Facebook zou naar verluidt een verhoging van maximaal $ 1 miljard in de gaten hebben gehouden voor zijn cryptocurrency

Facebook-blockchain

De wereldwijde social media-zwaargewicht Facebook zoekt naar verluidt maar liefst $ 1 miljard USD aan durfkapitaal ter ondersteuning van zijn aanstaande cryptocurrency.

Dat is volgens technologieverslaggever Nathaniel Popper van de New York Times, die op 8 april onthulde dat bronnen die bekend waren met de zaak bevestigden dat de macht in Silicon Valley ‘grote bedragen’ zocht bij risicokapitaalbedrijven..

Facebook-blockchain

Popper en zijn collega-correspondent Mike Isaac meldden voor het eerst op 1 maart dat Facebook al goed bezig was met het opbouwen van zijn eigen stablecoin..

Meer specifiek merkte het duo op dat het project werd ontworpen als een ‘basketcoin’ – een stablecoin die tegelijkertijd aan verschillende prominente valuta’s moet worden gekoppeld in plaats van slechts één. Er zijn momenteel weinig details bekend, maar die valuta’s zijn waarschijnlijk forex-stalwarts zoals de Amerikaanse dollar, de Japanse yen, de euro, enzovoort..

Update over de cryptocurrency van Facebook: Bronnen vertellen me dat Facebook nu op zoek is naar VC-bedrijven om te investeren in het Facebook-cryptocurrency-project waarover we eerder dit jaar rapporteerden. Ik hoor dat ze grote bedragen mikken – maar liefst $ 1 miljard.

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 8 april 2019

Destijds onthulden Popper en Isaac dat Facebook “gesprekken had gevoerd met cryptocurrency-uitwisselingen over het verkopen van de Facebook-munt aan consumenten” en dat de crypto voor Q3 2019 zou kunnen worden vrijgegeven..

De nieuwe informatie die door de bronnen van Popper wordt verstrekt, geeft aan dat de cryptoplannen van het bedrijf op volle kracht doorgaan. De NYT-correspondent zei dat de geplande decentralisatie van het project een mogelijk verkoopargument was:

“Gezien het feit dat een van de grote aantrekkingskracht van blockchain-projecten de decentralisatie is, zou het aantrekken van externe investeerders Facebook kunnen helpen om het project te presenteren als meer gedecentraliseerd en minder gecontroleerd door Facebook.”

Hij voegde eraan toe dat Facebook overwoog om de opgehaalde risicokapitaalfondsen te gebruiken als “onderpand […] op bankrekeningen” om zijn basketcoin te ondersteunen. Popper benadrukte ook de merkwaardige factor dat Facebook – een van de rijkste bedrijven ter wereld – überhaupt geld inzamelde:

Het is interessant om te bedenken dat een van de rijkste bedrijven ter wereld geld inzamelt. Wanneer was de laatste keer dat ze buiten fondsenwerving deden??

– Nathaniel Popper (@nathanielpopper) 8 april 2019

Het is dan ook duidelijk dat de cryptoplannen van Facebook blijven toenemen.

Blockchain Horizon Widening van Facebook

Over opvoeren gesproken, de socialemediagigant plaatste vorige maand een vacature op zijn carrièrepagina voor een Lead Commercial Counsel, Blockchain. Alleen al die realiteit suggereert dat de plannen voor blockchain-ondernemingen van Facebook versnellen.

Volgens de post zou de uiteindelijke aanwerving “verantwoordelijk zijn voor het opstellen en onderhandelen van een breed scala aan contracten met betrekking tot blockchain-initiatieven van [Facebook], inclusief partnerschappen die nodig zijn om nieuwe producten te lanceren en dergelijke producten internationaal uit te breiden.”

Mede-oprichter van Facebook, Mark Zuckerberg, heeft het ook meer over blockchain gehad met betrekking tot de toekomstplannen van zijn bedrijf, dus deze vroege bewegingen kunnen precies dat zijn – slechts het begin van grotere, meer uitgestrekte plannen die komen.

Digitaal geld trekt de aandacht van Silicon Valley Big Wigs

Vergeet Wall Street even, want 2019 heeft het profiel van de cryptoverse tastbaar zien stijgen in Silicon Valley. Zo haalde Elon Musk, CEO van Tesla en SpaceX, eerder dit jaar de krantenkoppen omdat hij zei dat papiergeld uiteindelijk zou uitsterven en dat cryptocurrency een beter genre van geld was..

“Crypto is een veel betere manier om waarde over te dragen dan stukjes papier, dat is zeker”, zei Musk.

Het is een opmerkelijke positie voor de spraakmakende CEO om openbaar te maken. Toch verbleekt het in vergelijking met de recente acties van Jack Dorsey, CEO van Twitter en Square, die onlangs iets van een Bitcoin-adoptiegolf heeft gemaakt.

Dorsey, die nu zijn eigen Bitcoin- en Lightning Network-knooppunten runt, maakte in maart furore met de aankondiging van de oprichting van Square Crypto, een nieuwe open-source-tak van het populaire Square-betalingsbedrijf dat zich zou concentreren op cryptocurrency-centrische innovaties

Destijds verklaarde Dorsey dat de nieuwe onderneming op zoek was naar een handvol crypto-economie-ingenieurs en één ontwerper.

“Al het resulterende werk zal open en gratis zijn”, zei Dorsey.

Dat gezegd hebbende, Zuckerberg, Dorsey en Musk zijn nogal de gelovigen die in één kamp moeten zijn. Een belangrijke rode draad om in de gaten te houden is hoe deze bedrijven de blockchain-ruimte de komende jaren blijven benaderen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me