Sida vid sida-jämförelse av de bästa handelsskärmarna för kryptovalutor

Eftersom investeringar i kryptovalutor fortsätter att växa i popularitet besöker ett ökande antal nya och befintliga handlare regelbundet några av de bästa börserna för att handla sina favoritmynt. Som med valutorna själva finns det ett brett utbud av börser att välja mellan, varvid varje plattform ofta ger sin egen unika upplevelse. Som ett resultat tittar vi på handelsskärmarna för sex av de bästa kryptovalutabörserna och jämför deras olika handelsfunktioner.

Handelsskärmar för kryptovaluta

Binance

Binance är den nuvarande branschledaren och erbjuder två versioner av sitt handelsgränssnitt. Både Basic- och Advanced-versionerna gör det möjligt för handlare med olika kunskapsnivåer och erfarenhet att handla med tillförsikt på en plattform som är skräddarsydd efter deras behov. Binance har bra användargränssnitt för handel och är en av de mest lyhörda plattformarna i drift idag. De två versionerna är följande:

Grundläge

Den här versionen är nybörjarvänlig och kräver minimal navigering, med alla de viktigaste funktionerna som är lättillgängliga från huvudsidan. Gränssnittet är väl presenterat med huvuddiagrammen och orderrutan centralt placerade. Orderrutan tillåter användare att placera begränsnings-, marknadsförings- och stoppbegränsningsorder ganska enkelt.

Den högra sidan innehåller en lista över BTC-, ETH-, BNB- eller USDT-marknader som användare kan handla med, medan vänster sida av skärmen visar en uppdaterad lista över priser för köp och försäljning. Grundläget är generellt roligt och ett av de enklare att använda gränssnitt för plattformar som erbjuder ett stort antal mynt.

Avancerat läge

Här placeras sakerna lite annorlunda med att diagrammet tar upp vänster sida av skärmen, medan priser och orderruta finns till höger. Sammantaget innehåller instrumentpanelen orderböckerna, ett ljusstake-diagram och handelshistoriken. Dessutom finns det ett djupdiagram över beställningarna som kan visas i en separat flik från ljusstaken.

Även om kartpaketet är mer sofistikerat, finns det ingen stor skillnad mellan de två vyerna och grundvyen ger också mycket nyckelinformation som krävs av mer erfarna handlare. Båda vyerna ger tillgång till historisk data, trendlinjer, orderböcker, omvandlingsfrekvenser och jämförelsetabeller. Den avancerade vyn möjliggör dock mer analytisk representation och möjliggör mycket mer detaljerad teknisk analys och ger alla nödvändiga verktyg, indikatorer och MACD .

Binance är en trevlig, lättanvänd plattform som riktar sig till nybörjare och medelstora till avancerade användare samtidigt som den tillhandahåller en Windows- och Mac Desktop Client och en mobilapp som är tillgänglig för både iOS- och Android-användare.

Besök Binance Läs hela recensionen

GDAX

GDAX fungerar som ett lite mer komplext alternativ till Coinbase och erbjuder en mer avancerad handelsupplevelse som ett resultat. GDAX möjliggör marginalhandel och mer komplexa ordertyper och gränssnittet kan se skrämmande ut för nya investerare på grund av den konstanta rörelsen av köp / säljorder på skärmen. Gränssnittet är dock väl utformat och använder en intuitiv layout som tilltalar både mellanliggande och avancerade användare.

GDAX ger också användare kartverktyg och en handelshistorik, samt marknadsdata i realtid med de mest uppdaterade kryptopriserna. Plattformen innehåller också ett flexibelt API som möjliggör programmatiska handelsbots, och den här funktionen hjälper till att locka både institutionella och professionella investerare.

GDAX ger tillgång till ett stort antal fiat- och kryptovalutapar, och användare kan handla mellan BTC / USD, ETH / USD, ETH / BTC, BTC / GBP och BTC / EUR, liksom andra. Börsen använder också ett något annat gränssnitt eftersom beställningsrutan är placerad längst till vänster på skärmen; detta följs av orderboken, medan prisdiagrammet och öppen orderdiagram tar upp den stora återstoden av skärmen. Djupdiagrammet kan också nås genom att klicka på en flik högst upp på skärmen, och GDAX tillåter också användare att göra marknad och begränsa köp, förutom att använda stoppförluster. Förmågan att delta i marginalhandel är dock ett stort plus för mer avancerade handlare och det finns en hävstång på cirka 2x eller 3x beroende på handelsparet.

Plattformen är i allmänhet ganska enkel att använda, även om den ligger något bakom en webbplats som Kraken när det gäller avancerad användarupplevelse och plattformsfunktionalitet. GDAX passar bäst för Coinbase-användare som letar efter ytterligare funktioner eller mer erfarna handlare som är bekanta med att navigera i kryptovalutahandelsskärmar.

Besök GDAX Läs hela recensionen

Bittrex

Bittrex erbjuder ett brett utbud av olika mynt med över 250 handelspar för närvarande tillgängliga på webbplatsen, och det finns både USD- och Bitcoin-marknader tillgängliga på plattformen. Bittrex strävar efter att bli ett nästa generations kryptovalutautbyte; men det har fortfarande arbete att göra för att göra gränssnittet till det bästa i branschen.

Bittrex erbjuder en webbaserad plattform som är ganska enkel att använda, men gränssnittet är inte lika intuitivt som en webbplats som Krakens och för att köpa eller sälja ett mynt kan användare klicka på marknadsnamnet från hemsidan eller besöka plånbokssidan och klicka på myntnamnet.

Orderboken är ganska intuitiv och det finns en stjärnkolumn på insidan av både bud- och frågebord som fylls med en stjärna när en beställning har gjorts. Detta gör det enkelt att spåra prisnivåer och känna igen vid vilken tidpunkt du är villig att köpa eller sälja.

Det finns ett antal diagram på marknadssidan, och dessa inkluderar orderbok och pristidslinje som ligger ovanför inmatningsrutan för order. Som ett resultat kan mynt enkelt analyseras innan en beställning görs, men det övergripande kartpaketet är något genomsnittligt, och vissa handlare tycker att gränssnittet som tillhandahålls är ganska klumpigt. Med detta sagt finns det flera tekniska indikatorer tillgängliga, med flikarna Diagram, Studier och Välj verktyg som ger tillgång till alla de viktigaste aspekterna av teknisk analys.

Bittrex är ett lönsamt alternativ för alla som vill handla med en mängd olika mynt och gränssnittet är funktionellt och relativt enkelt att använda utan att vara särskilt inspirerande jämfört med andra plattformar.

Besök Bittrex Läs hela recensionen

Bitfinex

Bitfinex är ett av de största Bitcoin-börserna, volymmässigt och ger också marginalhandel. Börsen möjliggör både marginalhandel och kortförsäljning av kryptovalutor, med maximal skuldsättningsgrad 1: 3. Som ett resultat vädjar Bitfinex till mer erfarna handlare och börsen tillhandahåller en webbaserad plattform och en mobilapp.

Det finns också en peer-to-peer-marginalfinansieringsfacilitet och plattformen ger handlare ett omfattande utbud av olika ordertyper som limit, market, stop orders, förutom att trailing stop, fill or kill, isberg, OCO och endast posta order.

Bitfinex-gränssnittet kan vara lite överväldigande eftersom det finns flera alternativ och flikar på huvudinstrumentpanelen som kan förvirra nyare handlare. Bitfinex har emellertid integrerat TradingView-diagram, sand ger en komplett uppsättning verktyg för att rita, kommentera, ladda ner och dela diagram..

Handelsgränssnittet visar flera delar av analytisk information och viktiga tekniska analysverktyg som ett ljusstake-diagram, grafisk orderbok och de senaste handelsdata. Dessutom finns funktioner som trendindikatorer, Fibonacci-verktyg och trendlinjer.

De avancerade diagramverktygen ger också användare en grafisk handelsupplevelse och transaktioner kan utföras direkt från Bitfinex-diagrammen eftersom användare kan visualisera sina order, positioner och prisvarningar och manipulera diagrammen för att ändra priser och ändra orderegenskaper.

Orderboken på Bitfinex är helt transparent och plattformen är ganska omfattande jämfört med andra börser. Med det stora utbudet av tillgängliga ordertyper, förutom Trading View-sjökorten och att kunna handla på marginal, är Bitfinex en webbplats som är bäst lämpad för handlare med högre volym som har möjlighet att navigera på webbplatsen och utnyttja alla de bästa tillgängliga funktioner.

Besök Bitfinex Läs hela recensionen

Kraken

Kraken erbjuder tre olika sätt att köpa och sälja kryptovalutor; Enkelt, mellanliggande och avancerat. Med fliken Enkel kan användare placera marknads- och begränsningsorder, medan avancerade ordertyper som stop-loss-order och automatiserad handel också är tillgängliga.

Förutom Bitcoin och Ethereum till kontantmarknader finns det också ett bra urval av altcoins tillgängliga och Kraken tillåter också Bitcoin-marginalhandel med leveraged handel upp till 5 gånger med shorting tillgänglig på webbplatsen.

Kraken använder ett intuitivt gränssnitt och förlitar sig också på TradingView för kartläggning; Det finns också detaljerad tillgång till kortsiktig marknadsdynamik, och bandet innehåller ett historiskt bud / fråga-diagram.

Prisdiagrammen och djupet på marknadsdiagrammen är väl presenterade och lätta att förstå för användare på alla nivåer.

Diagrammen som tillhandahålls av TradingView är ett utmärkt verktyg för alla som är intresserade av teknisk analys. De dyker upp som ett litet externt fönster, som du kan flytta och ändra storlek på, och görs tillgängliga genom att klicka på knappen bredvid instrumentlistan.

Kraken tillhandahåller ett grundläggande gränssnitt för att hjälpa nybörjare förutom att tillhandahålla kartläggnings- och analysverktyg inriktade på mer avancerade handlare. Som en fiat-port till världen av kryptovalutor konkurrerar Kraken med både Gemini och GDAX och dess plattform är ett bra alternativ för handlare på alla nivåer. Börsen har också en iOS-mobilapp som gör plattformen lättillgänglig på ett antal enheter.

Besök Kraken Läs hela recensionen

Poloniex

Poloniex är välkänt för att ge tillgång till ett stort utbud av altcoins och var en främsta destination för handlare som letade efter alternativa mynt innan webbplatser som Binance uppstod..

Poloniex tillhandahåller också marginalhandel med en maximal skuldsättningsgrad på 1 till 2,5; detta är en av många funktioner som tilltalar erfarna handlare. Det finns också ett antal effektiva dataanalysverktyg och detaljerade diagram som underlättar djup teknisk analys.

Den webbaserade plattformen erbjuder alla nödvändigheter för handel på hög nivå. Webbplatsen är dock ganska funktionell och kan ibland kännas ganska klumpig. Plattformen är inte den mest responsiva och sjökort kan inte flyttas, ändras eller förstoras till helskärm. Det är också svårt att bläddra och zooma in i diagram, och handelsvolymerna tar upp en stor del av diagrammet. Indikatorerna är också begränsade till Bollinger Bands, Moving Averages och MACD och plattformen ligger något bakom alternativen från Binance, Bitfinex och Kraken.

Orderboken och prissättningsdiagrammen är lätta att navigera och sakerna presenteras generellt på ett sätt som de flesta handlare kommer att kunna förstå. Trots erfarna stora handelsvolymer och erbjudande av marginalhandel är plattformen inte den mest lyhörda och detta är nyckeln för alla som vill utföra tidskritiska affärer.

Besök Poloniex Läs hela recensionen

Slutsats

Alla webbplatser är lämpliga för mer mellanliggande och erfarna användare eftersom de alla innehåller de viktigaste funktionerna som krävs av kryptovalutahandlare. Binance och Kraken har dock funktioner som är särskilt utformade för att tillgodose nybörjare. Grundläget som används av Binance är nybörjarvänligt och kräver minimal navigering och alla de viktigaste funktionerna är lättillgängliga eftersom layouten är enkel nog och ganska intuitiv. Kraken tillhandahåller ett grundläggande gränssnitt för att hjälpa nybörjare och dess enkla alternativ för att köpa och sälja kryptovalutor är skräddarsytt för nya aktörer på marknaden.

För handlare som letar efter mer avancerade alternativ erbjuder Binance, Bitfinex och Kraken ett bra utbud av avancerade funktioner. Binance är fortfarande ett extremt lyhört utbyte och är en av de snabbaste när det gäller utförande av order; börsen erbjuder också en avancerad version som riktar sig till erfarna handlare. Bitfinex innehåller TradingView-diagram och innehåller en omfattande uppsättning funktioner inklusive tekniska verktyg, ordertyper och marginalhandel. Kraken erbjuder en avancerad version av sin plattform som möjliggör komplexa ordertyper och automatiserad handel. I likhet med Bitfinex använder Kraken också TradingView-diagram och erbjuder ett omfattande utbud av funktioner inklusive avancerade tekniska verktyg och marginalhandel.

Det är alltid bäst att experimentera med ett antal webbplatser eftersom olika handlare rapporterar olika upplevelser när de använder olika börser. Medan vissa föredrar mer förenklade och intuitiva layouter, föredrar andra mycket lyhörda webbplatser med mer avancerade funktioner.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me