Hur man köper Bitcoin: Komplett guide till de bästa alternativen 2021

Hur man köper Bitcoin

Tidigare var det extremt utmanande att förvärva Bitcoin med ett betalkort eller kreditkort. även tekniskt kunniga individer upplevde stora svårigheter med att förvärva den lukrativa kryptovalutan.

Tack och lov finns många ansedda och pålitliga utbytesplattformar nu tillgängliga, som Binance, Coinbase och CoinMama. Dessa utbyten möjliggör att bitcoins enkelt kan köpas med kredit- eller betalkort.

Individer måste skapa en bitcoinplånbok innan de kan utnyttja bitcoinbörsenas fulla potential. Plånböcker är ganska enkla att göra och kan lagras på en telefon, på en dator, online eller på ett fysiskt sätt, till exempel ett papper eller någon form av kallförvaringsmetod.

En annan sak att tänka på när du köper din bitcoin är de avgifter som börsen tar ut för varje transaktion – se till att du tittar på vad avgifterna kommer att bli och jämför dem mellan börserna vi har listat nedan för att vara säker på att få det bästa hantera ditt bitcoin-köp.

I det här inlägget har vi sammanställt en lista över de mest ansedda online-börserna för att köpa bitcoin med ditt betalkort eller kreditkort. Det finns också kryptobörser som bara passar bättre för kryptohandlare. Även om det är relativt svårare att överföra din fiatvaluta till kryptos, är det enkelt att hoppa från en kryptobörs till en annan.

Det finns många kryptobörser där ute som alla kommer att erbjuda något annorlunda för sina kunder. Oavsett vad du vill göra i världen av kryptovalutor, det här inlägget hjälper dig att hitta rätt verktyg för jobbet!

Toppval att köpa Bitcoin med kort eller bank

Om du sitter på någon fiat-valuta som du vill förvandla till Bitcoin finns det massor av alternativ där ute. Var noga med att överväga en banköverföring, och de kan i vissa fall vara billigare.

Det finns också begränsningar för vissa länder när det gäller att köpa kryptor med kredit- och kreditkort, så gå inte bort från ett byte du vill innan du ser till att de inte accepterar en banköverföring.

Coinbase: vårt toppval & Enklaste metoden

Coinbase är världens största utbytesplattform. För närvarande är plattformen fullt fungerande i USA, Kanada, Europa, Storbritannien, Australien och Singapore.

Plattformen tillåter användare att omedelbart köpa bitcoins med ett kredit- eller bankkort. Du behöver helt enkelt skapa ett konto på plattformen, bekräfta personliga uppgifter och logga in.

Coinbase Review

Coinbase kan vara ett av de bästa valen för människor som bor i USA, eftersom de är uppdaterade om alla skatteregler som amerikanska medborgare och invånare behöver följa. Vissa användare var upprörda över att Coinbase delade alla sina kunders handelshistorik med amerikanska skattemyndigheter, men detta är nödvändigt för alla företag som vill interagera med det amerikanska finanssystemet.

Det är faktiskt en fördel för människor som måste följa USA: s skattelagstiftning, eftersom de påföljder som USA: s Internal Revenue Service kan ålägga sena skatter är allvarliga. Den som bor i USA och handlar med kryptos måste vara välutbildad i sitt skatteansvar.

Ibland kan Coinbase uppmana användare att ladda upp någon form av statligt utfärdad identifikation – detta kan vara i form av körkort, pass etc. Det rekommenderas att du verifierar ditt konto med så mycket ID som du kan för att öka dina inköpsgränser, så att du kan köpa mer bitcoin med kredit- eller bankkort.

När tiden går kommer du också att upptäcka att dina inköpsgränser ökar, för mycket större beställningar (tusentals) måste du lägga till dina bankuppgifter och skicka en banköverföring.

När verifieringsprocessen är klar kan användare navigera över till sin profil och hitta ett alternativ att lägga till betalningsmetoder till sitt konto. Användare kan länka sitt PayPal-konto, bankkonto eller betalkort. Tänk på att inköp som görs direkt via bankkonton tar upp till fem dagar att verifieras.

Alla kryptovalutor som köpts via Coinbase skickas direkt till din Coinbase-plånbok. Plattformen tar inte ut några avgifter för användning av betalkort. Det tar dock en liten avgift på 3,7 procent per kreditkortstransaktion.

För mer information, ta en titt på vår fullständiga Coinbase-recension.

Besök Coinbase

CoinMama

CoinMama är ett stort bitcoin-mäklare som tillåter användare att förvärva mynt med sina betalkort eller kreditkort. Det är baserat i Israel och har en global kundbas. Plattformen utfärdar små avgifter för transaktioner. För att kompensera för detta är dock gränserna för hur många bitcoins en användare kan köpa mycket högre jämfört med Coinbase.

Användare kan skaffa upp till $ 5000 mynt per dag eller upp till $ 20 000 per månad. Alla användare behöver göra för att använda CoinMama är att skapa ett konto, logga in och navigera till profilsidan för att fylla i personlig information.

Efter detta introduceras användarna till en sida som gör det möjligt för dem att välja hur många bitcoins de vill köpa, och när en passande summa har valts kommer användarna att kunna lägga till sina föredragna betalningsmetoder och bitcoin-adresser.

Coinmama Review

Användare kommer också att behöva verifiera sitt telefonnummer och e-postadress. CoinMama kräver inte att de flesta användare laddar upp sitt regeringsutfärdade ID. Efter att ha slutfört ovannämnda steg och klarat verifieringsprocessen kan användare förvärva bitcoins via CoinMama.

En av de saker som skiljer CoinMama från andra börser är dess höga inköpsgränser och villighet att hantera nästan vem som helst. Det har väldigt få begränsningar för vem som kan använda utbytet, vilket är goda nyheter för människor som inte bor i Nordamerika eller EU.

Coin Mama har en snygg plattform som gör det möjligt för sina kunder att handla med många större och mindre kryptor. På nackdelen är det inte det billigaste utbytet där ute.

Några av de större börserna som tillåter användning av kreditkort för att köpa kryptor kommer inte alltid att vara konkurrenskraftiga med kryptobörser. Att titta på dina alternativ för krypto-kryptohandel kan vara vettigt om du planerar att handla mycket.

Ta reda på mer i vår fullständiga recension.

Besök Coinmama

BitPanda

BitPanda är en stor och pålitlig bitcoin-utbytesplattform baserad i Österrike. Den största nackdelen är att den endast erbjuder sina tjänster till invånare i Europa. Det är helt automatiserat, vilket gör transaktioner snabbt och säkert.

Plattformen tillåter också användare att förvärva Ethereum. BitPanda spärrar samma verifieringsprocesser som de andra större börserna. Inköpsgränserna för kreditkortstransaktioner är dock över $ 2000 per dag, med upp till $ 75 000 per månad.

Andra betalningsmetoder gör det möjligt att köpa upp till 10 000 dollar per dag eller 300 000 dollar per månad. Transaktionsavgifterna är också ganska låga, vilket gör BitPanda till ett utmärkt alternativ att köpa bitcoins med kredit- eller betalkort för medborgare i europeiska länder.

Komplett Bitpanda Review

BitPanda låter dig hålla GBP, USD, EUR, CHF, samt 25 olika kryptor på samma konto. Att kunna hålla många fiat och krypton i samma konto är bekvämt och kan vara användbart för människor som vill ha mycket flexibilitet när det gäller deras tillgångsstruktur.

Om du planerar att köpa mycket krypto på BitPanda, vill börsen antagligen veta var pengarna kommer ifrån. Österrike har ett starkt reglerat banksystem och stora summor pengar som passerar genom ditt konto kommer att locka uppmärksamhet.

Sammantaget är BitPanda värt att överväga om du vill köpa en massa krypto med ett kredit- eller bankkort och bo i de länder det serverar. BitPanda stöder också massor av andra betalnings- och uttagsalternativ, som SEPA, Neteller och Skrill.

Läs vår Bitpanda-recension här.

Besök BitPanda

CEX.IO

CEX.io är ett av världens äldsta bitcoin-börser som verkar i USA, Europa och vissa sydamerikanska länder.

CEX.io är väldigt populärt och mycket väl betrodda av kryptovalutasamhället. Det var en av de mest kraftfulla krafterna inom kryptogruv på kort tid, men idag fokuserar företaget på handel med krypto. Det erbjuder en rad tjänster och nivåer av verifiering.

CEX.io granskning

Handelsavgifterna på plattformen är ganska låga. Verifieringsprocessen är dock mer omfattande än på andra börser. Ibland kan användare uppmanas att ladda upp en bild av sig själva tillsammans med någon form av regeringsutfärdad ID. CEX.io verkar enligt samma principer som de flesta andra populära bitcoin-börser.

Det är viktigt att förstå att CEX.io erbjuder både en kryptovalutamäklartjänst och ett utbyte. Avgifterna som CEX.io tar ut på sin mäklarplattform kan vara höga, men avgifterna för handel med kryptos med dem är mycket lägre.

Det finns också begränsningar som hindrar människor från att använda CEX.io. Beroende på var du bor kan du kanske inte använda vissa finansieringsalternativ eller använda plattformen alls.

Om du kommer från något av följande länder kan du inte köpa kryptor från CEX.io med kreditkort:

Afghanistan, Algeriet, Bahrain, Irak, Kuwait, Libanon, Libyen, Nigeria, Oman, Pakistan, Palestina, Qatar, Saudiarabien, Jemen, Island och Vietnam.

Om du kommer från något av följande länder kommer du inte att kunna finansiera ditt konto med banköverföring:

Afghanistan, Demokratiska republiken Kongo, Elfenbenskusten, Eritrea, Etiopien, São Tomé och Príncipe, Somalia, Sudan, Syrien, Tanzania, Tunisien, Turkiet, Vietnam, Jemen, Zimbabwe, Guinea-Bissau, Haiti, Iran, Irak, Kenya, Liberia, Libyen och Guinea.

Invånare i följande amerikanska stater kommer att nekas ett konto på CEX.io:

Alabama, Alaska, Arizona, Colorado, Florida, Georgia, Guam, Idaho, Iowa, Kansas, Louisiana, Maryland, Michigan, Mississippi, Nebraska, New Hampshire, New Jersey, North Carolina, North Dakota, Ohio, Oregon, Tennessee, Texas, Amerikanska Jungfruöarna, Vermont, Virginia och Washington.

Så länge du inte finns på listorna bör du kunna använda något av de verktyg som CEX.io har. Du kommer att behöva gå genom en omfattande verifieringsprocess för att hantera större mängder kryptos, men det blir normen på de flesta börser som handlar om fiat-valuta.

Vi har ingen direkt erfarenhet av kundserviceavdelningen på CEX.io, men har fått rykte om att vara mindre än hjälpsamma. Var noga med att gräva i den information som är tillgänglig online innan du bestämmer dig för ett kryptobörs så att du fattar ett välgrundat beslut.

Fullständig recension av CEX finns här.

Besök CEX

Changelly

Changelly är en kryptovalutautbyte som är associerad med att konvertera en typ av valuta till en annan. Det låter dig också köpa de flesta stora kryptorna med ett kreditkort och få kryptovalutan skickad till din kryptoplånbok.

Plattformen är väldigt lätt att använda och erbjuder ett brett utbud av kryptovalutor att välja mellan. De erbjuder också inköp av vissa valutor i USD och de accepterar betalning via Mastercard eller VISA så att de ger ett enkelt sätt att få bitcoin från din bank eller kreditkortsfaciliteter..

Changelly är ett mycket tillförlitligt utbyte med ett ”Bra” betyg på TrustPilot, som har funnits i över 2 år nu utan problem. Changelly är lätt att registrera sig med bara e-postverifiering krävs vilket innebär att du kan välja din valuta i din plånbok ganska snabbt.

Changelly Review

Processen med att registrera och köpa kryptor från Changelly är enkelt, men du borde ha någon form av hårdvaru- eller programvaruplånbok och veta hur du skickar kryptor till den.

Changelly har anslutningar till några av de största kryptobörserna som är verksamma idag, som Bittrex och Poloniex. Genom att ha tillgång till kryptomarknadstillverkare erbjuder Changelly sina kunder ledande priser på köp och utbyte, liksom djup likviditet för stora order.

Du måste kunna verifiera din identitet för att använda ett kredit- eller betalkort med Changelly, men det kan vara lika enkelt som att ange en SMS-kod för mindre köp efter att du har angett grundläggande personlig information.

Om du vill hantera en etablerad kryptobörs som erbjuder några av de bästa priserna i branschen är det värt att kolla in Changelly.

Vår recension av Changelly är här.

Besök Changelly

Crypto-Only-utbyten kan också vara användbara

När du äger krypton finns det ett antal utbyten där ute att välja mellan.

Följande börser erbjuder inte direktköp av kryptor med kredit- eller bankkort (men det kan ändras när som helst, så kontrollera innan du avfärdar dem direkt), men de erbjuder bra handelsplattformar och låga priser på kryptohandel.

En av de viktigaste sakerna att tänka på är vad dina mål i kryptovärlden är. Vissa människor vill bara ta några poletter och hålla kvar dem på lång sikt. Om du vill göra en långsiktig investering i kryptos är det bra att köpa några med ett kredit- eller bankkort och lagra dem på en säker plånbok..

Avgifterna som du betalar för att köpa och överföra kryptor spelar ingen roll i det stora schemat, eftersom din förväntan på prisrörelser är mycket högre än några procent. Om du vill handla kryptor aktivt är det mycket viktigare att titta på avgifterna som en börs tar ut.

Endast Crypto-utbyten kan ha extremt låga priser, och vissa erbjuder också tokenpar som är svåra att hitta någon annanstans.

Binance

Binance har vuxit snabbt till ett av världens mest använda kryptobörser. Det grundades i Kina, men betjänar nu sina kunder från Krypto-Wonderland på Malta.

En av de största försäljningsargumenten för Binance är det faktum att den erbjuder två typer av handelsplattformar. Den har en grundläggande plattform för människor som är nya för kryptohandel och en avancerad plattform för handlare som behöver mer funktionalitet.

Binance Review

Liksom de flesta kryptobörser finns det lite i vägen för KYC för nya kunder som inte behöver handla med stora mängder krypto. Ett nivå 1-konto ger dig en daglig uttagsgräns på 2BTC och ett nivå 2-konto ger dig en uttagsgräns på 100BTC.

Ett nivå 2-konto kräver foto-ID, och det finns högre uttagsgränser tillgängliga för personer som behöver ett. Om du behöver flytta mycket krypto genom Binance, släpp dem bara en rad, så kommer de att meddela dig vad du behöver ge när det gäller ID-verifiering.

Binances avgifter är superlåga och kan också diskonteras med hjälp av deras token. Om du vill lära dig mer om utbytet, kolla in vår recension här.

Besök Binance

Notera: Om du befinner dig i USA måste du registrera dig hos Binance.US

Besök Binance US

Bittrex

Bittrex accepterar fortfarande inte kredit- eller bankkort, men det gör att du kan sätta in pengar i USD via banköverföring. Börsen grundades 2014 och är baserat i Seattle, Washington. Det har definitivt varit bland de 10 bästa globala börserna när det gäller daglig omsättning och har ett gott rykte för kundservice.

Den stora delen om Bittrex är det stora antalet BTC-par det stöder. Det finns minst 450 BTC-par på börsen och också några andra alternativ för människor som vill handla med andra stora kryptor. Även om företaget inte tillåter sina kunder att använda kredit- eller bankkort, erbjuder det banköverföringar till bra priser.

Bittrex Review

En sak att tänka på med Bittrex är att om du vill finansiera ditt konto med fiat-valuta finns det en lägsta insättning på 10 000 dollar. Det beloppet kan verka högt för vissa människor, och det finns många andra alternativ där ute om du behöver ett utbyte som tar en mindre summa pengar för att komma igång.

Bittrex grundades av en mjukvaruutvecklare som arbetade på Amazon och Blackberry som specialiserat sig på datasäkerhet. Börsen har rykte om att hålla sina klienters kryptosäkerhet och handelsplattformen som den erbjuder är i nivå med något av de andra kryptobörserna i denna lista.

Om du vill lära dig mer om Bittrex, kolla in vår fullständiga recension här.

Poloniex

Poloniex har etablerat sig som ett av de främsta nordamerikanska kryptobörserna. Förutom att ha en stor daglig omsättning och djup likviditet övertogs Poloniex av Circle, som delvis stöds av investeringsbanken Goldman Sachs.

Även om det är ett bra utbyte som erbjuder kryptohandlare mycket, kommer Poloniex inte att vara rätt för alla. Det är strikt en enda kryptobörs som inte handlar om fiat-valuta alls. Det betyder att du bara kan finansiera det med kryptos, inte banköverföringar eller någon form av kredit- eller bankkort.

Poloniex

Poloniex erbjuder sina kunder Tether, som är en stablecoin som är knuten till US-dollar. Det är inte ett perfekt system, och värdet på Tether varierar från dag till dag. Om fiat-valuta inte är ett problem, och du är glad att handla enbart i kryptovalutor, är Poloniex ett av de bästa börserna där för att lära dig mer om.

På plussidan var Poloniex den första kryptobörsen som reglerades av SEC och FINRA. USA är ett av de strängaste länderna när det gäller finansiella regler, och det sätter Poloniex ett steg över offshore-börser som har mycket mindre tillsyn över lagstiftningen att hantera.

Handelsplattformen som Poloniex erbjuder sina kunder är inriktad på erfarna handlare och kanske inte passar perfekt för alla. Avgiftsstrukturen är extremt konkurrenskraftig och börsen erbjuder djup likviditet och ett stort utbud av tokens.

Om du vill lära dig mer om Poloniex, ta en titt på den här fördjupade recensionen (LINK).

HADAX

HADAX är en intressant idé från Huobi. Om kryptor är den vilda västern i finansvärlden, är HADAX den okända gränsen för krypto vildmarken. Huobi skapade plattformen för att tillåta handel med mindre tokens, vilket kan vara extremt flyktigt.

Om du letar efter ett utbyte för handel med större kryptovalutor som BTC, ETH eller XRP är HADAX förmodligen inte utbytet för dig. Plattformen inrättades för att tillåta sina användare att rösta på vilka tokens som bör listas via HT-tokens, vilket gör listningsprocessen både decentraliserad och autonom.

HADAX handlar inte i fiatvaluta och accepterar endast insättningar i kryptos. På plussidan accepteras insättningar utan kostnad och handelsavgifterna på plattformen är låga. Om du vill komma in på några extremt spekulativa digitala tillgångar kan HADAX vara värt en titt.

Hitta andra utbyten

Innan du hoppar på någon börs som du stöter på att sälja bitcoins och andra kryptovalutor är det viktigt att du gör din aktsamhet avseende plattformen. Se till att plattformen du vill använda har ett gott och pålitligt rykte och läs recensioner.

Det finns många bedragare där ute, liksom skuggiga utbyten. Det är inte ovanligt att skrupelfria bitcoin-utbyten stjäl sina användares kreditkortsinformation och annan känslig information.

Om du letar efter andra alternativ för att köpa Bitcoin har du tur. Det finns många sätt att få Bitcoin om du inte vill dela mycket av dina personuppgifter online, men du måste hoppa genom några få ringar för att få affären att hända.

Känns som att använda kontanter för att köpa Bitcoin?

En av de största försäljningsargumenten för Bitcoin var dess nästan totala anonymitet. Nu när de flesta börser där du kan köpa och handla kryptor kommer att be om någon form av ID-verifiering (speciellt om du vill köpa dina krypton med fiat-valuta), är det mycket svårare att komma in i Bitcoin utan att dela personlig information.

Det är nästan omöjligt att köpa Bitcoins utan att lämna någon form av transaktionsbevis, men det finns alternativ för människor som vill köpa kryptos med kontanter. Här är några sätt du kan gå direkt från kontanter till kryptovaluta, så länge du är villig att gå den mindre rutten.

Köp på en Bitcoin-bankomat

Bitcoin-bankomater har installerats på många ställen, särskilt i Nordamerika och EU. Även om det inte blir lätt att förvandla ett gäng kontanter till Bitcoin med kryptobankomter kan de användas för att köpa Bitcoin och andra krypton med relativ anonymitet.

Den första stora nackdelen med att köpa Bitcoin personligen är att de flesta kryptovalutor har en gräns för hur mycket som kan köpas åt gången. Om du bara vill plocka upp några hundra dollar eller euro i värde av BTC eller ETH kan de vara ett bra alternativ, men det är inte lätt att städa tiotusentals dollar bort på smyg med kryptoutmaskiner..

ATM-uttagsautomater för kryptovaluta

Dessutom kommer det nästan säkert att finnas människor och kameror överallt där en kryptobankomat finns. De som arbetar i butiken kommer nog att komma ihåg att du dyker upp varannan dag med en bunt kontanter för att köpa kryptos, eller åtminstone kommer en säkerhetskamera att registrera det.

Även om det inte är en perfekt lösning för alla, är Bitcoin-uttagsautomater ett bra alternativ för att förvandla dina kontanter direkt till kryptos. Om det finns många av dem där du bor kan du kanske göra några varv runt tunnelbanan och plocka upp en märkbar mängd krypto på DL.

LocalBitcoins

LocalBitcoins är en intressant plattform. Startade 2012 i Finland som ett enkelt sätt för människor att handla Bitcoin på peer-to-peer (P2P) -basis, det är fortfarande ett bra verktyg för människor som vill kringgå kryptobörsen.

Processen att använda LocalBitcoins är ganska enkel. Allt du behöver göra är att öppna ett konto och tillhandahålla grundläggande personlig information. Det finns ett antal sätt att betala för Bitcoins, inklusive “kontanter i posten”, vilket öppnar upp en rad olika bytealternativ.

LocalBitcoins granskning

Kom ihåg att LocalBitcoins är en P2P-börs, så det är viktigt att se till och undersöka motparten du funderar på att handla med. Se till att de har gjort många erbjudanden och inte har höjt några röda flaggor med tidigare kunder.

De avgifter som LocalBitcoins tar ut är i allmänhet ganska låga och tillämpas vanligtvis bara på den person som tog ut annonsen. På baksidan tenderar räntan som Bitcoins säljs på plattformen att vara över marknadsräntan, och likviditetsmängden om den uppenbarligen är mycket lägre än en kryptobörs.

Om du vill lära dig mer om LocalBitcoins, kolla in vår fullständiga recension här.

Besök LocalBitcoins

Wrapping up – Slutliga tankar

Även om det verkligen finns risker med att köpa bitcoins från börser med dina bankkort, är det också ett av de enklaste sätten att förvärva denna kryptovaluta..

I själva verket är det jämförbart med hur regelbunden shopping görs online. Att köpa bitcoins med kredit- och betalkort medför dock vanligtvis höga avgifter och kan göra att köpare utsätts för risker. Avgifterna för inköp med bankkonton är i allmänhet lägre.

Tänk på att bitcoinköp på börser med stulna kredit- eller betalkort är omöjliga på grund av de verifieringsprocesser som börser har infört för att skydda köpare. Anonyma köp av bitcoins är också omöjliga på grund av verifieringsprocesserna.

Tyvärr fungerar inte förinstallerade debet- eller kreditkort på de mest populära börserna. Om du har ett förbetalt debet- eller kreditkort kan du behöva hänvisa till LocalBitcoins för att köpa bitcoins.

Individer bör ägna mycket tid åt att undersöka börser och plattformar innan de köper några bitcoins. På grund av de verifieringsprocesser som implementeras på de flesta, skulle det vara riktigt hemskt att få din personliga information eller myndighets-ID att falla i händerna på vissa bedragare eller skuggiga plattform.

Det rekommenderas också att användare överför sina bitcoins från utbytesplattformar direkt till sina personliga bitcoin-plånböcker för att skydda förvärvade tillgångar från stöld.

Tänk på att du inte är begränsad till att använda en central. Det betyder att du kan äga konton på alla ansedda börser, som Coinbase, BitPanda, CoinMama, LocalBitcoins, CEX.io och Changelly. Detta är perfekt för användare som känner sig begränsade av transaktionsgränser för utbytesplattformar.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me