Inuti Aavegotchi: Projektet Melding DeFi & NFTs ovanpå Ethereum

Aavegotchi

För närvarande är det näst största projektet inom decentraliserat finansierings-, utlånings- och upplåningsprotokoll Aave ett av DeFi-ekosystemets snabbaste stigare och största stjärnor 2020.

Att så är fallet är inte heller förvånande: Aave-teamet har utvecklat och levererat innovationer i snabb takt i år, t.ex. räntebärande aTokens som aLINK, flash-lån, kreditdelegering och mer.

Som sagt, Aaves byggare är inte sådana som saktar ner eller slutar expandera. Ett av projektets senaste framsteg har gått bortom DeFi-riktigheten och in i området för icke-fungibla tokens (NFT) via Aavegotchi, ett nytt spinoff-spel löst inspirerat av Tamagotchi som blandar delar av DeFi- och NFT-arenorna på nya sätt.

I dagens inlägg, låt oss då utforska vad det här kommande, DeFi-inbyggda spelet handlar om.

Tillkännagivandet

Aave-teamet tillkännagav först Aavegotchi i början av juli 2018 som ett projekt för “gamifying din DeFi-upplevelse” genom att “hjälpa dig att få ditt utbyte till liv med olika spelmekaniker runt aToken-avkastning.” Spelet skulle innehålla saker som:

  • Aavegotchi-spöken, dvs samlarobjekt för NFT som har Aave aTokens insatta inuti sig som säkerhet.
  • Ständigt växande säkerheter i Aavegotchis eftersom aTokens genererar avkastning via Aaves utlåningssystem.
  • Slumpmässigt genererade egenskaper som bestämmer allt om Aavegotchis, från deras skicklighet och sällsynthet till vilka bärbara NFT-filer de kan använda.

Dagar efter projektets tillkännagivande tog teamet med kryptokonstnären Xibot som projektets designer; den begåvade skaparen fick omedelbart arbeta med att utarbeta spelets signaturpixelformade stil, som avbildas nedan.

Bild via Aavegotchi

Vid samma tid lanserade teamet sociala mediekonton och fortsatte att stärka projektets vitbok, DAO-struktur och tokenomics.

Jag har varit intresserad av idéer som kombinerar DeFi + NFT. Jag tror vad @aavegotchi gör med gamification av DeFi är riktigt snyggt. Varje Aavegotchi representerar avkastning på DeFi-säkerheter @AaveAave men du kan också slåss mot dem, jämna upp dem & utrusta bärbara material som förändrar egenskaper pic.twitter.com/Wow4aaDwy0

– Linda Xie (@ljxie) 15 augusti 2020

$ GHST Tokenomics 101

I slutet av juli släppte Aavegotchis skapare projektets ”papper,”Som för första gången skisserade de allmänna tokenomicsna för $ GHST, spelets verktygstoken.

Kort sagt, $ GHST-token “måste användas för att köpa portaler, bärbara datorer och förbrukningsvaror.” De två sistnämnda sakerna är enkla: de är tokeniserade boosts för dina Aavegotchi-spöken. Men hur är det med portaler??

I Aavegotchi-speluniverset måste människor korsa från “Ether Realm” till “Nether Realm” för att få Aavegotchis. För att göra detta måste portaler användas och portaler kan endast köpas via $ GHST. Dessutom innehåller varje portal 10 olika Aavegotchis med olika slumpmässiga egenskaper, och endast en av dessa kan präglas per portal.

I synnerhet skickas en nedskärning av alla $ GHST-transaktioner runt Aavegotchi-ekosystemet till AavegotchiDAO: s statskassa, en samhällsdriven organisation som röstar med $ GHST-tokens för att styra Aavegotchi-projektet framöver.

$ GHST-distribution och DAICO

Den 10 september publicerade Aavegotchi-teamet detaljerna för hur $ GHST skulle distribueras och hur ett DAICO (“decentraliserat autonomt initialt myntoffer”) skulle hjälpa till att underlätta tokens offentliga försäljning.

Följaktligen installerades en 14-dagars förförsäljning där en $ GHST kunde köpas för 0,1 Dai vardera, dvs. $ 0,10 USD. 500 000 $ GHST tilldelades förförsäljningen.

Efter detta öppnade en offentlig försäljning med ett obegränsat belopp på $ GHST längs en bondningskurva. En obligationskurva erbjuder en unik matematisk formel för att bestämma en tokens utbud och pris. Denna modell gjorde det möjligt för Aavegotchi att anpassa och automatisera sitt token-erbjudande på kedjan samtidigt som det öppnade omedelbara marknader för $ GHST.

Speciellt strukturerades erbjudandet som en DAICO, som är en “DAO-styrd tokenförsäljning” som i slutändan låter Aavegotchi-samhället bestämma hur de insamlade medlen ska användas.

$ GHST träffar rampljuset

Den 14 september lanserade Aavegotchi-teamet formellt $ GHST DAICO, vilket öppnade symbolen som skulle köpas av vardagliga användare i kryptoekonomin. Communitymedlemmar skapade också omedelbart en ETH / GHST-likviditetspool på Uniswap, vilket banade väg för vem som helst att köpa verktygstoken.

Inom några timmar efter lanseringen hade mer än 1000 Ethereum-adresser redan förvärvat token.

redan 1000 frens! &# 128123;&# 128079;&# 128123;&# 128079;&# 128123; det är ni &# 128293;&# 128293;

vi är

✅ FAIR

vi är

✅BRA

och det är vi

✅B A S E D pic.twitter.com/o9FSK4FWu4

– Aavegotchi (@aavegotchi) 15 september 2020

Som Aavegotchi-teamet förklarade i sina 9: e communityuppdatering den veckan:

”Omedelbart efter det att förförsäljningen avslutades öppnades handel på token bondingkurvan till 0,2 DAI vardera. Inom några minuter flödade miljontals DAI-likviditet in i bindningskurvan, vilket skapade nytt GHST-utbud och höjde priset … Från publiceringen har GHST ett totalt cirkulerande utbud av 25.107.602. ”

AavegotchiDAO 2.0

Drivs av Aragons DAO-teknik lanserades den första versionen av AavegotchiDAO för att underlätta $ GHST DAICO samt ekosysteminsatser kring samhällshantering, marknadsföring och styrning.

Men från början har Aavegotchi-teamet haft ögonen på en mer avancerad AavegotchiDAO 2.0-release. Därför kartlägger projektets skapare lösningar som “Matic, xDAI och andra” för att skapa sin ideala DAO som är on-chain, prisvärd att använda och som enkelt kan interagera med externa Ethereum-smarta kontrakt..

“AavegotchiDAO 1.0 är bara början … I slutändan vill vi att Aavegotchi ska ägas av samhället och vi utforskar för närvarande den tekniska stacken där vår DAO kommer att bo”, säger teamet sa Tidigare den här månaden.

Alla ögon på Mainnet

Den 18 september släppte Aavegotchi ett ”Vägen till Mainnet”Inlägg. Där kartlade projektbyggarna sina viktigaste utvecklingsplaner fram till första kvartalet 2021.

Aavegotchi-systemet har redan implementerats på Ethereums Kovan-testnät, så nästa är nu 1) publiceringen av Aavegotchi och 2) lanseringen av AavegotchDAO 2.0 under Q4 2021.

The New Chainlink VRF Embrace

Det decentraliserade orakelnätverksprojektet Chainlink har gjort ett antal inbrott i NFT-ekosystemet i år tack vare sin Chainlink VRF-lösning. Därför var det ingen verklig överraskning den 24 september när Aavegotchi avslöjade att projektet redan var på god väg med att genomföra programmet Chainlink VRF-lösning.

“Chainlink VRF erbjuder utvecklare den unika förmågan att införliva en kedja av slumpmässighet som kan verifieras som äkta av slutanvändare,” förklarade Chainlink tidigare i år. 

Följaktligen kommer denna lösning att användas för att säkerställa att Aavegotchis spöken verkligen har randomiserat draggenerationer, som teamet sa:

”Varje Aavegotchi som kallas måste genereras slumpmässigt med en mängd olika inneboende egenskaper, inklusive visuella egenskaper, bärbara material och säkerheter. Dessa unika Aavegotchi kan sedan engagera Chainlink VRF igen för många av våra minispel och AavegotchiDAO-upplevelser. ”

Mogen tid för DeFi + NFT Meld

Relativt sett är DeFi fortfarande liten och NFT-ekosystemet är ännu mindre.

Ändå är det obestridligt att båda sektorerna har svällt ut 2020 eftersom starka projekt har ökat och hausseartade känslor har återvänt till kryptoekonomin. Vad vi hittills inte har sett är en högt profilerad DeFi + NFT-meld, av vilken Aavegotchi blir den första när den träffar Ethereum-mainnet.

Med detta sagt kommer Aavegotchi att bli förstahandlare i arenan i en tid då de flesta andra DeFi-projekt (med undantag för Maker) inte har lagt mycket uppmärksamhet åt NFT. Det är säkert anmärkningsvärt.

Slutsats

Det blir intressant att se vart Aavegotchi går härifrån, men projektet har ett löfte eftersom det försöker gamify DeFi. DeFi är redan övertygande som det är, men när du lägger till roliga spelelement som Aavegotchi gör, kanske du bara har ett recept på något speciellt.

Naturligtvis kommer bara tiden att avgöra om detta DeFi + NFT-spel kommer att ta fart. Det är emellertid ingen tvekan om att det är ett banbrytande projekt eftersom detta vägskäl, och det kommer att inspirera fler projekt att följa med relaterade innovationer.

Upplysning: Jag köpte 105 $ GHST för ~ $ 50 USD den dagen Aavegotchi DAICO lanserades. Jag tänker använda denna lilla summa tokens för att pröva saker runt Aavegotchi-ekosystemet under de kommande månaderna. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me