Begyndervejledning til Nexus: 3D Blockchain & Distribueret satellitnetværk

Nexus Guide

Nexus er en fascinerende næste generations blockchain-platform, der er et af de mest ambitiøse projekter derude og har enormt potentiale til at omforme den måde, vi interagerer med og tænker på digitale valutaer.

Nexus Guide

Den underliggende teknologi i Nexus består af en tredimensionel blockchain (3D Chain eller 3DC), der bruger en synergistisk kombination af tre forskellige konsensuskanaler til at sikre netværket. Kombineret med den planlagte lancering af en satellitkonstellation med lav jordbane, der leverer den distribuerede netværksinfrastruktur, avanceret kvantebestandighed og innovative hashingalgoritmer, opstår der en platform, der synes vanskelig at forstå, men som er lige så imponerende, når man kigger dybere.

3D Blockchain og dets innovative sikkerhedskomponenter

Nexus blockchain implementerer en proprietær kombination af 3 forskellige konsensuskanaler i sin blockchain-arkitektur, der giver det monikeren til 3DC-blockchain. Kæden er designet til at tilpasse sig transaktionsvolumen og lade platformen organisk skalere for at imødekomme netværksberegningskrav ved at blive hurtigere, når flere noder føjes til netværket.

3D Blockchain

Det tredimensionelle design af Nexus blockchain giver vigtige forbedringer i forhold til eksisterende blockchain-modeller, specielt inden for sikkerhed og skalerbarhed. Skalerbarhed er blevet et af de mest fremtrædende spørgsmål i kryptokurrencyrummet med en række forskellige løsninger, der foreslås og udvikles for at tackle netværksskalerbarhed af blockchain-platforme. Sikkerhedsspørgsmål er opstået fra centralisering af minedrift i Proof-of-Work-modeller til bekymring om potentiel centralisering inden for Proof-of-Stake-konsensusmodeller. Nexus ’tilgang er at opbygge en skalerbar og effektiv blockchain-infrastruktur gennem deres Lower Level Database (LLD), der hjælper platformen med at skalere organisk fra bunden og sikre netværket ved at skabe en helt decentraliseret minedrift..

3 typer konsensus

LLD letter dynamisk datahentning, som muliggør blockchain-partitionering på tværs af hele netværket af noder. Dette reducerer opblussen i blockchain betydeligt og gør det muligt for databasen at behandle med en ensartet hastighed. Derudover muliggør platformen skalerbarhed via kæden ved at distribuere transaktionsbehandling på flere kanaler. Disse kanaler er de tre forskellige konsensusmekanismer, hvor minearbejdere arbejder i samarbejde i stedet for at konkurrere om at løse blokke, og det har et utal af fordele for netværkssikkerhed og skalerbarhed.

Prime Channel

Arbejde udført af minearbejdere i denne kanal udføres af en søgning efter tætte primære klynger med en bestemt længde. Denne kanal er modstandsdygtig over for ASIC-minedrift og kan udføres med CPU’er, hvilket giver større decentralisering.

Hashing Channel

Denne kanal bruger en Hashcash-stil Proof-of-Work, der kan køres på GPU’er. Dette er den mere traditionelle minedrift i Proof-of-Work-modeller, men implementerer en unik hashingalgoritme kaldet 1024-bit Skein og Keccak eller SHA-3 kvantebestandig hashingalgoritme. Ved at anvende en kvantebestandig hashingalgoritme afbød Nexus-platformen mod flere typer kvantebestandighedsangreb, som fremtidige kvantecomputere muligvis kan udføre på andre blockchain-platforme.

Bevis for beholdningskanal (POH)

Denne kanal er repræsentativ for en Proof-of-Stake-model, og tilskyndelsesmekanismen fungerer, når deltagere, der lægger deres mønter gennem deres tegnebog og betjener dem kontinuerligt, efterfølgende belønnes med nyprægede mønter.

Vigtigere er det, at minebelønninger udstedes gennem et reservoirsystem snarere end gennem blokbelønninger for hver enkelt blok. Ideen er at fjerne nødvendigheden af ​​minedrift ved at skabe et miljø, hvor alle 3 minekanaler arbejder sammen for at løse blokke uden nogen individuel kanal, der er i stand til at have mere indflydelse end den anden. Hver kanal skaleres uafhængigt af de andre, og ondsindede aktører skal kontrollere alle 3 kanaler for at kompromittere netværket.

Satellitinfrastruktur med lav jordbane og netværk

Sandsynligvis den mest iøjnefaldende komponent i Nexus-platformen er dens planlagte lancering af satellitter med lav kredsløb der fungerer som de distribuerede netværksinfrastrukturnoder i kombination med jordnoder for at danne et globalt meshnet. Ideen er, at Nexus skal fungere parallelt med Internettet, samtidig med at den giver verdensomspændende adgang til sin digitale valuta-platform uden for indflydelse fra regeringer, tredjeparter eller øger censur af Internettet..

Satellit

I samarbejde med Vector Space Systems har Nexus planlagt lanceringer af nanosatellitter (cubesats), der fungerer i kredsløb om lav jord som fuld noder og leverer den distribuerede infrastruktur på platformen, der kommunikerer med en række jordnoder over hele verden. Nexus vil lease satellitter fra Galactic Sky (gren af ​​Vector Space) i år for at teste platformen, og disse satellitter vil gemme blockchain-signaturdata og fungere som fulde indsatsnoder. Nexus planlægger at lancere community-ejede cubesats i 2019 for at skabe sin egen satellitkonstellation, og brugere vil i sidste ende være i stand til at tilføje deres egne satellitter til netværkspoolen og drage fordel af deres lagerkapacitet.

Orbitalnetværket består af 2 lag.

  • Relælaget
  • Ydre behandling & Opbevaringslag

Relælaget kommunikerer med jordnetværket via radiobølger og til sidst gennem S-bånd, et wifi-interval til overførsel af store mængder data. Det ydre behandlings- og lagringslag fungerer med fuld 3DC-funktionalitet.

Jordkomponenten i mesh-netværket vil bestå af stationer, der hjælper med at balancere transmission mellem jord- og orbitalnoder, så latensproblemer som følge af satellitadgang ikke bliver et problem. Designet til både software- og hardwarekomponenterne i dette orbital mesh-netværk bliver open source, når de er færdige.

Team, partnerskaber og køreplan

Nexus blev grundlagt af Colin Cantrell i september 2014 og blev oprindeligt kaldt CoinShield, før han skiftede til Nexus. Tidlige implementeringer af platformen indeholdt kun den primære kanal til konsensus, men til sidst blev hashing og holding-kanalerne tilføjet.

Nexus Team

Nexus har indgået et samarbejde med Vektor rumsystemer at lancere deres cubesats, men også at udnytte deres Galactic Sky softwaredefinerede satellitplatform. Jim Cantrell, Colins far, er faktisk medstifter og administrerende direktør for Vector. Nexus har også indgået et samarbejde med LISP og Singularitet NET.

LISP blev oprettet af Dino Farinacci og er en platform, der gør det muligt for internettet at skalere ved at routere pakker baseret på placering snarere end identifikatorer. Nexus integreres med LISP, så Nexus blockchain kan køre over et sikkert, åbent overlay, der giver øget hastighed og skalerbarhed.

Singularity NET er en innovativ platform, der giver AI mulighed for at samarbejde og koordinere i stor skala i et forsøg på at fjerne den silede natur af mest kunstige intelligens, der findes i dag. Partnerskabet med Nexus giver Nexus mulighed for at integrere decentrale AI-værktøjer i deres blockchain-infrastruktur, hvilket skaber et meget avanceret, sikkert og skalerbart system.

Selvom Nexus ikke leverer en tidsspecifik køreplan, giver de en oversigt over deres planlagte implementering af 3D-blockchain gennem et 3-trins system af Tritium, Amine, og Obsidian. Du kan finde detaljerne i udrulningen her. Derudover kommunikerer Nexus-teamet aktivt opdateringer og leverer ressourcer til deres samfund, som du kan finde på deres internet side og Github side.

Nexus-mønt (NXS) & Platformsfinansiering

Det Nexus-mønt har en strøm i omløb på 57.162.717 og er tilgængelig på børser inklusive Bittrex, Upbit og Cryptopia. Oprettelsen af ​​nye NXS er begrænset til 3 procent om året og tjenes ved at sikre netværket ved minedrift eller indsats.

Nexus NXS-mønt

Nexus-platformen består af 3 reserver. Dette system styrer, hvor meget NXS der er tilgængelige for minearbejdere på et givet tidspunkt og bestemmes matematisk af henfaldsligninger. Belønningerne beregnes derefter baseret på reserveværdien baseret på en proprietær formel.

Minting er den tilskyndelsesmekanisme, gennem hvilken holdingskanalen fungerer, og belønner brugerne for at holde deres tegnebøger aktivt på og indsætte tokens. Nexus anbefaler, at du spiller mindst 1.000 NXS på denne kanal for at være umagen værd. Større belønninger tildeles for større bidrag til netværket. Nexus-teamet undersøger aktivt måder at belønne noder med store interesser i platformen ved hjælp af tillidsnøgler og en ny sikkerhedsmodel, der drejer sig om tid.

Platformen er udviklet og vedligeholdt af Nexus Ambassade, der finansieres gennem en 1,5% provision på hver produceret blok og fra midler erhvervet gennem tidlig minedrift af NXS. Kommissionen vil også gradvist stige fra 1,5 – 2% i løbet af de næste 10 år.

Konklusion

Nexus har potentialet til at omdefinere blockchains ved at oprette et distribueret, orbital satellitnetværk, der er sammensat af en ny 3D blockchain-infrastruktur designet til at skalere effektivt og sikkert.

Projektet kan virke for ambitiøst for mange på dette stadium i udviklingen af ​​blockchain-teknologi, men at skubbe grænserne for en teknologi har konsekvent demonstreret sit dynamiske potentiale. Med lovende partnerskaber, der allerede er på plads, og en platform designet til fremtiden, er udviklingen af ​​Nexus absolut værd at se nøje på.

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me