Vad håller Blockchain-teknologin tillbaka från massadoption?

Blockchain Mass Adoption

De senaste åren har digitala valutor införts i mainstream, beviljat den enorma mediexponeringen, regeringens politik och massiva prishöjningar. Som du kanske redan vet är kryptovalutor baserade på ett underliggande system, känt som blockchain-nätverket. Många gånger har företag och privatpersoner pratat om den oändliga potentialen i tekniken, och hur det sannolikt är en av de största innovationerna i våra dagar.

Blockchain har många användningsfall inom en mängd olika branscher, inklusive ekonomi, energi, supply chain management, hälsa, datalagring och mer. Trots detta förblir tekniken i sitt begynnande skede och har därför inte börjat påverka människor över hela världen effektivt ännu. Medan tidsfaktorn måste hållas i åtanke finns det ett par utmaningar som måste lösas innan vi kan se blockchain antas på en vanlig nivå, i de flesta branscher.

Blockchain Mass Adoption

Denna artikel kommer att täcka sex av de största utmaningarna som blockchain-tekniken hanterar.

Brist på ett universellt användningsfall

När Internet skapades för många decennier sedan var dess syfte enkelt – att låta datorägare komma åt ett världsomspännande nätverk, fyllt med information. Blockchain har dock inte ett universellt syfte än. Ja, det kan användas för att underlätta digitala valutatransaktioner, men det kan också andra tekniker som vi har sett i världshistorien – trots allt har kontanter och banker funnits länge tidigare. Därför har blockchain ännu inte en primär applikation eller en egen bransch. Snarare försöker den störa befintliga marknader genom att förbättra dem. Utseendet på en marknad som helt och hållet är beroende av blockchain-teknik kan öka sitt godkännandebetyg över hela världen. Med tanke på de nuvarande tekniska framstegen är det möjligt att den nya industrin kommer att förena tre befintliga: blockchain, artificiell intelligens och internet-of-things, för att skapa något revolutionerande.

Enkel användning

Innovativa och massanpassade tekniker behöver en enkel inlärningskurva. För närvarande innebär användning av blockchain-teknik för något ändamål användare att följa en uppsättning steg som verkar komplicerade. Naturligtvis kommer inlärningskurvan att minska när tekniken blir mer utbredd, men till exempel är det säkert att göra en kryptotransaktion via blockchain-nätverket ganska komplicerat. Från transaktionsadresser som består av slumpmässiga strängar av bokstäver till mnemoniska fraser, privata nycklar, transaktionshash, bekräftelsestider och transaktionsavgifter, kan det vara ganska komplicerat att använda kryptovalutor för en nybörjare.

För att uppmuntra innovation bör design av blockchain-nätverk främst baseras på användarvänlighet. Med detta i åtanke skulle blockchain-nätverk och de härledda applikationerna behöva anta en plug-and-play-infrastruktur, eftersom detta inte bara uppmuntrar fler användare att gå med utan också ökar installationshastigheterna för nya nätverk..

Användarvänlighet gäller också utbildning och allmänhetens medvetenhet. För närvarande är många av de människor som har hört talas om digitala valutor och blockchain-teknik felinformation. Branschen bör sträva efter att utbilda allmänheten och öka medvetenheten – detta kommer att uppmuntra massadoption, men också bestämma individer att komma med sina egna innovativa idéer om tekniken. Bortsett från detta fokuserar många av de befintliga informationskällorna bara på fördelarna med kryptovalutor och blockchain-teknik – det är dock viktigt för allmänheten att också överväga tekniska brister och andra nedgångar för att ytterligare uppmuntra innovation och problemlösning.

Skalbarhet

Globalt antagande av blockchain innebär att de flesta kommer att använda tekniken dagligen. Detta översätts till ett stort antal användare och blockchain-nätverk har ofta inte lyckats tillgodose ett ökande antal användare och transaktioner.

Exempelvis har Bitcoin och Ethereum, som är världens största blockchain-nätverk, hanterat ökande bekräftelsestider för transaktioner och högre transaktionskostnader på grund av den betydande ökningen av användare som kommer med kryptobommen 2017. Dessa frågor har uppmuntrat marknaden att aktivt söka lösningar för att förbättra skalbarheten för blockchain-nätverk – för bitcoin har detta lett till hårda gafflar och skapandet av helt olika kedjor baserat på olika protokoll. Med andra ord har allmänheten ännu inte nått enighet om vad den bästa metoden för att hantera skalbarhet är. Trots detta utvecklar flera företag blockchain-nätverk, som annonseras för att stödja miljarder transaktioner dagligen.

Skalning av kryptovaluta

Problem med krypteringsskalning

Vid denna tidpunkt ligger hastigheten för blockchain-nätverk mellan 1-5 transaktioner per sekund. Även om detta räcker för det nuvarande läget på marknaden, måste transaktioner bearbetas mycket snabbare, särskilt eftersom det ibland kan ta några timmar eller till och med dagar innan de bekräftas. Till exempel kan betalningsprotokoll som VISA bearbeta över 24 000 TPS, vilket är vägen att gå.

Behovet av framtidsorienterad teknisk design

Chansen är att du har hört talas om Ethereum-baserade smarta kontrakt och deras enorma potential. De tillåter användare att utnyttja fördelarna med blockchain-teknik i den verkliga världen, men det har visat sig att många decentraliserade applikationer och smarta kontrakt har sårbarheter i sin kodning. Hittills saknas blockchain-relaterad kodningsstandardisering. Dess utseende kommer att göra programvara och smarta kontrakt mer stabila och mindre utsatta för sårbarheter. Medan blockchains i huvudsak är ganska säkra, är dapps och smarta kontrakt en form av tredje part som kan registrera transaktioner – därför, om de misslyckas, är blockchain också bunden att registrera transaktioner.

Ethereum-konkurrenter

Smarta kontraktplattformar

Dessutom registrerar bitcoin blockchain och omfattar stora mängder data för varje transaktion. En del av det är viktigt, men andra inte – vilket leder till att huvudboken blir långsammare och mindre effektiv. Med detta i åtanke måste design vara mer strömlinjeformad inom branschen och utvecklarstandarder bör införas för att säkerställa säkerheten och anpassningsförmågan hos tekniken.

Debatter om energiförbrukning

De senaste par månaderna har tagit med sig många debatter om bitcoinanvändningen och andra reskontroers energianvändning. Forskargrupper har uppskattat konsumtionen av Bitcoin till cirka 67,91TWh på årsbasis, vilket är mer än Chiles.

Bitcoin energiförbrukning

Bitcoin energiförbrukning

Detta innebär att blockchain-nätverk är benägna att hög energiförbrukning, och därför kan tekniken som används i en global skala medföra miljöskador. På grund av detta måste forskare hitta metoder för att minska konsumtionen – detta kan göras genom nyålders konsensusalgoritmer som Proof-of-Stake snarare än Proof-of-Work, och mer effektiva metoder för dataöverföring.

Förordning

Du kan inte behandla ett smart avtal som sanktionerar försäljning av ett hus, om fastighetsförsäljning endast kan ske på papper hos en notar, enligt lagen. Därför måste världens lagstiftande organ öppna upp för tekniken och räkna ut reglering som uppmuntrar till innovation, men också skyddar konsumenterna från risker som bedrägeri, stöld och mer. Detta innebär också att man skapar globala regleringsstandarder, liknande de på Internet.

Bitcoin-lagar & amp; Regler

Lagar & Regler runt om i världen

Just nu letar regeringar över hela världen aktivt efter sätt att reglera digitala valutor med tanke på deras växande popularitet. Man tror att i framtiden kommer fokus också att flyttas till blockchain-teknik, med tanke på dess bredare utbud av användningsfall.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me