Vad är Bakkt och hur kommer det att förändra kryptovalutavärlden?

Bakkt

Att locka till sig institutionella investeringspengar verkar vara kryptovalutans nya heliga gral, bara blyg för att acceptera Mainstream.

Det finns pengar som flyter genom den institutionella investeringssfären, som för närvarande är bundna i aktier, obligationer och andra finansiella instrument. Att ta med pengarna till kryptovaluta skulle öka sfärens totala marknadsvärde med storleksordningar.

Förutom de ekonomiska fördelarna skulle en stor ökning av institutionella pengar ge kryptokurrency den legitimitet den behöver för att verkligen ta sig in i Mainstream-acceptans och antagande.

När Goldman-Sachs eller Bank of America äntligen börjar basera stora affärsplaner kring rörelser på kryptovalutamarknaden, tänker man, kryptokurrency kommer att ha examen från teknofilleksak till allvarligt ekonomiskt verktyg.

Gå in i Bakkt

Gå in i Bakkt. Bakkt planerar att gå in på kryptovalutamarknaden med en öppen plattform för alla typer av kryptovalutatjänster, inklusive handel och lager.

Vad som skiljer Bakkt från förpackningen är dess stöd och dess grundande företag. Bakkt är en produkt från samma företag som skapade de berömda New York Börsen, och det planerar att komma in på marknaden med stöd av en självbeskriven “partytält” av stora namn – inklusive BCG, Microsoft och Starbucks.

Enkelt uttryckt är det institutionella investeringar inriktade på att skapa mer institutionella investeringar.

Vi ska ta en titt på vad Bakkt är, vad det planerar att göra och vad marknaden säger om denna potentiellt spelförändrande enhet.

En introduktion till Bakkt

I augusti 2018, Bakks moderbolag Interkontinentalt utbyte släppte ett uttalande som meddelade sin avsikt att använda Microsofts molntjänst Azure för att “skapa ett öppet och reglerat, globalt ekosystem för digitala tillgångar.”

Det här nya företaget, med namnet Bakkt, skulle börja direkt med flaggan med federalt reglerade marknader och hjälptjänster, som lagring.

Det skulle till och med innehålla Bitcoin to fiat-omvandlingar, en funktion som är sällsynt vid kryptovalutabörser och en av de största skillnaderna mellan marknadsförare och även-rans. Totalt förväntar sig Bakkt att betjäna en digital marknadsplats som flyttar 270 miljarder dollar per år.

“Genom att föra reglerad, ansluten infrastruktur tillsammans med institutionella applikationer och konsumentapplikationer för digitala tillgångar strävar vi efter att bygga förtroende för tillgångsklassen på global nivå, i överensstämmelse med vår meritlista när det gäller att skapa transparens och förtroende för tidigare oreglerade marknader”

Intercontinental Exchange grundare och VD Jeffrey Sprecher sa i uttalandet.

Bakkt-webbplatsenBakkt-webbplatsen

Bakks flaggskepp som erbjuder en amerikansk baserad futuresbörs och clear-house-plan för endagars, fysiskt levererade Bitcoin-kontrakt i kombination med fysisk lager.

Så småningom hoppas Bakkt att kunna betjäna alla nivåer i kryptovalutaförsörjningskedjan, från tillfälliga investerare till mega-handlare, som Starbucks.

I själva verket kommer Starbucks att vara den första stora handlaren som samarbetar med Bakkt om sätt att “konvertera sina digitala tillgångar till amerikanska dollar för användning på Starbucks”, enligt Maria Smith, Starbucks vice vd för partnerskap och betalningar..

Andra investerare och potentiella Bakkt-partners inkluderar en tvättlista över välkända finansinstitut, inklusive Alan Howard, Pantera Capital, Fortress Investment Group, Eagle Seven, Galaxy Digital, Protocol Ventures, Susquehanna International Group och Horizons Ventures..

“Bakkt är utformat för att fungera som en skalbar ramp för institutionellt, handels- och konsumentdeltagande i digitala tillgångar genom att främja större effektivitet, säkerhet och nytta,” sade Bakks VD Kelly Loeffler i uttalandet. “Vi samarbetar för att bygga en öppen plattform som hjälper till att frigöra den transformativa potentialen hos digitala tillgångar över globala marknader och handel.”

Vad marknaden säger

Det är troligtvis ingen slump att “Bakkt” låter misstänksamt som “backat”. Det är trots allt ett projekt från företaget som grundade New York Stock Exchange, det bygger på Microsoft-teknik, det har en massa stora namn institutionella investerare som redan finns ombord och dess första stora handlare är ingen annan än den allestädes närvarande Starbucks.

I de vildaste feberdrömmarna från kryptovalutaentusiaster är det svårt att föreställa sig en mer komplett skiffer av marknadsaktörer. Allt som saknas är ett Amazon-godkännande och ett förgyllt brev från US Securities and Exchange Commission som lovar Bakkt obegränsad tillgång till marknaden.

Och ändå är det nära den verklighet som Bakkt föreslår. Genom att börja arbeta med ett öga mot kontroll av lagstiftningen försöker Bakkt hoppa över de regleringshinder som har utmanat kryptovaluta under dess decennielånga uppgång – och särskilt 2018, i synnerhet.

Kryptomarknadsobservatörer har identifierat några viktiga fördelar med den här nya spelaren, som alla verkar positiva ur en antagande synvinkel.

Institutionella investeringar

Den första är den uppenbara nicket mot institutionella investeringar. Bakkt har det täckt med sin första skiffer av riskkapitalföretag.

Om dessa företag är villiga att sticka sina halsar i kryptoarenan, så tänkandet går, är det bara ett hopp-hopp-hopp för ännu större företag att komma ombord. Detta är särskilt troligt om Bakkt följer reglerna och säkerställer godkännande för sin verksamhet framåt.

Konstigt nog fungerar detta argument också i omvänd ordning. Om stora biljettinvesterare är bra med Bakks verksamhet, så följer att även små investerare bör komma ombord. Det är ett känt faktum i finansvärlden att lite pengar följer stora pengar, det sätt som lite fisk spårar större fisk för att mata på skrot.

Om ett stort riskkapitalföretag är säkert i Bakkt kommer de företag som söker vägledning följa efter. Detta har potential att få in en massa kapital från tidigare orörda resurser – kreditföreningar, pensionskonton och 401 (k) s.

Av naturen måste dessa typer av innehav vara konservativa. De finns trots allt för att hjälpa investerare att förbereda sig för framtiden. Utan betydande institutionella stöd har kryptomarknaden varit berömd volatil. I form av en ond cirkel har bristen på institutionella pengar på grund av volatilitet förhindrat en injektion av kapital som kan hålla volatiliteten till ett minimum.

Det är alltså uppenbart att Bakks inträde på marknaden bara kan lugna rädslan för naturligt konservativa investeringsfordon.

Detta fungerar också i en teknisk vinkel. Bill Gates, grundare av Microsoft, har varit känt hårt på kryptovaluta och har gått så långt att han säger att det har dödat människor på ett “ganska direkt sätt.”

Och ändå bygger Bakkt på Microsofts molntjänstplattform Azure, vilket innebär åtminstone en liten tyst godkännande av kryptovaluta som en legitim enhet av teknikjätten.

Eftersom Microsoft åtnjuter en stor majoritetsandel av marknaderna för persondatorer och allmän programvara, är det troligt att mindre utvecklare kommer att följa i kölvattnet så långt som att integrera Bakks erbjudande i sina egna produkter..

Få företag planerade att bygga applikationer eller plattformar baserade på oprövad eller lite antagen teknik. Med Microsoft i framkant är det praktiskt taget garanterat att utvecklare kommer att hamna i linje.

Bakkt Bitcoin Futures anländer september 2019

I september 2019 lanserade Bakkt sina första fysiskt avvecklade bitcoin-futuresprodukter, och för mycket.

Sedan New Yorks börsägare Intercontinental Exchange (ICE) tillkännagav Bakkt-plattformen och tillhörande planer för bitcoin-futures, har det varit hoppet från många intressenter i kryptoekonomin att företagets lansering kan utgöra en vändpunkt för vanlig uppmärksamhet kring kryptovalutor.

Naturligtvis återstår det att se hur exakt Bakkt kommer att gå de kommande åren. Men satsningen har stora stödjare, och från och med den 23 september har det nu stora derivaterbjudanden – dagliga och månatliga kontrakt som spårar bitcoinpriset – som i det minsta kommer att legitimera kryptovalutan framöver och införa så kallat “digitalt guld” till ny publik.

Vi är live!

Den första handeln med Bakkt Bitcoin Futures genomfördes kl 20:02 ET till ett pris av 10 115 USD

– Bakkt (@Bakkt) 23 september 2019

På nyheterna upprepade Bakkt verkställande direktör Kelly Loeffler den känslan och sade att början på företagets derivatverksamhet borde leda till att mer vanliga investerare känner sig bekväma med bitcoin:

”När institutioner går in i denna framväxande tillgångsklass kommer de att fortsätta att se till att säkerställa infrastruktur och den säkerhetsnivå som den ger. Viktigt är att dessa terminskontrakt nu fungerar som riktmärken som fastställts genom en pålitlig prisupptäckningsprocess som investerare kan lita på. ”

Futureslanseringen gick enligt schemat, eftersom Loeffler avslöjade förra månaden att 23 september var målet för release av derivaten. Bakkt hade dock tidigare försenat erbjudandena flera gånger när det arbetade för att slutföra sina förberedelser.

Med de terminskontrakt som nu är allmänt tillgängliga ansluter sig Bakkt till vanliga derivatmarknader CME Group, som lanserade sin första bitcoin-terminsprodukt i december 2017.

Chicago Board Options Exchange (CBOE) stängde oväntat sina egna bitcoin-futures tidigare i år, vilket innebär att Bakkt och CME Group är de största leverantörerna i arenan för tillfället.

En ny typ av Bitcoin Futures, men låg efterfrågan att börja

Framför allt är Bakkt Bitcoin Futures-produkter de första i USA som levererar BTC till köpare vid kontraktens upphörande. Dessa leveranser underlättas av börsens vårdnadshavare, Bakkt Warehouse.

Derivaten upplevde dock inte en betydande uppsjö av handelsaktiviteter för att starta.

Låg volym på kontrakternas första dag ledde till en välsignelse av kommentarer i sociala medier, med vissa som pekar och andra uttrycker förvåning över den upplevda bristen på intresse kring erbjudandena. I slutet av måndagen hade 71 månadskontrakt och 2 dagskontrakt som representerade 72 bitcoin – eller ungefär 700 000 dollar i löpande priser – köpt.

Larry Cermak, forskningsdirektör vid kryptovalutahandelspublikationen The Block, noterade på Twitter att den initiala volymen kring Bakks futures var nästan knappt jämfört med de nästan 50 miljoner dollar i bitcoin-futures som CME Group hanterade intradag vid den tiden. Men Cermak var inte pessimistisk om Bakks långsiktiga utsikter.

I jämförelse hade CME Bitcoin futures en 24-timmars handelsvolym på $ 48,2 miljoner. pic.twitter.com/4BlvxnZejj

– Larry Cermak (@lawmaster) 23 september 2019

“Aktiviteten tar veckor / månader att komma igång och jag tror verkligen att det kommer att göra”, skrev Cermak.

Three Arrows Capital VD Su Zhu var av samma sinne och hade beräknad tidigare att ”Bakkt sannolikt först kommer att sippra och sedan en översvämning.”

Bakkt öppnar sitt Bitcoin-depålager för “alla institutioner”

I november 2019 öppnade Bakkt dörrarna till sina vårdtjänster för alla världens institutioner.

I sin verksamhet som ett aktiebolag i New York, Bakkt meddelat pivoten den 11 november när starten fick godkännande från New York Department of Financial Services (NYDFS) att “erbjuda bitcoinförvaring till alla institutioner.”

Med NYDFS godkännande kan anläggningen nu säkra företagens bitcoininnehav direkt även om terminer inte är inblandade.

Och medan mättnad redan tillfaller toppen av kryptovalutans depåsektor hoppas Bakkt att slå ut konkurrensen genom att erbjuda sina kunder en överlägsen tjänst. Som företagets verkställande direktör Adam White förklarade på måndagen:

”Medan tekniken utgör grunden för att vi säkert lagrar kundmedel, använder Bakkt Warehouse omfattande fysiska, operativa och cybersäkerhetsgarantier. Vår relation med Intercontinental Exchange (NYSE: ICE), ett Fortune 500-företag som äger och driver marknadsinfrastrukturen som världens största finansinstitut redan är beroende av, gör det möjligt för oss att på ett unikt sätt ta itu med kundernas behov i det digitala tillgångarnas förvaringsutrymme […]. ”

Per Bakkt, de första nykomlingarna som använder sitt breddade vårdnadserbjudande kommer att vara kryptoekonomiska grundpelare Galaxy Digital, Pantera Capital och Tagomi.

Det handlar inte bara om institutioner

Bakkt fokuserar också på ansträngningar för att tillgodose handlare och konsumenter.

I Ocotober 2019 avslöjade Bakkt den kommande lanseringen av en konsumentapp, som syftar till att hjälpa användare att betala för varor och tjänster från handlare som använder kryptovalutor, bland annat.

“Vår vision är att tillhandahålla en konsumentplattform för att hantera en digital tillgångsportfölj, oavsett om de vill lagra, handla, handla eller överföra sina tillgångar”, sa Bakkt produktchef Mike Blandina vid den tiden.

På baksidan utvecklar det ICE-stödda företaget också en handelsportal, av vilken den populära kaffekedjan Starbucks kommer att vara en lanseringspartner.

Bakkt Bitcoin Futures Volym exploderar tidigare $ 30 miljoner

Bakkt rapporterade mitt på dagen i november 2019 att volymerna för sina Bitcoin-futures nådde rekordhöga och överträffade 4443 kontrakt – upp 60% från börsens senaste rekordinställningsdag förra veckan.

Detta motsvarar ungefär 32 miljoner dollar i skrivande stund. (För ett visst perspektiv har de kontantavvecklade Bitcoin-kontrakten från CME-gruppen sett volym till nästan 500 miljoner dollar idag, även om den marknaden är nästan två år gammal.)

Visst, det här är långt ifrån de hundratals miljoner (ibland miljarder) som marknadsledarna Binance, Coinbase och Kraken ser varje dag, även om det är en förbättring från de dagliga volymerna under 2 miljoner dollar som sågs på Bakkt tidigare denna månad.

Två månader efter sin debut nådde Bakkt Bitcoin Futures ett rekordhöjd på 4443 kontrakt som handlades idag – upp över 60% från vår senaste rekordinställningsdag

Vi ser fram emot att bygga vidare på denna fart när vi närmar oss lanseringen av Bakkt Bitcoin Options-kontrakt den 9 december

– Bakkt (@Bakkt) 27 november 2019

Det är viktigt att notera att vid dagen för Bakks ovanstående tweet var handelsdagen inte ens fullständig. Vid tidpunkten för skrivningen av den här artikeln har börsen sett nästan 5000 Bitcoin-kontrakt som handlas, vilket inte är en summa att nysa på – det är säkert.

Medan Bakks volymer är ett tecken på institutionellt handelsintresse, är Bakks öppna räntevärden tecken på institutionernas benägenhet att hålla Bitcoin.

Kryptovalutadata Twitter-sida Ecoinometrics nyligen noterat att det öppna intresset för Bitcoin-terminskontrakt har ökat med hundratals BTC de senaste dagarna. Detta innebär att “vissa människor ser prisnedgången som ett bra tillfälle att komma in länge.”

#Bakkt #Bitcoin Framtidsaktivitetsrapport

Oh Jösses! Titta på den ökningen av öppet intresse! Vissa människor ser verkligen detta prisdopp som ett bra tillfälle att komma in långt.

Håll ett öga på det med den dagligen uppdaterade Bakkt #BTC aktivitets rapport &# 128071; pic.twitter.com/gYsPXaw2qp

– ecoinometrics (@ecoinometrics) 26 november 2019

Bakkt ser ut att bygga på momentum

Bakkt vill bygga på de exponentiellt ökande volymerna på sin terminsmarknad.

Bara förra veckan avslöjade Intercontinental Exchange – ägaren av New York Stock Exchange och till synes majoritetsägare av Bakkt – att dess Singapore-filial kommer att lansera Bakkt Bitcoin Cash-Settled Monthly Futures för östaten.

De kontantavvecklade kontrakten kommer att avräknas mot priserna på Bakks flaggskeppsprodukt, de amerikanska reglerade Bitcoin-futures som nämndes tidigare i denna artikel. Lucas Schmeddes, president för ICE Futures och Clear Singapore, sa i frågan:

“Vårt nya kontantavvecklade terminskontrakt kommer att erbjuda investerare i Asien och runt om i världen ett bekvämt, kapitaleffektivt sätt att vinna eller säkra exponering på bitcoinmarknader.”

Optionskontraktet gör det möjligt för institutionella investerare att “säkra eller vinna bitcoin-exponering, generera intäkter och erbjuda kostnads- och kapitaleffektivitet”. enligt ett blogginlägg om saken.

Även om det inte är klart om lanseringen av dessa produkter kommer att ha en väsentlig inverkan på Bitcoin-marknaden, hoppas investerare att detta kommer att få fler institutionella aktörer, vilket ökar chansen att pengar kommer in på marknaden och pressar priserna högre.

Kommer Bakkt att ta med vanlig acceptans?

ICE: s stöd från Bakkt kan inte överdrivas, åtminstone när det gäller börsens potential.

När det gäller att äga och driva några av världens största mainstream-börser och marknadsplatser är ICE lika väl positionerat som alla företag när det gäller att ha resurser och kunskap för att hjälpa till med att framhäva framtidens kryptovaluta.

Denna dynamik har visat att Bakkt har vad som krävs för att bli ett av de mest framgångsrika kryptobörserna någonsin. För att vara säker kommer bara tiden att avgöra om plattformen hamnar till toppen av sitt fält. Men att satsa mot ICE är verkligen en stor satsning, och de satsar att Bakkt kommer att visa sig fruktbart.

Slutligen finns det den riktiga heliga gralen – Mainstream acceptans. Detta är ofta det svåraste att få. Stora finansinstitut och teknikföretag brände mycket av deras offentliga inflytande under åren sedan den stora lågkonjunkturen 2008.

Stora banker orsakade att många människor förlorade sina hem genom komplicerade och ogenomskinliga finansiella rörelser, och teknikföretag ville bara sälja privata data med vinst medan de försummade att hålla sina egna system säkra.

Faktum är att dessa tvillingbrister är en del av anledningen till att kryptokurrency kom fram när den gjorde det.

Som sagt, detaljinvesteraren har fortfarande de flesta av sina pengar och sin teknik bunden i dessa människor, och med det kommer en viss nivå av tvångsförtroende. Den genomsnittliga personen måste tro att Microsoft och deras lokala filial i en storbank har de flesta av sina intressen. Om inget annat vet den genomsnittliga personen att de har mycket mer erfarenhet inom området.

Detta gifter sig då med två Mainstream-bekymmer för en total vinst. Crypto verkar mer demokratiskt, men det är oprovet. Stora affärer verkar mer kunniga, men förtroendekomponenten har skadats.

Genom att öppna sig för kryptomarknaden ger dessa stora enheter samtidigt trovärdighet till kryptovaluta och val till konsumenter. Det här kan vara det som verkligen driver kryptovalutan ur sin nuvarande ekonomiska bakvatten och in i vardagliga affärer.

När allt kommer omkring, vad kan vara mer vardagligt än att ta ett morgonkaffe på Starbucks?

Referenser

  • https://www.businesswire.com/news/home/20180803005236/en/Intercontinental-Exchange-Announces-Bakkt-Global-Platform-Ecosystem
  • http://www.cryptomorrow.com/2018/08/20/what-is-bakkt/
  • https://www.businessinsider.com/bill-gates-on-cryptocurrency-2018-2
  • https://cryptoiscoming.com/what-will-bakkt-do-for-crypto/
  • https://hackernoon.com/what-is-bakkt-59081e7df314

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me