Cryptojacking daalde met 78% in de tweede helft van 2019: SonicWall-rapport

Cryptojacking

Wereldwijde cybersecurity-kolos SonicWall heeft zijn jaarlijkse cyberdreigingsrapport uitgebracht met statistieken over cryptojacking en ransomware-aanvallen. Het rapport laat een toename zien van gerichte malwareaanvallen en een afname van het schrijven van cryptojacking-malware.

Hackers die meer gerichte aanvalsvectoren kiezen dan cryptojacking

Cybersecurity-gigant SonicWall kondigde het nieuws van zijn Dreigingsrapport 2020 via een persbericht uitgegeven op dinsdag (4 februari 2020). Als onderdeel van het rapport verstrekte SonicWall gegevens en statistieken over aanvalsvectoren zoals cryptojacking, crypto-ransomware-aanvallen en webapp-hacks om er maar een paar te noemen..

Volgens het rapport zijn cryptojacking-aanvallen in de tweede helft van 2019 met 78% gedaald. Onderzoekers van SonicWall schreven deze daling toe aan het afsluiten van Coinhive en de spil van sommige crypto-hackers in meer gerichte aanvalsvectoren.

2019 GLOBALE CYBERATTACK-TRENDSWereldwijde cyberaanvaltrends 2019

In een reactie op de bevindingen van het bedrijf merkte Bill Conner, CEO van SonicWall, op:

“Cybercriminelen scherpen hun vermogen om stealth-achtige aanvallen te ontwerpen, te schrijven en in te zetten met steeds grotere precisie, terwijl ze hun mogelijkheden vergroten om detectie door sandbox-technologie te omzeilen. Het is nu meer dan ooit noodzakelijk dat organisaties snel detecteren en reageren, anders lopen ze het risico te moeten onderhandelen over wat er wordt vastgehouden aan losgeld van criminelen, zodat ze nu aan het onderhandelen zijn over de voorwaarden. “

In voorgaande jaren vormden cryptojacking- en malwareaanvallen een belangrijk onderdeel van de activiteiten van cryptogerelateerde cybercriminelen. Hackers sloten regelmatig kwaadaardige mining-scripts in websites en online documenten in om de rekenkracht van nietsvermoedende slachtoffers over te hevelen.

In april 2018 heeft het Britse National Cyber ​​Security Center naar verluidt cryptojacking toegevoegd aan de lijst met cyberbedreigingen voor bedrijven in het land..

Gegevens uit een Mcfee-rapport in september 2018 toonden de detectie van meer dan 2,4 miljoen gevallen van cryptojacking-malware in het tweede kwartaal van het jaar. Een ander rapport van Coveware, beheerder van cryptocurrency ransomware, toonde een toename van 90% in ransomware-uitbetalingen in het eerste kwartaal van 2019 als gevolg van de Ryuk-malware.

Betreffende Crypto-Ransomware-aanvallen

Volgens het dreigingsrapport is het aantal ransomwareaanvallen in 2019 met 9% afgenomen. Statistieken tonen echter geconsolideerde inspanningen van ransomware-malware gericht op overheidsorganisaties, cryptobedrijven en blockchain-bedrijven..

Het dreigingsrapport van SonicWall toont ook een toename van 27% op jaarbasis van versleutelde dreigingen die via internetverkeer worden verzonden. Cybercriminelen gebruiken versleutelde bestanden om traditionele beveiligingsprotocollen te omzeilen die verantwoordelijk zijn voor het beveiligen van activiteiten op internet.

Dit betekent dat crypto-investeerders en cryptohandelaren een groter risico lopen om ten prooi te vallen aan cyberaanvallen terwijl ze toegang krijgen tot hun virtuele valuta en digitale activa via een internetverbinding..

De cyberbeveiligingsgigant ontwikkelde zijn dreigingsrapport door het verzamelen van dreigingsinformatie in 2019. SonicWall heeft meer dan 1,1 miljoen sensoren kunnen plaatsen, verspreid over 215 landen en gebieden, waarbij de onderzoekers van het bedrijf dagelijks meer dan 140.000 malwarestalen analyseren en meer dan 20 miljoen malware blokkeren. aanvallen dagelijks.

Met gegevens en onderzoek van SonicWall Capture Labs is SonicWall al meer dan 28 jaar in staat cybercriminelen te bestrijden en cyberbeveiligingsdiensten te leveren.

Crypto’s zijn nog steeds aantrekkelijk voor cybercriminelen

In januari 2020 meldde Blockonomi een Brits gerechtelijk bevel om een ​​Bitfinex crypto wallet-adres te bevriezen waarvan wordt vermoed dat het een bitcoin (BTC) ransomware-uitbetaling ter waarde van $ 860.000 bevat.

In november 2019 lanceerden niet-geïdentificeerde cybercriminelen naar verluidt een cyberaanval op de Mexicaanse oliemaatschappij Pemex. De hackers gebruikten ransomware-malware om werknemers van het bedrijf de toegang tot hun computers te ontzeggen en eisten een uitbetaling van 500 BTC om de aanval te beëindigen.

In oktober 2018 waren er naar verluidt zo’n 30.000 routers die besmet waren met cryptojacking-malware. Rapporten lieten een soortgelijk geval zien in Moldavië, waar 25.000 MikroTik-routers werden gebruikt bij het uitvoeren van CoinHive-script om op frauduleuze wijze cryptocurrencies te delven.

In ander cryptogerelateerd nieuws ontdekte Microsoft onlangs een cryptojacking-javascript dat verborgen was in een van de achtergronden van wijlen Kobe Bryant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me