Hvad er Harmony (ONE)? Hurtig & lav-gebyr infrastruktur til at drive decentraliserede økonomier

Harmoni (ONE) er en åben infrastrukturplatform til skalering af konsensus og er den seneste virksomhed, der udfører deres IEO på Binance Launchpad-systemet. I dag åbnede de for offentlig handel på den vigtigste Binance-udvekslingsplatform.

Da IEO’er ligner ICO’er i flere henseender, er det vigtigt for potentielle investorer at foretage deres egen forskning og forstå projekter, før de investerer i dem.

Harmony-platformen

Harmony er et offentligt blockchain-netværk designet til at skalere som infrastrukturen for ‘fremtidens decentraliserede økonomier’. Harmony fokuserer på høj gennemstrømning og lav latenstid og implementerer adskillige innovative og eksperimentelle teknologier, når de anvendes på en offentlig blockchain.

Harmony er en del af en voksende klasse af næste generations blockchain-netværk med fokus på skalerbarhed, så den bedste metode til at evaluere netværket adskilt fra en række nye projekter i horisonten er, hvor det anvender unik teknologi. Samlet set kan vi nedbryde Harmonys primære tekniske komponenter i følgende:

  1. PoS-konsensus ved hjælp af BLS-signaturordning
  2. Adaptiv tilstandsharding
  3. Netværk og distribution

PoS-konsensus og BLS-signaturalgoritme

I lighed med de fleste platforme, der stræber efter at forbedre Bitcoins skalerbarhed i kæden, er Harmony et proof-of-stake (PoS) konsensus-kryptokurrency-netværk, der er afhængig af en lineær skalerbar BFT-algoritme. Harmony kalder deres konsensus ‘Fast Byzantine Fault Tolerant’ (FBFT) i modsætning til den konventionelle ‘Practical Byzantine Fault Tolerance’ algoritme.

Mens PoS-konsensusmekanismer er kendt og forstået på dette tidspunkt, kaster Harmony et unikt twist i deres mekanisme. Med inspiration fra ByzCoins BFT-algoritme, der bruger Schnorr-multisignaturer, bruger Harmony BLS-signaturer, en anden multisignaturprotokol til konstant størrelse signaturaggregering.

Brug af BLS gør faktisk Harmonys FBFT hurtigere end en traditionel BFT-algoritme, som de citerer 100 gange hurtigere.

Konsensus

Adaptiv tilstandsharding

I lighed med en lignende skaleringsplatform på kæden, Zilliqa, bruger Harmony sharding til at hjælpe netværksskalering ved protokollaget. Især harmoniserer Harmony netværks- og transaktionsvalidering – ligesom Zilliqa – men går et skridt videre ind i ukendt område med statsafskærmning.

State sharding betragtes som et meget sofistikeret felt, der stadig er eksperimentelt, når det anvendes på et distribueret netværk som en offentlig blockchain. Zilliqa har valgt ikke at anvende statsafskærmning på dette tidspunkt på grund af umodenhed ved statsafskærmning og dets uprøvede track record på et offentligt blockchain-netværk. For at forstå dets relevans for Harmony bruger teamet Zilliqas tilgang som en søjle for at henvise til forskellen mellem transaktion, netværk og deling af deling.

I det væsentlige muliggør netværks- og transaktionsdeling, at on-chain-behandling af transaktioner kan udføres i undersæt af noder i netværket, kaldet shards, som derefter konsolideres i netværkets bredere PoS-konsensus. Behandling finder sted parallelt, hvilket gør det muligt for netværkets TPS at stige langt ud over proof-of-work-netværkets begrænsede natur. I et sådant system uden tilstandsafskærmning holder alle knudepunkterne i netværket blockchainens hele tilstand for at sikre sikker og autentisk validering af transaktioner – som med Zilliqa.

Harmony opdeler faktisk netværkets tilstand i delmængder af skår, hvor grupper af skår kun har en del af staten og ikke hele staten.

Harmony opnår dette ved hjælp af en ‘Beacon Chain’, der svarer til det, der anvendes i DFINITY, og bruger en verificerbar tilfældig funktion (VRF) til at tjene som kilde til tilfældighed i PoS-valideringsmekanismen.

En af nøglehindringerne i splittede blokeringer er spørgsmålene om at forene kommunikation på tværs af skærme. I det væsentlige omfatter dette begrebet hvordan skår kan sende meddelelser mellem hinanden uden at ofre sikkerheden eller integriteten af ​​netværksvalideringen / tilstanden. Harmony bruger en shard-driven model, hvilket betyder, at hver node sender meddelelser til netværket uafhængigt, og Harmony bruger Kademlia routing-protokol for at gøre kommunikationen mellem skårene mere ligetil.

Det er også vigtigt at bemærke, at Harmony bruger en kontobaseret transaktionsmodel som Ethereum snarere end UTXO-designet, der anvendes af Bitcoin. Hver skårkæde har sin egen kontotilstand, hvilket gør det overordnede design mindre komplekst, end hvis et UTXO-system blev indført.

Netværk og distribution

Cross-shard kommunikation er kompliceret og betragtes stort set som en af ​​de største barrierer for et sikkert sharded netværk. Spørgsmål som ‘tog-og-hotel’-problemet er veletablerede og afslører det bagvedliggende problem atomare databasetransaktioner.

Kademlia er den routingsprotokol, som Harmony bruger til cross-shard-kommunikation. Kademlia er en distribueret hash-tabel, der blev opfundet i 2002 og blev designet til at forbedre informationsudvekslingen via et overlay-netværk til node-opslag. Overvejelsen for at bruge Kademlia i Harmony er baseret på det faktum, at Kademlia ikke kræver så meget overhead som standard sladderprotokoller, og meddelelser kun kører og eksplicit afstand, inden de når destinationsnoden – hvilket gør kommunikationen mindre besværlig.

Leaner-kommunikation kan føre til hurtigere konsensus og reduceret netværksbelastning for noder i netværket – hvilket supplerer den decentralisering, som Harmony stræber efter.

En del af kernebegreberne, som Harmony går efter, er at forene den tilsyneladende gensidige eksklusivitet ved skalering og decentralisering. Den ene kommer ofte på bekostning af den anden. Harmony bruger en række innovative teknologier til at forsøge at opnå begge dele, men tiden er den ultimative mægler for succes i det teknologiske rum.

Et overfyldt felt af skalerbarhed

Efter den nylige lancering af Cosmos og den truende indvielse af Cardano, øges konkurrencen om skalerbare netværk i kæden. Tilføj i Ethereums løbende overgang til Serenity, og det ser ud til, at PoS, sharding og nye routingprotokoller er den populære tendens blandt udviklingsteams til skalering i kæden.

Der er imidlertid bekymringer over den langsigtede sikkerhed og decentralisering af PoS, og det er uklart, hvordan disse netværk vil overvinde nogle af de etablerede problemer med hensyn til smarte kontrakter (dvs. Oracle-problemet) og blokkæder. Simpelthen er skalerbarhed ikke den begrænsende egenskab, der udelukker mainstream fra at bruge blockchains. Snarere er det, at centraliserede systemer fungerer bedre i skala, har bedre UX / UI og er mere fortrolige med mainstream.

Indtil offentlige smarte kontrakterplatforme kan levere et værdiforslag, der lokker nok til at tilskynde til en bred overgang til decentrale netværk i stedet for centraliserede alternativer, vil deres brugernumre fortsat være kedelig.

Konklusion

Harmonys team kommer fra en baggrund i store teknologivirksomheder, herunder Google, Apple, Microsoft og Amazon. Selvom det er imponerende, er det ikke en garanti for bæredygtig succes i den hurtigt udviklende kryptosfære. De har udviklet en spændende sammenløb af tekniske fremskridt, og lanceringen af ​​IEO på Binance vil helt sikkert tiltrække opmærksomhed.

Som investor er det vigtigt at indse forskellene mellem kommende projekter og især deres kerneværdiproposition. Mange projekter i 2017 lovede ‘at skalere til milliarder’ brugere for den ‘fremtidige økonomi’, men virkeligheden har ligget langt bagefter.

I betragtning af den meteoriske stigning og fald af ICO’er og altcoins er det klogt at tage de idealistiske løfter om kommende blockchain-netværk og kryptokurver med et saltkorn.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me