Sända Bitcoin-transaktioner med radiosändningar och TxTenna

Bitcoin radioöverföringar

Konceptet att sända Bitcoin-transaktioner via radiosändningar har funnits i flera år. År 2017 utvidgades begreppet i en förslag av kryptopionjären Nick Szabo och Elaine Ou som redogör för fördelarna som radiosändningar med kortvågfrekvenser kan ha på Bitcoins nätverksresiliens.

Nyligen, TxTenna lanseras, vilket möjliggör offline Bitcoin-transaktioner genom ett samarbete med GoTenna – radionätverket för nätverkskommunikation – och Samourai plånbok, sekretess- och säkerhetsfokuserad Bitcoin-plånbok.

Vanlig medieförståelse av Bitcoin är fortfarande överväldigande, så det är inte förvånande att offline Bitcoin-transaktionsfunktioner har flögit under radarn. De representerar dock en spännande och övertygande möjlighet för sändningar utanför nätet av undertecknade Bitcoin-transaktioner. I huvudsak gör Bitcoins nätverksinfrastruktur det inte behöver att vara på plats för noder att interagera. De framtida konsekvenserna av detta är betydande och kan ha en särskilt positiv effekt i katastrofområden och politiska regimer där censur är allestädes närvarande.

Bitcoin radioöverföringar

Förstå hur svag signal radiokommunikation för Bitcoin fungerar

Szabo och Ous förslag beskriver högfrekventa radiovågor med svag signal som en mekanism för att öka multi-homing av Bitcoin-nätverket. Genom att öka mångfalden av nodanslutningar kan nätverket bli mycket mer motståndskraftigt, vilket möjliggör ett mer isotropiskt (dvs förtroendeminimerat) nätverk.

De direkta målen för en sådan modell är att minska potentiella modifieringsproblem i samband med nätreläer, möjliggöra censurresistent deltagande (Den stora brandväggen Kina stoppar inte radiosändningar), tillåter deltagande av SPV-noder utan internetanslutningar och ger möjlighet att välja en mer varierad åtkomststrukturuppsättning.

TxTenna sysselsätter Ultra högfrekvens (UHF) radiovågor som en del av GoTennas redan etablerade UHF-radionätverk som ursprungligen utformades för kommunikation i avlägsna områden eller katastrofområden. UHF-radiovågor förökas främst genom synfält, vilket innebär att de blockeras av berg, stora kullar, byggnader och andra betydande hinder. De används dock ofta i TV-sändningar, walkie-talkies och GPS. De används vanligtvis för lokal regionkommunikation eftersom de har ett kortare intervall än andra tillgängliga metoder.

UHF-radiosändningar från GoTenna-enheter fungerar i ett P2P-nätverk där en nod skickar ut en signal som letar efter andra noder i närheten med avsikten att hitta den avsedda mottagaren. Om mottagaren inte hittas direkt skickar noden en burst-sändning inom sitt intervall (~ 0,5 – 4 miles) för att hitta andra noder. Noder använder nätverkets dirigeringsprotokoll för att bestämma den optimala vägen för att nå den avsedda mottagaren och sedan komma ihåg den definierade sökvägen mellan de två kommunikanterna.

TxTenna använder samma funktionalitet som GoTennas nätverk med en liten optimering. GoTenna-enheten ansluts till Samourai Wallet och skickar sedan en UHF-radiosignal som letar efter kamrater. Emellertid söker överföringen efter en Internetansluten GoTenna-enhet snarare än en avsedd mottagare via UHF-nätverket. Transaktioner kan sändas direkt från Samourai Wallet-appen som sedan hoppar mellan GoTenna-enheter tills sändningen hittar en som är ansluten till Internet.

Den första transaktionen – sänds från en enhet som inte är ansluten till Internet och via UHF-radiovåg till GoTenna-nätverket – bekräftas därefter i Bitcoin-blockchain av online-TxTenna (GoTenna) -användaren som automatiskt sänder transaktionen till den vanliga (Internet- anslutna) Bitcoin-nätverk. Ett privat bekräftelsemeddelande vidarebefordras sedan till den ursprungliga TxTenna-transaktionsavsändaren. I huvudsak kan en användare skicka en Bitcoin-transaktion utan att vara ansluten till Internet.

Samourai Wallet är också en av de mest integritetsmedvetna Bitcoin-plånböckerna som finns och implementerar avancerade system som Stonewall, Richochet och PayNyms för att öka användarnas integritet och säkerhet..

Bitcoin Sekretess

Läs: Stonewall & Samourai Wallet: Förbättring av Bitcoins integritet

GoTenna-enheter är också utbredda. Det säljs mer än 100 000 GoTenna-enheter och deras nätverk noder sprider sig på olika platser i USA och Europa. Så småningom kan spridningen av UHF-radio off-grid Bitcoin-transaktioner bli vanligt, vilket ökar kapaciteten i nätverket och möjligheten för vanliga användare att skicka transaktioner genom ett sådant medium.

Fördelar och framtida potential för off-grid Bitcoin-transaktioner

De direkta fördelarna med UHF-transaktioner utanför nätet – som med TxTenna – är enkla och lovande. Restriktiva Internetleverantörer och mobiloperatörer kan undergrävas, flera humle genom TxTenna-enheter fördunklar din fysiska plats och SIM-identifierare, och air-gapped Bitcoin-sändningar är aktiverade. Dessutom behålls datapaket som skickas via ett nätverk inte av reläer, utan endast den avsedda mottagaren.

Upphävandet av nätneutralitet av U.S. Federal Communications Commission tidigare i år har också lett till en stigande intresse kring nätverk och radiosändningstekniker. Där tjänster som TxTenna verkligen kan påverka – även nu – finns i förtryckande regimer där censurmotstånd är utbrett och svårt..

Till exempel kan användare av TxTenna i Kina sända transaktioner via en TxTenna / GoTenna-nätverksenhet utan att ansluta till Internet, vilket avsevärt förbättrar deras integritet genom att undergräva Kinas stora brandvägg (GFC). GFC: s potential under Kinas regering att avanonymisera användare av Bitcoin beskrivs uttryckligen i ett nyligen Rapportera producerad av ett samarbete mellan Princeton och FIU.

Off-grid Bitcoin-transaktioner har också en enorm potential för katastrofbaserade områden, som nyligen sett i Puerto Rico med orkanen Maria. Minimal tillgång till Internet tar effektivt bort all uppfattning om nätbank och flexibelt utbyte av värde. Att skicka Bitcoin-transaktioner via UHF-radiofrekvens – där TxTenna-noder till och med kan inrättas i nödhjälp – har potential att tillåta naturkatastroffär att få finansiering från familjemedlemmar utomlands eller välgörenhetsdonationer utan att behöva erforderlig nätverksinfrastruktur.

Puerto Rico Crypto

Läs: Puerto Rico Sol: Cryptocurrency Utopia eller Pipe Dream?

Teknik som ökar Bitcoins nätbeständighet förflyttas inte bara till UHF-radionätverk. Blockstream har forskat och utvecklat en satellitnätverk för att sända Bitcoin blockchain över hela världen 24/7 för möjligheten för alla i världen att använda Bitcoin och hjälpa till med övergripande nätverksskydd och motståndskraft. Blockstream Satellite minskar Bitcoins beroende av Internet, sänker inträdeshindren och ytterligare ökar multi-homing av nätverket.

Särskilt Samourai Wallet, TxTenna, och Blockstream-satellit är alla open source-projekt.

När Bitcoin fortsätter att utvecklas växer förbättrade sekretessfunktioner till vänster och höger. TxTenna- och UHF-radiovågor utanför nätet är förvisso ett mycket annat tillvägagångssätt än protokollförbättringar, men är ändå viktiga förbättringar. Infrastrukturen för funktionella nätverk (dvs. tillräckliga UHF-noder) är relativt endast tillgänglig i flera utvecklade områden i världen som USA och Europa för närvarande. Potentialen för att detta kan förändras snabbt är dock verklig. Ett växande Bitcoin-nätverk med flera homing som beskrivs av Szabo och Ou ger en dynamisk bild av den framtida potentialen för Bitcoins motståndskraft och kanske en inblick i dess framtida nätverkstopologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me