Begyndervejledning til Zilliqa

Zilliqa Guide

Zilliqa er den allerførste high-throughput blockchain-platform af offentlig art, der er designet til at kunne skalere op til tusindvis af transaktioner hvert sekund. Den unikke protokol fra Zilliqa er baseret på teorien om sharding, hvilket øger transaktionshastigheden, jo mere netværket vokser. Derudover er denne platform rettet mod at muliggøre sikre og datadrevne dApps, mens den opfylder skaleringskravene til finansielle algoritmer og maskinindlæring.

Zilliqa Guide

Hvem står bag Zilliqa?

Zilliqa-platformen har allerede foregået i to år, i hvilket tidsrum holdet har gjort betydelige fremskridt. Holdet består af en forskelligartet gruppe med ekspertise inden for områder som netværk og distribuerede systemer, høj kvalitetsteknik, cybersikkerhed og krypto. Mens næsten hele holdet allerede har arbejdet sammen i to år, har nogle teammedlemmer arbejdet sammen i over seks.

Ziliiqa Team

Hvorfor er denne skalerbarhed en big deal?

Mens der er adskillige offentlige blockchain-platforme tilgængelige, gør Zilliqas skalerbarhed det til et meget vigtigt bidrag. Dette kommer i vid udstrækning fra dets evne til at behandle flere transaktioner hver sektion, når flere minenoder knyttes til netværket. Selvom dette synes rimeligt for dem, der ikke er bekendt med blockchain-teknologi, er det meget teknisk udfordrende og har aldrig været muligt. Denne vanskelighed gør Zilliqas unikke konsensusprotokol, der løser dette problem endnu mere imponerende.

Zilliqa Funktioner

På grund af skalerbarheden kan Zilliqa understøtte dApps, der kræver højere transaktionshastigheder end de aktuelt tilgængelige, hvilket udvider mulighederne for udviklere. Holdet bag Zilliqa kan se platformen bruges til at køre dApps som parallelle auktioner med store volumener, betalingsnetværk og gennemsigtige forsyningskæder for digital reklame.

Zilliqa skalering

Hvordan gavner Zilliqa minearbejdere og dApps?

Den største fordel for dApps er Zilliqas evne til at skalere op til tusindvis af transaktioner hvert sekund i kapacitet. Derudover får dApp-brugere kvantificerbar sikkerhed langs forskellige budgetter, hvilket giver mulighed for sikker beregning. De smarte kontrakter er i dataflytningsstil og sikre, og udnyttelse af Proof-of-Work til netop etablering af identitet forbedrer energiforbruget. Minearbejdere vil sætte pris på den mere stabile udbetaling og dens lavere varians sammen med de lave omkostninger for at deltage via kompatibilitet med Ethash.

Hvilken konsensusprotokol bruger Zilliqa?

En af de mest almindelige konsensusprotokoller er PoW, men som tidligere nævnt bruger Zilliqa bare dette til at etablere en minedriftidentitet. I stedet for at hver minearbejder på hver blok udfører PoW, udføres den kun med større intervaller, hvilket reducerer energifodsporet. Holdet valgte at fortsætte med at bruge PoW på denne måde på grund af den pålidelige forskning og feltprøvning udført på det.

Den protokol, som Zilliqa bruger i stedet, hedder Elliptic Curve Based Schnorr Signature Algorithm (kendt som EC-Schnorr) med signaturaggregering eller multisignering. Det har et overordnet lag med et katalogudvalg samt en raffineret PBFT-protokol for hver skår. Dette gør det muligt for signaturstørrelsen at forblive lille, selv i tilfælde hvor mange minearbejdere underskriver den samme blok. Derudover reducerer denne konsensusmetode kompleksiteten i kommunikationen.

Konsensus

For at gøre Zilliqa-konsensusprotokollen mere fornuftig, skal du opdatere din hukommelse ved sharding. Dette koncept har været i distribueret database i årevis, men ikke på åbne og tilladelsesløse blokeringer i skala, noget som Zilliqa retter. Med sharding opdeles det store netværk, der består af maskinerne, der behandler transaktioner, automatisk i “shards” eller parallelle underudvalg. Hver af disse skår behandler sin givne mikroblok, og derefter smelter alle mikroblokke for at skabe den endelige.

Er der andre forslag til skalerbarhed i værkerne?

Teamet på Zilliqa valgte at bruge sharding til at hjælpe med skalerbarhed, men der er faktisk også mange andre forslag. Disse inkluderer ting som omparametering af blokstørrelser eller flytning af transaktioner uden for kæden. Zilliqa valgte sin metode, fordi forslaget er ortogonalt og målrettet direkte mod den underliggende blockchain-skalerbarhed. Holdet anerkender, at uden kerneblokchain-konsensusprotokollen, der understøtter de høje transaktionshastigheder i kæden, vil noget som genudvikling af datastrukturer eller flytning af transaktionerne ikke være effektiv..

Sharding

Zilliqa påpeger også, at selvom PoS er et alternativ til PoW-protokoller, er der problemer relateret til transaktionens finalitet. Zilliqa løser dette med konsensus i pBFT-stil.

Hvordan fungerer Zilliqa Mining?

Zilliqa-minedrift er ikke baseret direkte på PoW. Alle noder begynder med PoW i begyndelsen af ​​deres DS-epoke. Efter dette deltager noderne i pBFT-konsensusprotokoller. Konsensusprotokollen kræver flertalsafstemning for, at blokken er gyldig og forpligtet til blockchain. Efter en nodes PoW kan den stemme på en bestemt mængde blokke, hvor hver forpligtet blok leverer en belønning. Denne metode står i kontrast til Bitcoin-minedrift, hvor noder skal udføre PoW for hver nye blok. Den lavere frekvens af PoW i Zilliqa fører til et mindre energifodaftryk.

Hvordan forbedres Zilliqa ved smarte kontrakter?

Når du udforsker de smarte kontrakter, der bruges i Zilliqa, vil du bemærke, at det arbejder på at udvikle et nyt sprog til dem. Holdet ønsker at arbejde hen imod sprog, der kan bevise sikkerhedsegenskaber omkring en kontrakt. De føler, at ved at gøre det kan de undgå almindelige problemer, såsom Parity og DAO Hacks, der er uundgåelige uden formelle bevis for kontrakter.

Smarte kontrakter

I stedet for et komplet sprog fra Turing vil de basere beregningsmodellen på kommunikations-I / O-automatene sammen med CPS-stilværdien, med front-end-sprog svarende til Solidity. Beslutningen om at springe Turing-komplette sprog over kommer fra det faktum, at ikke alle apps kræver det, og disse sprog er tilbøjelige til fejl, fordi de kan være udfordrende at begrunde. Ikke-Turing-komplette sprog er derimod enkle nok til at gøre dem lette at bruge formel verifikation, der er metodebaseret.

Sådan køber du Zilliqa ZIL

Zilliqa afsluttede først for nylig deres ICO og gik live på nogle børser, i øjeblikket kan du købe Zilliqa på følgende websteder :

  • Huobi
  • IDEX
  • Gate.io
  • EtherDelta

Konklusion

På trods af det store antal offentlige blockchain-platforme, der er tilgængelige, formår Zilliqa at tage en innovativ tilgang og tilbyde noget nyt til dem, der er interesserede i at udvikle decentrale apps. Den unikke protokol og brug af sharding ser ud til at give mening, men de bliver nødt til at blive testet af dApps, der kræver de høje transaktionshastigheder, der er udråbt af platformen.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me