Begyndervejledning til Zcash: Anonym privatlivsmønt

Zcash bagdør

Mens størstedelen af ​​kryptokurver viser din komplette betalingshistorik på en offentlig hovedbog, Zcash sigter mod at levere privatliv til brugerne. Dette er den allerførste tilladelsesløse og åbne kryptokurrency, der fuldstændigt kan beskytte transaktionsretligt privatliv via kryptografi uden kendskab. Zcash er en type open source og decentraliseret kryptokurrency, der har utrolig stærk beskyttelse for privatlivets fred.

Zcash bruger peer-reviewed kryptografiforskning og er blevet bygget af et ingeniørteam, der specialiserer sig i sikkerhed. Det bruger en open source-platform, der var baseret på Bitcoin Core-codebase, som er testet grundigt.

ZCash-websted

Hvem skabte Zcash?

Teamet af ingeniører, forskere og rådgivere hos ZECC arbejdede med at udvikle og lancere den komplette Zcash-protokol. Holdet bag Zcash inkluderer næsten alle skabere af Zerocoin-protokollen og alle forfattere af Zerocash-protokollen. Holdet bag Zcash består af forskere, ingeniører, rådgivere, investorer og eksterne rådgivere. Grundlæggeren og administrerende direktør, Zooko Wilcox, har over 20 års erfaring med at arbejde med åbne og decentraliserede systemer, informationssikkerhed og kryptografi og opstart.

ZCash Team

Forskerne inkluderer en professor fra datalogisk afdeling ved Technion-Israel Institute of Technology, fakultet i datalogi ved UC Berkley, en ph.d.-studerende i kryptografi og datalogi ved John Hopkins University, en assisterende professor ved John Hopkins Information Security Institute med mange priser for forskning, en ph.d.-studerende ved computersikkerhed ved samme universitet, et fakultetsmedlem fra Tel Aviv University’s School of Computer Science og en ph.d.-studerende i datalogi ved MIT. Holdet inkluderer også ni ingeniører og syv rådgivere, herunder dem fra Bitcoin og Ethereum.

Der er også en Zcash Foundation, en nonprofit enhed, der forbedrer og vedligeholder Zcash-protokollen for at fremme alle brugeres interesser, både nuværende og i fremtiden. I løbet af fire år vil fonden modtage 1,44 procent af det monetære grundlag for at fuldføre dette arbejde. Zcash Foundation blev lanceret i marts 2017.

Hvordan forbedrer Zcash sikkerhed?

Zcash har afskærmede transaktioner, så blockchain ikke viser afsenderen, modtageren eller værdien af ​​transaktionen. Udviklerne forklarer det på denne måde: Tænk på Bitcoin som en http for penge, i hvilket tilfælde Zcash ville være https, et sikkert transportlag.

For at kryptovalutaenheder skal være lige udskiftelige, skal de fjerne linket fra deres specifikke historie og sikre, at enhver enhed har samme værdi som andre. Zcash giver mulighed for denne fungibilitet i kryptokurrency via dens evne til at fjerne link afskærmede mønter og adskille dem fra deres historie vist på blockchain.

Zcash kombinerer i det væsentlige fordelene ved anonymitet og fortrolighed fra verden før digital valuta med alle fordelene forbundet med den offentlige blockchain.

Det er vigtigt at bemærke, at fordi Zcash bruger en open source-protokol, kan selv Zcash Company ikke kontrollere sin distribution eller minedrift eller få adgang til oplysningerne i afskærmede eller private transaktioner. Dette tilføjer endnu et lag af sikkerhed for brugerne, hvilket holder deres personlige oplysninger og transaktioner virkelig private.

Hvordan fungerer Zcash?

Zcash fungerer ved at kryptere oplysningerne inden for afskærmede transaktioner. Da betalingsoplysningerne ikke er synlige på grund af kryptering, er protokollen afhængig af en ny kryptografisk metode. Dette er zk-SNARK, en nul-vidensbestandig konstruktion. Teamet af kryptografer bag Zcash udviklede dette bevis og fik inspiration fra nylige kryptografiske gennembrud. Systemet giver mulighed for kryptering, mens zk-SNARK’erne viser, at ingen har stjålet eller snydt.

ZK-Snarks Guide

Når du bruger Zcash, ligner systemet meget Bitcoin. Den største forskel er, at brugerne kan vælge at kryptere eller beskytte deres oplysninger. Zcash understøtter gennemsigtige og afskærmede adresser, så du kan vælge, om du vil sende Zcash offentligt eller privat. Betalinger kan endda sendes fra en afskærmet adresse til en gennemsigtig eller omvendt. I den første situation vil den modtagne saldo være synlig, mens den skjules i den anden.

Baseret på tegnebogadressen er det let at se, om adressen er gennemsigtig. Hvis adressen begynder med “t”, er den gennemsigtig og fungerer ligesom Bitcoin. Hvis det begynder med “z”, har det de fortrolighedsforbedringer, der kommer fra nul-vidensbeviser og er en afskærmet adresse. Du kan også bruge Zcash med transaktioner med flere signaturer, men disse inkluderer ikke det forbedrede privatliv. Enhver type transaktion, der kan udføres på Bitcoin, understøttes også med Zcash.

Hvilken ny teknologi bruger Zcash?

For bedre at kunne betjene klienter bruger Zcash nye applikationer, der er banebrydende for kryptokurrency. Denne innovation gælder især med hensyn til nul-vidensbeviser. Zcash tager den eksisterende blockchain-teknologi og anvender derefter banebrydende kryptografi. Nul vidensbeviser tillader, at transaktioner, der er fuldt krypterede, stadig kan modtage bekræftelse som gyldige. Denne egenskab giver mulighed for opførelse af nye klasser af applikationer til blockchain.

En af de vigtigste teknologier i Zcash er zk-SNARKs, og Zcash er den allerførste anvendelse af disse, der er udbredt. Zk-SNARKs er en hidtil ukendt type nul-videns-kryptografi. Zk-SNARK repræsenterer nul-viden succinct ikke-interaktivt argument for viden. Dette er en beviskonstruktion, der gør det muligt for systemet at bevise, at det besidder information (i dette tilfælde den hemmelige nøgle) uden faktisk at skulle vise det. Det kræver heller ikke nogen interaktion mellem verifikator og prover.

Hvordan bruger du Zcash?

For at bruge Zcash skal du først sørg for at du har en tegnebog for det. Der er en officiel Zcash-klient bygget til Linux-brugere. Community-medlemmer har oprettet modificerede versioner af det til MacOSX og Windows. Du kan også vælge en tredjeparts tegnebogsprogram.

ZCash tegnebøger

En anden mulighed for opbevaring af din ZCash er Rahakott pung med flere valutaer som giver dig mulighed for at gemme forskellige mønter som Zcash, Bitcoin, Litecoin, Bitcoin Cash og Dash. Det er en online tegnebog, der giver dig mulighed for at oprette så mange tegnebøger og adresser, som du har brug for, og få adgang til dem sikkert ved hjælp af 2FA-godkendelse samt generere et backupfrø, hvis du har brug for at genskabe tegnebøgerne.

Zcash tegnebog

Hvis du opbevarer en betydelig mængde ZCash, anbefaler vi en hardwaretegnebog, Trezor- og Ledger-tegnebøgerne understøtter begge ZEC.

Du kan derefter få Zcash enten ved at købe det via en børs eller minedrift. Der er flere dusin børser, der inkluderer Zcash. Virksomheder, der ønsker at acceptere betalinger i Zcash, kan kontakte udviklerne for at få hjælp. Brugere kan også blive involveret i samfundet via forummet eller communitychat.

Konklusion

For dem, der sætter pris på bekvemmeligheden ved kryptokurver, som Bitcoin, men gerne vil have yderligere fortrolighed, tilbyder Zcash et fremragende alternativ. Da det giver alle de samme funktioner som Bitcoin med mulighed for afskærmede adresser, kan det let bruges på en lignende måde uden at ofre brugernes privatliv. Som sådan skal det have en lys fremtid og udvide sig. Brugen af ​​innovative teknologier viser også løfte, da disse metoder udvides, og Zcash vokser i popularitet.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me