Begyndervejledning til Streamr DATAcoin

Streamr-guide

Streamr er et komplet system, der vil være i stand til at tokenisere realtidsdata, så folk såvel som maskiner kan handle med dem via systemets decentrale P2P-netværk. Streamr sammenlignes ofte med IOTA, fordi de to er i direkte konkurrence, selvom Streamrs stadig vokser, mens IOTA for nylig eksploderede for at indtage sin plads blandt de bedste kryptokurver med marketcap.

Streamr-websted

For at illustrere, hvordan Streamr fungerer i et virkeligt scenarie, skal du overveje eksemplet på en selvkørende elbil. For at arbejde med optimal effektivitet og kapacitet, ville køretøjet have brug for data om ting som elpriser, trafikbelastning og vejrudsigter. Bilen ville være i stand til at få al denne information i realtid via Streamr og betale for alt ved hjælp af DATAcoin-tokenet. Til gengæld sælger bilen de data, den producerer, såsom vejtilstand og trafikinformation. Holdet bag Streamr hævder, at dette kun er en af ​​de mange måder, hvorpå en datastrømøkonomi vil blive udviklet, hvor brugerne kontrollerer deres egne data i stedet for store virksomheder.

Hvorfor IOTA-løsningen på IoT er mindre end ideel

Holdet bag Streamr følte, at denne platform var nødvendig på grund af noget, der manglede i IOTA-platformen. IOTA er i det væsentlige en blockchain, der blev oprettet specielt til IoT. De på Streamr føler, at IoT faktisk kan få hjælp fra visse dele af blockchain-teknologi, som censurmodstand og tilladelsesløse elementer. Dette er dog ikke ideelt, og der er simpelthen ikke behov for at oprette en dedikeret blockchain til opgaven.

Derudover fører lagring af IoT-data på blockchain til alle mulige problemer, vigtigst af alt problemerne relateret til både skalerbarhed og centralisering. Holdet på Streamr indså, at der ikke er behov for at gemme alle data genereret fra IoT på blockchain. De fleste af disse data har minimal værdi, når de ikke bruges i realtid. Med det selvkørende elektriske bileksempel behøver bilen ikke at vide, hvor en trafikprop var for et år siden, bare dem i øjeblikket.

Streamr-netværk

Derudover var blockchain ikke designet til at indeholde store mængder data. I stedet blev det oprettet til lagring af begrænsede data på en robust måde. I betragtning af den enorme mængde data, der produceres af IoT, bliver det klart, hvorfor disse to er i opposition. For effektivt at bruge blockchain-teknologi med IoT skal du i nogen grad begrænse de lagrede data og Streamr gør dette ved kun at fokusere på live data.

En stor forskel mellem Streamr og IOTA: The Blockchain

Efter at have set på IOTA, IoT og blockchain-teknologien indså teamet på Streamr, at en anden tilgang var nødvendig. Den største forskel mellem IOTA og Streamr er, at IOTA følte behovet for at udvikle en helt ny blockchain, mens Streamr gemte ressourcer ved hjælp af den eksisterende Ethereum blockchain.

Dette gør det muligt for Streamr at drage fordel af teknologien forbundet med Ethereum-blockchain uden at genopfinde hjulet og oprette en ny blockchain. I stedet kan teamet fokusere på at udvikle yderligere funktioner.

Ethereum

Hvad er nogle andre fordele ved Streamr?

Streamr har arbejdet med at udvikle platformen og datamarkedet i årevis. Faktisk plejede det at være et privat firma og har allerede bevist, at systemet fungerer. Denne oplevelse skal gøre det muligt for den at maksimere skalerbarhed og samtidig minimere latenstiden. Streamr drager også fordel af det eksisterende Ethereum-netværks funktioner, såsom dets sikkerheds- og betalingsmetoder.

Hvad man skal vide om DATAcoins?

DATAcoins er en integreret del af Streamr. De er en del af hver transaktion, uanset om du køber eller sælger data via platformen. Sammenlignet med andre kryptokurver, herunder IOTA-token, er DATAcoins stadig relativt overkommelige, hvilket gør det til det perfekte tidspunkt at investere, hvis du planlægger at deltage i Streamr-platformen. Uanset om du vælger at købe eller sælge data via Streamr, skal du bruge tokens for at gennemføre dine transaktioner.

DATAcoin

Du har brug for DATAcoin til mindst to formål. Du skal bruge det til at bruge Streamr-netværket og betale for datalicenser i tilfælde af data på markedet, der ikke er gratis. Den første brug af DATAcoins går til meget små gebyrer. Da Streamr er et decentralt P2P-netværk, er det afhængigt af noder for at danne netværket. Så disse knudepunkter modtager gebyrerne i bytte for deres datatransporttjenester.

DATAcoin bruges også til karma, som er metricen for omdømme, der bruges til meddelelsesmæglere, dataforbrugere og dataproducenter. Du tjener karma fra dine DATAcoin-transaktioner, hvor mængden af ​​optjent karma er identisk med mængden af ​​DATAcoin, der udveksles. Husk dog, at karma til sidst udløber efter henfald, hvilket DATAcoins ikke gør.

Hvad er de vigtigste dele af Streamr Stack?

Den decentrale pipeline af realtidsdata bruger en flerlags teknologistak. Streamr Editor er et brugervenlighedslag samt et værktøjssæt, der gør det muligt hurtigt at udvikle datadrevne og decentrale applikationer. Streamr-netværket er laget til datatransport.

Den højtydende Streamr Engine behandler begivenheder og kører analyser. Det udfører off-chain på en decentral måde. Streamr Data Market er det sæt delte datastrømme, som brugerne kan abonnere på og bidrage til. Endelig lader Streamr-smarte kontrakter noderne inden for netværket nå til konsensus, håndterer integritetskontrol og tilladelse, letter sikre tokenoverførsler og holder stream-metadata. For dem, der ønsker at se disse værktøjer i aktion, har Streamr forklarende videoer på sin hjemmeside.

Konklusion

Der kan ikke benægtes, at IoT er overalt og producerer en betydelig mængde data. Mens løsninger som IOTA har været tilgængelige i et stykke tid, gør det dem ikke bedst. Streamr har en historie, der er lang nok til at inspirere tillid og forbedrer IOTAs mangler. Det faktum, at Streamr bruger Ethereum-blockchain i stedet for at forsøge at skabe sin egen, har givet mulighed for ekstra forskning og udvikling inden for andre områder, hvilket skal oversættes til en positiv brugeroplevelse og pålidelige data. Med et erfaren team og stærk teknologi bør Streamr fortsætte med at vokse og vise sig endnu mere nyttigt i fremtiden.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me