Hvad er Velas (VLX)? Sikker, interoperabel og ekstremt skalerbar Blockchain

Velas

Funktionerne i blockchain-teknologi ser ud til at blive stærkere og stærkere. Mens lignende som Bitcoin og Ethereum stadig er begrænset til en kapacitet på henholdsvis kun 7 og 15 transaktioner pr. Sekund (t / ps), er et antal alternative netværk nu i titusinder.

Et sådant eksempel på dette er Schweiz-baseret blockchain-projekt Velas, der hævder at have kapacitet til at behandle op til 30.000 t / ps uden at give plads til sikkerhed eller decentralisering.

Når det er sagt, besluttede vi at udforske Velas mere detaljeret. Hvis du er interesseret i at finde ud af mere om, hvad Velas er, hvordan netværket fungerer, og hvilke fordele den underliggende teknologi giver, skal du sørge for at læse vores dybdegående vejledning.

Velas

Hvad er begrebet Velas?

Oprettet i 2019 er Virtual Expanding Learning Autonomous System, eller simpelthen ‘Velas’, en ny og spændende blockchain-start i Schweiz.

Som det nu er ret almindeligt for nye blockchain-startups, blev Velas lanceret med det overordnede mål at løse de mange problemer, som eksisterende netværk som Bitcoin står over for. Kort sagt handler det om udfordringerne med skalerbarhed.

I tilfælde af for eksempel Bitcoin er netværket stadig begrænset til kun 7 transaktioner pr. Sekund med en gennemsnitlig blokbekræftelsestid på 10 minutter. For at forbedre disse stillestående præstationsniveauer ønsker et antal udviklere, der er involveret i Bitcoin, at øge transaktionsblokstørrelsen.

Ved at gøre dette vil dette have den ønskede effekt af at øge skalerbarhedsniveauer. De, der er imod bevægelsen, hævder imidlertid, at dette vil resultere i øgede sikkerhedsrisici samt et træk væk fra ægte decentralisering.

Tværtimod argumenterer holdet hos Velas for, at deres oprindelige blockchain-protokol har kapacitet til at opnå op til 30.000 t / ps, samtidig med at de forbliver sikre og sikre mod truslerne om et 51% angreb. Desuden forbliver Velas-blockchain decentraliseret til enhver tid.

Lad os udforske teknologien mere detaljeret.

Hvordan fungerer Velas Blockchain?

Det er vigtigt at bemærke, at Velas blockchain er noget kompleks at forstå ved første øjekast. Som sådan vil vi prøve at forklare det grundlæggende i lægmandssprog.

Først og fremmest bruger Velas-blockchain en unik, innovativ konsensusmekanisme, som den kalder ‘Kunstig intuition Delegeret bevis for indsats (AIDPOS).’ AIDPOS-rammen er kernen i Velas-blockchain, for så vidt den understøttes af en teoretisk proces kaldet ‘kunstig intuition’.

Efter yderligere udforskning af protokollen om kunstig intuition søger telefononomet at finde den perfekte balance mellem kunstig software og ‘menneskelig bevidsthed’.

I lægmandssprog betyder det, at den underliggende teknologi søger at indsamle, identificere og vurdere mønstre og relationer på tværs af alle datasættene, der går ind i og gennem Velas-netværket. Dette gør det muligt for blockchain at fungere på en ultraeffektiv måde.

Hvis og når Artificial Intuition-protokollen støder på potentielle netværkseffektiviteter, kan netværket foretage justeringer uden at skulle omkonfigurere outputkriterierne.

Med hensyn til det grundlæggende hævder teamet hos Velas, at disse parametre tillader blockchain at validere og behandle op til 30.000 t / ps. Dette svarer til en blok pr. / Sekund hastighed på alt fra 1 sekund til 2 minutter. I sidste ende vil dette blive bestemt af algoritmen for kunstig intuition, baseret på faktorer som netværksefterspørgsel.

Velas Blockchain

Schnorr-underskrifter

De fleste blockchain-netværk tillader kun en enkelt digital signatur ved behandling af transaktioner. Dette er typisk den person, der har adgang til den respektive private nøgle. Men hvad ved du, når en tegnebog har flere ejere? Det er her Schnorr Signatures kommer ind.

Teknologien sikrer, at hver eneste ejer af en bestemt tegnebog underskriver transaktionen, inden Velas-blockchain udfører overførslen. Dette er især nyttigt i tilfælde, hvor fælles konti skal fungere på et tillidsløst grundlag.

Forbedrede sikkerhedskontroller

Mens holdet på Velas hævder, at deres oprindelige blockchain er i stand til at håndtere op til 30.000 t / ps, giver de også forsikringer om forbedret sikkerhedspraksis. Navnlig på grund af de underliggende egenskaber ved den delegerede Proof of Stake-algoritme er netværket effektivt beskyttet mod det frygtede 51% -angreb.

For at en ny blok skal blive markeret som gyldig, kræver det en konsensus på mindst 80%. Selvom det teknisk set ikke er umuligt, er det næsten uden for mulighederne at få adgang til en ny cyklusblok med et skadeligt knudepunktflertal på 80%..

Desuden sikrer disse beskyttende kontroller, at truslerne om et dobbelt-angreb ikke eksisterer.

Multi-Wallet-teknologi

Når du bruger Velas-tegnebogen, har brugerne kapacitet til at understøtte andre kryptokurver sammen med platformens proprietære token. Dette inkluderer lignende som Bitcoin, Ethereum, XRP, Monero og EOS. Velas-brugere kan oprette private nøglefrø inde fra tegnebogen, gemme ikke-oprindelige mønter (der understøttes) og også oprette multisig-sikkerhedskopier.

Velas Team, rådgivere og partnerskaber

Som det er vigtigt med enhver opstart af blockchain, der kommer ind i rummet, er det vigtigt at udforske dem bag projektet. For det første blev platformen grundlagt af CEO Alex Alexandrov. Grundlæggeren er i øjeblikket et bestyrelsesmedlem i Blockchain Society Canada.

Støtte til CEO er en række eksperter inden for blockchain-udvikling, investering og marketing. Velas har også en række rådgivere om bord til at stå i spidsen for projektets oprindelige vækst. Dette inkluderer Dr. Moe Levin – administrerende direktør for Keynote og Marshall Long – Managing Partner for Mockit Esports.

Hvis du vil engagere dig med nogen fra Velas-teamet eller bare vil interagere med Velas-samfundet, er projektet aktivt på tværs af en række sociale mediekanaler. Dette inkluderer Telegram og Reddit sammen med Facebook og Twitter.

Ud over kerneledelsen og rådgiverteamet er det også værd at bemærke, at Velas har dannet et par partnerskaber med kolleger i branchen. Dette inkluderer integreret kryptovaluta betalingsgateway CoinPayments, som vil bruge Velas-tokenet som sin oprindelige valuta til at få adgang til nedsatte handelsgebyrer.

Desuden har platformen også indgået et samarbejde med Mind AI – en anden blockchain-beskyttelse, der søger at bygge sin teknologiramme oven på Velas-blockchain.

Velas Token (VLX)

Velas-blockchain har også sin egen proprietære kryptokurrency. Kendt som Velas Token, eller blot ‘VLX’, har det digitale aktiv en række nøglefunktioner.

For det første, da det token, der bruges til at drive Velas-netværket, kræves VLX for at drive smarte kontrakter. Desuden bruges VLX-token også til at betale for transaktioner.

Hvis du bruger VLX-token i Velas-tegnebogen, giver dette brugerne 25% rabat på gebyrer. 25% rabat er også tilgængelig, når du bruger VLX-token på CoinPayments-platformen, der trækkes fra handelsgebyrer.

Ud over de ovennævnte funktioner kræves det, at VLX-token også deltager i indsatsen.

For dem, der ikke er opmærksomme, får incitamenter brugerne til at låse et bestemt antal tokens væk med henblik på at understøtte blockchain. Til gengæld vil brugeren være vant til en andel af blokbelønninger og transaktionsgebyrer, der er proportional med mængden af ​​tokens, de spiller.

I tilfælde af Velas er der også ekstra belønninger til rådighed for dem, der er villige til at bidrage med GPU-strøm til netværket. Faktisk sigter teamet på Velas mod at belønne brugere i direkte sammenhæng med det beløb, de bidrager til økosystemet.

I alt er 2 milliarder VLX-tokens forudgravet. Dette er for at tillade dem, der i øjeblikket er i besiddelse af CoinpaymentsCoin (CPS) tokens for at udveksle deres beholdning med VLX-tokens på en lignende måde.

Hvad har fremtiden for Velas?

Da Velas kun blev lanceret i år, er projektet stadig godt i sin barndom. Faktisk blev det private VLX-tokensalg først startet i juli. Fremadrettet er projektet målrettet mod børsnoteringer i denne måned sammen med den officielle lancering af sin multisig-tegnebog.

Senere i 2019 håber holdet på Velas at frigive sin Alpha AI-implementering. 2020 er også indstillet til at være et travlt år, der er fyldt med ambitiøse mål. For eksempel håber Velas at lancere sin hardware-tegnebog i første kvartal af 2020 såvel som dens fuldt open source-ramme.

Konklusion

Mens det kunne argumenteres for, at blockchain-arenaen siden er blevet noget overmættet, er der meget at kunne lide Velas. Mens det stadig er meget tidlige dage, har dets unikke konsensusmekanisme – Artificial Intuition Delegated Proof of Stake, potentialet til at løse det igangværende spil med at skalere et blockchain-netværk til betydelige højder uden at gå på kompromis med sikkerhed og decentralisering.

Velas blockchain sigter mod at opnå 30.000 t / ps, samtidig med at netværket holdes fri for trusler om ondsindet aktivitet.

Vi kan også lide de innovative tiltag, som projektet har truffet i forbindelse med udviklingen af ​​Velas Wallet. Ikke kun vil tegnebogen give brugerne mulighed for at gemme ikke-oprindelige kryptokurver som Bitcoin og EOS, men gennem sin Schnorr Signatures-integration sikrer teknologien, at ejere af fælles tegnebog er forpligtet til at hver underskrive transaktionen, før den udføres.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me