Beyond DeFi: Chainlink zorgt voor indrukwekkende vooruitgang in de game-industrie

Kettingschakel

Gedecentraliseerd Oracle-netwerk Chainlink heeft in 2020 een traan gehad, omdat het bereik van de gedecentraliseerde financiële arena en het bereik van Chainlink tot DeFi aanzienlijk zijn gegroeid.

Maar een minder bekend gebied waar Chainlink de laatste tijd ook treffend zijn bereik uitbreidt, is in de ontluikende blockchain-gamingindustrie, waarin de prijsfeeds en randomisatie-technologie van het project echt grip beginnen te krijgen en hun potentieel laten zien..

Inderdaad, deze zomer heeft het Chainlink-team er een groeiende focus van gemaakt om vooruitgang te boeken in de gamingsector van de crypto-economie, en dat hebben ze precies gedaan. Hier is hoe.

Tijd om te spelen

Niet-vervangbare tokens, of NFT’s, zijn de afgelopen twee jaar enorm in populariteit gestegen. Een gebied waarop deze flexibele maar aantoonbaar schaarse tokens serieuze acceptatie hebben gekregen, is gamen, namelijk het bezit van spelactiva.

Tot nu toe waren NFT’s in het algemeen statisch en on-chain. Maar aangezien de gedecentraliseerde orakels van Chainlink slimme contracten ‘slimmer’ kunnen maken door ze te voorzien van off-chain data, maakt de technologie van Chainlink de weg vrij voor gaming-NFT’s om dynamisch te worden en gebonden te zijn aan externe factoren, zoals een score tijdens een sportgame die is bijgewerkt naar de NFT van een speler. Ruilkaart.

Stel je bijvoorbeeld een game voor waarbij spelers een bepaald prestatieniveau in de game moeten behouden om controle te houden over een speciaal game-item. Zoals het Chainlink-team heeft uitgelegd in een gerelateerd primer bericht een paar maanden geleden:

“Het is niet moeilijk om je games voor te stellen waarin mensen strijden om wie het item het langst kan vasthouden. Chainlink kan worden gebruikt om prestatiegegevens buiten de keten op te halen en deze door te geven aan het slimme contract dat verantwoordelijk is voor de overdracht van eigendom. “

Behalve dat ze dynamisch worden gemaakt, kunnen gaming-NFT’s ook enorm profiteren van Chainlink’s brood en boter: prijsfeeds. Deze spelactiva en de activa eromheen, zoals ETH, hebben wisselkoersen en nauwkeurige koersen zijn nodig om effectieve in-game economieën te stimuleren. Dat is waar de prijsfeeds van Chainlink een plug-and-go-oplossing voor projecten kunnen bieden.

Bovendien is Chainlink’s extra X-factor voor gaming de Chainlink VRF-oplossing, voor “verifieerbare willekeurigheidsfunctie”. Traditionele willekeurigheidsoplossingen zijn onvolmaakt en onveilig voor gamingprojecten in de crypto-economie, en dat is waar Chainlink VRF om de hoek komt kijken: het geeft game-ontwikkelaars de mogelijkheid om willekeur in de keten te garanderen als het gaat om prestatie-uitkomsten, activamuntjes en meer.

“Op blockchain gebaseerde games hebben het potentieel om de gamingmarkt uit te breiden tot in de triljoenen, met name door economische beloningen uit te geven via willekeurige input”, aldus het Chainlink-team..

Randomness is een kernfunctie van de meeste blockchain-gaming-dApps. #ChainlinkVRF biedt ontwikkelaars de unieke mogelijkheid om een ​​on-chain bron van willekeur op te nemen die door eindgebruikers als authentiek kan worden geverifieerd. Bekijk de documentatie voor meer informatie https://t.co/0KMCuH46nm pic.twitter.com/B6nZ9URi11

– Chainlink – Officieel kanaal (@chainlink) 28 juli 2020

In deze geest, loterijen zijn een ander gebied waar Chainlink VRF kan schitteren. Zo hield het oracle-project eerder deze maand de GameJam Hackathon in samenwerking met de Colorado Lottery, met lotto + VRF-innovaties het onderwerp van het evenement..

Partnerprojecten groeien

Chainlink heeft tot nu toe meer dan een paar partnerschappen in de NFT-gamingsector op slot gedaan, aangezien het oracle-project de volgende melds al aanstuurt of aan de macht is:

Blockchain-agnostische vooruitgang

Omdat Chainlink een middlewareproject is, kan het voldoen aan de orakelbehoeften van verschillende blockchain-netwerken.

Natuurlijk is Ethereum momenteel de thuisbasis van de overgrote meerderheid van de gaming-activiteit van de crypto-economie, maar Chainlink is al goed gepositioneerd om te profiteren als / wanneer gaming andere ketens begint op te pikken.

Chainlink heeft inderdaad overeenkomsten om een ​​reeks platforms te bedienen, waaronder Binance Smart Chain, NEAR Protocol, Blockhain Services Network en WAX, en zal dus profiteren van groei en activiteit op deze platforms. Bijvoorbeeld, net deze week de Op WAX gebaseerde EarnBet casino omarmde Chainlink’s datafeeds en VRF-oplossing. Verwacht dat er in de komende maanden meer projecten zullen volgen vanuit de crypto-economie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me