Volledige gids voor opbrengstlandbouw: hoe u kunt deelnemen aan de groeiende oogsten van Ethereum DeFi

Opbrengst landbouw

Gedecentraliseerde financiering, of DeFi, is dit jaar geëxplodeerd bovenop de Ethereum-blockchain. Daarbij zijn de beste apps van de sector, zoals handelsprotocollen Uniswap en Curve, nog nooit zo gebruikt of populair geweest.

In de afgelopen maanden is deze DeFi-boom snel versneld door de komst van het nieuwe hitfenomeen “yield farming”. Maar wat is yield farming, hoe werkt het en hoe kun je meedoen?

In de post van vandaag zullen we de ins en outs van oogstlandbouw voor beginners uiteenzetten, zodat je uiteindelijk zelf crypto kunt gaan oogsten &# 128104; ‍&# 127806; ️&# 128668;

Wat opbrengstlandbouw is

DeFi-apps zijn pril en hebben gebruikers nodig om te groeien en te actualiseren.

Daartoe hebben DeFi-projecten zich dit jaar steeds meer gericht op landbouw met opbrengst. Dit proces omvat protocollen die governance-tokens naar hun gebruikers distribueren om activiteiten op te starten en de steun van belangrijke vroege belanghebbenden te stimuleren.

Laten we het voorbeeld nemen van het grote DeFi-lenings- en uitleenproject Compound, dat eerder dit jaar landbouw rond zijn COMP-governance-token heeft uitgerold. Compound heeft COMP met terugwerkende kracht gedistribueerd aan zijn vroegere geldschieters en kredietnemers en bood doorlopende COMP-beloningen aan zijn huidige.

Met andere woorden, u zou COMP kunnen verdienen – en dus een toekomstige stem in het beheer van Compound – alleen al door Compound te gebruiken. Dat is yield farming in een notendop.

Wat je nodig hebt om te beginnen met boeren

Om met yield farming te beginnen, is uw checklist vrij eenvoudig. Je hebt alleen nodig:

 • Een Ethereum-adres (idealiter een hardware-portemonnee)
 • Sommige ETH om transacties te betalen

En dat is alles! Zodra u uw portemonnee en ETH heeft voorbereid, bent u klaar om verder te gaan met het analyseren en identificeren van de mogelijkheden voor opbrengstlandbouw die bij u passen.

Kansen voor landbouw vinden

Op dit punt duiken er elke dag nieuwe campagnes op het gebied van opbrengstlandbouw op. Uitzoeken welke de moeite waard zijn om aan deel te nemen, is het halve werk.

Het goede nieuws is dat er onlangs veel bronnen zijn verschenen die dit proces een stuk eenvoudiger maken. Enkele hiervan zijn:

 • Etherscan is nieuw Opbrengst boerderijen pagina biedt een ongefilterde en uitgebreide lijst van projecten met lopende landbouwcampagnes.
 • De yieldfarming.info site biedt een samengestelde lijst met mogelijkheden voor opbrengstlandbouw en gedetailleerde op portemonnee gebaseerde statistieken, zoals uw geschatte jaarlijkse procentuele opbrengst (APY) en meer
 • Crypto-marktgegevenssite Coingecko heeft ook een nieuwe Boerderijen pagina met landbouwkansen met de beste opbrengst en tools zoals een APY-calculator, een tijdelijke verliescalculator en meer.

Houd APY + gasprijzen in gedachten

U wilt geen protocol voor yield farming gebruiken of eraan deelnemen zonder een algemeen idee te hebben van wat voor soort APY u daarvoor kunt verwachten. Sommige van de hierboven genoemde sites zijn hier geweldig voor. Hier een paar andere dingen om in gedachten te houden:

 • Opbrengstlandbouwprojecten tonen APY-statistieken voor hun pools op hun eigen sites. Deze kunnen op zijn best misleidend of verwarrend zijn, dus neem deze statistieken niet als laatste woord.
 • Pools met hoge APY’s hebben een hoog risico en een hoge beloning. Wees voorzichtig.
 • APY’s verschuiven in de loop van de tijd, omdat campagnes voor oogstteelt doorgaans verschillende distributiefasen hebben, enzovoort. Wees u bewust van hoe deze distributies zijn opgezet en veranderen (bijv. Afnemende tokenbeloningen over een periode van 4 weken).

Een andere belangrijke overweging is gas. Op Ethereum moeten gebruikers een vergoeding, of “gas”, betalen om hun transacties te laten verwerken.

Omdat de DeFi-arena van Ethereum momenteel enorm groeit, is de vraag naar Ethereum-blockspace nog nooit zo hoog geweest en zijn de gasprijzen dienovereenkomstig omhooggeschoten.

Dat gezegd hebbende, kan het de laatste tijd erg duur zijn om in en uit landbouwposities te gaan. Houd rekening met deze gaskosten terwijl u probeert te achterhalen welke kansen voor u het meest haalbaar zijn.

Springen in liquiditeitspools

Yield farming draait om liquiditeitspools. Wanneer u crypto-activa in deze pools stort, ontvangt u LP-tokens (en dus het mogelijke voordeel van het verdienen van een korting op de transactiekosten van de pool) in ruil.

Gelukkig is het nog nooit zo eenvoudig geweest om liquiditeit te bieden aan de populairste landbouwpools met behulp van DeFi-dashboards zoals Zapper.fi of Zerion. Met deze services kunt u uw activa toevoegen waar u maar wilt en in wezen met één klik op een knop. Dan is het tijd om uit te zetten.

Afbeelding via Zapper.fi

Uitzetten om te maken

Als je eenmaal je LP-tokens hebt voor je boerderij naar keuze, wil je ze gaan inzetten om het governance-token van je doelproject te gaan bewerken. Laten we als voorbeeld de nieuwe UNI-landbouw van Uniswap nemen.

Een van de eerste vier UNI-rewards-pools van Uniswap is de ETH / DAI-liquiditeitspool. Stel dat u hypothetisch uw ETH / DAI LP-tokens gereed maakt. Ga dan gewoon naar Uniswap en volg deze stappen:

 • Klik op het tabblad UNI
 • Klik op de knop ETH / DAI Deposit
 • Klik op de knop Uitzetten

Afbeelding via Uniswap

Voltooi de transactie en je hebt het: je verdient automatisch UNI zolang de landbouwcampagne voortduurt. Bovendien kun je hetzelfde algemene proces volgen als het gaat om deelname aan andere boerderijen.

Opbrengstlandbouw voor beginners: verdien kluizen

opbrengst aggregator protocol verlangen is een grote hit geworden in DeFi omdat het de oogst van de oogst automatiseert en het eenvoudig maakt. Een van de eerste sterren van yEarn zijn de Vaults, dit zijn DeFi-producten waarmee u automatisch kunt longeren op het onderpand dat u erin stopt.

Kijk bijvoorbeeld eens naar yEarns yETH Vault. Je stort ETH in de kluis, en dan begint het systeem zijn magie te doen door die ETH te gebruiken. Door dit te doen, verdient u de hele tijd meer rendement in ETH. Het is eenvoudig, duidelijk en u hoeft niets anders te doen dan een item in de kluis te deponeren.

yEarn biedt ook een verscheidenheid aan kluizen, bijv. een yLINK Vault voor degenen die Chainlink willen verlengen.

De vooruitzichten van governance-tokens

Aan het eind van de dag zijn opbrengstboeren tokens voor landbouwbestuur. Deze tokens kunnen natuurlijk op de markt worden gedumpt voor onmiddellijke winst, maar ze bieden houders ook de kans om eigenaar te zijn van en samen te werken aan de protocollen die ze in de toekomst gebruiken..

Dit is allemaal vrij nieuw terrein, niet alleen binnen de crypto-economie, maar ook in de wereld. Het beheren van deze protocollen is een enorm lopend experiment. Het zal interessant zijn om te zien hoe landbouw en bestuur de komende jaren in elkaar overgaan.

Bitcoiners kunnen ook meedoen

Alleen omdat uw portefeuille BTC-zwaar is, wil dat nog niet zeggen dat u aan de zijlijn moet staan ​​als het gaat om yield farming.

In feite is de meest populaire landbouwpool in heel DeFi momenteel de ETH / WBTC-pool van Uniswap, die momenteel meer dan $ 400 miljoen aan Waarde vergrendeld (VL) volgens Coingecko. Dus hier is wat u zou kunnen denken om te doen:

 • Converteer een deel van uw BTC naar WBTC
 • Stort uw WBTC in de ETH / WBTC-pool van Uniswap
 • Farm UNI (en verkoop het voor meer BTC als je wilt!)

Pas op voor risico’s en oplichting

Er zijn veel risico’s rond yield farming. Ten eerste: jaag niet elke kans op opbrengstlandbouw na om het volgende grote ding te vinden. Oplichters duiken weer op om te profiteren van de buzz.

Er is ook het risico van bugs, hacks en tijdelijk verlies (wat simpelweg betekent dat je beter je bezit, bijv. ETH, had kunnen houden in plaats van als LP ervoor te dienen in een bepaalde pool).

Als u eenmaal uw hoofd rond deze risico’s heeft gewikkeld, zijn de velden van u voor de landbouw.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me