Hvad er Ripple (XRP): Og er det værd at hype?

Ripple XRP retssag

Kryptovalutaen kendt som Ripple var en stor stjerne blandt traditionelle finansielle analytikere sidste år. Med hensyn til møntprissætning sprang Ripple op med en forbløffende 35.000% i løbet af 2017, inden den faldt skarpt i begyndelsen af ​​dette år. Men hvad er Ripple egentlig, og hvorfor er folk så begejstrede for det? Ripple formodes at være for banker, men bruger nogen banker faktisk XRP? Er Ripple endda virkelig en kryptokurrency efter en hvilken som helst definition? Vi skal dykke ned i alt dette og mere i denne artikel, der handler om Ripple.

Ripple-websted

Hvad er Ripple?

Overraskende nok er Ripple noget af et ældre kryptokurrencyprojekt, hvor rødderne strækker sig tilbage til 2004 – før bitcoin blev oprettet. Målet med projektet har altid været at målrette mod banker og mere specifikt bank til bankoverførsler. Især dem, der er grænseoverskridende. Planen var at skabe, hvad der til sidst ville blive “Ripple Payment Protocol”. Først i 2012 blev Ripple specifikt involveret i kryptokurrency.

I dag, hvis du vil sende penge fra bank A i land 1 til bank B i land 2, er der et svimlende antal trin, der skal gennemføres. Og på hvert tidspunkt afholdes gebyrer, og der kan opstå fejl. Typisk bruger internationale bank til bankoverførsler brug af forskellige netværk såsom Swift eller ACH for blot at nævne nogle få. Disse systemer er ikke interoperable og kræver, hvad der effektivt oversættes i hvert trin. Værre, mange af disse transaktioner kræver en formidlende bank, som bank 1 og 2 i vores tidligere eksempel har lige tillid til. Dette indfører selvfølgelig flere forsinkelser og gebyrer.

Slutresultatet? Internationale bankoverførsler tager mange dage, hvis ikke uger, behandles ikke i weekenden og er utroligt dyre og fejlbehæftede.

Det er her, Ripple angiveligt kommer ind. Selvom ikke alle detaljer er tilgængelige, var det tilsigtede mål med Ripple-tokenet og netværket at fungere som et middel til at forbedre internationale bankoverførsler, så de kunne ske på få sekunder i stedet for uger og med betydeligt lavere gebyrer. Det skal også bemærkes, at dette koncept er anderledes end hvad andre kryptokurver gør. Disse systemer er peer-to-peer-kryptokursudvekslinger, såsom at sende bitcoin fra en person til en anden. Ripple-systemet ville stort set være usynligt for den almindelige bruger, og i stedet ville det blive brugt til at hjælpe med at flytte fiat-værdi rundt om i verden næsten øjeblikkeligt.

Det er alligevel drømmen, men hvad er den virkelige situation? Bruger nogen banker i dag Ripple og dets XRP-kryptokurrency?

Krusning i den virkelige verden

Svaret på ovenstående spørgsmål er desværre et simpelt spørgsmål. Og det svar er nej. Ingen bank i dag bruger nogen form for XRP eller anden kryptovaluta til udbredt international bank til bankoverførsel. Hvis nogen banker bruger kryptokurrency i dag, gør de det i hemmelighed eller kun som en intern test.

Dette betyder ikke, at Ripple som virksomhed ikke gør noget. Tværtimod har Ripple et par forskellige teknologier relateret til finansielle børser, der ikke inkluderer kryptokurrency. For eksempel bruger Ripple en teknologi, de kalder xCurrent. Nyheder brød tilbage i februar, at Santander Bank ville bruge teknologien til “personlige betalinger”.

Selvom dette bestemt er interessant og var en god nyhed for Ripple som firma, har det igen intet at gøre med kryptokurrency. Standander er ikke, og har i øjeblikket ingen forbindelser med XRP. xCurrent er et helt separat system.

Krusningspris & Hype

Ripple blev nævnt i flere store nyhedsprogrammer, og der var endda et segment på CNBC tilbage i Janurary forklarer, hvordan man køber det ved hjælp af Bitsane og Coinbase. For et altcoin, der ikke er i top tre for at få denne form for opmærksomhed, er virkelig bemærkelsesværdigt. Dette antyder, at Ripple stod over for betydelig hype-indflydelse og sandsynligvis delvis er ansvarlig for prisstigninger.

For at tilføje mere hype ud over hvad der allerede er der, var der rygter online om, at Coinbase snart ville begynde at tilbyde Ripple. Når et aktiv er noteret på Coinbase, har det historisk set et stort løft i pris på grund af den pludselige likviditet og nem adgang, det nu har. For et eksempel på dette skal du bare se på bitcoin kontanter.

Endelig var den største opstart i krusningspriser også bundet til det store spring, som hele markedet oplevede i december sidste år. Dybest set steg alle aktiver mærkbart i pris på grund af at de typisk var knyttet til bitcoin på mange børser.

På sit højeste punkt var hver ringmønt værd omkring $ 4,50. Denne mængde vækst er mildt sagt svimlende. På et tidspunkt fik det Ripple CEO-fyre til at udpege en af ​​de rigeste mennesker på jorden. Det er selvfølgelig indtil priserne faldt gennem gulvet.

I dag handler enheder af Ripple for omkring $ 0,65, hvilket er betydeligt lavere end nogensinde. Det er dog stadig meget over, hvor det var i 2014, eller det forblev typisk mindre end en cent.

Under kølerhjelmen

Ripple er noget af en underlig kryptokurrency. Det har en række træk og designfilosofiske punkter, der adskiller sig meget fra andre populære projekter. Ripple udvindes ikke, der er ingen bevis for indsats, og der var ingen ICO. Ripple er heller ikke et token på et andet netværk. I dag ejes langt størstedelen af ​​Ripple-mønter af selve Ripple-firmaet. Faktisk holdes en svimlende mængde Ripple ude af markedet og er fuldstændig under kontrol af Ripple-firmaet og flere af dets ledere.

Ripple-transaktionsgebyrer afbrændes, da der ikke er nogen minearbejdere, der opkræver gebyrer. Dette blev også gjort for at være en deflationsmæssig foranstaltning, da den samlede mængde Ripple-mønter er ret svimlende på næsten 100 mia. I øjeblikket holdes over 60% af udbuddet fra markedet.

Med hensyn til transaktionsbehandling er der kun et par valideringsnoder, der er i stand til at deltage i netværket. Nogle kilder angiver, at kun banker og “market makers” er berettigede til at køre noder. Dette har ført til argumenter for, at Ripple ikke er decentraliseret. Derfor er det hypotetisk meget mere tilbøjeligt til at angribe, hvis disse kernenoder går ned eller er ødelagt af ondskabsfuld parti.

Er banker interesserede i Ripple?

Den originale idé bag Ripple er faktisk ganske interessant. I det mellemliggende årti, hvor virksomheden har eksisteret, er det dog stadig ikke en enkelt bank, der er interesseret i at gøre brug af XRP-valutaen.

For så vidt som det er et transaktionsmiddel til peer-to-peer-udveksling, er det ikke et ideelt, da det ikke tilbyder nogen fortrolighedsfunktioner og stort set er centraliseret i sin transaktionsbehandling.

Som et middel til lagring af formue eller som en langsigtet investering er det også svært at sige, om Ripple er et klogt valg eller ej. Med over 60% af mønterne, der stadig holdes uden for markedet, er investorer tvunget til simpelthen at stole på dem, der har størstedelen af ​​dem, for ikke blot at dumpe dem og ødelægge prisen.

Hvis banker begynder at bruge XRP-mønten, vil dette være et reelt brugssag for dem. Vi ved dog ikke, om dette vil føre til langsigtet, vedvarende og organisk prisvækst. Det kan føre til en pludselig burst i pris på grund af hype, men igen ved vi ikke, i hvilket omfang banker virkelig vil bruge XRP-mønter, overhovedet. Selv hvis de fleste af verdens store banker alle købte 10 millioner XRP hver, ville dette stadig næppe gøre en strækning i den samlede levering af netop det, der er på markedet i dag.

Banker vil være banker

Endelig er det fuldt ud muligt, at banker kunne vælge at undgå Ripple helt og i stedet brugte et mere betroet og decentraliseret aktiv som bitcoin eller Ethereum til at udføre deres transaktioner. Eller de kunne sandsynligvis bare gøre hvad banker gør og holde alt privat og proprietært ved at lancere deres egne private blockchains, som offentligheden ikke har nogen evne til at interagere med.

Ripple i dag er i øjeblikket nummer tre valuta efter markedsværdi. Dette er ikke tilfældigt, og det indikerer tydeligt, at der er interesse for platformen. Denne slags bevægelser kan dog ændre sig hurtigt, og indtil XRP finder en reel brugssag blandt målgruppen, skal vi fortsætte med at være mistænksomme over for dem og ikke blot investere blindt. Husk, ingen bruger XRP til noget. Det er sandsynligvis klogere at vente og se, om banker overhovedet er interesserede i XRP, før de dykker dybt ind.

Offentliggørelse: Forfatteren af ​​denne artikel har ingen investeringer i XRP og har ikke til hensigt at åbne nogen position i XRP i de næste tre måneder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me