Crypto Derivatives & The Looming Shadow of Institutional Investment

Krypto-derivat

Berättelser kommer och går snabbt i kryptoutrymmet, med vissa framsteg mot konkreta produkter och utveckling medan andra faller vid midjesidan. Det har spekulerats i mer än ett år på att institutioner kommer in i krypto, med få definitiva tecken på att stora institutioner helt har tagit steget ännu.

Trots indikationer som Grayscales rekord 2,8 miljarder dollar tillgångar under förvaltning (AUM) för andra kvartalet, Bakkt futures i testning och Fidelity förväntade sig lansera sin kryptoplattform under de kommande månaderna; det allmänna samförståndet är – när institutioner verkligen dyker in i krypto kommer det att vara uppenbart.

Institutionella spekulationer kommer också mitt i en osäker global ekonomisk bakgrund, med spänningar som blossar upp i det amerikansk-kinesiska handelskriget som utlöser en all-time låg för den kinesiska yuanen, regeringar runt om i världen på väg att utvidga kvantitativa lättnader, och negativa obligationsräntor framväxande i Europa, allt som tyder på en tuff situation.

Krypto-derivat

Lägg till det 6-åriga guldpriset, och det är tydligt att pengar strömmar in i den traditionella tillflyktsorten av välkänd anledning.

Trots den konventionella finansvärldens framgångar utvecklas kryptovalutor i en unik miljö. Även om det anses vara oberoende av äldre finansiering, är korrelationen som driver den stigande berättelsen om att Bitcoin är en tillflyktsort som guld en blandad sak just nu.

Myntmått ”Nätverkets tillstånd”Nyhetsbrevet har nyligen tillhandahållit användbar information om den potentiella länken mellan Bitcoin och global finansiering, och anslutningen är värt att titta på när kryptomarknader mognar och osäkerhet kvarstår i konventionella.

Eftersom investerare väntar på en “alt-säsong” som verkar som att den inte kommer fram när som helst, visar Bitcoin och några av de andra ledande altcoinsna (t.ex. Ethereum) positiva marknadstecken. Deras senaste uppgång har kopplats till ett alltmer konkurrensutsatt fält för kryptoderivatprodukter.

Allt ovanstående skapar en fascinerande bakgrund för en spirande trend på kryptovalutamarknader och dess potentiella inverkan på institutionell inträde på marknaderna.

Dominansen av BitMEX och fallgropar i USA: s reglering

Det som är intressant med den senaste tidens ökning av kryptoderivatprodukter, främst i Asien, är att de snabbt får dragkraft bland detaljhandelsinvesterare, propbutiker och (kanske) institutioner som tappar tårna i poolen.

Det är svårt att säga när BitMEX, den nuvarande flaggbäraren för kryptoderivatscenen, uppfriskande inte tvingar KYC / AML på sina användare – vilket främjar en unik pseudonym utbytesupplevelse.

Men BitMEX popularitet, det är massiv försäkringsfond, hög skuldsättning och bristande efterlevnad har tyvärr uppmärksammats av CFTC, som enligt uppgift undersöker utbytet för att betjäna amerikanska kunder.

På så sätt har CFTC kastat en strålkastare på mikrokosmos som BitMEX representerar för framväxten av kryptoderivatprodukter – fallgropar och nedfall av osäkra amerikanska regler.

Det är ingen hemlighet att amerikanska tillsynsmyndigheter har dröjt bakom Asien och många andra länder angående slutgiltiga kryptovalutaregler. Som ett resultat inkluderar några större börser som geo-blockerar amerikanska kunder BitMEX, Deribit, Bitfinex och Binance. I ordning är det två av mest populära kryptoderivatplattformen i världen och två av de ledande platsbörserna (dvs. Bitfinex & Binance), som råkar rulla ut egna marginal- och derivatprodukter.

BitMEX granskning

Läs: Vår recension av BitMex

Amerikanska användare citerar enkla sätt att kringgå geoblockering, men att hålla digitala kryptovalutor på en utländsk valuta vars politik inte är att betjäna amerikanska kunder är en osäker position.

Förutom CFTC-sonderande BitMEX, är NYAG också inblandad i en rättegång med Bitfinex för att betjäna New York-kunder, vilket Bitfinex förnekar, och går vidare med sina höga hävstångs Bitcoin-swap-analoger hur som helst.

Trots fallgroparna med sin handelsmotor är BitMEX ett viktigt utbyte på Bitcoin-marknaderna och har varit det ganska länge. Nyligen översteg börsen 1 biljon dollar i årlig volym. Men framgång kommer med granskning av tillsynsmyndigheter, även om de är baserade i USA.

USA: s byråers benägenhet att bedriva utländskt utbyte är mer än tillräckligt för att avskräcka produkter med låg hinder, höga hävstångsbyten från att växa fram i USA, även om ErisX, Bakkt och LedgerX rullar ut kompatibla, fysiskt levererade Bitcoin-futures.

Som ett resultat är det ingen överraskning att en eldstad för kryptoutbytesinnovation har inträffat över Stilla havet från USA.

Från Huobi Global till OKEx till Deribit försöker det asiatiska konkurrensområdet att stjäla en marknadsandel från BitMEX, som såg registrera utflöden av BTC i juli efter tillkännagivandet av CFTC-sond.

En ny konkurrensvåg

Med Bitfinex- och Binance-derivat och marginalprodukter i horisonten är det nuvarande fältet för kryptoderivatplattform på väg att bli stramare. Några stora börser har dominerat derivatlandskapet hittills, men det verkar som om etablerade börser inte kan undvika locket att tilltala fler investerare med fler kryptoprodukter, särskilt med institutionernas förestående inträde..

Enligt FTX: s globala volymmonitor, de fem bästa kryptoderivatutbytena i volym är:

  1. BitMEX
  2. OKEx
  3. Huobi Global
  4. bitFlyer
  5. Deribit

Alla plattformar är baserade utanför USA, och BitMEX, OKEx, bitFlyer och Huobi Global har verksamhet i Asien, även om de är integrerade i obskyra platser, som Seychellerna för BitMEX. Deribit drivs för sin del från Amsterdam i Nederländerna. Huobi är den amerikanska delen av Huobi Global baserat i San Francisco, men erbjuder inte derivatprodukter till amerikanska kunder och är bara en platsbörs. BitFlyer har också ett liknande alternativ för amerikanska kunder.

FTX är ett annat växande derivatutbyte själva, född från kvanthandelsföretaget Alameda Research, som är bosatt på BitMEXs ledartavla och för närvarande förvaltar över 100 miljoner dollar i digitala tillgångar. FTX, införlivat i Antigua och Barbuda, har sprängt in på scenen efter lanseringen av deras utbytesplattform med en raffinerad likvidationsmotor och intressanta produkterbjudanden som en “shitcoin index” korg med lågkapital altcoins.

Deribit Review

Läs: Vår recension av Deribit

FTX ligger för närvarande på 7: e i derivatvolym, bakom Chicago Mercantile Exchange (CME) i USA, som är sjätte och har kontantavvecklade terminer – inte fysiskt levererade.

Sammantaget kan du hitta liknande, om än lite varierade, tar BitMEX berömda eviga byte på kryptoderivatbörser, bland andra alternativ och futures också. Den hävstång som erbjuds är hög, ofta upp till 100 gånger, och vissa börser ger USDT som säkerhet tillsammans med BTC och till och med swappar / futures för altcoin-par.

När det gäller efterlevnad är det ingen hemlighet att BitMEX är populärt för sin pseudonyma inställning till användaridentiteter. I en bransch som strider mot centraliserade datalagringsplatser och dess många fallgropar (dvs. Binance’s KYC-utpressningsproblem), bidrar BitMEX sannolikt till dess allvar bland många handlare.

Dessutom lockas många handlare av den höga hävstångseffekten av BitMEX, Deribit, OKEX och FTX, som erbjuder upp till 100X hävstångseffekt på Bitcoin futures / swappar. Men den höga hävstångseffekten medför också enorma risker och rekommenderas inte för detaljhandlare.

Huobi Global och bitFlyer erbjuder också hävstång, men i mindre storlekar än deras motsvarigheter med hög hävstång. Till exempel erbjuder Huobi Global DM (deras derivatmarknad) upp till 20X på BTC-futures, och bitFlyer erbjuder 15X.

Slutsats

Vi är fortfarande bara mycket tidigt på marknaden för kryptoderivat, som totala volymer på ungefär 14 miljarder dollar (i skrivande stund) över alla kryptoderivatutbyten bleknar jämfört med konventionella derivatmarknader.

Lägg till i den skuggiga historien som sträcker sig över kryptoutbyten, som härrör från otaliga hackar, och institutioner har rätt att tveka att dyka in i kryptoderivat.

Men när marknaden mognar letar du efter fler derivatprodukter och börser som erbjuder dem. Om institutioner tar stort intresse för Bitcoin-derivat när de är live och rullar med sådana som Bakkt, ErisX och LedgerX, förvänta dig att den institutionella inträdet till kryptomarknaderna kommer att realiseras – vilket uppfyller den efterlängtade berättelsen.

Uppkomsten och spridningen av kryptoderivat erbjudande verkar här för att stanna, och ligger bland en osäker ekonomisk bakgrund, kämpande altcoinpriser och ett potentiellt avgörande ögonblick i Bitcoins historia som en värdebutik. Och Asien vill ta ledningen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me