oavsett välmenande deras begränsningssystem är.

NFT Market’s heltidsvolym träffar $ 5 miljoner

Ethereums icke-fungibla token-sektor (NFT) – som omfattar saker som digital konst, digital mark, speltillgångar och mer – började verkligen ta eld 2020.

Tidigare i år passerade faktiskt NFT-ekonomins försäljningsvolym i USD hela milstolpen på 100 miljoner dollar. Jag tror att med NFT-marknader i rampljuset som aldrig förr kommer vi att fortsätta se denna sektorutveckling uppåt. Följaktligen tror jag att NFT: er kommer att samla 500 miljoner dollar i USD-volym hela tiden i slutet av 2021.

Första $ 1 M NFT-försäljning

Om man går från den senaste förutsägelsen bör prislapparna för stora NFT-försäljningar också öka högre 2021. Utrymmet har ännu inte sett en NFT-försäljning på 1 miljon dollar, men jag tror att nästa år kan vara första gången det händer. Och om det gör det kommer det att katalysera en våg av akut intresse för utrymmet som bara borde förstärka att NFT är här för att stanna. Verkligheten är att stor försäljning leder till stor uppmärksamhet och stor uppmärksamhet leder till stor försäljning, och cykeln fortsätter och fortsätter.

Slutsats

Mina tio förutsägelser här är sådana som jag tror har en anständig till hög sannolikhet att äga rum 2021. Jag har kalibrerat dessa förutsägelser genom att försöka att inte underskatta tillväxten vi kommer att se nästa år eftersom jag förutspår ytterligare ett boomår och kanske obestridlig början på en flerårig, Ethereum-driven tjurcykel. Under tiden måste vi sparka tillbaka och se vad som händer, men jag tror att om du sover på Ethereum fram till 2021 så är du på fel väg.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me