Kryptovaluta och hedgefonder: Låsa upp de institutionella pengarna

Institutionella investerare i kryptovaluta

Investeringar i kryptovaluta har – hittills – varit ett högriskföretag med hög vinst, med privatpersoner som utgör huvuddelen av den öppna marknaden.

Detta beror på flera konvergerande faktorer. Kryptovalutor har en relativt inträdesbarriär på grund av priset och den tekniska väggen som omger dem. Som ett resultat har huvuddelen av investeringarna gjorts av relativt tekniskt kunniga individer som bidrar med relativt små delar av deras personliga inkomster. Även så kallade val arbetar vanligtvis med personliga kontanter.

Det gyllene priset för kryptovalutainvestering har alltid varit de stora summorna pengar som är låsta i institutionella investeringsmedel, som hedgefonder. I en hedgefond samlar ackrediterade investerare sina pengar för investering i fondens ofta komplexa portfölj.

Säkringsfonder för kryptovaluta

Dessa fonder tenderar att vara konservativa och prioriterar investerarnas avkastning och säkerhet framför massiva vinster. Hedgefonder är också starkt knutna till statlig reglering. Detta har fram till nyligen gjort dem dåligt anpassade för kryptovalutamarknaden. Helt enkelt är hedgefonder inte riktigt utformade för att klara tvåsiffriga procentuella svängningar under en daglig period, och kryptovalutamarknaden fungerar fortfarande mycket i ett lagligt vilda västern.

När marknaden mognar blir dock kryptokurrency mer attraktiv för institutionella investerare, och vissa projekt är till och med specifikt inriktade på att föra de massor av investeringspengar in på marknaden. Vi ska ta en kort titt på läget för kryptovalutasäkringar och granska ett par av de nya projekten.

Marknadens tillstånd

Marknadens tillstånd kan kanske bäst sammanfattas av miljardärinvesterarens Steven Cohens handlingar. Cohen bestämde sig nyligen för att stödja Autonomous Partners blockchain-projekt för hedgefonder. Autonomous Investors grundades i slutet av 2017 för att producera en institutionell investeringsblockchain-plattform som prioriterar skalbarhet, infrastruktur och tillgång till sekretessmynt.

Steven Cohen

Steven Cohen, bild från Bloomberg

Cohen nekade att kommentera investeringen i en berättelse av tidningen Fortune, men ledaren för Autonomous Partners Arianna Simpsons kallade Cohens likviditetsinjektion en förtroende för kryptovalutans hedgefondsinvestering.

Hon tillade att den slutgiltiga formen och formen för kryptovalutans hedgefondsinvesteringar fortfarande är osäker, men det finns stor entusiasm i rymden.

“Det är fortfarande uppe i luften om folk vill göra ett antal saker på blockchain”, sa hon till Fortune. ”Vi räknar fortfarande ut vad som behöver göras och vad inte. Men det är tydligt att de vill handla och att de vill spela spel. “

Huvudprojekt

Autonoma partners leder avgiften till kryptovalutasäkringar från hedgefondssidan. En hel del krypto-första projekt syftar dock till att bryta in på den institutionella investeringsarenan genom att prioritera kryptotekniken först och främst.

CG Blockchain‘S Blockchain Terminal – eller BCT, efter dess ursprungliga token – syftar till att skapa ett ekosystem för handel med kryptovalutor riktat specifikt till institutionella investerare.

BCT hoppas att institutionella investerare kommer att använda ekosystemets decentraliserade applikations- och plattformsverktyg för handel med hedgefonder. I huvudsak samlar BCT in data från kryptovalutabörser, sociala medier och ursprungliga mynterbjudanden för sina användare. Dessa data kan sedan användas för handel, med stöd av plattformens så kallade ComplianceGuard-säkerhetssköld, en dubbelsidig cybersäkerhetspaket och ett regelverksverktyg.

Quantopian är ett annat projekt som arbetar inom den institutionella investeringssfären, men inte riktigt lika direkt som Blockchain Terminal. Quantopian fungerar som en marknadsplats för handelsalgoritmer.

“Vårt mål är att göra algoritmisk handel tillgänglig för alla – oavsett din plats, bakgrund eller erfarenhet”, sa utvecklarna på projektets hemsida. ”Vi tillhandahåller verktyg, data och kapital – allt du behöver tänka på är strategin. Och om du hittar en idé som är framgångsrik, vill vi att du ska dela i handelsvinsten på en kapitalallokering. ”

Detta är ett slags sidotillträde till institutionell investeringsvärld, men det är ett tecken på att marknaden växer i komplexitet. Den typen av komplexitet kommer att vara avgörande för potentiella investerare att bevittna.

Numerai tar denna typ av komplex handel ett steg längre med införandet av artificiell intelligens. Artificiell intelligens och blockchain passar perfekt. Blockchain-teknik kan snabbt lagra och manipulera stora mängder data. Men att sortera igenom all den informationen är en uppgift som är bäst lämpad för artificiell intelligens. Kombinationen av de två, när de tillämpas på institutionell investering, kan ge institutionella investerare en tydlig fördel jämfört med traditionella handelsplattformar, enligt Numerais grundare Richard Craib.

”När du väl har en modell i ekonomi som fungerar döljer du den. Du döljer de tekniker du använde för att bygga den. Du döljer metoderna du använde för att förbättra dina data. Och viktigast av allt, du döljer data. Det ekonomiska incitamentet för sekretess är starkt, ”sa Craib på projektets hemsida. ”Men när jag lärde mig om homomorf kryptering var jag motiverad att hitta ett sätt att använda kryptografi för att dela min datamängd med andra maskininlärningsexperter. Jag trodde att om jag kunde dela data kan andra människor en dag bygga bättre modeller än mina. Så jag startade Numerai, den första hedgefonden som ger sina data gratis med strukturbevarande kryptering, och tillåter öppet deltagande av datavetare runt om i världen. ”

Att föra informationsteknik med öppen källkod till investeringsvärlden ger förtroende för den ofta förvirrande teknologin kring blockchain, vilket förbättrar både dess prestanda och dess PR.

En förlägenhet av rikedomar

Kombinationen av kryptos relativa nykomlingsstatus till investerarvärlden och institutionella investerares stora kapitalreserver kan betyda enorma vinster – pinsamt enorma – medan marknaden fortfarande är relativt outnyttjad. Blockchain investeringsadvokat John Lore berättade för Business Insider att åtminstone en av hans hedgefondklienter kände behovet av att be om ursäkt för honom på grund av den stora mängden kontanter hans fond hade skapat.

”Några av dem får mig att må dåligt om min egen nettovärde och vad jag har gjort med mitt liv. Jag fick till och med en fondförvaltare om ursäkt för att jag tjänade så mycket pengar och sa att han skulle ge mycket till välgörenhet, berättade Lore för Business Insider. ”De hade lagt in cirka 600 000 dollar och i januari satt de på över 8 miljoner dollar. Min son tittade på det och bestämde sig för att han skulle bli kryptovalutaansvarig. ”

Lores New York-baserade Capital Fund Law Group har sett en stor ökning av det institutionella investerarnas intresse för blockchain hedgefondsmarknaden, tillade han.

“Det finns mycket efterfrågan men jag tror att det just nu finns ett stort behov av utbildning”, sa Lore. ”Aldrig har det funnits en mer varierad grupp av potentiella chefer till oss. Det här är inte bara alla tidigare köpköpsanalytiker hos investeringsbanker, de kommer från alla olika aspekter. ”

Institutionella investeringspengar har varit en helig gral för kryptoinvesterare, som tror att den ökade likviditeten som skulle ge marknaden kommer att öka den totala marknadsstabiliteten och därmed locka ännu fler investerare med ännu djupare fickor.

Även om kryptovalutans hedgefondsatsning fortfarande är i sin linda, ser intresset på båda sidor av ekvationen ut sannolikt att driva kryptoinvesteringssfären till nya – och mycket större – finansiella kretsar under en relativt kort period.

Referenser

  1. https://masterthecrypto.com/cryptocurrency-new-asset-class-institutional-investors/
  2. http://fortune.com/2018/07/12/steven-cohens-bitcoin-crypto-autonomous-partners/
  3. https://venturebeat.com/2018/03/26/blockchain-project-aims-to-disrupt-hedge-fund-investing/
  4. https://www.quantopian.com/faq
  5. https://numer.ai/hemsida
  6. http://www.businessinsider.com/crypto-trader-hedge-fund-making-so-much-poney-2018-6

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me