Coinbase versus GDAX Review: een zij aan zij vergelijking van de twee uitwisselingen

Coinbase versus GDAX recensie

Als het gaat om Amerika’s beste makelaars in cryptocurrency-handel, Coinbase en GDAX, beide gerund en eigendom van dezelfde operators, zijn de crème de la crème, zowel wat betreft reputatie als in het aanbieden van fiat-to-crypto-ramps.

En aangezien Coinbase alleen al meer dan $ 1 miljard USD aan inkomsten genereerde in 2017, lijdt het geen twijfel dat Coinbase en GDAX beide hier zijn om te blijven. Misschien zelfs voor de komende decennia.

Om u een beter idee te geven van wat elke uitwisseling op tafel brengt, leiden we u punt voor punt door GDAX en Coinbase, waarbij we de belangrijkste aandachtspunten en belangrijke contrasten opmerken.

Coinbase versus GDAX recensie

Bezoek Coinbase Bezoek GDAX

Het verschil tussen de twee beurzen

Beschouw Coinbase als de eenvoudige, gestroomlijnde uitwisseling die geschikt is voor nieuwkomers in de cryptocurrency-ruimte. Het platform is eenvoudig en vertrouwd, waardoor het voor nieuwkomers in het ecosysteem gemakkelijk is om hun eerste aankopen van bitcoin en ether rechtstreeks vanaf hun bankrekeningen te doen. Geen grote leercurve vereist. We gaan dieper in op onze volledige Coinbase-recensie.

Coinbase-website

GDAX daarentegen is bedoeld om gevorderde handelaren tevreden te stellen. Het is een uitwisseling die veel complexer is in zijn mogelijkheden en dus puur geschikt is voor cryptovaluta-veteranen.

GDAX-website

Het is vermeldenswaard dat, aangezien de beurzen eigendom zijn van dezelfde operators, het overboeken van fiat-fondsen tussen Coinbase en GDAX over het algemeen een fluitje van een cent is.

Inschrijven

Als je een Coinbase-account hebt, heb je automatisch een GDAX-account, dus we zullen ons hier voornamelijk op het eerste concentreren.

En er valt niet veel te zeggen, want nogmaals, het Coinbase-platform is buitengewoon bekend. Aanmelden is eenvoudig en kost bijvoorbeeld ongeveer evenveel moeite als het aanmelden voor een gmail.com-e-mailadres.

Als zodanig geeft u uw 1) volledige naam, 2) e-mailadres, 3) een wachtwoord voor uw account, 4) uw woonstaat en 5) een geslaagd antwoord op een reCAPTCHA-test. Daarna voila. Stuur je date in, bevestig en dan heb je een Coinbase- en een GDAX-account.

Interfaces

De gebruikersinterfaces (UI’s) van beide beurzen weerspiegelen hun respectieve doelen.

Dienovereenkomstig is de gebruikersinterface van Coinbase extreem eenvoudig en gestroomlijnd, en kan zelfs door de meest niet-ingewijden crypto-amateurs worden genavigeerd. Deze eenvoud is inderdaad de grote kracht van Coinbase en waarom het de afgelopen maanden zoveel nieuwe gebruikers heeft aangetrokken.

Coinbase-account

De GDAX UI biedt veel meer functionaliteiten dankzij de meer geavanceerde mogelijkheden van de centrale. Daarom zal het gebruik van GDAX moeilijk en vreemd zijn voor iedereen die niet op zijn minst een beginneling is als het gaat om crypto-economie.

GDAX

Storten en opnemen

Om geldstortingen te doen op Coinbase of GDAX, kunt u bankoverschrijvingen starten.

Als alternatief, als u cryptocurrencies rechtstreeks met fiat wilt kopen, moet u eerst uw bankrekening aan Coinbase koppelen, waarvoor u eenvoudigweg twee microtransacties moet verifiëren die de uitwisseling naar uw account zal verzenden. Zodra dat is gebeurd, kunt u de aangeboden digitale activa kopen wanneer u maar wilt, rechtstreeks vanaf uw bankrekening.

Wat opnames betreft, heb je op beide beurzen verschillende opties. Bij beide kunt u op elk moment cryptovaluta opnemen in een cryptocurrency-portemonnee tegen een kleine overboekingsvergoeding. Je kunt ook crypto verzilveren naar fiat, of dat nu in je eigen Coinbase- of GDAX-fiat-portemonnee is of op je persoonlijke bankrekening. Coinbase staat zelfs opnames toe aan PayPal.

Ook aankopen doen met een creditcard? Dat is prima op Coinbase.

Ordertypes

Er zijn per se geen ordertypes op Coinbase. U koopt gewoon de geselecteerde crypto voor de opgegeven prijs; er is geen verdere aankoopaanpassing.

Wat GDAX betreft, zijn de ordertypes die mogelijk zijn complexer. U kunt bijvoorbeeld margeorders, limietorders, stoporders en marktorders op GDAX faciliteren, waardoor de handelservaring op die beurs aanzienlijk veelzijdiger wordt. Dus als u op zoek bent naar handelsflexibiliteit, dan is GDAX iets voor u.

Coinbase versus GDAX-kosten

GDAX is een van de meer populaire cryptocurrency-uitwisselingen in het ecosysteem als het gaat om vergoedingen, omdat het extreem goedkoop is om op GDAX te handelen. En hoewel de vergoedingen op het platform kunnen variëren, stijgen ze nooit tot meer dan 0,25 procent. Dat is beter of concurrerend met de tarieven die door veel andere beurzen worden aangeboden.

Coinbase, aan de andere kant, staat meer bekend om zijn hoge kosten – gemak heeft een prijs, toch? Creditcardaankopen op de beurs kosten u 4 procent, terwijl bankoverboekingen u elke keer 1,5 procent kosten.

Simpele truc om te besparen op kosten

U kunt de twee sites daadwerkelijk samen gebruiken om kosten te besparen, door een account aan te maken op Coinbase heeft u automatisch een account op GDAX. Om te besparen op de forse kosten die Coinbase in rekening brengt, kunt u uw account op Coinbase financieren met een bankstorting op uw USD-portemonnee.

Ga dan naar GDAX en maak een account aan en bezoek het stortingsscherm en je ziet de optie om geld op je account te storten met Coinbase. Verplaats uw geld van uw Coinbase-portemonnee naar GDAX en u kunt vervolgens uw vereiste valuta kopen en alleen de 0.25% GDAX-kosten betalen.

Veiligheid

De staat van beveiliging op Coinbase en GDAX is sterk. Coinbase zelf is zelfs een pionier op het gebied van cryptocurrency-bewaardiensten, aangezien Coinbase een van de eerste instellingen was die dergelijke diensten aanbiedt via “Coinbase Custody”.

Dienovereenkomstig biedt Coinbase ultraveilige “kluizen” aan alledaagse gebruikers en bewaarservices aan zakelijke en zakelijke klanten. Voor zover we weten, heeft GDAX geen kluizen, maar het is eenvoudig en gemakkelijk om uw crypto naar een Coinbase-kluis te sturen.

Klantenservice

Klantondersteuning is een van de dingen die nog steeds ontbreekt bij de meeste cryptocurrency-uitwisselingen, maar Coinbase en GDAX hebben de afgelopen weken vooruitgang geboekt door tientallen nieuwe ondersteuningsmedewerkers aan te nemen.

Daartoe hebben de beurzen een 24/7 klantenondersteuningslijn die op elk moment kan worden bereikt op +1 (888) 908-7930. Bel dit nummer voor algemene vragen of in het bijzonder als u denkt dat uw account is gehackt door een kwaadwillende agent. Een servicemedewerker helpt u op korte termijn.

Als alternatief, als u een eenvoudige vraag heeft, kunt u altijd uw geluk beproeven via de ondersteuningscentra van de uitwisselingen: hier en hier.

Geaccepteerde crypto’s

Zowel Coinbase als GDAX zijn hier ook vergelijkbaar, omdat ze allebei dezelfde cryptocurrencies bieden. Op beide beurzen vindt u handelsmogelijkheden voor:

  • Bitcoin (BTC)
  • Litecoin (LTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Bitcoin Cash (BCH)

En dit zullen ook niet de laatste toevoegingen zijn, aangezien de exploitanten van beide beurzen consequent en herhaaldelijk hun wens hebben uitgesproken om nieuwe digitale activa in 2018 en daarna te vermelden. De uitwisselingen publiceerden onlangs een nieuw raamwerk voor toekomstige noteringen, waarin werd benadrukt dat alleen projecten die echt gedecentraliseerd en uiterst gerenommeerd waren, in aanmerking zouden komen voor noteringen in de komende weken..

De grote afhaalmaaltijd? Verwacht binnenkort meer projecten naar Coinbase en GDAX.

Vergelijkbare groeipijnen

Een consistent klachtenniveau tegen beide beurzen in 2017 was dat ze allebei leken te crashen telkens wanneer de cryptomarkten een koortsachtige hoogte bereikten. Elke keer dat bitcoin of ether een acute bull of bear run raakte, leken Coinbase en GDAX te crashen.

Het probleem? En de explosie van nieuwe gebruikers in de cryptoverse hebben de technische mogelijkheden van de beurzen routinematig overbelast.

Zullen ze hun acts in 2018 bij elkaar krijgen? Meest waarschijnlijke. Maar het valt niet te ontkennen dat veel gebruikers gefrustreerd zijn geraakt en hun aandacht zijn gaan richten op uitwisselingen van concurrenten.

Conclusie

Als u in de Verenigde Staten of Europa woont en uw eerste kennismaking met cryptocurrencies wilt maken, raden we Coinbase ten zeerste aan.

En als u een meer gevorderde cryptocurrency-handelaar bent, raden we ook GDAX aan. Beide uitwisselingen hebben veel werk te doen, en de verbeteringen die nodig zijn, zijn talrijk. Maar aangezien beide projecten tot nu toe buitengewoon veelbelovend zijn gebleken, lijkt het erop dat ze in de toekomst zullen blijven presteren.

Er zijn natuurlijk altijd kleinere uitwisselingen om de vorm te kiezen. Maar de grotere uitwisselingen zijn in ieder geval meer een bekende factor. En Coinbase en GDAX zijn misschien wel enkele van de meest gerenommeerde projecten in de hele crypto-arena.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me