Vad är Bitcoin Halving? Kommer det att påverka priset? Guide till denna gruvförändring

Halvering av Bitcoin

Var fjärde år eller så genomgår bitcoin en viktig händelse som kallas ”bitcoinhalveringen”. Detta hände först 2012 och igen 2016. På samma sätt kommer det att hända igen nästa år runt maj 2020.

Vad är bitcoinhalveringen? Vilka effekter har det på bitcoinekonomin? I den här artikeln ska vi gå igenom vad bitcoinhalveringen är och varför det är så viktigt för bitcoin.

Förstå Bitcoin Mining Rewards

Varje dag förbrukas många otaliga tusen watt för bitcoinbrytning. Människor bryter bitcoin för att de hoppas tjäna bitcoin, som har värde och kan köpas och säljas på olika marknader.

Utan att gå för mycket i detalj är gruvdrift den process genom vilken nätverket är säkrat och transaktioner behandlas. För att uppmuntra människor att bryta bitcoin (eller andra kryptovalutor som också använder bevis på arbetsbrytning) innehåller varje block en belöning.

Den belöningen släpps till gruvarbetaren som framgångsrikt löser blocket. Belöningen måste vara tillräckligt hög för att vara ett starkt incitament. Men belöningen kan inte heller vara för mycket. En stor belöning skulle orsaka ett överutbud och sänka valutaens värde.

Halvering av Bitcoin

Vad är Bitcoin Halving?

När Satoshi Nakamoto skapade bitcoin ville han skapa ett system som skulle vara självförsörjande och som på något sätt skulle efterlikna guldbrytning. Det är, med tiden skulle gruvdrift bli svårare och de insamlade belöningarna skulle sakta minska för att kontrollera utbudet. Specifikt skriver Nakamoto:

”Det stadiga tillägget av en konstant mängd nya mynt är analogt med att guldgruvare använder resurser för att lägga guld till cirkulationen. I vårt fall är det CPU-tid och el som förbrukas. ”

Nakamoto lösning till detta problem är att inrätta ett bitcoinhalveringssystem. Så här fungerar det.

  • När bitcoin började var blockbelöningen hela 50 bitcoin var tionde minut.
  • Bitcoin-koden innehåller ett uttalande som säger att efter varje 210 000 block (eller ungefär fyra år, givet 10 minuter per block) bör denna belöning sjunka med hälften.
  • Efter de två sista två bitcoinhalveringarna är nuvarande blockbelöning nu 12,5 bitcoin. År 2020 blir det 6,25 och så vidare.

På detta sätt har bitcoinhalveringen ett antal viktiga effekter på nätverket:

  • För det första förlänger det belöningssystemets livslängd. Om vi ​​fortfarande släpper ut 50 bitcoin var 10: e minut, skulle vi nå det maximala utloppstaket på 21 miljoner bitcoin ganska snabbt. Faktum är att gruvbelöningar skulle upphöra om cirka åtta år. Att sänka belöningsgraden över tid innebär långsamt att det kommer att finnas en längre tidsperiod där gruvdrift resulterar i att få en blockbelöning.
  • För det andra hjälper bitcoinhalvering bitcoin att se stadiga prisökningar över tiden. Detta beror på att antalet nya bitcoin som visas varje år kommer att minska. Detta begränsade utbud gör att bitcoinpriserna ökar, eftersom deras brist också ökar proportionellt.
  • Slutligen ökar bitcoinhalveringen kostnaden för att bryta varje enskild bitcoin. När nätverkssvårigheten ökar med tiden och belöningsgraden sjunker ökar den faktiska kostnaden för att bryta varje bitcoin, vilket också får handelspriset för varje bitcoin att öka också.

Den dagen gruvdriften slutar

Med detta i åtanke leder detta oss till en logisk fråga. Vad händer när bitcoinbelöningen sjunker till noll? Kommer alla att sluta bryta bitcoin samtidigt, vilket får nätverket att sluta helt?

För att ta itu med denna oro måste vi överväga några olika saker.

För det första beräknas det sista blocket som innehåller bitcoin brytas med den aktuella gruvhastigheten och inräknandet för framtida bitcoinhalveringshändelser. någon gång år 2140.

Med tanke på att nätverket startade 2009 betyder detta att nätverket kommer att ha totalt cirka 130 år innan denna händelse inträffar. Vid den tiden kan de ekonomiska villkoren för kryptovaluta vara så fundamentalt annorlunda att behovet av en blockbelöning kanske inte ens existerar.

Den andra saken att tänka på är att bitcoin gruvarbetare har en sekundär inkomstkälla förutom blockbelöningen. Specifikt tjänade gruvarbetare också transaktionsavgifter. Varje dag betalas många hundra eller till och med tusentals bitcoin i transaktionsavgifter (beroende på nätverksförhållanden).

Så när 2140 rullar runt är det helt möjligt att bryta rent för transaktionsavgifter kan vara tillräckligt lönsamt för gruvarbetare att fortsätta bryta på obestämd tid, oavsett om de inte längre är någon blockbelöning. I sin allmänt granskade vitbok beskriver Nakamote det så här:

“När ett förutbestämt antal mynt har gått i omlopp kan incitamentet övergå helt till transaktionsavgifter och vara helt inflationsfritt.”

Nya projekt

En annan punkt att överväga är lanseringen av nya projekt som planerar att samexistera tillsammans med bitcoin blockchain.

Ett exempel på detta är RSK-plattformen. RSK är en smart kontraktsplattform som är avsedd att köras ovanpå bitcoin-nätverket. Det möjliggör smart kontrakt och decentraliserad applikationskörning samtidigt som bitcoin blockchain används. Det är tänkt att vara en konkurrent till Ethereum.

Vad är Rootstock RSK?

Läs: Vad är Rootstock (RSK)? Bitcoin Sidechain för att aktivera smarta kontrakt

En av RSK: s försäljningsställen är att gruvarbetare som väljer att delta i bearbetning av stamaktietransaktioner kan göra det samtidigt som de bryter bitcoin som normalt, med nästan ingen effektivitetsförlust..

Detta innebär att gruvarbetare i en avlägsen framtid inte bara kunde tjäna transaktionsavgifter från bitcoin-nätverket i sig, utan de kunde också potentiellt tjäna transaktionsavgifter från dessa ytterligare lager-nätverk som kan finnas ovanpå bitcoin-nätverket, såsom RSK.

Vad tycker analytiker om Bitcoin-halveringseffekten på priset?

Som alltid är analytiker för närvarande uppdelade i vad denna händelse kommer att betyda för Bitcoin. Vissa säger att det är hausseartat, andra säger att det kan vara försumbar eller till och med baisseartat om vissa händelser skulle äga rum.

Bull Argumentet

Alistair Milne från Altana Digital Currency Fund nyligen noterat att efter halveringen träder i kraft 2020 kommer 50% av allt nyminerat Bitcoin att absorberas av inköp av kunder från två företag: Gråskala genom sitt Bitcoin Trust och Square genom sin BTC-köptjänst.

Detta ignorerar inflödet från Coinbase-kunder, människor som köper kryptovaluta genom RobinHood och eToro, och så vidare och så vidare.

Efter halvering absorberas ~ 50% av alla nyligen utvunna Bitcoin av bara två företag: GBTC och Square

Detta ignorerar 30 miljoner Coinbase-kunder, människor som investerar via RobinHood, eToro, etc. etc.

… men berätta igen hur halvering prissätts.

– Alistair Milne (@alistairmilne) 21 december 2019

Med andra ord, om efterfrågan kvarstår eller växer, kommer halveringen att fungera som en negativ chock för utbud-efterfrågan-ekonomimodellen för BTC, vilket pressar priserna högre med god tid.

Det är inte att nämna att PlanB: s lager-till-flöde-modell (korrekt till en 95% R-kvadrat, vilket betyder mycket noggrant statistiskt sett), som relaterar BTC: s börsvärde till tillgångens brist, fann att den ledande kryptovalutan kommer att ha en rättvis marknad kapitalisering av 1 biljon dollar efter halveringen 2020. Detta korrelerar med ett pris på 50 000 USD per mynt.

#Bitcoin halvering .. 4 månader kvar &# 128640;

IMO-halvering prissätts korrekt och marknaderna är effektiva, i den meningen att få människor (10%) känner till, förstår och tror på S2F-modellen, och de flesta (90%) känner inte till S2F, förstår inte statistik&matematik bakom det, tror att efterfrågan saknas osv pic.twitter.com/Z9nBPmRBvK

– PlanB (@ 100 billion USD) 1 januari 2020

The Bear Argument

På den neutrala till baisse sidan sade Jason Williams, medgrundare av den digitala tillgångsfonden Morgan Creek Digital, vid månadsskiftet att en av hans opopulära åsikter är att ”Bitcoin halvering i maj 2020 inte kommer att göra någonting till priset. Det blir en icke-händelse. ”

Detta har upprepats av Bitmain-verkställande direktören Jihan Wu, som, som rapporterats av Blockonomi vid ett tidigare datum, sa vid ett branschevenemang att det inte finns någon garanti för att en Bitcoin-bull-run kommer att följa halveringen i år..

Intressant nog har detta bekräftats av data, med en analys av data om 32 halvingar över 24 kryptotillgångar av Strix Levithan som fann att det inte finns några tydliga bevis för att kryptotillgångar som ser deras utsläpp halvera “överträffar den bredare marknaden under månaderna fram till och efter en minskning av minerbelöningen.”

Betyder det även för Bitcoin?

Medan vissa analytiker litar mycket på halveringen och dess potentiella förmåga att förändra Bitcoins prisbana till det bättre, säger vissa kommentatorer att det inte spelar någon roll. Mer specifikt är en vanlig känsla som efterklang i hela branschen att teknikens väg är positiv, med eller utan Bitcoins halvering.

Asiens globala myntforskning släppte ts “Communityprognoser för 2020”, Där den citerade otaliga branschledare. Changpeng“ CZ ”Zhao, den framstående verkställande direktören bakom kryptos toppföretag, Binance, citerades att han tycker att den långsiktiga banan för Bitcoin och kryptomarknaden fortfarande är avgörande positiv . Han belyste:

”Bitcoin är fortfarande ett litet marknadsvärdeinstrument så det kommer att vara hög volatilitet på kort sikt. Men om du tittar på den grundläggande tekniken, den långsiktiga uppfattningen, om en 5-årig eller 10-årig horisont, är vi mycket övertygade om att bitcoin och kryptovalutor är här för att stanna. “

Andy Bromberg, medgrundare av CoinList, upprepade detta påstående i en intervju med Bloomberg och påpekade att ur hans perspektiv har det inte funnits så mycket “byggnad” på kryptomarknaden sedan 2017.

Slutsats

Med allt detta i åtanke, låt oss gå igenom vad bitcoinhalveringen verkligen betyder för bitcoin. Först och främst är det ett sätt att kontrollera mängden ny bitcoin som träffar marknaderna varje dag. Det är avsett som ett sätt att förhindra att hyperinflation någonsin inträffar.

Om vi ​​tittar på länder som upplevt hyperinflation är en sak som ofta hände den otrevliga och okontrollerade tryckningen av nya pengar. Varje gång ett land skriver ut mer pengar minskar det värdet på varje individ i valuta som redan är i omlopp.

Halveringen av bitcoin ser till att inte bara den häftiga produktionen av nya men mynt aldrig kommer att ske, utan i själva verket krävs det matematiskt att det omvända ska ske.

Halveringen av bitcoin var också avsedd att efterlikna guldbrytning, eftersom guldbrytning oundvikligen blir dyrare och svårare med tiden, eftersom fler och fler av jordens guldreserver bryts ut. Inte bara blir det dyrare, men mindre än maskerar nytt guld till guldmarknaden varje år. Detta har lett till en förutsägbar och stadig höjning av guldpriserna under det senaste århundradet.

Sedan lanseringen av bitcoin, har många andra altcoins Liberland proof-of-work mining sina egna implementeringar av bitcoinhalvering. Till exempel genomgick Vertcoin nyligen sitt eget halveringsevenemang, liksom Ethereum Classic, som tappade sin belöning från 5 till 4.

Medan andra kryptovalutor som Ethereum inte har samma modell för leveransminskning använder de sina egna metoder för att se till att mängden nya tokens som slår marknaden varje år långsamt minskar..

Slutligen håller bitcoinhalveringen bitcoinpriserna stadigt uppåt över långa perioder. Om det inte vore för bitcoinhalveringen kan bitcoin idag bara vara värt 50 eller hundra dollar vardera istället för de tusentals som det är värt nu.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me