Bitcoin Over the Counter Trades (OTC): Hur valarna köper kryptovaluta

Bitcoin OTC

Fysik blir konstig när saker är mycket stora eller mycket små. Observatörseffekten säger med så många ord att du inte kan säga exakt var en mycket liten partikel är eller hur snabbt den rör sig eftersom själva att observera den förändrar en eller båda variablerna. Finansmarknaderna fungerar på ungefär samma sätt. Mycket stora kontantrörelser på en transparent börs kan utlösa plötsliga prisrörelser som kan förändra handelns värde innan det ens slutförts.

Bitcoin OTC

Av den anledningen litar stora kryptovalutaspelare – nedan kallade valar – på OTC-marknader för att boka sina stora köp. Låt oss kalla en val för en individ eller enhet som planerar att flytta 250 000 dollar i fiatvaluta på en gång. Hos vissa OTC-leverantörer måste minst 75 000 $ vara på bordet innan diskussioner ens kan börja.

Vad valar gör under ytan kan dock skapa mycket märkbara och anmärkningsvärda krusningar på den allmänna marknaden.

Där valarna spelar

Värdet på olika kryptovalutor kan av sin art variera mycket. Ett populärt börs som Binance eller Kucoin listar enskilda mynt som kostar bråkdelar av en cent och mynt som kostar tusentals dollar per styck. Det här är den synliga marknaden som de flesta kryptospelare känner mest till.

Likviditeten på den marknaden är begränsad av antalet individer som deltar på marknaden vid varje tidpunkt. Det begränsas också av vilka valutor som har vilken likviditet.

Det är mindre som en kryptobutik med ett stort lager på baksidan och mer som ett bytebord på sidogata. En stor aktör på en sådan marknad kan bara köpa det som erbjuds. Dessutom, om den stora köparen meddelar avsikten att köpa alla jade-prydnadssaker som för närvarande finns, kommer priset på dessa prydnadsföremål att skjuta i höjden. Om samma spelare kommer med en påse prydnadssaker och meddelar avsikten att dumpa dem alla så snart som möjligt, kommer priset att sjunka. Detta fenomen är känt som glidning.

Vad är en val

Valar i kryptovaluta

För spelare på $ 250 000-och upp-arenan är OTC-marknader det bästa alternativet. OTC-leverantörer kan ha formen av institutioner, privata handlare eller mäklare. Deras primära uppgift är att tillhandahålla ett lager av isolering och säkerhet under köpet, så att de inblandade parterna inte blir buffrade av den vilda marknaden i stort medan transaktionen pågår. Föreställ dig att en servitör ställer upp ett bord i ett rullande skepps kombi medan de två spelarna äter middag. Det är rollen som en OTC-leverantör.

Thar, hon blåser

Det är ingen hemlighet att de rika gör saker annorlunda. I vissa eliter, ultrarika samhällen är det inte ovanligt för välkända damer och herrar att äta pizza med kniv och gaffel. Legender berättar om de fantastiskt rika som bara bär strumpor en gång innan de kastar ut dem eller ordnar att köpa Elefantmans skelett … bara för att.

Hur de rika köper kryptovaluta är inte annorlunda. Men precis som den ökända ekonomiska teorin, kan valar göra bakom kulisserna få en direkt inverkan på den gemensamma marknaden.

Marknadstak är förmodligen det mest synliga exemplet. Marknadstaket för alla kryptovalutor har vuxit från cirka 17 miljarder dollar i januari 2017 till 770 miljarder dollar nu. Mycket av det marknadspriset injicerades av stora köpare – några av dem statliga enheter, som Kina – utan att störa den dagliga marknaden. Som ett resultat har likviditeten på den dagliga marknaden ökat betydligt, vilket gör det möjligt för mindre men fortfarande betydande köpare att komma in på marknaden utan att göra vågor. Valarna banade väg för delfiner att leka bland minnows, med andra ord.

Market Cap Guide

Valarna tillhandahöll också ett dolt stödsystem för priser. Utan mycket fanfare på den öppna marknaden, befann sig stora, etablerade projekt som Bitcoin stödda av stora summor likvida kontanter. Detta hindrade mynt från att tappas när utbytesvolymen blev svagare och gav tro på tanken att stora pengar, av något slag, satsade på att kryptovaluta hade en framtid.

OTC-transaktionernas mekanik är relativt enkel. OTC-leverantören lär sig exakt hur mycket valuta som står på spel och identifierar en motpart för handeln. Vid ett utbyte förmedlas denna process av själva utbytet. Erbjudanden utbyts och, efter överenskommelse, går OTC-leverantören till jobbet. De medföljande due diligence-frågorna löses enligt amerikansk lag och transaktionen slutförs.

Valskådning

Om du är eller strävar efter att vara en val vet du förmodligen det redan. Du är förmodligen redan medveten om dina alternativ. De stora krypto-OTC-leverantörerna är Cumberland, Hoppa och Cirkel. Det är svårt att rangordna dem eftersom deras transaktioner och intäkter nödvändigtvis hålls privata. Det är trots allt en av de främsta anledningarna till att använda en OTC-marknad.

Cirkel OTC

Om du är en val har du makten att skapa eller bryta marknader. Detta kan leda till oförutsedda (och annars) konsekvenser, som en pump-och-dump.

För de 99 procent av kryptoköpare som vet att de inte är valar är valskådning förmodligen minst lika användbar som uppfriskande Coinmarketcap.coms bord med några sekunders mellanrum. Förmodligen ännu mer.

Om hela poängen med att använda en OTC-marknad är att hålla stora köp från att omedelbart skaka upp marknaden, vad innebär valskådning?

Att hålla ett öga på det totala marknadspriset är en användbar indikator på att valar är på språng. Ökningar av börsvärde tenderar att vara knutna till specifika händelser – en ny börsnotering, en färdplan, något konkret. Stadiga, kraftiga förändringar i marknadsvärde som inte verkar vara knutna till någon specifik händelse kan vara bevis på att valar arbetar. OTC-transaktioner tar tid, till skillnad från börsens klicka-och-köp-karaktär. Om ett mynt upplever någon stor olycka eller triumf och priset rör sig strax därefter är det osannolikt att valar var inblandade.

Ett annat sätt att identifiera valrörelser är att titta på de övre plånböckerna för det specifika myntet du är intresserad av, du kan se om valarna samlar eller säljer sina tillgångar. Detta är något som är unikt för Blockchain, i vilken annan tillgångsklass kan du se exakt hur mycket individer innehar ?

Richlist

Den rika listan, Bitcoins bästa 100 plånböcker

Under ytan

Det uppskattas att OTC-kryptomarknaden är större än de dagliga börserna som de flesta spelare associerar med marknaden som helhet. Detta är inte helt förvånande. Den vanliga ekonomin skuggas av en lika stor och komplex pappersmarknad som består av en skuggig labyrint av terminer, derivat och andra finansiella verktyg. Och så finns det marknaden för bulkköpare, där regeringar och multinationella företag verkar. På någon nivå vet alla konsumenter att det pris som Wal-Mart får för äpplen slår alla priser som han eller hon kan förhandla ensam. Detta är dels för att åtnjuta stordriftsfördelar och dels för att hålla ett minimum av kontroll över marknaden. När allt kommer omkring, om du skulle få veta att Wal-Mart hade köpt alla tillgängliga äpplen i USA, skulle du inte börja ta en lång, hård titt på att sluta ditt dagliga jobb för att skydda äppelträdet framför?

Stora kryptovalutatransaktioner genomförs ofta via OTC-leverantörer som hindrar deras valskunder från att störa och bli störda av marknaden medan de bedriver sin verksamhet. Effekterna av valrörelser är emellertid viktiga för marknaden som helhet och en användbar barometer för den ringa investeraren. Att erkänna valrörelser i viktiga valutor och marknaden som helhet kan ge en väderkarta för förändringar framåt eller riktning i allmänhet. Det är till och med möjligt att få en uppfattning om vilka mynt som kan bero på en stor breakout, baserat på förändringar i börsvärde över tiden.

Referenser

  1. https://www.ccn.com/firms-milking-cryptocurrency-markets-astronomical-profits-youve-probably-never-heard/
  2. https://bravenewcoin.com/news/how-to-buy-large-amounts-of-bitcoin-through-the-otc-market/
  3. https://bravenewcoin.com/news/smart-money-and-otc-trading-how-the-1-percent-buy-crypto/
  4. https://news.bitcoin.com/otc-trading-whales-bitcoin/
  5. https://cumberlandmining.com/
  6. https://venturebeat.com/2018/04/02/over-the-counter-cryptocurrency-market-moves-over-100-million-daily-via-messaging-apps/
  7. http://bitcoinist.com/otc-bitcoin-trading-markets/
  8. https://coinmarketcap.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me