Kryptoprofiler: The Winklevoss Twins, Gemini Exchange Founders

Winklevoss Twins-profil

Cameron Winklevoss och Tyler Winklevoss, allmänt kända och kallade Winklevoss Twins, har tagit en ovanlig väg mot att uppnå sin berömmelse. Få kan ta med i deras CV att de är olympier, Harvard-kandidater och Bitcoin-miljardärer, men det är exakt de typer av prestationer som Winklevoss Twins är kända för..

Winklevoss tvillingar

Cameron och Tyler Winklevoss, Bild från Mashable.

Winklevoss tvillingar tidiga år

Född i Southampton New York och uppvuxen i Greenwich Connecticut. Som unga studenter vid Brunswick Schools alla förberedande pojkar trivdes de två pojkarna i klassikerna och visade en förkärlek för latin och antikgrekiska. Under vägledning av granne och vän Ethan Ayer och tränare James Mangan närmade sig de två pojkarna rektorn på deras gymnasium och frågade om de kunde skapa ett roddlag1. Till denna dag finns samma roddlag vid Brunswick School.

Vid denna tidpunkt förstod de två tvillingarna att de var något speciellt. Deras andraårsstudium på gymnasiet tog tvillingarna flera ergometertest och fann att de placerade sig i de tjugo bästa roddarna i landet. Följande säsong tävlade tvillingarna på juniorlandslaget för rodd. Efter att deras gymnasiekarriärer hade upphört fortsatte de sin utbildning vid Harvard, där de ledde stjärnkarriärer; de vann det nationella mästerskapet 2003 och 2004, och led bara en förlust under hela kollegial karriär.

Winklevoss OS

Tvillingarna som rodde för USA, bild från Dailybeast.

Cameron och Tyler Winklevoss fortsatte sin utbildning efter examen och tävlade på internationell nivå. Deras första internationella framgång kom vid de panamerikanska spelen 2007, när de tillsammans med lagkamraterna Sebastian Bea och Gabe Winkler placerade Winklevoss Twins tvåa och vann silvermedaljen2 Senare, med ett åtagande för OS 2008 i Peking, fortsatte de två akademikerna att träna vid Clemson University i South Carolina. Efter att ha experimenterat med två-, fyra- och åtta-mansbåtar bestämde bussarna att en tvåmansbåt bäst skulle använda sina färdigheter.

Tävlingen i mäns coxless par-tävling, misslyckades bröderna att avsluta de tre bästa i sin första heat, och kvalificerade sig inte till följande omgång. I Repechage – den sista chansen att göra semifinalen – placerade de sig i första, avancerade dem till semifinalen. En bra avslutning i den andra semifinalen placerade dem i finalen, där de placerade sig sjätte av fjorton länder som hade kvalificerat sig för OS3.

Facebook-drama

Så mycket berömmelse som de förvärvade som olympierna, Cameron och Tyler Winklevoss är mycket mer kända för sitt tidiga engagemang med Mark Zuckerberg vid Harvard University. Under sitt juniorår på Harvard skisserade de två tvillingarna tillsammans med Divya Narendra konceptet för Harvard Connection, som senare skulle döpas om till ConnectU4. Arbetet med projektet började i december 2002, när Narendra lade planerna före Winklevoss tvillingar. De erkände potentialen i idén och hjälpte Narendra att leva upp konceptet.

Eftersom ingen av dem hade den nödvändiga kodningsexpertisen för att hjälpa till att starta projektet togs ytterligare ett team av programmerare in för att påskynda designen. I november 2003 hade dessa tre kodare – Sanjay Mavinkurve, Joe Jackson och Victor Gao – gjort betydande framsteg när det gäller att utveckla koden. Front-end-sidor, registreringssystemet, en databas och back-end-kodning, var alla redo att implementeras just nu. Gruppen tänkte expandera till andra universitet, men kunde inte göra det förrän Victor Gao ersattes.

Winklevoss Facebook

Tvillingarna vid filmpremiären av ”The Social Network”, Bild från TheNextWeb

In kom istället Mark Zuckerberg. Han hade uppnått allvarlig ökändhet över hela campus som skaparen av “Facemash” som blinkade två bilder av Harvard-studenter bredvid varandra och tillät användare att rösta på vem de ansåg vara mer attraktiva. Även om dess tvivelaktiga integritet lämnade en dålig smak i administrationen, imponerade det allvarligt Winklevoss tvillingar och besättningen som de hade samlat. Zuckerberg överlämnades tyglarna från Gao och blev ansvarig för kodningen av projektet.

Medan saker och ting verkade till en början lovande, med Zuckerberg som skickade e-post till gruppen för att säga att “Jag har gjort det mesta av kodningen, och jag tror att när jag först får grafiken kommer vi att kunna lansera den här saken.” mellan Zuckerberg och Winklevoss tvillingarna. Han vägrade att visa sitt arbete och ursäktade ofta varför han inte kunde nås. Ett uppföljningsmöte bekräftade Zuckerbergs intresse för att fortsätta arbeta med gruppen. En månad senare informerade Zuckerberg gruppen att han var inblandad i ett annat projekt. I februari 2004 var Facebook live och Winklevoss Twins var snabba att stämma.

Bitcoin-investering

Debatten med Mark Zuckerberg skulle ha satt andra tillbaka, men Winklevoss Twins gjorde det bästa av situationen. Efter att ha vunnit 65 miljoner dollar från Facebook-stämningen beslutade tvillingarna att investera 11 miljoner dollar i Bitcoin. Medan många såg investeringen som onödigt riskabel och många skrattade åt sitt så kallade spel, visste Cameron och Tyler exakt vad de gjorde6. Att köpa cirka 120 000 Bitcoins när de var mindre än 10 dollar vardera har deras investering nu ökat exponentiellt, och tillsammans är tvillingarna värda mer än 1 miljard dollar.

Några av dessa nygjorda kryptomillionärer har betalat ut och investerat i andra inkomstkällor, inklusive bilar, professionella idrottslag eller obligationer med låg risk. Winklevoss tvillingar har dock fördubblats på sin förmögenhet. Bröderna har ackumulerat investeringar i cirka 350 miljoner dollar i andra kryptovalutor, nämligen Ethereum, skapat av Vitalik Buterin. Trots allt är tvillingarna “… mycket bekväma i mycket högriskmiljöer med absolut ingen garanti för framgång … Jag menar inte att det finns i den miljön i dagar, veckor eller månader. Jag menar år efter år. ”7

Idag gör tvillingarna stora ansträngningar för att säkerställa deras förmögenhet. Medan de flesta håller med om att det är tillräckligt att använda en kall plånbok med en privat nyckel, är Winklevoss-fallet verkligen exceptionellt. Som rapporterats av Business Insider tar de det ett steg längre; de skär upp en pappersutskrift av den privata nyckeln och lagrar den i olika banker spridda över hela landet8. Försiktighetsåtgärderna som Winklevoss tvillingar tar är långt ifrån typiska. Men då är deras förmögenhet också långt ifrån typisk.

Tvillingbyte

Winklevoss Twins har också varit inblandade i online-utbytet Gemini. Efter deras personliga filosofi att ordentligt säkra fonder skapade Gemini en högteknologisk version av deras nyckeldistributionsplan. Dessutom fick Gemini en licens från New York State regulators, så att de kunde hålla Bitcoins för reglerade banker och kapitalförvaltare.

Gemini Exchange webbplats

Detta har gjort Gemini till ett pålitligt utbyte för investerare och en “underuppskattad börs” enligt Ari Paul, en förvaltande partner på den virtuella valutasäkringsfonden BlockTower. Tvillingarna är inte utan kinks, men det har inte hindrat Winklevoss Twins från att utvidga sina gamla kontor på 5 000 kvadratmeter till 35 000 kvadratmeter anläggningar i Midtown Manhattan.

Ta en titt på vår fullständiga Gemini Exchange-recension för att ta reda på mer om denna sida av deras verksamhet.

Slutsats

Till denna dag fortsätter Winklevoss tvillingar att ha en serie motståndare som hävdar att deras investeringar är dåliga beslut. Trots deras framgångsrika resultat finns det fortfarande allvarliga tvivel beträffande Winklevoss-investeringarnas skicklighet. Kritik har emellertid aldrig stoppat dem, med Tyler Winklevoss som i en intervju hävdade att “… [de har] förvandlat skratt och förlöjligande till syre och vind när [de är] tillbaka.” Efter ett mantra av ”lev av svärdet och dör av svärdet” kommer de två tvillingarna att fortsätta göra högrisk- och ovanliga investeringar, samtidigt som de skrattar åt dem som ifrågasätter deras ekonomiska förmåga.

Referenser

  1. http://www.27east.com/news/article.cfm/Quogue/155336/Twin-rowers-headed-to-Olympics
  2. http://articles.latimes.com/2007/jul/19/sports/sp-panbox19
  3. http://www.espn.com/oly/summer08/results?eventId=360
  4. http://www.informationliberation.com/?id=24402
  5. http://www.informationliberation.com/?id=24402
  6. http://www.businessinsider.com/winklevoss-twins-cut-up-key-to-protect-their-bitcoin-fortune-2017-12?r=UK&IR = T
  7. https://www.nytimes.com/2017/12/19/technology/bitcoin-winklevoss-twins.html
  8. http://www.businessinsider.com/winklevoss-twins-cut-up-key-to-protect-their-bitcoin-fortune-2017-12?r=UK&IR = T

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me