Det bästa beviset på insatsmynt för att tjäna passiva inkomster

Bästa bevis på insatsmynt

Det finns två huvudsakliga konsensusprotokoll i kryptovalutavärlden – bevis på arbete och bevis på spel. Ignorera ett ögonblick det relativt lilla spektrumet av hybrider och offshoots, dessa två protokoll definierar i huvudsak kryptosfären. De kan ses från ett inkomstgenererande perspektiv som aktiva och passiva inkomstkällor. Arbetsbevis förnekas ibland som arbete för arbetets skull, och det är i grunden – de långa kedjorna av algoritmer som modern hårdvara måste lösa för att skapa nya mynt äter upp stora mängder datorkraft och miljövänlig el för att skapa unika kryptografiska haschar. Detta säkerställer att något – i det här fallet, datorkraft och elektriska kostnader – begränsar skapandet av nya mynt så att inflationen inte går ur kontroll.

Bästa bevis på insatsmynt

Bevis på insats är ett mer passivt sätt att generera inkomst och mer miljövänligt ur ett elektriskt perspektiv. Bevis på insats belönar i princip myntinnehavare för att utföra viktiga åtgärder på blockchain, i utbyte mot att binda upp betydande mängder av dessa mynt. Detta bidrar till blockchain-säkerhet genom att hålla ägandet relativt decentraliserat bland ett antal spelare. Det uppmuntrar också mindre innehavare att hänga på sina mynt, snarare än att spela bort dem på den öppna marknaden.

Vi ska ta en kort kartläggning av beviset för insatsfältet som det ser ut 2018. Det är omöjligt att avgöra vad som gör det bästa “beviset för insatsmynt”, men vi tar en titt på kraven på spel, förväntade intäkter, användarvänlighet och andra faktorer för att begränsa fältet. Förhoppningsvis kommer vi fram till en samling bevismyntmynt som kan ge den genomsnittliga investeraren åtminstone lite passiv inkomst.

Dessa mynt är listade i ingen särskild ordning för att undvika att favoritism eller listningsfördomar uppträder. Vi gör en sammanfattande granskning i slutet.

NavCoin

Nav myntguide

NavCoin är en öppen källkodsgaffel av Bitcoin som skapades 2014. Som en av de tidigaste antagarna av bevis på insatsmodellen är den också en av de mest pålitliga lönerna med 5 procent per år. Det finns inget minimum att spela. Med detta sagt, ju större antal mynt du satsar, desto högre blir dina potentiella belöningar och desto snabbare tjänar du dem. En liten insats på bara 50 NAV tar till exempel mellan 150 och 200 dagar att sätta ett block och tjäna en belöning. Det bör också noteras att siffran på 5 procent förutsätter att din plånbok är online och satsar 24/7, 365 dagar per år.

Rusa

Dash-guide

Även om det inte är ett rent bevis på insatsmynt använder Dash ett masternode-system som tillåter innehavare att samla ut utdelning. I det avseendet är det alltså synonymt från en investeringssynpunkt från färgade-i-ullen-bevis-av-spel-mynt. Avkastningen är också ganska stor, vilket ytterligare motiverar att den tas med här – upp till 7,5–8,4 procent, plus eventuell prisuppskattning hänförlig till själva myntet. Huvudproblemet är den stora investering som behövs för att bli en masternode. Från och med oktober 2018 behövs minst 1 000 DASH till ett pris av cirka 162 000 USD.

NEO

En nybörjarguide till NEO

Det så kallade ”Chinese Ethereum”, NEO, är ett bevis på insatsmynt med smarta kontraktfunktioner. Detta gör det, precis som Ethereum, till en idealisk startpunkt för decentraliserade applikationer och initiala mynterbjudanden. NEO och dess tillhörande mynt GAS kan placeras, men de måste placeras i en plånbok som du har och inte ett byte, med undantag för Binance och Kucoin. Inte alla plånböcker är skapade lika, så det är viktigt att veta innan du hoppar in om din valda plånbok låter dig samla på GAS-belöningar. Årliga belöningar ligger mellan 4–6 procent. NEO är unikt bland kryptovalutor genom att det inte kan delas in i fraktioner som är mindre än en enda NEO – vilket för övrigt är det minsta belopp som krävs för att spela. När det gäller de viktigaste skillnaderna mellan NEO och GAS, är det bra att tänka på NEO som representerar en ägarandel i NEO-blockkedjan, medan GAS är “bränslet” för den blockkedjan, eller rätten att driva den.

PIVX

PIVX, som står för Private Instant Verified Transaction, är en gaffel av Dash som uppstod 2016. PIVX erbjuder innehavare möjlighet att köra en masternode, vilket kräver en investering på 10 000 PIV eller ungefär $ 12 000 per oktober 2018, eller enkel insättning. Det finns inget minimum för att börja spela PIVX, även om plånboken måste vara aktiv. PIVX-masternoder kan förvänta sig en genomsnittlig årlig avkastning på cirka 5,5 procent, medan enkla spelare kan förvänta sig cirka 4,8 procent, enligt PIVXs egen insatsguide. PIVXs insatsguide är grundlig, vilket gör det till ett optimalt val för nykomlingar på insatsplatsen. Teamet är också på förhand om slumpmässigheten som ligger i insatsen, som har jämförts med ett lotteri där antalet kryptomynt du har motsvarar att ha ett givet antal lotter “biljetter”.

”Belöningssystemet enligt design har mycket slumpmässighet inbyggt i det. Detta görs av säkerhetsskäl, men det kan göra beräkningar lite knepiga, ”skrev PIVXs team. ”Med detta sagt kräver en masternod 10 000 PIV, och varje masternode borde få en belöning ungefär var 1-2 dag, men detta kan variera beroende på antalet för närvarande aktiva masternoder. För satsning är en mycket allmän tumregel att för varje 1000 PIV (något över det faktiskt) kan du förvänta dig en satsningsbelöning en gång var 30: e dag, men kom ihåg att detta är en helt randomiserad process. Du kan gå i 15 dagar utan belöning och sedan få två på en dag. ”

Lisk

Guide till Lisk

Lisk är den vanliga människans Ethereum genom att det tillåter skrivning och exekvering av decentraliserade applikationer. Lisk använder dock JavaScript för sin appskapande, vilket potentiellt breddar sin förväntade användarbas kraftigt. Lisks delegerade proof-of-stake-system är ett steg bort från rent bevis på stake. Användare spelar sin LSK för att samla in röster för delegater. De 101 bästa delegaterna är de enda som faktiskt kan smida block, vilket också innebär att de får alla tillhörande insatsbelöningar. Emellertid tjänar delegater sina röster via de metoder de använder för att dela sina insatsbelöningar med sina väljare. Eftersom detta till stor del är upp till delegaten kan belöningarna variera från 6,25 till hela 100 procent av delegatens intäkter. På grund av den lite invecklade delegerade proof-of-stake-processen rekommenderas det att du använder Lisk Nano-plånboken och läser en Lisk-specifik guide eller två innan du hoppar in. Även om det tekniskt sett inte krävs någon minsta mängd Lisk för att delta, kostar en omröstning 4 LSK, så det rekommenderas att ha minst 200 och helst mer än 500 LSK för att se en anständig avkastning. Från och med oktober 2018 var en enda LSK värd cirka 3,10 dollar.

Reddcoin

Reddcoin grundades som en tippmetod för olika sociala nätverk. Som sådan kan den placeras i en plånbok för en årlig avkastning på cirka 5 procent. Det finns inget minimum för att börja satsa, men de belopp som krävs för att tjäna 5-procenten är enligt uppgift ganska höga – så mycket som 200 000 RDD. Lyckligtvis ligger nuvarande priser för RDD runt $ 0,003193 – så 200,000 RDD motsvarar ungefär $ 640 $.

VeChain

VeChain

Den senaste iterationen av VeChain Thor syftar till att vara en företagsdecentraliserad applikationsplattform, i ett annat försök att slå nummer 2-krypto Ethereum ur sin position. Det är två tokens inblandade – VET, eller kärnan i VeChain-tokens, och THOR, som är THOR Power-token. Dessa är analoga med de mer kända NEO och GAS.

VET-innehavare kan generera THOR genom att satsa, ungefär på samma sätt som NEO-innehavare genererar GAS. Det finns inget minimum att börja generera THOR, och vissa börser stöder även THOR-generationen genom att hålla VET i sina plånböcker. Rena insatsbelöningar är ganska låga, cirka 1,68 procent, men VeChain erbjuder användarna möjligheten att bli masternoder för 10 000 VET.

Okcash

Okcash har svävat runt kryptosfären under lång tid, efter att ha gjort sitt första utseende 2014. Det har också en relativt hög avkastning på investeringar för upp till 10 procent. Det finns inget minimum för att börja satsa, men du måste lämna din plånbok öppen (som du kommer att göra för nästan alla bevis på insatsmynt). När det gäller användningsfall skapades OK för att driva mikrotransaktioner, i motsats till dess kusiner med stora biljetter, som Bitcoin.

“Okcash på mobiler är ett perfekt sätt att tipsa, dela OK eller betala för produkter och tjänster på språng”, skrev teamet. ”Det låter dig betala på ett riktigt enkelt och snabbt sätt genom att antingen skanna en QR-kod för att göra betalningen eller genom att skriva adressen direkt för att skicka mynt. Du behöver inte registrera dig, dra kort, ange en PIN-kod eller något annat. ”

Detta tydligt definierbara och ganska snävt definierade användningsfall illustrerar en av de finare punkterna för insats; eftersom belöningar ofta betalas i den valuta du spelar i, är det en bra idé att se till att du vill ha mer av det myntet. För att uttrycka det enklare – det är ingen mening att lägga ett mynt som du inte ser en framtid i.

ARK

Nybörjarguide till ark

Ark-projektet är unikt eftersom dess utvecklingsteam inte ser det som en valuta för alla. Snarare fungerar ARK som ett medel till ett mål. Ark-projektet syftar till att koppla ihop olika blockkedjor via sin SmartBridge-teknik, som fungerar som ett smart kontrakt som kan köras över blockkedjor med väldigt olika protokoll, som Bitcoin och Ethereum.

Ark-projektet utmärker sig också från sina kollegor genom att det använder ett delegerat proof-of-stake-system på samma sätt som Lisk. Faktum är att Lisk är en direkt ättling till det aktuella Ark-projektet. Som sådan spelar inte användare direkt. Deras insatta ARK används för att rösta i 51 delegater, som sedan delar sina blockbelöningar med sina väljare. Medan ARK: s genomsnittliga belöning för den vanliga väljaren är cirka 10 procent, erbjuder några av delegaterna personliga belöningsprocent upp till 90–100 procent. Det innebär att i stort sett alla deras insatsbelöningar överlämnas till deras väljare, som sedan delar upp resten enligt röstvikt.

En liten detalj angående omröstning i ark; Ark tillåter bara en plånbok att rösta på en delegat åt gången. Detta är uppenbarligen för att förhindra centralisering eller spel av röstningssystemet. Om en potentiell väljare till exempel har 1 miljon ARK, kan den väljaren ha 1 miljon ARK: s vikt för att rösta, men bara för en enda delegat. För att rösta på två delegater måste ARK-användaren dela upp sina innehav i två plånböcker, var och en med bara hälften av originalets rösträtt. Återigen är detta för att förhindra att megainnehavare av ARK röstar i en vald delegat och potentiellt kan korrumpera blockchain.

KuCoin-aktier

Kucoin Review

KuCoin-aktier är kopplade till det populära centralbörsen KuCoin. Det Hong Kong-baserade börsen tar 90 procent av sina insamlade avgifter varje dag och distribuerar dem till KuCoin-innehavare, vilket sätter en vridning på den traditionella beviset för staking. I själva verket är det inte riktigt rättvist att kalla detta bevis på insats, så mycket som att bara satsa – KuCoin betalar en utdelning till sina KCS-tokeninnehavare i utbyte mot att hålla myntet, utan några minimum. Det knepiga är att det är svårt att beräkna en genomsnittlig avkastning, eftersom avgiftsbeloppet varierar dag till dag och bonusarna tilldelas av antalet KCS som hålls.

Bean Cash

Den tidigare BitBean är anmärkningsvärd i blockchain-utrymmet för snabba bekräftelser och låga avgifter, vilket gör det till ett föredraget val för dagliga transaktioner. Trots en del av det dumma språket som myntet använder, som “proof-of-bean” och “sprouting”, använder det samma klassiska proof-of-stake-modell som långvariga mynt. Mynt ”grodas” eller satsas från en Bean Cash-kärnplånbok. Genomsnittliga uppskattade belöningar är cirka 4 procent per månad, med en bonus på 1 000 BEAN som betalas för varje upptäckt block. Även om det inte behövs något minimum rekommenderar Bean att hålla cirka 100 000 BEAN för att lyckas varje vecka.

Varför insats?

Nu när vi har tittat runt på fältet och sett mångfalden av tillgängliga insatsalternativ – från rent bevis på insats till några av de hybriddelegerade metoderna till regelbunden gammal utdelningsinvestering – måste vi cirkla runt till frågan – varför insats alls?

Det finns verkligen vinstmotivet och många av de mynt som beskrivs ovan ger ganska robust avkastning för relativt låga investeringar. Även om det verkligen är sant att du alltid kommer att tjäna mer om du satsar mer, är möjligheten att pröva att satsa utan minimikrav en mycket attraktiv funktion som bara inte kan översättas till bevismynt. Till och med bevis på arbetsmynt med låga inträdeshinder, som Nimiq-projektet eller NIM, kräver åtminstone en fungerande kunskap om gruvdrift och en liten mjukvaruinstallation, plus den därmed för att hålla gruvarbetaren igång. Och det är före kostnaderna för el- och kapitalutrustning.

Bevis på insats

Läs: Bevis på insättningskryptovalutor

Det finns två sidattraktioner att spela mot gruvdrift som är värda att diskutera. Det första är stakingens miljövänlighet. Även om insättning kräver lite elektricitet bara för att hålla en plånbok öppen och aktiv, är det en liten bråkdel av den kraft som behövs för att hålla en CPU, GPU eller en ASIC som kör fullblast för att lösa kryptografiska algoritmer. Detta motsvarar mindre total kraft som förbrukas av nätet som helhet, vilket i sin tur innebär mindre eluttag på ett nätverk som till stor del drivs av kol och andra fossila bränslen. Proof-of-stake-mynt ger en kryptering av miljövänlighet till kryptokurrency, vilket kan bidra till att förbättra dess långsiktiga chanser för adoption på institutionell och statlig nivå.

Den andra stora attraktionen med att satsa är att verkligen placera dina pengar där din mun är, teknikmässigt. Staking är i själva verket den renaste formen av att hålla. Genom att hålla fast vid dina mynt för att få chansen att tjäna mer och samtidigt stärka nätverket visar du din tro på den underliggande tekniken för själva myntet. Som vi kort berörde tidigare, finns det ingen riktig poäng i att sätta in ett mynt som du inte vill samla mer på. Genom att satsa signalerar du i princip din tro på projektets livskraft, dess team och dess slutanvändning.

Det är ett kraftfullt uttalande att göra, även om vinst är ditt huvudsakliga motiv. Det kan till och med utökas till kryptovaluta som helhet. Det finns gott om spekulanter i kryptosfären som bara är i det för en snabb peng – mestadels daghandlare som är angelägna om att vända mynt låsta i otäcka pump-och-dump-system. Dessa är inte sanna kryptotroende. Gruvarbetare visar inte ens nödvändigtvis samma engagemang för tekniken eftersom hårdvara kan köpas och säljas och gruvintäkterna omedelbart säljs för fiat kontanter. En spelare ackumulerar dock mynten för sin egen skull. De kan säkert säljas, precis som en gruvarbetare, för att betala elräkningar eller till och med bara för att göra vinst. Men faktum kvarstår att en del av insatsen måste behållas för att fortsätta tjäna. I vissa fall är minimikravet att satsa eller till och med bli en masternode så högt att man i huvudsak lägger upp sina egna pengar som säkerhet mot blockchainens framtida framgång..

Att välja rätt mynt att satsa är alltså både ett nummerspel och en magkänsla. Om du väljer att börja satsa, börja definitivt med forskning om minimibelopp, satsningsbelöningar, särskilda satsningsprotokoll och liknande. Men kom också ihåg att välja ett projekt som resonerar med dig och ett som du förväntar dig kommer att vara långt in i framtiden. När allt kommer omkring hjälper du till att göra det till verklighet genom att satsa.

Referenser

  1. https://medium.com/@bocyaj2012/nav-coin-proof-of-stake-informational-guide-71c9c3417212
  2. https://www.reddit.com/r/dashpay/comments/6kjg1t/what_are_the_methods_of_staking_in_dash/
  3. https://www.finder.com/neo
  4. https://cryptosis.io/best-proof-of-stake-coins/
  5. https://pivx.org/reward-system/
  6. https://www.reddit.com/r/Lisk/comments/7owgsd/is_it_worth_staking_less_than_200_lisk/
  7. https://www.reddit.com/r/reddCoin/comments/7wp042/how_many_rdd_coins_allows_for_regular_staking/
  8. https://thorcalculator.com/
  9. https://okcash.org/okcash-for-individuals.html
  10. https://arkdelegates.io/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me