Begyndervejledning til Kleros: Blockchain Dispute Resolution Layer

Kleros

Stigningen af ​​globalisering og den digitale økonomi som et resultat af den forbindelse, som Internettet giver, har skabt en helt ny digital verden, der har overgået moderne geopolitiske jurisdiktioner. Kleros, en ny decentral applikation bygget oven på Ethereum, har til formål at give løsningen på de uundgåelige tvister, der vil opstå i dette globale digitale medium ved at udnytte kraften i blockchain og spilteorimekanik.

Kleros

Hvordan fungerer Kleros?

På det mest basale niveau forbinder Kleros brugere, der har brug for tvister bilagt, med en mængde af jurymedlemmer, der har de nødvendige færdigheder til at bilægge deres tvister på en hurtig og overkommelig måde. Kleros-protokollen er opt-in, hvilket betyder, at brugerne kan implementere Kleros som deres tvistbilæggelsesprotokol direkte i deres smarte kontrakter.

For eksempel ansættes en freelancer af en medarbejder, og den smarte kontrakt mellem dem henviser til Kleros som dommerprotokollen for deres kontrakt. Skulle der opstå en tvist, er midlerne låst i kontrakten, og Kleros voldgiftsproces begynder. En domstol er trukket fra en pulje af folkemusikmedlemmer, der sendes relevant information til jurymedlemmerne, og jurymedlemmene stemmer om sagen. Afstemningen afsløres, flertallet betragtes som vinderen, og den smarte kontrakt udføres, der sender midler til det parti, som jurymedlemmerne stemte for.

Det er en meget ligetil proces, der giver brugerne enkelhed og bekvemmelighed, men der arbejdes meget mere bag kulisserne for at gøre platformen sikker og levedygtig som et tvistbilæggelseslag. Specifikt bruger platformen blockchain til at sikre gennemsigtighed og integritet i udvælgelsesprocessen. Derudover er spilteorimekanik baseret på vigtige begreber og deres oprindelige Pinakion (PNK) token den nødvendige incitamentsmodel for jurymedlemmer til at handle ærligt inden for systemet..

Kleros incitamentsmodel bruger en optimeret version af Schelling Coin-konceptet, der er afledt af spilteori-konceptet om et Schelling Point. Et Schelling-punkt er et fokuspunkt som en løsning, som folk har tendens til at bruge i fravær af kommunikation, fordi det virker naturligt eller specielt for dem. Dette er vigtigt i distribuerede systemer, hvor brugerne ikke stoler på hinanden. Schelling Coin-konceptet blev lagt ud af Vitalik Buterin og er designet til at være et symbol, der tilpasser fortællingen af ​​sandheden med økonomiske incitamenter.

Med hensyn til Kleros anvender deres platform en optimeret version af dette koncept for at tilskynde jurymedlemmer til at stemme sammen med andre gennem økonomisk incitament med deres PNK-token. Jurymedlemmer, der stemmer uforholdsmæssigt imod det vindende flertal, straffes, og de, der stemmer med det vindende flertal, modtager omfordelte tokens fra de jurymedlemmer, der ikke gjorde det. Denne omfordeling er baseret på en proprietær formel, og jurymedlemmer skal indsætte en bestemt mængde tokens som depositum inden en sag starter. Jurymedlemmer modtager også voldgiftsgebyrer for deres arbejde.

Jurymedlemmer vælger selv ind i subcourts med specifikke fokusområder som en del af en større autonom pool af jurymedlemmer, der betjener en lang række potentielle sager. Når udvælgelsen til en sag begynder, bruges en tilfældig proces med sekventiel bevis for arbejde til at vælge jurymedlemmer fra puljen. Sandsynligheden for, at en jurymedlem bliver valgt til en sag, korrelerer direkte med, hvor meget PNK-token de deponerer. Kontrakterne til en sag specificerer, hvordan og hvad jurymedlemmer kan stemme på, samt hvor mange jurymedlemmer der er behov for.

Hele processen er automatiseret, og Kleros fungerer som en autonome Ethereum-organisation. Behovet for bæredygtig sikkerhed og skalerbarhed er altafgørende for platformen på grund af dette. Spillteorimekanik giver det nødvendige økonomiske incitament, mens platformens design er at bruge en decentraliseret styringsmekanisme baseret på en likvid stemmemekanisme. Denne styringsmekanisme kan bruges til følgende.

  • Sæt politikker for, hvordan tvister skal mægles
  • Tilføj, fjern eller rediger underdomstole
  • Ændre parametre i underretter
  • Skift en af ​​de smarte kontrakter, som Kleros er afhængige af.

Appeller er også en del af Kleros funktionalitet og spiller en vigtig rolle i afbødningen af ​​bestikkelse, mens de også afspejler vigtige juridiske processer i de nuværende statsregeringer. En part kan appellere Kleros-afgørelsen, hvis de ikke er tilfredse. Hver ny appel har det dobbelte af antallet af originale jurymedlemmer plus en, så appelgebyret stiger eksponentielt og afskrækker brugerne fra endeløst at appellere eller bestikke jurymedlemmer, fordi omkostningerne er for høje, da flere appeller foretages.

Brug tilfælde af Kleros

Kleros er designet til at være en multipurpose tvistbilæggelsesplatform og kan fungere som en juridisk retssagstjeneste i en lang række sager. Vigtige typer sager inkluderer tvistbilæggelse i spærring, politiske overtrædelser af sociale netværk og oracle-løsninger.

For escrow-tvister gælder dette for en lang række sager, der drejer sig om varer eller tjenester, der udveksles i medier uden for kæden. Kleros kan løse tvister mellem arbejdsgivere og ansatte, lejeaftaler eller utilstrækkelige varer, der sælges i en onlinebutik.

Anvendelser

Overtrædelser af det sociale netværkspolitik omfatter forebyggelse af spam og afbødning af overtrædelser af politikker ved at kræve, at brugerne foretager indskud, før en sag begynder. Kleros kan enten direkte løse tvisten, eller hvis sammenhængen er mere tvetydig, findes der andre muligheder såsom at fjerne indholdet, som kan specificeres direkte i den smarte kontrakt.

Endelig giver orakler en interessant brugssag for decentraliserede datafeeds, der skal bruges af smarte kontrakter til at hente information fra omverdenen. Med Kleros kan en part indsende et spørgsmål, og alle kan indsende et svar med et depositum. Hvis svaret er enstemmigt, returneres det af oraklet, hvis ikke, følger Kleros tvistbilæggelse. Oraklet returnerer derefter den løsning, der er besluttet af Kleros tvistbilæggelsesproces.

Team og partnere

Holdet bag Kleros ledes af medstiftere Frederico Ast (CEO) og Clement Lesaege (CTO). Deres token-salg er i øjeblikket Direkte og er en af ​​de første, hvis ikke den første Interaktivt møntudbud som beskrevet af Vitalik Buterin, Jason Teutsch og Christopher Brown som en forbedring af den traditionelle ICO-model.

Kleros har indgået et samarbejde med både Dether.io og Ink Protocol for at hjælpe med at levere decentral voldgift. Brugere af betalingsplatforme, der er i stand til at bruge Kleros peer to peer justice-protokollen til at mægle tvister, og Ink Protocol giver en vigtig integration for Kleros for at være i stand til at teste to vigtige brugssager for deres platform, escrow og kuraterede lister.

PNK Token og Interactive Coin Offering

PNK-token spiller en integreret rolle i spilteoriens dynamik på Kleros-platformen. Det beløb, der er deponeret af jurymedlemmer, er direkte korreleret med sandsynligheden for, at de bliver valgt til en sag, og det fungerer som det økonomiske incitament for jurymedlemmer til at handle ærligt i sager.

PNK-token

Tokenindehavere har også stemmeret bundet til den mængde PNK-tokens, de har, hvilket giver incitament til at holde tokens til regeringsformål. Jurymedlemmer betales også efter sag i form af voldgiftsgebyrer, der faktisk betales i ETH snarere end PNK.

Som tidligere nævnt er Kleros en af ​​de første platforme, der implementerer formatet Interactive Coin Offering. I det væsentlige forsøger dette format at gøre det muligt for investorer at have mere information til rådighed, mens de deltager i et flydende budsystem styret af en smart kontrakt. Succesen og resultaterne af denne IICO vil være fascinerende at se såvel som at se, om andre platforme begynder at bruge den samme model.

Konklusion

Kleros tilbyder en tvistbilæggelsesprotokol for den moderne digitale verden, der erstatter traditionelle jurisdiktionsområder, når verden trækker mod globalisering. Potentialet i smarte kontrakter til at forstyrre transaktioner og aftaler mellem parter på en effektiv og automatiseret måde vil uundgåeligt føre til behovet for et decentralt retssystem.

Med de rigtige incitamentsmekanismer håndhævet af dokumenteret spilteorimekanik og den underliggende blockchain, der giver den nødvendige gennemsigtighed og integritet, ser Kleros ud til at blive fremtidens retfærdighedsprotokol..

nyttige links

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me