Crypto Giant Coinbase Shutters Chicago Division na non-stop groei

Coinbase

Coinbase heeft de afgelopen 12 maanden een traan gehad. Zelfs te midden van een slopende neergang op de Bitcoin-markten, is het bedrijf, met een waarde van $ 8 miljard, doorgegaan met het boeken van vooruitgang, met zijn neus voor de spreekwoordelijke slijpsteen. Maar eindelijk is de prominente startup gestruikeld, zij het nogal ongebruikelijk.

Coinbase

Coinbase laat 30 werknemers vallen

Afgezien van een zuivering van 10 tot 15 klantenservicemedewerkers eind 2018, die het resultaat was van logistieke zorgen in plaats van financieel wanbeheer, is Coinbase grotendeels veilig geweest voor de recente ontslag van cryptovaluta, die ShapeShift, Bitmain, Huobi en talloze anderen zag vallen medewerkers massaal – tot nu toe in ieder geval.

Volgens een recent rapport van The Block, gepubliceerd op dinsdag, heeft de FinTech-lieveling uit Silicon Valley onlangs plannen gesloten om een ​​nieuwe engine voor het matchen van handel te lanceren. Als gevolg hiervan heeft Coinbase 30 werknemers ontslagen, een beweging die naar verluidt schokkend is omdat het bedrijf vastbesloten was om dit nieuwe aanbod te lanceren, wat institutionele beleggers meer flexibiliteit en toegankelijkheid zou hebben gegeven..

Het is belangrijk op te merken dat 30 werknemers, in de context van de industrie-gigant die Coinbase is, niet al te opmerkelijk zijn, aangezien het bedrijf naar verluidt meer dan 500 aanneemt. Maar de verhuizing kwam als een schok voor degenen die ontslagen waren, met één voormalig werknemer die opmerkte dat hij / zij “niet kan geloven dat dit gebeurt.”

Door dit ontslag zal ook het institutionele kantoor van het bedrijf in Chicago sluiten, wat opmerkelijk is, vooral gezien het feit dat deze stad als een soort tweede thuis wordt beschouwd voor grote namen in de financiële wereld, namelijk JP Morgan en Northern Trust. Grappig genoeg merkte Paul Bauerschmidt van het kantoor van Coinbase in Chicago slechts enkele weken geleden op dat zijn divisie van plan was ‘later dit jaar iets uit te brengen’, waardoor dit ontslag een volslagen ommezwaai maakte..

Coinbase zelf lijkt echter niet van streek te zijn. Een vertegenwoordiger vertelde The Block:

“Coinbase beweegt snel om nieuwe producten en aanbiedingen te bouwen om te voldoen aan het snel evoluerende crypto-ecosysteem. We zijn trots op onze snelheid van uitvoering. We zijn een cultuur die zich inzet voor herhaalbare innovatie, wetende dat niet alles wat we proberen zal slagen. We blijven ons institutionele team laten groeien en bouwen voort op onze basis van producten. “

Dus als het bedrijf van plan is zijn institutionele arm verder uit te bouwen, wat is er dan met de plotselinge sluiting van dit belangrijke facet? Zoals sommigen suggereren, kan het veel te maken hebben met de financiële status van het bedrijf. Het is waar dat het bedrijf eind 2018 $ 300 miljoen binnenhaalde in een ronde waarin het werd gewaardeerd op $ 8 miljard, maar de winst lijkt nog steeds aan de lage kant te zijn..

Zoals analist Larry Cermak opmerkt, bedroeg de omzet van Coinbase $ 520 miljoen in 2018, wat indrukwekkend klinkt totdat je bedenkt dat dit cijfer 44% lager ligt dan op jaarbasis. Bovendien verwachtte het bedrijf een omzet van $ 1,3 miljard te behalen, wat betekent dat het werkelijke bedrag meer dan 60% lager is dan het doel.

JUST IN: Coinbase haalde in 2018 een omzet van ongeveer $ 520 miljoen, wat bijna 44% lager is dan een jaar eerder.https://t.co/ZTB5SeYj6J pic.twitter.com/XQi5KrLFwI

– Larry Cermak (@lawmaster) 18 april 2019

Op zoek om zijn bedrijfsmodel te versterken

Projecties voor boekjaar 2019 werden niet openbaar gemaakt, maar het bedrijf wil zijn inkomsten wanhopig verhogen. Eerder deze maand lanceerde het bedrijf bijvoorbeeld een crypto-aangedreven, door Visa gesteunde betaalpas in het VK.Dit nieuwe systeem stelt klanten in staat goederen in de winkel en online te kopen en geld op te nemen bij geldautomaten met onder meer Bitcoin, Ethereum en Litecoin. de andere populaire digitale activa die door Coinbase in de regio worden ondersteund.

Hoewel het nog niet duidelijk is hoeveel interesse Coinbase heeft gezien voor Coinbase Card, maar het gerucht gaat dat de debetkaartindustrie zeer hoge marges heeft, zowel voor de serviceprovider als voor de uitgever..

In gerelateerd nieuws is Coinbase doorgegaan met het toevoegen van een reeks digitale activa aan zijn productassortiment. In de afgelopen maanden heeft het bedrijf Stellar Lumens (XLM), Ripple’s XRP, Augur (REP), EOS en Maker (MKR) toegevoegd, waardoor de uitwisseling een lichte maar merkbare toename in volume heeft gekregen..

En het bedrijf opende onlangs zijn deuren voor in-house Tezos die via zijn custody-tak staken, wat instellingen meer prikkels geeft om hun XTZ op het platform op te slaan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me