BQT: Ett P2P-socialt utbyte med innovativa hedge trade-möjligheter

BQT

Marknaden för kryptos har vuxit snabbt de senaste åren. BQT är ett börs som erbjuder mycket intressanta alternativ för kryptohandlare. Crypto to crypto hedge trading är ett sätt för en cryptoinnehavare att få tillgång till en annan crypto, utan att hantera fiatvaluta eller direkt handel med cryptos.

Förutom hedge trading erbjuder BQT också sina användare en fullt utrustad social handelsmiljö som underlättar öppen kommunikation och peer-to-peer crypto trading.

Världen av fiatvaluta kan vara under press och direkt krypto till kryptohandel kan bli mer populär när centralbanker försöker stärka den globala ekonomin. En av de största sakerna som håller det etablerade finansiella systemet igång är uppfattningen om stabilitet, och det verkar förändras.

BQT

BQT går in på marknaden vid rätt tidpunkt

Kryptobörsen är i full gång. Det finns tusentals kryptobörser, men de allra flesta (70% +) följer samma modell. De flesta kryptobörser har kundfonder och fungerar som handelsförmedlare.

På många sätt gör den mest populära kryptobörsmodellen utbytet både mäklare och utbyte, vilket innebär massor av motpartsrisk för sina kunder. Om ett börs skulle gå under, eller till och med offline, skulle handlare inte ha tillgång till sina medel.

Den enkla lösningen på detta problem är peer-to-peer (P2P) -byten. Istället för att börsen fungerar som förvaringsinstitut, fullgör den helt enkelt rollen som mellanhand och skapar en säker miljö för handel.

Kunder tappar aldrig kontrollen över sina medel, vilket kan vara en av de största anledningarna till att P2P-handelsplattformar (som LocalBitcoins) gör en handelsvolym som har nått så högt som 75 miljoner USD varje vecka.

Social handel och anslutningar

Det är lätt att glömma att när marknaderna började, var det mycket person-till-person-interaktion.

Idag, när vi tittar på en bud / fråga-spridning, glömmer vi ibland att det finns en person eller handelsdisk bakom båda dessa siffror. Sociala handelsplattformar gör det möjligt för handlare att återföra det mänskliga elementet till handelsupplevelsen och lära av varandra.

Gemensam handelsupplevelse är en stor del av BQTs plattform. Förutom att låta handlare ansluta och prata om marknaderna, tillåter BQT-plånboken användare att handla med varandra direkt.

Utbyta

BQT P2P Hedge Platform

Kortvariga säkringsaffärer låter också handlare ansluta och hantverksaffärer på skräddarsydd basis. BQT: s P2P-säkringsplattform är för närvarande under utveckling och gör det möjligt för handlare att skapa anpassade avtal när den är online.

BQT-häckplattformen erbjuder otroliga funktioner.

Låt oss säga att du vill få tag på lite ETH och att du håller BTC. Normalt måste du sälja din BTC och köpa ETH.

BQT: s säkringsplattform ger dig massor av andra alternativ.

Istället för att sälja din BTC kan du erbjuda den i en byte, under en viss tid, till en fast avkastning för motparten.

Låt oss säga att du erbjuder 2 BTC för 80 ETH i en månad, samt en premie på 2% som kommer att betalas i BTC när säkringshandeln löper ut.

Plattformen som BTQ arbetar med kommer att göra det möjligt för handlare att skapa nästan vilken säkringshandel de vill, med BTQ som en escrow-agent för att se till att det finns NOLL motpartsrisk.

Om du vill lära dig mer om detta innovativa nya handelsverktyg, kolla in BTQ: s vitbok för mycket mer info.

Fiats valutasystem är under tryck

Du kanske har märkt det stora hoppet i Bitcoin-priser under den senaste månaden eller två. Globala centralbanker befinner sig i utkanten av ytterligare en lättnadscykel, vilket kan stava problem för fiatvalutan.

Kryptobörser som fokuserar på krypto-till-kryptohandel kan vara i en bra position eftersom värdet på fiatvalutan börjar ifrågasättas av fler människor runt om i världen. Förutom att erbjuda enkel handel, gör krypto-till-kryptobörser det också lättare att handla i den verkliga världen.

Så här fungerar det.

Låtsas att du är en handlare i Venezuela, och ditt företag accepterar Dash i utbyte mot de varor du säljer. Några av dina leverantörer är villiga att acceptera ETH från dig, vilket innebär att du måste konvertera DASH till ETH till lägsta möjliga priser..

En handlare i den här situationen har också arbetat runt fiatvaluta helt och hållet, eftersom de kan göra affärer helt i kryptor (åtminstone för vissa produkter).

BTQ tar det ett steg längre

BTQ: s häckplattform skulle ge alla som behöver göra affärer i flera kryptor ännu fler alternativ.

Säljaren i exemplet ovan behöver inte ens sälja sin DASH med BTQ: s säkringsplattform. Istället kunde de erbjuda att byta en viss mängd DASH mot ETH och betala en liten avgift till motparten för användningen av ETH.

Säljaren kan sedan ta den ETH de får via häckhandeln och använda den för vad de vill. Efter en vecka eller en månad (oavsett vad som avtalades när häckhandeln började) måste säljaren återlämna ETH till motparten. DASH skulle återgå till säljaren, som aldrig tekniskt sålde den för att få tillgång till ETH.

Användningen av säkringstransaktioner kommer inte att vara rätt för alla situationer, men det är ett fantastiskt verktyg för handlare och kryptoanvändare att ha. Handlare i länder som tar ut kapitalvinstskatt på kryptor kan vara särskilt intresserade av säkringstransaktioner, eftersom de kan falla i en annan kategori för beskattning.

P2P-handel ger mycket mening

Cryptos ger människor möjlighet att ha direkt ägande av sina tillgångar, vilket är ett stort skifte från det etablerade finansiella systemet. Tyvärr tenderar de mest likvida kryptobörsen att fungera som vårdnadshavare för sina kunders medel, vilket gör handel med kryptor mycket mer riskfylld.

När en person tillåter en annan enhet att fungera som vårdnadshavare tar de all risk för den motparten. Kryptorna är inte längre deras, och de är i huvudsak en osäker borgenär för ett kryptobörs.

En osäker borgenär har inget direkt krav på sina tillgångar i fall av konkurs. Alla som hade turen att fångas upp i Mt. Gox fiasko förstår hur få rättigheter osäkra borgenärer har.

P2P-börser tar bort mellanhänder och eliminerar också motpartsrisk. BQTs vision för ett P2P-handelssamhälle är i linje med de ideal som startade kryptorevolutionen.

BTQ-token

Som många börser skapade BTQ en egen token för användning på sin börs. BTQX-token måste användas för att betala transaktionsavgiften på 1% för omedelbara transaktioner och 3% -avgiften för säkring på plattformen.

Slutsats

För handlare som vill bygga upp samhällsförbindelser och behålla ägande över sina kryptotillgångar är BTQ-utbyte värt att lära sig mer om. Plattformen erbjuder intressanta funktioner som låter handlare lära av samhället och etablera sig som mer än ett bud eller fråga.

Kryptos värld är fortfarande ung. För lite mer än ett decennium sedan föddes den första krypton och nu går världens största företag in i rymden. BTQ har gått ut på en exploderande marknad under en fantastisk tid och är värt att lära sig mer om.

Användbara länkar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me