Coinbase vs GDAX Review: En sida vid sida-jämförelse av de två utbytena

Coinbase vs GDAX Review

När det gäller Amerikas främsta mäklare för kryptovalutahandel, Coinbase och GDAX, båda drivs och ägs av samma operatörer, är crème de la crème, både i anseende och i att erbjuda fiat-to-crypto on-ramper.

Och med Coinbase ensam som genererade mer än 1 miljard USD i intäkter 2017 är det ingen tvekan om att Coinbase och GDAX båda är här för att stanna. Kanske till och med i årtionden framöver.

För att ge dig en bättre uppfattning om vad varje utbyte ger till bordet, går vi igenom GDAX och Coinbase punkt för punkt och noterar stora intressanta platser och viktiga kontraster.

Coinbase vs GDAX Review

Besök Coinbase Besök GDAX

Skillnaden mellan de två utbytena

Tänk på Coinbase som det grundläggande, strömlinjeformade utbytet som vänder sig till nykomlingar i kryptovalutautrymmet. Plattformen är enkel och bekant, vilket gör det enkelt för nykomlingar i ekosystemet att göra sina första köp av bitcoin och eter direkt från sina bankkonton. Ingen större inlärningskurva krävs. Vi går in mer i detalj i vår kompletta Coinbase-granskning.

Coinbase webbplats

GDAX, å andra sidan, syftar till att glädja avancerade handlare. Det är ett utbyte som är mycket mer komplext i dess kapacitet, och därmed endast lämpar sig för kryptovaluta-veteraner.

GDAX webbplats

Det är värt att notera att överföring av fiat-medel mellan Coinbase och GDAX i allmänhet är en bris som ett resultat av att börserna ägs av samma operatörer..

Bli Medlem

Om du har ett Coinbase-konto har du automatiskt ett GDAX-konto, så vi fokuserar främst på det tidigare här.

Och det finns inget mycket att säga, eftersom Coinbase-plattformen återigen är mycket bekant. Registreringen är okomplicerad och tar ungefär lika mycket ansträngningar som det tar att registrera sig för en gmail.com-e-postadress, till exempel.

Som sådan anger du ditt 1) ​​fullständiga namn, 2) e-postadress, 3) ett lösenord för ditt konto, 4) ditt hemvist och 5) ett lyckat svar på ett reCAPTCHA-test. Efter det, voila. Skicka in ditt datum, bekräfta och då har du fått ett Coinbase- och ett GDAX-konto.

Gränssnitt

Användargränssnitten (UI) för båda växlarna återspeglar deras respektive mål.

Följaktligen är Coinbase-användargränssnittet extremt enkelt och strömlinjeformat och navigeras av även de mest oinitierade av krypto-amatörer. En sådan enkelhet är faktiskt Coinbases stora styrka och varför det lockade så många nya användare under de senaste månaderna.

Coinbase-konto

GDAX UI erbjuder många fler funktioner tack vare de mer avancerade funktionerna i börsen. Följaktligen kommer att använda GDAX vara svårt och främmande för alla som inte är åtminstone en nybörjare när det gäller kryptoekonomi.

GDAX

Insättning och uttag

För att göra fiat-insättningar på Coinbase eller GDAX kan du initiera banköverföringar.

Alternativt, om du vill köpa kryptovalutor direkt med fiat, måste du först länka ditt bankkonto på Coinbase, vilket helt enkelt kräver att du verifierar två mikrotransaktioner som börsen skickar till ditt konto. När det är klart kan du köpa de erbjudna digitala tillgångarna när du vill direkt från ditt bankkonto.

När det gäller uttag har du flera alternativ på båda börserna. På båda kan du när som helst ta ut krypto till en plånbok för kryptovaluta mot en liten överföringsavgift. Du kan också ta ut krypto till fiat, oavsett om det är i din ursprungliga Coinbase eller GDAX fiat plånbok eller till ditt personliga bankkonto. Coinbase tillåter till och med uttag till PayPal.

Vill du göra köp med kreditkort också? Det är bra på Coinbase.

Beställningstyper

Det finns inga ordertyper på Coinbase i sig. Du köper helt enkelt den valda krypton till det angivna priset; det finns ingen ytterligare inköpsanpassning.

När det gäller GDAX är ordertyperna som är möjliga mer komplexa. Till exempel kan du underlätta marginalorder, begränsa order, stopporder och marknadsorder på GDAX, vilket gör handelsupplevelsen på det börsen betydligt mer mångsidig. Så om det är handelsflexibilitet du letar efter, kommer GDAX att vara din gränd.

Coinbase vs GDAX-avgifter

GDAX är ett av de mest populära kryptovalutautbytena i ekosystemet när det gäller avgifter, eftersom det är extremt billigt att handla på GDAX. Och även om avgifterna kan variera på plattformen, stiger de aldrig till mer än 0,25 procent vid varje given tidpunkt. Det är bättre eller konkurrenskraftigt med de priser som erbjuds av många andra börser.

Coinbase, å andra sidan, är mer känt för sina höga avgifter – bekvämlighet har ett pris, eller hur? Kreditkortsköp på börsen kostar dig 4 procent medan banköverföringstransaktioner ger dig 1,5 procent tillbaka varje gång.

Enkelt knep att spara på avgifter

Du kan faktiskt använda de två platserna tillsammans för att spara avgifter, genom att skapa ett konto på Coinbase har du automatiskt ett konto på GDAX. För att spara på de rejäla avgifterna som Coinbase tar ut kan du finansiera ditt konto på Coinbase med en bankinsättning i din USD-plånbok..

Gå sedan över till GDAX och skapa ett konto och besök insättningsskärmen så ser du möjligheten att finansiera ditt konto med Coinbase. Flytta dina pengar från din Coinbase-plånbok till GDAX och du kan sedan köpa din valuta och bara betala 0,25% GDAX-avgifter.

säkerhet

Säkerhetsläget på Coinbase och GDAX är starkt. Faktum är att Coinbase i sig är en pionjär inom kryptovalutans depåtjänster, eftersom Coinbase har varit en av de första institutionerna som erbjuder sådana tjänster genom “Coinbase Custody.”

Följaktligen erbjuder Coinbase extremt säkra “valv” till vardagliga användare samtidigt som de erbjuder vårdtjänster till företagskunder och företagskunder. Så vitt vi vet har GDAX inga valv, men det är enkelt och enkelt att skicka din krypto till ett Coinbase-valv.

Kundsupport

Kundtjänst är en av de saker som fortfarande saknas från de flesta kryptovalutabörser, men Coinbase och GDAX har kommit in på de senaste veckorna genom att anställa dussintals nya supportanställda.

För detta ändamål har börserna en 24/7 kundsupportlinje som kan nås när som helst +1 (888) 908-7930. Ring detta nummer för allmänna förfrågningar eller särskilt om du tror att ditt konto har äventyrats av en skadlig agent. En servicepersonal hjälper dig i kort ordning.

Alternativt, om du har en grundläggande fråga på låg nivå, kan du alltid pröva lyckan genom att läsa igenom utbytenas supportcenter: här och här.

Accepterade Cryptos

Både Coinbase och GDAX liknar också här, eftersom de båda erbjuder samma kryptovalutor. På båda börserna hittar du handelsmöjligheter för:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH)

Och detta kommer inte heller att vara de sista tilläggen, eftersom operatörerna av båda börserna konsekvent och upprepade gånger uttrycker sina önskemål att lista nya digitala tillgångar under 2018 och senare. Börsen publicerade nyligen en ny ram för framtida listor, som betonade att endast projekt som verkligen var decentraliserade och extremt ansedda skulle övervägas för listningar under de kommande veckorna..

Den stora takeawayen? Förvänta dig att fler projekt snart kommer till Coinbase och GDAX.

Liknande växtsmärtor

En konsekvent klagomålsnivå mot båda utbytena i fråga 2017 var att de båda tycktes krascha när som helst kryptomarknaderna nådde en feberhöjd. Varje gång bitcoin eller eter träffade en akut tjur- eller björnkörning verkade Coinbase och GDAX krascha.

Problemet? Och explosionen av nya användare i kryptoverse har rutinmässigt överbelastat börsenas tekniska kapacitet.

Kommer de att träffas under 2018? Mest troligt. Men det är obestridligt att många användare har blivit frustrerade och börjat rikta sin uppmärksamhet mot konkurrentbyten.

Slutsats

Om du bor i USA eller Europa och vill göra din första razzia i kryptovalutor, rekommenderar vi starkt Coinbase.

Och om du är en mer avancerad kryptovalutahandlare rekommenderar vi på samma sätt GDAX. Båda börserna har mycket arbete att göra och förbättringar som behövs är mångfaldiga. Men eftersom båda projekten hittills har visat sig vara utomordentligt lovande, ser de ut som om de kommer att fortsätta leverera framöver.

Det finns alltid mindre börser att välja form, för att vara säker. Men de större börserna är åtminstone mer av en känd faktor. Och Coinbase och GDAX är utan tvekan några av de mest ansedda projekten i hela kryptoarenan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me