Hur man investerar i Bitcoin: Komplett nybörjarguide

Hur man investerar i Bitcoin

Bitcoins ankomst till mainstream åtföljdes av massiva utvärderingar av altcoins, en kortvarig ICO-mani och många missförstånd om Bitcoins vision och potential.

Under det senaste året har många utvecklingar utvecklats som ger mer tillgång till att investera i Bitcoin och interagera med den gamla kryptovalutan än någonsin tidigare.

Tillgången till Bitcoin är fortfarande långt ifrån idealisk, men möjligheterna att investera i det är betydligt större än för bara flera år sedan. Från att sprida utbyten till alternativa sätt att förvärva det är det värt din tid och ansträngning att utvärdera olika sätt att investera i Bitcoin.

Bitcoin-pris & Marknadsföra

Bitcoins pris har varit volatilt sedan starten. Från och med det första köpet av en vara eller tjänst som använder 10 000 bitcoins för att köpa en pizza har Bitcoins värde varit en berg-och dalbana.

Bitcoins pris höjde sig i höjden mot slutet av 2017 och nådde en topp på ungefär $ 20 000 i januari 2018, vilket orsakade en flod av vanlig medietäckning och frågor om vad den nya digitala valutan exakt var.

Bitcoin-prisDu kan använda vår Bitcoin-priskarta för att se historiska priser på BTC

För majoriteten av mainstreamet har Bitcoins volatilitet för stor risk att investera i det, även om årtusenden har visat en gynnsam inställning till att byta ut sina surt förvärvade pengar mot vissa Bitcoin.

Under de senaste månaderna har Bitcoin dock gått sönder och har nyligen brutit mot det höga priset igen. Detta har väckt mer vanlig uppmärksamhet och det verkar nu som att slutligen institut tar det på allvar och fördelar några av sina dollar till tillgångsslag.

Att investera i Bitcoin har inneboende risker som investerare måste vara medvetna om innan de köper det, och du kan hitta omfattande information om den ursprungliga kryptovalutan över hela nätet idag. Om du är intresserad av Bitcoin är det klokt att göra din egen forskning och upptäcka om du är villig att gå in på en framväxande marknad med digitala tillgångar som inte har något prejudikat.

Att göra små investeringar är ett utmärkt sätt att börja och lära sig hur man interagerar med plånböcker utan att överexponera sig för marknadens volatilitet.

Om du vill investera i kryptovalutor i allmänhet, bör du välja Bitcoin för att vara ditt första alternativ. Dess robusthet är oöverträffad i branschen och är en av dess största, om inte dess kardinala styrka.

Den allmänna berättelsen kring Bitcoin som har gjutits genom åren är den för ” digitalt guld ”, där dess förutbestämda utgivningsgrad – styrd av dess gruvsvårighetsjustering och decentraliserade nätverk – ger betydande fördelar jämfört med fiatvalutor när man vet att din investering inte utspädd genom godtycklig inflation.

Om du är en nykomling i Bitcoin- och kryptovalutautrymmet, som söker monetär tillflykt från hyperinflationsekonomier eller en avancerad användare som tror på de ideologiska aspekterna av Bitcoin, finns det flera områden som du behöver utvärdera när du investerar i Bitcoin.

Vad är Bitcoin? Komplett guide

Ta en titt på vår kompletta guide till Bitcoin om du behöver en grundfärg på historien

Långsiktig investering eller “Hodling”

Många långsiktiga “hodlers” ser Bitcoin som de svåraste pengarna som finns tillgängliga och väljer att lagra stora mängder av sina intäkter i kryptovalutan. Att göra det innebär risker, men ur deras perspektiv är det en av de största investeringsmöjligheterna i historien och ett legitimt sätt att lagra och överföra värden utanför den traditionella finansvärlden..

Deras tro på Bitcoin som digitalt guld med en hög lager-till-flöde-förhållande är välgrundad och framsteg som Bitcoins LN kan så småningom göra det möjligt för nätverket att skala som P2P digitala kontanter ursprungligen tänkt av Satoshi Nakamoto.

Bitcoin plånböcker

Om du vill lagra Bitcoin som en långsiktig investering, är den bästa metoden för att skydda dina mynt att använda en plånbok för kylförvaring. Populära märken för kylförvaringsplånbok inkluderar Trezor och Ledger, och de erbjuder också stöd för andra kryptovalutor. Kylförvaring kan till och med förstärkas med multisig-tjänster som Casa där signaturer från flera fysiska enheter krävs för att låsa upp din lagrade Bitcoin.

Fullkomna Bitcoin-klienter är också hållbara medel för långvarig lagring av bitcoins, men inte lika säkra som lösningar för kall plånbok. Förutom att bara investera i Bitcoin kan du stödja decentralisering och anslutning av nätverket genom att köra en fullständig nod som integrerar dig själv i Bitcoin-kärnprotokollet som lagrar hela blockchain.

Kortfristiga innehavare som vill investera i Bitcoin i små mängder av nyfikenhet eller för att experimentera med att skicka / ta emot det kan välja att använda plånböcker som är varma och förvarade..

Tredjeparter kontrollerar dessa plånböcker, så de är inte perfekta för säkerhetsförsäkringar, men är praktiska att använda och erbjuder utmärkta användargränssnitt för att använda Bitcoin. Populära förvaringsplånböcker inkluderar Blockchain plånbok, Copay och BreadWallet.

Bitcoin pappersplånböcker

Läs vår kompletta guide till Bitcoin-plånböcker för mer information

Gruvdrift Bitcoin

I de tidiga dagarna av Bitcoin kunde användarna bryta Bitcoin på bärbara datorer och stationära datorer och tjäna stora mängder Bitcoin till drastiskt lägre värden än vad de är idag.

Som sådan visade sig tidig gruvdrift i Bitcoin vara en av de mest lukrativa investeringarna någonsin. Dock har gruvdrift utvecklats till en jätteindustri där stora företag som Bitmain och stora gruvpooler som F2Pool och BTC.com dominerar marknaden.

ASIC-gruvarbetare är egentligen det enda möjliga sättet att bryta Bitcoin idag, och att vara värd för din egen ASIC-rigg är en seriös investering som kräver hårdvarukostnader, driftstid och el.

Vidare måste små, oberoende gruvarbetare som använder hembaserade riggar ofta arbeta med förluster under långvariga avskrivningar av Bitcoins spotpris då vinstmarginalerna minskar. Men om du vill prova på Bitcoin-gruvdrift finns det många handledning för att urskilja vilken hårdvara och programvara som passar dina behov och budget.

Cloud mining-tjänster gör det också möjligt för användare att köpa kontrakt för ASIC-gruvriggar inom omfattande gruvlager som drivs av ett gruvföretag från tredje part.

Dessa företag erbjuder regelbunden avkastning baserat på din investering och kan vara bekvämt om du vill tjäna Bitcoins genom gruvdrift men inte vill gå igenom besväret med att skapa en egen rigg. Hashflare och Genesis gruvdrift är två populära molntjänster.

Bitcoins gruvmarknad är en fascinerande komponent i dess bredare ekosystem, och det är viktigt att förstå hur det fungerar, och att titta på dess framtida utveckling är viktigt för att förstå den äldre kryptokurrencyens större ekonomi.

Bitcoin Mining Software

Läs vår guide till den bästa Bitcoin Mining Software

Börser för att investera i Bitcoin

Börser är den mest enkla och populära metoden för att förvärva Bitcoin. Det finns drygt 100 operativa Bitcoin-börser över hela världen, men det är mest klokt att klara av börser som är kända för tvätthandel och hålla fast vid stora ansedda börser..

Det finns flera typer av börser på kryptovalutamarknaden, inklusive centraliserade börser, decentraliserade börser (DEX), P2P-marknadsplatser, krypto-till-kryptobörser och fiat-till-krypto-ramper. Att förstå fördelarna och nackdelarna med var och en är tillräckligt avgörande.

Att köpa Bitcoin med Fiat-valuta

För det första beror skillnaden mellan krypto-till-krypto- och fiat-till-kryptobörser från deras lagstadgade jurisdiktioner och huruvida de kan erbjuda direkta handelspar av Bitcoin med fiatvalutor. Coinbase är den mest populära fiat-till-krypto-rampen i USA och kräver att användare går igenom reglerade KYC / AML-processer.

Vidare är börser som Coinbase centraliserade och depåplattformar, vilket innebär att när dina bitcoins lagras på plattformen är de tekniskt inte dina eftersom de kan frysas som med ett bankkonto. Andra populära fiat-till-kryptobörser inkluderar Kraken, Gemini, BitMEX (inte tillgängligt för amerikanska kunder) och Bitstamp.

Exchange recensioner

 • Bästa utbyten för nybörjare
 • Coinbase
 • Binance
 • Coinmama
 • CEX
 • Paxful
 • Localbitcoins
 • Bitpanda
 • Bitit
 • Bitstämpel
 • Kraken
 • Hur man köper Bitcoin med betalkort eller kreditkort

Crypto to Crypto Exchange

Krypto-till-kryptobörser erbjuder endast handel in och ut i olika kryptovalutor, med priser på altcoins kopplade till Bitcoin eller stablecoins som Tether eller USDC.

Dessa utbyten har kallats ‘altcoin-kasinon’ eftersom de i huvudsak spelar på prissvingningar hos många av de mer obskyra altcoins som finns tillgängliga..

Dessa börser erbjuder emellertid ibland utmärkta handelsupplevelser och kan användas för att komma åt andra kryptovalutor som allmänt inte är tillgängliga på fiat on-ramper. Binance är ett av världens ledande kryptovalutabörser och är en central krypto-till-kryptoplattform.

Crypto to Crypto Exchange recensioner

 • Bästa börser för handel
 • Bittrex
 • Bitfinex
 • Kucoin
 • Poloniex

Decentraliserade utbyten

Skillnaderna mellan centraliserat och decentraliserat utbyte är väsentliga av flera skäl. För det första har centraliserade börser vårdnaden över din Bitcoin, precis som en bank behåller vårdnaden över dina fiatfonder.

För det andra är dessa utbyten benägna att inriktas av hackare, och den stora omfattningen av hack på utbyten 2018 var häpnadsväckande. Det är bästa praxis att aldrig lagra din Bitcoin på en börs, till och med en decentraliserad.

Omvänt är DEX-värdet användbart för direkt utbyte mellan motparter, utan mellanhand. De tar inte hand om medel och kräver inte heller KYC / AML-processer för användare. Tyvärr har många DEX-enheter inte tillräckligt med handelsvolym för att vara lika likvida som sina centraliserade motsvarigheter, och de senaste direktiven från SEC gentemot EtherDelta kan avskräcka operatörer från att kontinuerligt driva DEX-enheter utanför juridiska jurisdiktioner..

Dessutom möjliggör de flesta DEX endast handel mellan Ether och altcoins som är ERC-20-kompatibla, utan Bitcoin-funktionalitet. Den framtida tillväxten av atombyten bör dock bidra till att utöka Bitcoins prevalens bland DEX-enheter.

Dex recensioner

 • De bästa decentraliserade utbytena
 • Etherdelta
 • Radarrelä
 • Tidex
 • Idex

Marknadsplatsbörser

Andra decentraliserade alternativ för handel med Bitcoin för fiat eller altcoins inkluderar P2P-marknadsplatser som Bisq, Paxful, HodlHodl, och OpenBazaar. OpenBazaar och Bisq är marknadsplatser med öppen källkod utan registrering och betoning på integritet och säkerhet.

OpenBazaar gör det också möjligt för användare att skapa e-handelsbutiker för att lista fysiska och digitala varor / tjänster med betalningar direkt mellan motparter i krypto. HodlHodl erbjuder även TESTNET-handel utan att riskera faktiska pengar.

Volymerna på decentraliserade marknadsplatser är betydligt lägre än deras centraliserade motsvarigheter, men de får snabbt grepp bland integritetsförespråkare och användare som söker bättre säkerhetsförsäkringar.

På samma sätt, Bitcoin volym mätvärden webbplatser som CoinDance indikerar att decentraliserade börsplattformar ökar i användning i länder med problematisk inflation och ekonomiska förhållanden, särskilt Venezuela.

Dessa plattformar erbjuder censurresistenta vägar för medborgare i länder som Venezuela att köpa in krypto- och fiatvalutor som är mycket mer stabila än deras lokala valutor.

Alternativa metoder för ökad tillgång runt om i världen

Tillgången till investering i Bitcoin har aldrig varit mer omfattande, men det finns fortfarande betydande framsteg som måste göras för att tillgång ska nå sina ideala nivåer som stöder ett globalt, decentraliserat värdesystem. I synnerhet är de primära vägarna för att förvärva Bitcoin med fiatvalutor – genom centraliserade börser – tätt reglerade och föremål för KYC / AML-processer.

Decentraliserade börser har helt enkelt inte volymer eller stor popularitet för konkurrerande centralbörser just nu.

De flesta investerare i Bitcoin är bosatta i länder där Bitcoin är mer en spekulativ investering eller en del av ett professionellt fokus snarare än som härrör från direkta behov av ett alternativt värdemedium. I länder som Venezuela, Zimbabwe och Argentina är situationen för att investera i Bitcoin mer beroende av ett legitimt behov av att söka alternativa valutor på grund av ogynnsamma ekonomiska förhållanden.

Att öka tillgången till sådana områden i världen är ett viktigt initiativ, och flera utvecklingar kan bredda tillgången utanför enbart spridningen av decentraliserade marknadsplatser.

Bitcoin-bankomater

Bitcoin-bankomater är en väg att ge enklare åtkomst på orter, ofta tillgängliga i närbutiker och stormarknader. Enligt CoinATMRadar finns det mer än 4200 krypto-bankomater i världen, spridda över 76 länder.

Ledande kryptotillverkningstillverkare inkluderar Genesis Coin och General Bytes. Många ATM-tjänster erbjuder också dubbelriktad köp / försäljning av kryptovalutor för fiatvalutor.

Du kan till och med köpa Bitcoin på Coinstar-maskiner på utvalda platser i USA nu. Regleringsramarna för dessa tjänster är emellertid komplicerade och oklara i USA just nu på grund av tvärstatliga överföringslagar.

Andra alternativ för att investera i och använda Bitcoin inkluderar nya projekt som fokuserar på Bitcoin-kuponger och kreditpinnar. Azte.Co – en Bitcoin-kupongtjänst – gör det möjligt för människor att köpa Bitcoin i närbutiker kontant eller med betalkort / kreditkort med Azteco-kupongen.

Du kan fylla på ett Bitcoin-konto genom att helt enkelt använda Azteco-kupongen som du skulle göra för att fylla på en telefon, och informationen finns på deras webbplats.

Andra metoder

Liknande, OpenDime är en tjänst där användare fysiskt kan byta Bitcoin-kreditpinnar. Kreditpinnarna är säkra USB-pinnar som innehåller den privata nyckeln i själva enheten.

En sådan funktion gör det möjligt för Bitcoin att överföras mellan parter lokalt med försäkringar om att den privata nyckeln inte äventyras så länge pinnen är förseglad. Användare kan till och med passera runt pinnen flera gånger.

OpenDime har några spännande långsiktiga konsekvenser, och dess framväxt i ekonomier med svaga ekonomiska förhållanden kommer att vara något att titta noga på.

Finansiella instrument som använder kryptovalutor ökar också, med tjänster som Celsius Network och BlockFi tillåta användare att ta lån med sina kryptoinnehav som den underliggande säkerheten.

Dessutom kan långivare på Celsius Network tjäna ränta genom sin P2P-utlåningspool som betalas av låntagarna, betalas ut direkt i krypten som deras insättning gjordes i, inklusive Bitcoin.

Blixtnätverk

Mer avancerade Bitcoin-användare som är bekanta med sitt andra lager – Lightning Network – har också en framtida potential att tjäna BTC genom reläavgifter och vakttorn.

Vakttorn är tjänster som övervakar Bitcoin blockchain för sina kunder att identifiera transaktionsöverträdelser på LN och utfärda strafftransaktioner. Reläavgifter kan förvärvas av LN-noder som ansluter till många kollegor och hjälper till att dirigera betalningar genom nätverket för användare som inte är direkt anslutna till en kanal till en part som de vill byta BTC med.

Denna utveckling är fortfarande i ett mycket tidigt skede, men de erbjuder användbara mekanismer för användare som är villiga att tillhandahålla tjänster till LN-användare för att samla BTC i avgifter.

Spenderar Bitcoin

Många vägar för handlare att acceptera Bitcoin som betalning finns också, inklusive Coinbase Commerce som är integrerad med större e-handelsplattformar som Shopify och WooCommerce. Handlare kan välja att behålla sin BTC som en investering eller byta ut den direkt mot fiat.

Open source-projekt som Blixtladdning – en del av Blockstream’s Elements – är också tillgängliga för handlare att acceptera LN BTC-betalningar med hjälp av en drop-in-lösning. LN: s enorma designutrymme och dess ökande antal ansökningar bör också ytterligare hjälpa nätverket att växa som betalningsmedel för online-inköp under de kommande åren.

Andra mer obskyra metoder för att förvärva Bitcoin inkluderar Bitcoin-pussel. Bitcoin-pussel är digital konst som individer lägger ut på Internet som innehåller privata nycklar för att komma åt bitcoins som är låsta som belöning för att lösa pusslet.

De är inte särskilt vanliga, men några av belöningarna har varit mycket lukrativa, inklusive a 2 miljoner dollar för ett pussel som innehåller 310 BTC i slutet av förra året.

Traditionella finansiella instrument för investeringar

Utöver de nya alternativen för att investera i Bitcoin, är konvergensen av traditionell finansiering och blockchains också inställd på att skapa fler möjligheter för ökad exponering för tillgången.

Bitcoin-ETF: er

Bitcoin ETF-förslag har nekats av SEC flera gånger redan, men några viktiga beslut kommer fram – särskilt beslutet om VanEck-SolidX Bitcoin ETF-förslag som var skjuts till februari.

ETF: er är investeringsmedel för enskilda eller grupper av tillgångar som gör det möjligt för investerare att spekulera i marknadspriset utan att behöva äga tillgången. Bitcoin-ETF: er skulle tillåta fler vanliga investerare att få tillgång till Bitcoin genom att investera i en ETF som är på en reglerad börs utan att behöva köpa Bitcoin direkt från en kryptobörs.

Bitcoin ETF

Läs vår kompletta guide – Vad är en Bitcoin ETF?

Bitcoin Futures

På samma sätt är Bitcoin-futures redan tillgängliga, och investerare kan förlänga eller korta den gamla kryptovalutan på reglerade terminsbörser, inklusive CBOE och CME. Bitcoin-futures och ETF: er är utmärkta sätt för vanliga investerare att spekulera i priset på Bitcoin samtidigt som de minskar deras direkta interaktion med kryptovalutan, vilket ofta kräver teknisk kunskap för att lagra och använda säkert.

Ökad reglering av Bitcoin i utvecklade länder kommer sannolikt att fortsätta i snabbare takt och öppna bredare tillgång för investerare som tvekar att röra vid kryptovalutan med alternativa medel eller oreglerade börser.

Omvänt, tvekan från många andra länder att anta regleringsramar för digitala tillgångar indikerar att alternativa sätt att investera i Bitcoin måste få mer omfattande antagande för att kringgå all censur av tillgång till tillgången.

Förslag till Bitcoin och annan handel med digitala tillgångar på reglerade plattformar pågår redan i flera länder, inklusive Thailands TSE vilket skulle bli en av de första plattformarna som erbjuder digital tillgångshandel på en större reglerad börs. Så småningom bör Bitcoin erbjudas sida vid sida med andra konventionella finansiella instrument inklusive CFD: er, derivat, terminer och flera fiatvalutahandelspar på omfattande plattformar.

Binära val & Kontrakt för skillnad

Ett stort antal mäklare erbjuder nu binära optioner och kontrakt för skillnad på en rad kryptovalutor, inklusive Bitcoin. Om du har handlat med en av dessa typer av mäklare tidigare kan du också använda dem för att handla Bitcoin.

Skillnaden mellan dessa och en typisk börs är att du inte äger den underliggande tillgången, du handlar bara baserat på prisskillnader.

Vi har granskat många mäklare här på Blockonomi:

Mäklare recensioner

 • Plus500
 • AVATrade
 • IQ-alternativ
 • 24alternativ
 • ExpertOption
 • Vantage FX
 • Forex.com
 • Pepperstone
 • ETX Capital
 • NordFX
 • Stadsindex
 • Binary.com
 • XTB
 • FXTM
 • ATFX

Slutsats

Att titta tillbaka på Bitcoins ödmjuka ursprung avslöjar hur långt kryptovalutan har kommit. Tillgången för att investera i Bitcoin har aldrig varit bättre, och även om den kommer med inneboende risker och en hög barriär för inträde, är den långsamt att cementera sig själv som ett livskraftigt sätt att överföra och lagra utanför den traditionella finansiella sfären.

Att investera i Bitcoin kräver alltid att du gör din egen undersökning, och om du försiktigt utvärderar dina alternativ för att förvärva det baserat på din situation kan du göra det optimala valet för att gå med i ett växande samhälle av användare, företag, investerare och utvecklare.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me