Mexo Review: En ny kryptovalutaväxling för Mexiko och LATAM

Mexo, en nyligen lanserad kryptovalutaplattform, är nu öppen för allmänheten efter lanseringen den 20 augusti 2020. Lanseringen leds av Krypital Group, ett blockchain-centrerat riskkapitalföretag.

Mexo syftar till att uppmuntra kryptovalutahandel på de mexikanska och latinamerikanska marknaderna – en sektor som har varit i framkant av blockchain-revolutionen.

Även om produkten kommer att vara tillgänglig för allmänheten först efter lanseringen, fungerar dess webbplats redan. Från och med nu är det endast möjligt att registrera sig för Mexo med en VIP-inbjudningskod.

Mexo har lyckats fånga vår uppmärksamhet, och här undersöker vi vad plattformen erbjuder och vad vi kan förvänta sig efter lanseringen.

Besök Mexo

Vad är Mexo?

Den latinamerikanska marknaden har visat en betydande tillväxt i blockchain-ekonomin. Mexo kommer att underlätta köp och försäljning av kryptovalutapar för de som är baserade i LATAM och Mexiko genom att ge gott om möjligheter att genomföra säker digital valutahandel.

Med ledande personligheter i branschen bakom teamet kommer produkten att erbjuda verklig likviditet, diversifiering av produkter och pålitlig kundservice.

På Mexo kan du bedriva handel med både BTC och stabila mynt. För närvarande finns det 21 stabila myntpar och 9 bitcoin-handelspar tillgängliga på plattformen.

Mexos hemsidaMexos hemsida

Dessutom finns flera LATAM-valutor tillgängliga, inklusive mexikansk peso, uruguayansk peso, argentinsk peso, chilensk peso, colombiansk peso, peruansk sol och Belize-dollar. Dessutom kommer det att finnas stöd för den amerikanska dollarn och den kinesiska yuanen.

Som du kan se fokuserar plattformen på att göra det lättare för latinamerikanska användare att komma in på kryptovalutamarknaderna bekvämt från sitt hem.

Hur man registrerar sig på Mexo

Du kan skapa ett konto på Mexo med antingen ditt telefonnummer eller ditt e-post-ID. Efter att du har skapat ett konto måste du dock verifiera din identitet genom att slutföra två av de tre verifieringsprocesserna.

  1. Ge ett giltigt identitetskort
  2. Bifoga ditt foto med ett giltigt ID-kort.
  3. Bifoga en selfie med dig som har ett giltigt ID-kort.

Det är uppenbart att Mexo har vidtagit alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa att endast verifierbara konton skapas på plattformen.

Snabb registreringsprocessSnabb registreringsprocess

Funktioner i Mexo

Mexo har lyckats kombinera några viktiga funktioner för att locka kryptovalutahandlare.

För närvarande kan användare utföra:

  • Spothandel och
  • Handel med derivat

Dessutom tillåter Mexo också användare att handla via ett flygt demo-konto. Detta gör att du kan öva på dina färdigheter i kryptovalutahandel utan att riskera ditt eget kapital.

Om du är ny på utbytesplatsen för kryptovaluta är det bäst att du utnyttjar den här funktionen för att bekanta dig med insatserna för kryptovalutahandeln.

Hur man handlar på Mexo

Mexo har ett rent gränssnitt som gör det enkelt för både nybörjare och erfarna proffs att bedriva handel.

När du väl har skapat ett konto på utbytesplattformen ser du följande alternativ under fliken “Utbyte” på din startsida.

Välj handelsparslistan

Välj det par du vill komma åt så skickas du vidare till respektive börshandelssida.

Om du till exempel vill handla ETC med BTC kan du gå till BTC-sidan och leta efter ETC i sökfältet.

Fortsätt sedan med att välja ETC / BTC-par.

Marknadsstatus

Mexo visar en detaljerad översikt över hur de stödda handelsparen har presterat under det senaste dygnet.

I det här avsnittet kan du också analysera datapunkter som den senaste prisåtgärden, handelsvolymer och 24-timmars topp- och lågnivåer.

Tänk på att detta endast ger en sammanfattning av de aktuella marknadsvärdena.

HandelsskärmenHandelsskärmen

Köp / Sälj beställningar

Mexo låter dig handla digitala valutor genom två ordertyper – Begränsa handel och marknadshandel.

Begränsa handelsorder

Med en gränsorder kan du ställa in det pris och belopp som du är redo att köpa eller sälja. Din handel kommer endast att genomföras när marknaden uppfyller dina villkor. Därför kan du kanske köpa eller sälja till ett förmånligare pris än det aktuella marknadsvärdet – beroende på ditt handelspar.

I grund och botten kommer dina beställningar att betraktas som vägledning för att genomföra just den handeln. Beställningar närmare marknadspriset kommer att prioriteras här. Om det finns flera order med samma pris kommer transaktioner att utföras baserat på den tid då ordern placerades.

Notera: Om marknadspriset inte överensstämmer med ditt orderpris i Limit trading kommer transaktionen inte att slutföras. I det här fallet måste du avbryta ordern eller byta till en marknadshandelsorder för att utföra handeln omedelbart. När dessa order har genomförts kan de inte återkallas. Endast väntande beställningar kan ändras eller annulleras.

Marknadshandelsorder

Marknadshandelsorder ska däremot utföras till nuvarande marknadspris. Detta tillvägagångssätt är för dem som vill bedriva spothandel oavsett marknadspris.

Här behöver du inte ange pris eller belopp. istället matchar Mexo din beställning till marknadspriset tills det inställda beloppet har fyllts.

Lägg dina beställningarLägg dina beställningar

Diagramområde

Mexo-kartområdet ger dig en visuell representation av marknadsdjupet och K-linjediagrammet över trender för kryptovalutor.

Bortsett från dessa kommer du också att kunna se alla väntande transaktioner, öppna order och ditt saldo.

Eviga kontrakt

Mexo tillhandahåller derivathandelsmöjligheter genom sina eviga kontrakt. För närvarande kan du reglera eviga kontrakt i USDT. Dessa kontrakt gör att du kan gå långt eller kort medan du handlar, med enorma hävstångsgränser på upp till 100 gånger.

Till skillnad från terminshandel har eviga kontrakt inget specificerat leverans- eller utgångsdatum. Så länge din position är öppen förblir kontraktet giltigt.

För närvarande erbjuder Mexo endast kryssmarginalläge, vilket innebär att alla dina handelspositioner är oberoende av andra.

Auto-Deleverage Mechanism

Med en betydande hävstång som erbjuds har Mexo också kommit med en mekanism för automatisk skuldsättning eller ADL.

I stället för att fördela förlusterna efter avveckling prioriterar denna mekanism användare med hög hävstång och höga vinster. ADL startar om det inte finns tillräckligt med utestående order och om försäkringsfonden inte räcker för att täcka efterföljande förluster.

Riskgräns

Användare som arbetar med eviga kontrakt kan också begränsa sina förluster genom att installera en riskgräns. Om positionen är högre än riskgränsen förblir ordern inte längre i spel.

Försäkringsfond

Försäkringsfonden är där för att säkerställa att du undviker att din position blir automatisk. Fonden ackumuleras från likvidationer som genomförs med vinst.

Mexo avgiftsstruktur

Mexo har inrättat ett nivåsystem för att definiera avgifter som debiteras varje användare. Dessa nivåer bestäms av den månatliga handelsvolymen för användare.

Det finns sex nivåer, från 0 till 5, med handelsvolymer upp till 1000 BTC. Om din månatliga handelsvolym överstiger 2000 BTC kommer Mexo att erbjuda dig en skräddarsydd plan.

Transaktionsavgifter

Avgifter för tillverkare och avtagare skiljer sig åt i spothandel och ständig kontanthandel. En avgiftsavgift debiteras när din handelsorder matchas omedelbart, och som sådan debiteras alla marknadsorder en avgiftsavgift.

  • Mexos avgiftsavgift varierar från 0,070% till 0,095% vid spothandel.
  • När du handlar med eviga kontrakt måste du betala en något låg avgift på mellan 0,032% och 0,040%.
  • Tillverkarens avgift varierar från 0,010% till 0,020% och från 0,050% till 0,075% för eviga kontrakt respektive spothandel.

Handelsavgifter

Spothandel: Kontinuerlig handel  30-dagars handel

Volym (BTC) Makeravgift Takeravgift 30-dagars handel

Volym (BTC) Maker Fee Taker Fee

   LV. 0

   LV. 1

   LV. 2

   LV. 3

   LV. 4

   LV. 5

0,075% 0,095% 0,020% 0,040%
20 0,070% 0,090% 100 0,018% 0,040%
100 0,065% 0,085% 500 0,016% 0,038%
250 0,060% 0,080% 1 250 0,014% 0,036%
500 0,055% 0,075% 2500 0,012% 0,034%
1 000 0,050% 0,070% 5.000 0,010% 0,032%

Insättningar och uttag

Alla insättningar är helt gratis på Mexo. För uttag använder Mexo en dynamisk avgiftsinställning som använder beräkningen av gruvarbetaravgifter, tokenpriser och uttag av tillgångar för att förbättra användarupplevelsen.

Med denna teknik hävdar Mexo att uttagsavgiften är mycket lägre än alla scheman med fast ränta.

En annan imponerande funktion är alternativet att ställa in uttagshastigheten, vilket gör att du kan sänka uttagsavgiften som du betalar.

Uttagsavgifter

Tecken Ticker Insättningsavgift Uttagsavgift Minsta insättning Minsta uttag
     TetherUS      USDT      Fri      Dynamisk 1 10
     Bitcoin      BTC      Fri      Dynamisk 0,001 0,01
     Ethereum      ETH      Fri      Dynamisk 0,01 0,05
     XRP      XRP      Fri      Dynamisk 10 45
     BCH      BCH      Fri      Dynamisk 0,001 0,03
     Litecoin      LTC      Fri      Dynamisk 0,001 0,15
     EOS      EOS      Fri      Dynamisk 1 3
     TrueUSD      TUSD      Fri      Dynamisk 10 20
     Ethereum

Klassisk

     ETC      Fri      Dynamisk 0,1 0,5
     BSV      BSV      Fri      Dynamisk 0,01 0,05
     Rusa      RUSA      Fri      Dynamisk 0,005 0,1
     Tezos      XTZ      Fri      Dynamisk 0,1 4
     Cardano      ADA      Fri      Dynamisk 10 200
     Kedjelänk      LÄNK      Fri      Dynamisk 2 5
     Monero      XMR      Fri      Dynamisk 0,1 0,5
     Kosmos      ATOM      Fri      Dynamisk 1 3
     ZCASH      ZEC      Fri      Dynamisk 0,001 0,3
     Ontologi      ONT      Fri      Dynamisk 1 15
     Grundläggande uppmärksamhet

Tecken

     FLADDERMUS      Fri      Dynamisk 35 105
     Algorand      ALGO      Fri      Dynamisk 0,5 100
     OmiseGO      Herregud      Fri      Dynamisk 6 10
     Decentraland      MANA      Fri      Dynamisk 200 600
     Golem      GNT      Fri      Dynamisk 20 50
     FLIN      FLIN      Fri      Dynamisk 0,1 10
     DOGE      DOGE      Fri      Dynamisk 500 5000
     TRON      TRX      Fri      Dynamisk 20 2000
     NEO      NEO      Fri      Dynamisk 1 1

* Mexo använder en dynamisk avgiftsinställning som kombinerar dynamisk beräkning av gruvarbetare, gasavgift med

Mexo Security

Kanske är en av de viktigaste problemen för någon valutahandlare hur säkra dina medel kommer att vara. Mexo säkerställer detta genom ett flerdimensionellt riskkontrollprotokoll som skyddar systemet från både front- och back-end-attacker.

Dessutom separerar de också utvecklings-, implementerings- och auktoritetssystem. Enligt själva plattformen kommer över 90% av klientmedlen att lagras i kalla plånböcker, och resten i en operationsplånbok med adresser med flera signaturer.

Dessutom uppmuntrar Mexo också användare att ställa in 2FA, vilket du kan göra via Google Authentication. Detta lägger till ett extra lager av säkerhet på ditt konto.

Mexo Review – Bedömningen?

Sammantaget verkar Mexo ha hittat ett gap på kryptovalutamarknaden – pålitliga handelstjänster för dem som är baserade i Mexiko och Latinamerika. Detta förstärks ytterligare av sitt engagemang för säkerhet och öppenhet, med löften om pålitlig kundservice.

Besök Mexo

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me