Kryptoprofiler: Vitalik Buterin, skapare av Ethereum

Vitalik Buterin-profil

Journalist. Utgivare, Scholar. Digital valutaskapare. Det här är några av de många etiketter som kan appliceras på Ethereums designer och ledande forskare, Vitalik Buterin. En mångfacetterad individ, han har varit involverad i kryptosamhället i nästan sju år och har varit en av dess mest inflytelserika personer. Men vad driver Buterins fart, som gör att han kan uppnå så mycket? Svaret ligger i till synes interaktioner varje dag.

Buterins historia, före Ethereum

Vitalik Buterin föddes i Ryssland 1994 av datavetenskapsmannen Dmitry Buterin och Natalia Ameline. Han växte upp i Kolomna, Moskva Oblast, tills han emigrerade till Toronto Kanada med sin familj. Han placerades i en begåvad klass i tredje klass och skenade i ett antal ämnen inklusive matematik, programmering och ekonomi; i en berättelse sägs han ha lagt till tre siffror i huvudet dubbelt så snabbt som genomsnittet1.

Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, bild från InvestinBlockchain.

I ett livsdefinierande ögonblick kommer Buterin ihåg att han spelade World of Warcraft år 2010. En dag fattade Blizzard beslutet att ta bort skadekomponenten i “… [hans] älskade warlock’s Siphon Life-förtrollning.” Krossad ”grät han [sig själv] i sömn” och ”insåg vilka fasor centraliserade tjänster kan ge.”

I en annan fascinerande berättelse påminner han om att hämta inspiration från strategidiskussionen vid en robotkonkurrens, och säger att “… [han] gav varje agent en verktygsfunktion och lät dem självständigt agera för att maximera sina egna mål.” Det ögonblicket dikterade hans politiska tanke. Buterins barndomsupplevelser påverkade hans politiska och teknologiska övertygelse avsevärt i många år framöver.

Denna händelse sammanföll med hans upptäckt av kryptovalutan Bitcoin 2011. Medgrundare av den berömda Bitcoin Magazine samma år fördjupade han sig i kryptovalutavärlden och skrev hundratals artiklar om ämnet2. Bitcoin Magazine 2012 började senare en tryckt utgåva, kallad en av de första seriösa publikationerna för kryptovalutor3. Dessutom kodade han för den integritetsdrivna Dark Wallet, marknadsplatsen Egora och Kryptokit4.

År 2012 gick Buterin in på University of Waterloo. År 2013 hade han blivit otrevlig mot skolan och påminde om att “… kryptoprojekt tog upp [till 30 timmar per vecka] av min tid, så jag hoppade av.5” Han fortsatte med att resa världen, undersöka kryptoprojekt och gjorde en fantastisk uppenbarelse om kryptovalutornas natur. Detta ledde till födelsen av Ethereum, som han har ägnat hela sitt liv.

Samma år släppte han vitboken som beskriver Ethereum, hans alternativa plattform, designad för alla typer av decentraliserade applikationsutvecklare som vill bygga. I lekmanns ordalag gör Ethereum det ”enkelt att skapa smarta kontrakt, självförstärkande kod som utvecklare kan använda för en rad applikationer.6” För sina ansträngningar utnämndes han till en Thiel-stipendiat 2014, en utmärkelse som fick en handväska på 100 000 $. under de kommande två åren för att användas för nuvarande och framtida projekt7.

Ethereum

Vid denna tidpunkt hade Buterin byggt ett tillräckligt imponerande CV för att han hade blivit en respekterad medlem av bitcoin-konferensscenen. I januari 2014 avslöjade han Ethereum för världen vid den nordamerikanska Bitcoin-konferensen i Miami8. Vid den tiden bestod Ethereum-teamet av honom, Mihai Alisie, Anthony Di lorio och Charles Hoskinson9. Genom det schweiziska företaget Ethereum Switzerland GmbH och det schweiziska ideella företaget Ethereum Foundation, utvecklades Ethereum till den kryptovaluta som vi känner idag.

Grunderna i Ethereum

Kryptovalutan i Ethereum-blockkedjan kallas en eter; den är listad under koden ETH och handlas på olika kryptovalutor. Det representeras av det grekiska stora Xi-tecknet (Ξ) används som valutasymbol. Ungefär som sin inspiration, Bitcoin, är Ethereum ett distribuerat offentligt blockchain-nätverk10. Ether som erhållits genom brytning av det centrala blockchain-nätverket kan handlas som en kryptovaluta och används för att betala för transaktionsavgifter och tjänster i Ethereum-nätverket.

Vitalik på Disrupt SF

Vitalik förklarar Ethereum vid Disrupt SF, bild från TechCrunch.

Viktigast är att blockchain fokuserar på att köra programmeringskoden för alla decentraliserade applikationer. Medan Bitcoin är begränsat till valutamissbruk, ersätter Ethereum bitcoins mer restriktiva språk … och ersätter det med ett språk som gör det möjligt för utvecklare att skriva sina egna program.11 “

Ethereum tillåter utvecklare att skapa sina egna smarta kontrakt med Solidity-programmeringsspråket. De smarta kontrakten på Ethereums distributionsnätverk kan ha flera verktyg, inklusive:

 • Fungerar som “multi-signatur” -konton, så att medel bara används när en nödvändig andel av deltagarna är överens
 • Till många avtal mellan användare
 • För att ge nytta till andra kontrakt
 • För att lagra information om en applikation.12

Soliditetskod

Exempel på soliditetskod.

Smarta kontrakt har begränsningar; trots allt är de bara lika bra som de som skriver dem. Övervakning kan leda till att oavsiktliga åtgärder vidtas. Men med rätt framsynthet kan dessa effekter upphävas.

Buterin designade också Ethereum för att användas för att bygga decentraliserade autonoma organisationer eller DAO. DAO: er är helt autonoma, decentraliserade organisationer utan ledare13. DAO: er drivs av ett antal smarta kontrakt skrivna tillsammans på Ethereum blockchain.

När allt är sagt och gjort finns det ett antal fördelar med att driva den decentraliserade Ethereum-plattformen. Den första är oföränderlighet: en tredje part kan inte göra några ändringar i uppgifterna. För det andra är dess motståndskraft mot korruption: appar baseras på principen om konsensus, vilket gör censur omöjlig. För det tredje är dess säkerhet: utan någon central punkt för misslyckande är applikationer väl skyddade mot hackingattacker och bedrägliga aktiviteter. För det fjärde finns det noll stillestånd: appar går aldrig ner och kan aldrig stängas av.

Inflytande och dödsvindel

Idag bär Vitalik Buterin otroligt mycket ansvar på sina axlar. Hans åsikt och ställning räcker för att påverka hela marknader. Till exempel cirkulerade ett hoax i juni 2017 som startades av medlemmar i forumet 4chan runt internet och uppgav att Ethereums grundare hade dödats i en bilkrasch14. Nyheten dök upp på a / biz / thread kl 16:30 EST, med hänvisning till ett annat inlägg på en slack kanal.

Även om inlägget inte gav någon länk eller bevis, sprids nyheterna som en löpeld. Sensationalistiska webbplatser började plocka upp historien – trots exakta detaljer eller bilder angående händelsen – och Wikipedia redigerades till förflutet. Vitalik själv dök upp på Twitter kl 20:01 EST för att dämpa rykten om hans tidiga bortgång.

En annan dag, ett nytt fall för blockchain. pic.twitter.com/OyHzdhEeGR

– vitalik.eth (@VitalikButerin) 26 juni 2017

Men på de tre och en halv timmen som Buterin ryktades ha gått bort, kraschade Ethereums pris från $ 300 till $ 260 USD. Vitalik Buterin är så viktigt för kryptosamhället att hans hälsa bokstavligen har makt att svänga marknader.

Slutsats

Den mest förvånande aspekten av Vitalik Buterins profil är hans ålder: han är bara 23 år gammal. Uppkallad till både Forbes 30 under 30 år och Fortune 40 under 40 Buterins bästa år är framför honom.

För närvarande har Buterin delat sin vision för Ethereum 2018. Vid en konferens i Taipei, Buterin identifierade fyra viktiga områden där han ser behovet av förbättringar. Dessa områden – integritet, samförståndssäkerhet, smart kontraktssäkerhet och skalbarhet – kommer säkert att tas upp nästa år.

I slutändan kommer tiden bara att berätta vad kryptogenen kan utföra i framtiden.

Referenser

 1. https://www.wired.com/2016/06/the-uncanny-mind-that-built-ethereum/#.u88ip6pb1
 2. https://www.coindesk.com/information/who-created-ethereum/
 3. https://books.google.com/books?id=OHbCBwAAQBAJ&pg = PA156&dq = Vitalik + Buterin&hl = en&sa = X&ved = 0ahUKEwih0oXUn6nMAhVssIMKHSZUDysQ6AEIJDAB # v = onepage&q = Vitalik% 20Buterin&f = falskt
 4. https://www.coindesk.com/peter-thiel-fellowship-ethereum-vitalik-buterin/
 5. https://about.me/vitalik_buterin
 6. https://www.coindesk.com/information/who-created-ethereum/
 7. https://www.coindesk.com/peter-thiel-fellowship-ethereum-vitalik-buterin/
 8. https://www.coindesk.com/miami-bitcoin-conference-day-2-litecoin-regulation/
 9. https://web.archive.org/web/20140302035654/http://blog.ethereum.org/2014/01/23/ethereum-now- going-public/
 10. https://blockgeeks.com/guides/ethereum/
 11. https://www.coindesk.com/information/ethereum-smart-contracts-work/
 12. https://www.coindesk.com/information/ethereum-smart-contracts-work/
 13. https://blockgeeks.com/guides/ethereum/
 14. https://www.bitsonline.com/ethereum-vitalik-death-hoax

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me