Vad är Masternodes? Komplett nybörjarguide

Masternodes Guide

Som megainvesteraren Warren Buffet en gång sa, “Om du inte hittar ett sätt att tjäna pengar medan du sover, kommer du att arbeta tills du dör.” Och oavsett om du älskar det citatet eller hatar det, när det gäller kryptovalutautrymmet, kan du enkelt göra passiva inkomster “medan du sover” genom att vara värd för en masternode.

Men låt oss säga att du är ny i rymden, och att du bara har börjat linda huvudet runt vanliga noder. Inga bekymmer, vi tar dig snabbare genom att ge dig en 101 primer på masternoder: vad de är och hur du kan använda dem för att göra passiva inkomster.

Masternodes Guide

Rätt till det, ska vi?

Vad är en masternode

Enkelt uttryckt är en masternode en server i ett decentraliserat nätverk. Den används för att slutföra unika funktioner på sätt som vanliga noder inte kan. Den kan användas för funktioner som direktöverföring / direktöverföring eller privata transaktioner.

På grund av deras ökade kapacitet kräver masternoder vanligtvis en betydande investering för att kunna köras. Men det är här incitamentet kommer till spel, eftersom masternode-operatörer belönas genom att tjäna delar av blockbelöningar i vilken given kryptovaluta som de underlättar.

Ingen masternode är helt lika eftersom varje nätverk har sina egna fördelar och nackdelar, men med detta sagt, varje system närmar sig utbetalningar på ett annat sätt. Vissa kryptovalutor betalar ut belöningar till masternode-operatörer flera gånger om dagen, medan andra projekt betalar operatörer en gång dagligen. Fördelen med denna dynamik är att operatörer fortfarande kan tjäna pengar och tillhandahålla en tjänst till nätverket utan att behöva investera i dyra kryptovalutor.

Om du är intresserad av att själv bli operatör måste du “låsa” det som vanligtvis är ett stort antal mynt och skapa en server genom vilken dessa innehav kan göra sin magi, som det var.

Inte nödvändigtvis Proof-of-Stake (PoS)

Många kryptovalutanvändare som inte vet bättre antar att masternoder är en förlängning av PoS-mynt (PoS) -mynt (dvs. krypton som inte bryts utan satsas), men det är inte sant. Det finns Proof-of-Work (PoW) -projekt som använder masternoder, så den här typen av noder är inte exklusiva för PoS eller PoW.

Med det sagt är att köra en masternode PoS-liknande, i den meningen att du genererar passiva inkomster genom en masternode bara genom att hålla dina mynt, liknande hur spelare tjänar i PoS-system.

Så det är något att tänka på: du kan göra passiva inkomster med en masternode precis som du kunde genom en PoS-kryptovaluta, men du behöver inte PoS-cryptos specifikt för att köra masternoder.

Hur mycket pengar kan masternoder tjäna?

Det beror på några faktorer:

 • Vilket mynt du väljer
 • Hur det myntet underlättar masternoder
 • Hur mycket ditt valda mynt uppskattar i värde de närmaste åren

Så det finns inget svar som passar alla, eftersom varje projekt fungerar annorlunda. Vissa kommer att vara mer lönsamma än andra, andra mindre. Men när det gäller den tredje punkten ovan kommer alla som kör masternoder att sitta snygga om hela kryptovalutamarknaden fortsätter att växa ihop.

Om alla mynt är värda betydligt mer på tio år än vad de är nu, kommer löpande masternoder att bli mycket lönsamma för alla som tog språnget med en ganska mycket oavsett vilken krypto du valde. Men som alltid garanteras ingenting i livet, oavsett hur uppenbart det verkar som om kryptoekonomin har massor att växa härifrån.

Masternoder

Visa Masternode-mynt, priser och inkomst på Masternodes Pro.

Men för att komma in i den snuskiga gritty vinner masternode-operatörer vanligtvis mellan fem procent och 20 procent av en given blockbelöning, beroende på vilken kryptovaluta som stöds. Dessa belöningar hjälper till att kompensera kostnaderna för att köra masternoder i första hand, samtidigt som de inspirerar skapandet av ytterligare masternoder.

Poängen? En masternode är ungefär som nästa nivå. Du måste “hodl” ett stort belopp, men genom att göra det enligt den specialiserade processen tjänar du konstanta blockbelöningar. Och dessa utbetalningar kan vara en tro på ett decennium om priserna fortsätter att tränga uppåt på lång sikt.

Hur man är värd för en masternode

Om du vill köra din egen masternode måste du börja känna till Linux-kommandoraden. Alternativt, om du gärna betalar för experttjänster, kan du alltid hitta en pålitlig tredjepartsleverantör och hyra deras tjänster.

Beroende på vilket företag du går till och vilket paket du väljer, bör dina webbhotellkostnader ligga någonstans i dussintals dollar. När du väljer ett webbhotell för Masternodes, undvik vanliga webbhotell som riktar sig till vanliga webbplatser, du behöver en VPS-server som ger dig full kontroll över den och låter dig installera vilken programvara du vill. Vultr är ett populärt alternativ för Masternode-hosting, vilket ger dig tillbaka $ 10 per månad per VPS.

Vultr

Vultr är ett företag som tillhandahåller molnhotell för Masternode-drift.

Du måste undersöka och se vilken rutt eller vilket paket som passar dig, men var säker på att du har flera alternativ. Nedsätt dina val till de leverantörer som verkar mest ansedda och värda deras pris.

Vi kommer att gå in på mer detaljer om lämpliga värdar i en framtida artikel.

Kryptovalutor som förlitar sig på masternoder

Det finns många projekt som använder masternoder i sina nätverk, men många av dessa projekt är mindre och inte allmänt kända i ekosystemet.

Några anmärkningsvärda masternode-mynt inkluderar:

 • Blockera (BLOCK)
 • Bata (BTA)
 • Crown (CRW)
 • ChainCoin (CHC)
 • Dash (DASH)
 • Diamond (DMD)
 • GoByte
 • Innova
 • ION (ION)
 • Monetär enhet (MUE)
 • Neutron (NTRN)
 • PIVX (PIVX)
 • Vcash (XVC)
 • XtraBytes (XBY)

Inuti DASH’s Masternodes

Genom att vara en topp 10-kryptovaluta är Dash uppenbarligen den största och mest populära kryptovalutan som förlitar sig på masternoder inom sitt decentraliserade nätverk.

En DASH-masternod utför specialuppgifter, som “PrivateSend” och “InstantSend.” Men det som gör masternoder i DASH-nätverket så intressanta är att deras operatörer är de som röstar om statskassan och styrelsebeslut. Det är en stor fördel som gruvarbetare på samma sätt inte har.

Dash-guide

Men det kostar dig: att köra en DASH-masternod betyder att du måste låsa upp 1000 DASH under hela din verksamhet. Och med en DASH värt cirka $ 1 180 USD vid tidpunkten för pressning, skulle det vara ganska mycket som du kan se. Om du har så mycket DASH som ligger runt och vill komma igång, ta reda på mer här.

Stratis

Stratis (STRAT) är ett kryptovalutaprojekt som fungerar som en “sandlåda” där utvecklare och företag kan lära sig blockchain-teknikens rep. Som en del av denna inställning lanserade Stratis nyligen en masternode-produkt på den stora Microsoft Azure-marknaden.

En nybörjarguide till Stratis

När de köper denna modul kan utvecklare i stora och små företag lära sig att starta och köra masternoder. Och detta kan vara enormt för att göra masternoder allestädes närvarande under de kommande åren.

Per Stratis-lagens meddelande:

”Masternode-tekniken implementerar en verifieringsfunktion för säkerheter som kräver att nodoperatören tillhandahåller 250 000 Strat förvaras i en bevakad adress i blockchain. Detta krav hjälper till att stimulera leveransen av lämpliga resurser som krävs för att driva nätverket. ”

PIVX

PIVX är ett annat kryptovalutaprojekt som startar centralt med masternodes-teknik. För användare av detta nätverk måste 10 000 PIVX deponeras till relevant adress för att belönas med en masternode.

Och precis som med Dash-projektet har PIVX masternode-operatörer privilegiet att ha rösträtt när det gäller styrningen av PIVX-plattformen som helhet.

Masternode

Bild via pivxmasternode.org

Deras är dock några tekniska bördor. Till exempel, med en PIVX-masternod rekommenderas att ha 24-timmars drifttid för din server, och du behöver en dedikerad IP-adress, och ingen av dem kommer att vara perfekt för alla.

Intressant, dock? PIVX-teamet fakturerar masternoder i nätverket som ”råvarualternativ” som kan säljas som värdefulla varor i framtiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me